Doğrudur, hatta Milan başta olmak üzere bazı büyük kulüplerin takibinde bildiğim kadarıyla. Zor bir transfer tabi, Türkiye'ye gelmek istemeyebilir veya paramız yetmeyebilir bilmiyorum ama en azından bir yoklama çekilebilir.
Edit: Sadece M'Vila değil, Mavinga da kadro dışı bu arada.
Milan artık öyle ilgi cekici bi lup değil cok fazla paralar da vermiyor. Yarışabiliriz o tarz klublerle ancak mvila bizim aradıgımız oyuncu mudur orada cekincelerim var
Boateng, De Jong, Nocerino, Montolivo, Ambrosını, Muntari, Flamini ve Strasser varken Milan orta saha mı alacakOrta sahanın ortasında yeterince iyi oyuncuları var. Transfer döneminin son gününde Arsenal'a gider diye düşünülürken transfer yapamadı. Diaby'nin iyi başlangıcı bu transferi gereksiz kılmış olmalı. Ayrıca oyuncu ile Tottenham'da ilgileniyordu. Türkiye'ye transfer olacağını sanmam.
Boateng ile Montolivo aynı tarz oyuncular değil M'Vila ile, onlar daha ofansif oyuncular. Ambrosini oldukça yaşlandı, Strasser ise ilk 11 oyuncusu değil, geçen sezon Lecce'ye kiralandı. Ama De Jong, Nocerino ve Flamini ile aynı tarz ve haklısın onlar varken almazlar bence de. Belki De Jong alınmadan önce gündeme gelmiştir veya yanlış hatırlıyorumdur bilemiyorum, yada senin dediğin gibi Arsenal ile karıştırmışta olabilirim, öyle aklımda kalmış.
Normal şartlarda Türkiye'ye gelmeyeceği konusunda da katılıyorum. Ama şuan normal şartlar dışında bir durum var, kadro dışı bırakılmış. Yani mesela Quaresma belki normal şartlarda Galatasaray'a gelmeyi düşünmezdi geçen sezon teklif yapılsaydı ama bu sezon kadro dışı bırakıldığı için teklif yapılsa Beşiktaş'ta kalmaktan daha sıcak bakabilir şimdi. Aynı şey M'Vila için de geçerli olabilir denemek lazım. Transfer dönemi olmadığı için şansımız daha yüksek olabilir onu ifade etmeye çalıştım. Mesela senin de belirttiğin gibi belki Arsenal ilgileniyordur ama şimdi Diaby iyi perofrmans gösterdiği için askıya almışlardır, biz teklif yaptığımızda da araya girmeyebilirler bu yüzden (Diaby de aynı tarz değil aslında ama misal olarak verdim). Belki de bizim düşündüğümüz kadar önemli bir kriz yoktur, ufak bir disiplin cezasıdır bilemeyiz![]()
Takımda güven sorunu var gibi biraz, bi cluj galibiyeti takımı eski haline getirir ama hangi oyuncularla. Fatih Terim şuan deli gibi düşüncelidir ne yapsam ne etsem diye. Cluj macında umut elmander çıkacağı kesin ilerde. Peki ya diğer pozisyonlar? Sene başında çok alternatifli kadro diye nitelendirdiğimiz kadrodan adam akılkı 11 çıkaramıyoruz. Umarım cluj macını kazanriz çnkü aksı bi durumda takım resmen çöker,güvensizlik tavan yapar.
Hastayım şu adama ya![]()
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Bu haftaya başlarken bizi yakalama ve geçme şansı olan takımlar:
Sivas
Trabzon
Fenerbahçe
Kasımpaşa
Gençlerbirliği
Orduspor
Antalyaspor
Bu şartlarda puan kaybettik ama hala lideriz. Herhalde en şanslı haftamızdı ligde, bir tek Antalya yakaladı onların da averajı yetmedi geçmeye. Umarım artık kendimize geliriz çünkü her zaman böyle olmaz.
Hisse satışı ve sermaye arttırımı ile ilgili açıklama gelmiş.
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14774.php
Harry Kewell : Galatasaray'ın stadı ben gittiğimden beri tam olarak dolmuyor. Çünkü bana ait kombinem var , o hep boş oluyor. Bir gün mutlaka geleceğim.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Galatasaray bu sezon forvet hattındaki yanlış oyuncu tercihlerinin cezasını çekiyor. Elmander - Necati(Baros) ikilisi çok etkiliydi çünkü ikisi de orta saha ile pas alışverişi yapıyor, geriye gelip defansı sürükleyip, orta saha oyuncularının aralara sarkmasını sağlıyorlardı. Ama bu sene Umut'ta Burak'ta ilerde sap gibi duruyorlar. Bu durumda oyun kitleniyor. Geriye gelip daha fazla pas alışverişi yapmalılar ama yapmıyorlar. Çok büyük bir handikap bu Galatasaray için. Burak bir kontratak oyuncusu bu bahsettiğim oyunu oynayamıyor. Necati ve Baros bu işi çok iyi yapıyorlar fakat Burak yalnızca aralara koşuyor geriye gelip pas yapma alışkanlığı yok. Bu nedenle takımın işi zorlaşıyor. Baros'un acilen ilk 11'e dahil edilmesi lazım. Elmander (Umut) - Baros (Burak) bu takımın forvet hattı olmalı.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Kewell bana göre Galatasaray'ın simgelerinden değil efsanelerindendir.
29 yaşındaki sol bek, İtalya'nın ünlü gazetesi La Gazzetta dello Spor tarafından "Avrupa'da haftanın karmasına" seçildi.
Hakan Balta'nın yer aldığı karma; Messi, Mata, Strootman, Kvist, Dzeko, Thuram, Malbranque, Ribery, Ballestros, Jung'dan oluştu.
HT
Adami biz sevmiyoruzda Haftanin karmasina secilmis![]()
O kadar iyi miydi Hakan yahu ?
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Necatiyi geri mi alsak yaçünkü bizim takımın en belirgin özelliği ortada oynayan 6 futbolcumuzun muhteşem uyumu ve birbirinin yerinde oynabilecek kadar iyi olmalarıydı (semih-ujfalusi-selçuk-melo-necati-elmander)
Elmander 4-6 hafta yokmuş.Ciddi ciddi Necati'yi satmanın sıkıntısını yaşıyoruz,yaşayacağız.Forvetlerden biri sakat olduğunda yedekte bir forvet olmuyor.Büyük sıkıntı bizim için.Melo'nun da yetişmesi zormuş Kayseri maçına.Cluj maçında da olmayacak zaten.Bakalım nasıl bir kadroyla sahada olacağız.
Takımda çok büyük sorunlar var. Kalede Muslera'nın ölüsü Ufuktan iyidir belki de tartışılmayacak tek isim kadroda.
Savunma alarm veriyor, gönlüm hep seni arıyor neredesin Ujfalusi diye ağlıyor ama elden gelen bir şey yok. Dany, Semih, Cris, Gökhan Zan 4'lüsü var elde. Semih'in açıklarını kapatan bir Ujfalusi olmayınca takke düştü, kel göründü. Dany çok garip bir oyuncu, hiç ısınamadım. Dün akşam da zeka seviyesini gösterdi, zemini görmedi, hissetmedi sanki. Öyle oynadı, yerden pas vermeye çalışması, top sürmeye çalışması, orta sahadan çektiği şut falan, bence Dany'den ön libero olur, stoper olmaz. Saatli bomba gibi, korkuyorum ona top gelince. Cris yedek düşünülüyor zaten, oyunu önde oynadığımız için yavaşlığı handikap. Gökhan Zan zaten ancak kupada falan oynar. Keşke Ujfalusi sakatlanmasaydı, Madrid, City, Dortmundlu gruba düşseydik.
Bekler de sıkıntı, Eboue formsuz, dün 3 hata yaptı maç başında 2si pozisyon, biri gol oldu. Gençlerbirliği maçında yediğimiz ilk gol, dün rakip orta açıyor ayağını kaldırmıyor. Geçen sene Eboue için kendini ispatlama senesiydi, bu sene o motivasyonu yok. Hakan Balta bence kapasitesi kadar oynuyor ve istikrarlı ama onu da kimse beğenmiyor. Riera zorunluluktan bek, bence Riera'dan bek falan olmaz.
Selçuk - Melo yalan oldu, Hamit iyi oynasa bile kimsenin gözüne giremiyor. Solda Amrabat, Emre deneniyor, Amrabat Emre'ye göre daha iyi, Emre Çolak'dan da bir halt olmaz, dün 40 dakika izledi maçı oyuna girdi top sürmeye, yerden oynamaya çalışıyor. Akıl fakiri. Amrabat savunmaya biraz yardım ederse ilk tercih olmaya devam eder. Engin'i de inanılmaz arıyoruz, çok faydalı işler yapıyordu. Cezası bittiğinde takıma katkı sağlayacaktır umarım. Alternatifler, Yekta, Aydın, Ceyhun var, yeterli değiller ne yazık ki.
Hücum hattında Elmander tam ritmini bulmuşken kaybettik. Necati tarzı bir adamı arıyoruz, Necati yeri geldiğinde orta sahayı 5'liyordu. Bu sezon kalsa bunları yapabilir miydi bilmiyorum, ben hazırlık kampında, maçlarda çok kötü gördüm Necati'yi. Yeni gelenlerden Umut yerli Elmander, ama bir gömlek altı, top tekniği çok zayıf. Burak da tarz olarak uymamış gibi duruyor takıma. Yararlanamadığımız Baros ve balonumuz Sercan alternatifler.
Takımın en formsuz ismi Fatih Terim, işler iyi gitmedikçe bir fazla hücumcuyla işi kotarmaya çalışıyor. Hamit'i kötüyken 90 dakika tuttu, dün çok kritik işleri yapabilecekken, taktik diyerek oyundan çıkardı. Kadro istikrarını sağlayamıyor kafasında, ligdeki maçların ŞL provası olması lazımken, çok garip işler yapıyor Fatih Terim. Keşke kendisini görebilsem, Galatasaray ile 1. ve 2. dönemindeki ŞL maçlarını izlemesini isterdim, bir de Lucescu'nun ŞL maçlarına bakmasını. Anlayış lig için bile riskliyken, ŞL maçlarında çılgınca oynuyor, intihar ediyoruz resmen.
Önümüzde içerde Kayseri ve deplasmanda İBB maçları var, buradan minimum 4 puan karşımızdan çok sert esen rüzgarı, arkamıza almamızı sağlayabilir ancak.
Kayseri maçına Muslera - Sabri - Semih - Cris - Hakan (Riera) - Hamit - Dany - Selçuk - Amrabat - Burak - Umut kadrosuyla çıksak, Dany orta sahada denense olur bence ama Fatih Terim muhtemelen;
Muslera - Eboue - Semih - Dany - Riera (Hakan) - Hamit - Selçuk - Emre - Amrabat - Burak - Umut ile çıkar.
Savunmada sorun yaşamamızın en büyük sebebi Ujfalusi'nin olmaması.Ujfalusi sadece iyi oynamıyordu.Semih'in açıklarını kapatıp saha içinde onu yönetiyordu.O olmayınca Semih de kötü oynamaya başladı.Semih geçen seneye göre daha kötü.Hem rakipler daha iyi hem de yanında onu yöneten bir oyuncu yok.Dany kendi kendine oynuyor.Şu an için takımdaki en iyi stoper orası açık.Fiziğini çok iyi kullanıyor.Aklını da fiziği kadar iyi kullansa zaten Avrupa'da büyük takımlarda oynar.Savunmada bu iki sorunluyken sol bekte Riera sağ bekte de formsuz Eboue olunca savunmamız çöküyor.Dünkü maçta Eboue'nin golde pek de hatası yoktu bence.İçerde 3 kişi bizden 1 kişi onlardan adam var.O da bıraktı bir şey olmaz diye.Dany'e çarpmasa bir şey olmuyordu zaten.
Sol kanatta kesinlikle Amrabat olmalı.Dün savunmaya da geldi yardıma birkaç top kaptı.Soldan sağına çekip iyi ortalar yapıyor.Hatta Emre girdikten sonra solda oynamaya devam etseydi o şekilde bir gol daha bulabilirdik.Ne zaman Emre sağa Amrabat sola geçti o zaman daha tehlikeli ortalar açmaya başladık.Emre'de Messi yeteneği olsa bile bu kafayla hiçbir şey olmaz ondan.
Fatih Terim'le gruplardan hiç çıkamamışız.Sebebini şimdi görüyoruz.Hocanın inadı ve kararlılığını hiçbir şey yıkamıyor.Bir yandan iyi bir yandan kötü bu olay.Oyuna ne kadar iyi başlasak da oyuncu değişiklikleriyle maç tersine dönebiliyor.Fatih Terim'in en kötü yönü bu olsa gerek.Şu an en güvendiğim şey deplasmanda iyi olmamız.Geçen sene derbilerde hep deplasmanda daha iyiydik.Bu sene de öyle bu durum.ManU deplasmanında da iyiydik.Umarım dışardaki iki maçta da bu deplasman performansına devam eder maçları kazanırız.
Artık toparlanma vakti geldi de geçiyor bile.Ligte liderliği kaybetmememiz lazım.Kayserispor maçını kazanarak yükselişe geçmemiz şart.Umarım her şey çok daha güzel olur.
Galatasaray, kendi sahasında, çok zayıf bir ekibe karşı puan kaybetti. Ki bu rakibin teknik direktörünün kötü gidişat nedeniyle -Galatasaray maçının sonucu ne olursa olsun- gönderileceği belliydi. Rakip 60 dakikayı 10 kişi geçirdi, Galatasaray bir de penaltı kazandı ve bunu gole çeviremedi. Maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
Hamit, penaltıyı kaçıran Melo(90. dakikada da mükemmel bir rövaşatası vardı,onu da unutmamak gerek) ve şu an hatırlayamadığım başka bir isim Cluj'un değerine eşitken, hele de rakip kırmızı kart görmüşken ve penaltı yaptırmışken, yenemedik.
Hiç kimse burda çıkıp da şampiyonlar liginde galatasaray oynayamıyor demesin. Çünkü rakip bizim ayarımızda değildi. Rakip ayarımızda değilken, Galatasaray şampiyonlar liginde oynamıyor veya Fatih Terim Galatasaray'ın eski maçlarını izlemeli demek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Ben savunmada hala herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bence Eboue- Semih - Dany - Riera oynamalıdır. İdeali budur. Bana Hakan Balta'dan bahsetmeyin, o adama gerçekten tahammülüm kalmadı artık. Yıl olmuş 2012 hala Hakan Balta defansın solunda oynuyor. Kaç senedir izliyorum 10 kere bindirme yapmamıştır. Soruyorum size sadece defans yapan -onu da ne derece yapıyor belli değil- bek olabilir mi ? Bu adamı çekmek zorunda mıyız biz. Galatasaray kaç sene bu adamı oynattı ya, şaka gibi.
Eboue'yi beğenmiyoruz, iyi güzel Sabri reyiz oynasın madem. Semih Dany ikilisinin de başarılı olduğunu düşünüyorum. Manchester United maçını ne kadar çabuk unutuyorsunuz. Mükemmel bir defans yaptılar o maç. Hakan Balta'nın o maçtaki başarılı savunmasının yanında hiç kalır gerçi de neyse.
Selçuk İnan'ı eleştirmekten çok Melo'yu eleştirmeliyiz. Bu adam menejeriyle birlikte Galatasaray'a türlü türlü oyunlar yaptı, yok kardeşine kulüp buldurdu yok para istedi. Gitti hazırlık kampını kaçırdı. 2 ay boş boş yattı. Şimdi de gelmiş saçmasapan hareketler yapıyor maçta. E hazır gelseydin kardeşim dünyayı gezeceğine çalışsaydın biraz. Galatasaray seni çekmek zorunda mı ? Galatasaray, sana kalmadı. Sen kimsin ki, kimsin? Profesyonel futbolcuysan işini yapacaksın. Kaç para kazanıyorsun yılda. Senin bir ayda kazanacağın parayı bir arada göremeyecek kaç milyon insan var. Bunları düşünürsün de sorumluluklarının bilincinde olursun. Geçen sene nasıl oynadıysan bu sene de öyle oynamalısın. Hazır olmalısın hiçbir bahanesi olamaz bu işin. Yok milli maç arası varmış da çalışcakmış kendini geliştircekmiş. Buna gerek bile kalmamalıydı. Böyle bir yüzsüzlük yok.
Amrabat, formayı hak eden nadir isimlerden. Emre Çolak bu sene iyi başladı, bu kadar üstüne gitmeyin adamın. Hak etmiyor bu kadar eleştiriyi. Hamit Altıntop'u düşünürsek iki senedir düzenli futbol oynamıyor. Manchester maçında harikalar yaratmıştı. Yine de çok şaçma açıklamaları var. Spor Toto Süper Lig'de kendimizi geliştiremiyoruz dedi ama nasıl döküldüğü belli maçlarda. Çok kötü oynayıp bir de oynadığın lige çamur atıyorsun, garip geldi bana.
Umut ve Elmander forvet hattında idealdir. Elmander yeni yeni kendine gelmişti, bu sakatılık kötü oldu hakkaten. Şu an bu sistemde kadrodaki en kilit isim Elmander'dir. Ne Selçuk, ne Melo ne de başka bir isim.
Burak Yılmaz desen ayrı bir dünya. Keşke almasaydık bu adamı. Necati Ateş'in Eskişehirspordaki performansına bile razıyım bu adam yerine. Çok aşırı bencil. Doğru gerçi Akhisar maçında Sercan' a bırakmıştı topu. Zaten Burak'ın ilk 11'de başladığı ve 6 maçta galibiyet elde ettiğimiz tek maç oydu. Akhisar maçından puan kaybetmemek büyük bir başarı tabiki...
Fatih Terim eski maçları izlemeli çünkü o zamanda biz zor kazanır, kolay kaybederdik. Değişen bir şey yok o günden bugüne, bunu anlaması için izlemesi lazım. Eskiden süper oynadığımızı anlaması için değil.Hiç kimse burda çıkıp da şampiyonlar liginde galatasaray oynayamıyor demesin. Çünkü rakip bizim ayarımızda değildi. Rakip ayarımızda değilken, Galatasaray şampiyonlar liginde oynamıyor veya Fatih Terim Galatasaray'ın eski maçlarını izlemeli demek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Hakan Balta'nın her maçta ortalama 4-5 kez ileri çıkmışlığı, bindirme yapmışlığı var. Ön yargıyı aşmak zor ama öyle izlemeyi deneyin derim. Hakan Balta, Eboue gibi atletik bir oyuncu değildir, o kadar sık hücuma çıkamaz, Hakan ile stoperi 3'leyebilirsin ama bunu Eboue ile yapamazsın.Ben savunmada hala herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bence Eboue- Semih - Dany - Riera oynamalıdır. İdeali budur. Bana Hakan Balta'dan bahsetmeyin, o adama gerçekten tahammülüm kalmadı artık. Yıl olmuş 2012 hala Hakan Balta defansın solunda oynuyor. Kaç senedir izliyorum 10 kere bindirme yapmamıştır. Soruyorum size sadece defans yapan -onu da ne derece yapıyor belli değil- bek olabilir mi ? Bu adamı çekmek zorunda mıyız biz. Galatasaray kaç sene bu adamı oynattı ya, şaka gibi.
Eboue ile Sabri kıyas edilemez. Eboue'nin sorunu fiziksel değil mental, bunun için 1-2 maç yedekte durması lazım. Forma garanti nasıl olsa diye bakan oyuncunun performansı her daim düşük olmuştur. ManU maçında yediğimiz golde Semih - Dany uyumsuzluğunun payı olduğu gün gibi ortada. Riera sol bek oynarken işin savunma kısmındaki sıkıntıları görmek için, oynadığı maçlardaki yediğimiz golleri izlemeni tavsiye ederim.Eboue'yi beğenmiyoruz, iyi güzel Sabri reyiz oynasın madem. Semih Dany ikilisinin de başarılı olduğunu düşünüyorum. Manchester United maçını ne kadar çabuk unutuyorsunuz. Mükemmel bir defans yaptılar o maç. Hakan Balta'nın o maçtaki başarılı savunmasının yanında hiç kalır gerçi de neyse.
Devre arasında stoper ve forvo lazım takıma.
Kim olabilir mesela ?
Sezon sonu da eğer Melo böyle devam ederse kesinlikle alınmamalı yerine , sözleşmesi biten Moussa Sissoko harika olur
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/m...ler_46001.html
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
şef geri dönüyor bence transfere gerek yok stoper bölgesi için
Hakemin yakasını tutan Engin Baytar'a 11 maç, saha içinde ve dışında rakip oyuncular ile takım otobüsüne çekiçle saldıran Serhat Akın'a ise 8 maç ceza veriliyor. Ne güzel bir adaletmiş bu.
Cüneyt Çakır'a çekiçle saldırsa 18 maç alabilirdi.![]()