1 ile 30 arası toplam 195 sonuç

Konu: Gol Dakikalarını Önceden Gördüm

Hybrid View

Quote Originally Posted by hakanergul View Post
    arkadaşlar eğer olay senaryo ise bunu anlamak çok basit oyunu kaydedin sonra maçınızı yapın
    sonra oynadığınız oyunu tekrar load edin tekrar oynayın.eğer senaryo belliyse alacağınız skor hep aynı olmalı.ama eminimki aynı olmayacaktır.
    yazdıklarımın şu kısmını kaçırmışsın
    Quote Originally Posted by mehmet958 View Post
    Bu yüzden sadece senaryo denemez bu senaryoya etki eden bir çok etmen var tahminim bunlardan biride oyuncunun form durumu ve her maçdan önce bu form durumu değişiyor böylellikle aynı maçı aynı taktikle ve herşeyi aynı yaptığımızda sonuç tamamen farklı olabiliyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

yazdıklarımın şu kısmını kaçırmışsın
    Ya senaryo hep değişiyorsa ?

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Ya senaryo hep değişiyorsa ?
    değişkenlerden biri değişmeden değişmiyor diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bunlar hepsi tahmin sonuçda hiçbirimiz fm nin oyun içi algoritmalarını bilmiyoruz kesin bir şey söyleyemeyiz.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

değişkenlerden biri değişmeden değişmiyor diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bunlar hepsi tahmin sonuçda hiçbirimiz fm nin oyun içi algoritmalarını bilmiyoruz kesin bir şey söyleyemeyiz.
    Yazıda da kesin konuşmuşsun ama

Ben buna dayanarak sordum o soruyu.

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Bu konuyu gördükten sonra aynı olay benimde başıma geldi maça başladıktan sonra bir işim olduğundan maçın başından itibaren izleymemeiştim geldiğimde 2-0 gerideydim ve arkadaşdaki problemin aynısı oldu bende acaba bizim takiklerimiz ve benzeri değişiklikler maçı etkilemiyormu diye düşünüp bütün oyuncuları forvete koydum sonuç o dakikada gol olmadı ve 8-1 yenildim.

Sanırım oyun mevcut taktikte hiç bir değişiklik olmadan maç bitirse sonun ne olacağına direk hesaplıyor vebu sonuç oyunun bir bugından dolayı arkadaşda ve bende olduğu gibi maçda direk gözükebiliyor ancak içiniz ferah olsun eğer taktiğinizi değiştirirseniz o gördüğünüz sonuçda değişecektir.
    dediğiniz kısmen doğru ancak o maçın başındaki senaryo belirlenirken sizin taktiğiniz ve oyuncuların özelliklerine göre belli oluyor dolayısıyla "ne oyuncunun soğukkanlılığı etkiliyor o golün kaçmasını, ne bitiriciliği ne şans.. sadece senaryo.." denemez. Büyük ihtimal maç başlamadan önce topa sahip olma oranı, maçdaki korner sayıları, ofsayt sayılar vb. şeyler önceden sizin taktiğiniz, oyuncuların gücü, rakip takımın teknik direktörünün özellikleri, rakip takımın oyuncu özellikleri vs. bütün değişkenlere göre hesaplanıp belirleniyor. Bu yüzden sadece senaryo denemez bu senaryoya etki eden bir çok etmen var tahminim bunlardan biride oyuncunun form durumu ve her maçdan önce bu form durumu değişiyor böylellikle aynı maçı aynı taktikle ve herşeyi aynı yaptığımızda sonuç tamamen farklı olabiliyor.
    Yazıda da kesin konuşmuşsun ama

Ben buna dayanarak sordum o soruyu.
    pek de kesin konuşmamışım sanki

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

pek de kesin konuşmamışım sanki
    Gidip o kısımları alırsan tabii kesin konuşmamışsın

Senaryo diye illa ki tek olacak diye bişey yok.Belki biz girip çıktıkça değişiyor...

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Gidip o kısımları alırsan tabii kesin konuşmamışsın

Senaryo diye illa ki tek olacak diye bişey yok.Belki biz girip çıktıkça değişiyor...
    girip çıktıkça derken neyi kast ettiğini anlamadım ama benim teorime göre oyun takitiği, oyuncu özellikleri, oyuncu formu vs değişkenlere göre bir senaryo belirleniyor ve bizde bu değişkenlerden birini değiştirine kadar bu senaryoya göre oynuyoruz eğer bu değişkenlerden biri değişirse yeni bir senaryo çıkıyor ve bizde o yeni çıkan senaryoya göre oynuyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

hiçbir değişkene dokunmasanız dahi oyunun kendi belirlediği şans değişkeni her maçta değişiyor..

Quote Originally Posted by serwan View Post
    hiçbir değişkene dokunmasanız dahi oyunun kendi belirlediği şans değişkeni her maçta değişiyor..
    sanırım şans değişkeni derken aynı kadroyla aynı maçı yapı farklı sonuçlar almayı kast ediyorsunuz fakat bana göre onun nedeni oyuncuların form değişkenin maçdan önce belirlenmesi ve ne kadar tekrar oynarsan oyuncuların form değişkeni tekrar değişiyor ve bu da sonuca yansıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

sanırım şans değişkeni derken aynı kadroyla aynı maçı yapı farklı sonuçlar almayı kast ediyorsunuz fakat bana göre onun nedeni oyuncuların form değişkenin maçdan önce belirlenmesi ve ne kadar tekrar oynarsan oyuncuların form değişkeni tekrar değişiyor ve bu da sonuca yansıyor.
    form durumu farklı.. ama her futbol maçında şans faktörü vardır sonuçta.. mesela atıyorum fenerbahçe pendikle 50 defa oynasa 1 defa yenilir belki.. ama o sene yenildi işte. futbolda herşey kağıt üzerinde değil. bu da şansla, psikolojiyle, form durumuyla vs vs. alakalıdır. biz maça girmeden önce kaydedince şans değişkeni hariç tüm faktörleri sabit tutmuş oluyoruz aslında. oyun içi müdahaleleri saymıyorum tabi.

konu bu değil tabi..
    gerçek futbolu düşünün. santra yapıldığı andan itibaren her karar bir başka sonuç doğurur ve her sonuç farklı kararlar almayı gerektirir. toplanarak gider bu.
    normalde santrada topu alan oyuncunun topu ilk anda kime oynadığı bile maçın kaderini komple değiştirir. belki daha 10. saniyede takımın öne geçmesini sağlar bu karar.
    ama bu olay gösteriyor ki fm'de böyle bişey yok. yani müdahalesiz bir maçta 10. dakikada gol olacağı belirlenmişse santrada topu alan oyuncunun topu nereye oynadığının hiçbir kıymeti yok. topu alan oyuncunun hiçbir yeteneği bi anlam ifade etmiyor böyle olunca da.. en iyi kararı verip, en ustaca teknikle topu tam yerine ulaştırsa ve bitiriciliği, soğukkanlılığı, tekniği vs. en üst düzey olan forvetı kaleciyle karşı karşıya kalsa dahi o gol olmayacak.
    aslında her an belirsiz olmalı. bu belirsizlikler oyunculara atanan yetenekler ve diğer faktörlerle sonuca ulaşmalı ama öyle olmuyormuş..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by serwan View Post
    form durumu farklı.. ama her futbol maçında şans faktörü vardır sonuçta.. mesela atıyorum fenerbahçe pendikle 50 defa oynasa 1 defa yenilir belki.. ama o sene yenildi işte. futbolda herşey kağıt üzerinde değil. bu da şansla, psikolojiyle, form durumuyla vs vs. alakalıdır. biz maça girmeden önce kaydedince şans değişkeni hariç tüm faktörleri sabit tutmuş oluyoruz aslında. oyun içi müdahaleleri saymıyorum tabi.

konu bu değil tabi..
    gerçek futbolu düşünün. santra yapıldığı andan itibaren her karar bir başka sonuç doğurur ve her sonuç farklı kararlar almayı gerektirir. toplanarak gider bu.
    normalde santrada topu alan oyuncunun topu ilk anda kime oynadığı bile maçın kaderini komple değiştirir. belki daha 10. saniyede takımın öne geçmesini sağlar bu karar.
    ama bu olay gösteriyor ki fm'de böyle bişey yok. yani müdahalesiz bir maçta 10. dakikada gol olacağı belirlenmişse santrada topu alan oyuncunun topu nereye oynadığının hiçbir kıymeti yok. topu alan oyuncunun hiçbir yeteneği bi anlam ifade etmiyor böyle olunca da.. en iyi kararı verip, en ustaca teknikle topu tam yerine ulaştırsa ve bitiriciliği, soğukkanlılığı, tekniği vs. en üst düzey olan forvetı kaleciyle karşı karşıya kalsa dahi o gol olmayacak.
    aslında her an belirsiz olmalı. bu belirsizlikler oyunculara atanan yetenekler ve diğer faktörlerle sonuca ulaşmalı ama öyle olmuyormuş..

10 seneden fazladır bu oyunu oynuyorum ve kendi yaşadıklarıma, zaman zaman edindiğim bilgilere göre yaptığım değerlendirmeye göre, biz zaten oyunun özetini izliyoruz.

Oyuna girerken, o bahsettiğin tüm özelliklere göre hatta daha fazlasına göre, yapay zeka bir senaryo oluşturuyor. Yani kafasına göre, rastgele oluşturmuyor. Tüm değişkenleri hesaplayıp, yani oyuncu özellikleri, oyuncunun moral durumu, oyuncunun form durumu, rakibin durumu vs vs, buna bağlı senaryoyu oluşturuyor. Biz maçı izlemesek, maçın sonucunu 10 saniye sonra bize verecek zaten bilgisayar, bizim izliyor olmamız, süreyi uzatıyor, oyuna renk katıyor, oynanabilirliği arttırmak adına vs vs diye düşünüyorum. Mesela Pendik maçı geçmişti, belki de oyunda böyle bir değişken de var, 50'de 1 ihtimal, reputation değeri şu aralıkta olan kulüplerin, şu aralıkta olan kulüplere yenilmesi ihtimali şeklinde, diğer değişkenlerle ortaya çıkabilecek ve oyunu oynarken karşımıza çıkan.

Oyundan bazen şikayet ederiz, ya bu kadar sakatlık olur mu, tek kale oynadım ama gol atamadım 1 defa geldiler attılar şeklinde, oysa ki gerçek hayatta biz bunları sürekli yaşıyoruz. Ama oyunda 4-5 saatte onlarca maç oynayınca, gerçek hayatta 7-8 ayda başımıza gelebilecek olaylar, 3-4 saatte başımıza gelmiş oluyor.

Sonuçta bu bir oyun, maç içinde müdahalelere göre de farklı senaryolar oluşabiliyor elbette. Yapay zekada da hatalar oluyor, olacaktır da, kusursuz bir yapay zekaya sahip olsalar, bence oyun yapmaktan daha farklı şeyler düşünür, bu oyunu yazan yazılımcı arkadaşlar.
    "YÜCE ATATÜRK"

Mesaj Yetkileri