Sayfa 6 / 7 İlkİlk ... 4567 SonSon
151 ile 180 arası toplam 195 sonuç

Konu: Gol Dakikalarını Önceden Gördüm

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

oyunu download ediyordum şu an, heves meves kalmadı. gerçi çoğu maçı çevirdiğimi de hatırlıyorum, bir arkadaş yazmış yapay zeka ile alakalı bir durum diye, bu daha mantıklı, yapay zeka bug ı olabilir. her sene fm çıkar çıkmaz bir güncelleme ekliyorlar, gene eklerler hallederler eğer full sürümde de bu olursa. ancak eğer kekleniyorsak 10 yıldır, bu demek ki 10 yılım bir uyutma ve kandırmaca olmuş diyebilirim. hey gidi he geçmişe gittim lan bi ara :S kocamışız be :S 18 yaşında başlayıp 28inde de hala bu oyuna para vermek konuyu dağıttım ya ekşi sözlüğe çevirdim olayı pardon

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by mehmet958 View Post
    değişkenlerden biri değişmeden değişmiyor diye tahmin ediyorum ama dediğim gibi bunlar hepsi tahmin sonuçda hiçbirimiz fm nin oyun içi algoritmalarını bilmiyoruz kesin bir şey söyleyemeyiz.
    hiçbir değişkene dokunmasanız dahi oyunun kendi belirlediği şans değişkeni her maçta değişiyor..

Quote Originally Posted by serwan View Post
    hiçbir değişkene dokunmasanız dahi oyunun kendi belirlediği şans değişkeni her maçta değişiyor..
    sanırım şans değişkeni derken aynı kadroyla aynı maçı yapı farklı sonuçlar almayı kast ediyorsunuz fakat bana göre onun nedeni oyuncuların form değişkenin maçdan önce belirlenmesi ve ne kadar tekrar oynarsan oyuncuların form değişkeni tekrar değişiyor ve bu da sonuca yansıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by mehmet958 View Post
    sanırım şans değişkeni derken aynı kadroyla aynı maçı yapı farklı sonuçlar almayı kast ediyorsunuz fakat bana göre onun nedeni oyuncuların form değişkenin maçdan önce belirlenmesi ve ne kadar tekrar oynarsan oyuncuların form değişkeni tekrar değişiyor ve bu da sonuca yansıyor.
    form durumu farklı.. ama her futbol maçında şans faktörü vardır sonuçta.. mesela atıyorum fenerbahçe pendikle 50 defa oynasa 1 defa yenilir belki.. ama o sene yenildi işte. futbolda herşey kağıt üzerinde değil. bu da şansla, psikolojiyle, form durumuyla vs vs. alakalıdır. biz maça girmeden önce kaydedince şans değişkeni hariç tüm faktörleri sabit tutmuş oluyoruz aslında. oyun içi müdahaleleri saymıyorum tabi.

konu bu değil tabi..
    gerçek futbolu düşünün. santra yapıldığı andan itibaren her karar bir başka sonuç doğurur ve her sonuç farklı kararlar almayı gerektirir. toplanarak gider bu.
    normalde santrada topu alan oyuncunun topu ilk anda kime oynadığı bile maçın kaderini komple değiştirir. belki daha 10. saniyede takımın öne geçmesini sağlar bu karar.
    ama bu olay gösteriyor ki fm'de böyle bişey yok. yani müdahalesiz bir maçta 10. dakikada gol olacağı belirlenmişse santrada topu alan oyuncunun topu nereye oynadığının hiçbir kıymeti yok. topu alan oyuncunun hiçbir yeteneği bi anlam ifade etmiyor böyle olunca da.. en iyi kararı verip, en ustaca teknikle topu tam yerine ulaştırsa ve bitiriciliği, soğukkanlılığı, tekniği vs. en üst düzey olan forvetı kaleciyle karşı karşıya kalsa dahi o gol olmayacak.
    aslında her an belirsiz olmalı. bu belirsizlikler oyunculara atanan yetenekler ve diğer faktörlerle sonuca ulaşmalı ama öyle olmuyormuş..

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bu olayların 2side 2D maç seçeneğinde olmuş. Acaba 2D ye özgü bir şey mi?

Bu olay zaten var, en azından CM4 ( 2002-2003 sezonu çıkan CM) de vardı. birden fazla kişi aynı pc de kariyer yaptığımızda eğer maçlar aynı saatte oynanıyorsa, son skorlarda oyuncu kontrolündeki diğer maça, maç başlamadı diyordu. ama puan durumunda bu takımın puanından ve averajından o maçın aslında nasıl biteceğini biliyorduk. Eğer biz oyuncu-taktik değişikliği yapmazsak, CPU taktik veya oyuncu değişikliği yaptığı halde maç tam olarak önceki maçın sonunda puan durumundan okuduğumuz skorla aynı skorla bitiyordu.kazanan kişi taktiği ile oynamadığı için defalarca kez gördüm ordaki sonuçla tam olarak aynı bittiğini maçların. ama taktik veya oyuncu değişikliği yaparsak tamamen farklı skorlarla bitiyordu. Sonunda puan durumuna bakmayı yasaklamıştık eğer aynı zamanda oynanmamış bir maç varsa

Burdan anlışalacağı üzere evet maçların sonucu ve hatta CPU nun yapacağı değişiklikler biz maça başlar başlamaz yazılıyor, ama biz taktik veya oyuncu değişikliği yaparsak bu senaryo baştan yazılmak zorunda kalıyor. yani bence oyunun çalışma mantığında bir sorun yok taa CM4 te bile az önce anlattığım yolla yenileceğimi bildiğim bir maçı, maç başında yaptığım değişiklerle kazanabiliyordum o oyunun üzerinden 10 yıl geçti eminim şimdiki yapay zeka çok daha gelişmiştir, yani düşündüğünüz gibi birşey yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by serwan View Post
    form durumu farklı.. ama her futbol maçında şans faktörü vardır sonuçta.. mesela atıyorum fenerbahçe pendikle 50 defa oynasa 1 defa yenilir belki.. ama o sene yenildi işte. futbolda herşey kağıt üzerinde değil. bu da şansla, psikolojiyle, form durumuyla vs vs. alakalıdır. biz maça girmeden önce kaydedince şans değişkeni hariç tüm faktörleri sabit tutmuş oluyoruz aslında. oyun içi müdahaleleri saymıyorum tabi.

konu bu değil tabi..
    gerçek futbolu düşünün. santra yapıldığı andan itibaren her karar bir başka sonuç doğurur ve her sonuç farklı kararlar almayı gerektirir. toplanarak gider bu.
    normalde santrada topu alan oyuncunun topu ilk anda kime oynadığı bile maçın kaderini komple değiştirir. belki daha 10. saniyede takımın öne geçmesini sağlar bu karar.
    ama bu olay gösteriyor ki fm'de böyle bişey yok. yani müdahalesiz bir maçta 10. dakikada gol olacağı belirlenmişse santrada topu alan oyuncunun topu nereye oynadığının hiçbir kıymeti yok. topu alan oyuncunun hiçbir yeteneği bi anlam ifade etmiyor böyle olunca da.. en iyi kararı verip, en ustaca teknikle topu tam yerine ulaştırsa ve bitiriciliği, soğukkanlılığı, tekniği vs. en üst düzey olan forvetı kaleciyle karşı karşıya kalsa dahi o gol olmayacak.
    aslında her an belirsiz olmalı. bu belirsizlikler oyunculara atanan yetenekler ve diğer faktörlerle sonuca ulaşmalı ama öyle olmuyormuş..

10 seneden fazladır bu oyunu oynuyorum ve kendi yaşadıklarıma, zaman zaman edindiğim bilgilere göre yaptığım değerlendirmeye göre, biz zaten oyunun özetini izliyoruz.

Oyuna girerken, o bahsettiğin tüm özelliklere göre hatta daha fazlasına göre, yapay zeka bir senaryo oluşturuyor. Yani kafasına göre, rastgele oluşturmuyor. Tüm değişkenleri hesaplayıp, yani oyuncu özellikleri, oyuncunun moral durumu, oyuncunun form durumu, rakibin durumu vs vs, buna bağlı senaryoyu oluşturuyor. Biz maçı izlemesek, maçın sonucunu 10 saniye sonra bize verecek zaten bilgisayar, bizim izliyor olmamız, süreyi uzatıyor, oyuna renk katıyor, oynanabilirliği arttırmak adına vs vs diye düşünüyorum. Mesela Pendik maçı geçmişti, belki de oyunda böyle bir değişken de var, 50'de 1 ihtimal, reputation değeri şu aralıkta olan kulüplerin, şu aralıkta olan kulüplere yenilmesi ihtimali şeklinde, diğer değişkenlerle ortaya çıkabilecek ve oyunu oynarken karşımıza çıkan.

Oyundan bazen şikayet ederiz, ya bu kadar sakatlık olur mu, tek kale oynadım ama gol atamadım 1 defa geldiler attılar şeklinde, oysa ki gerçek hayatta biz bunları sürekli yaşıyoruz. Ama oyunda 4-5 saatte onlarca maç oynayınca, gerçek hayatta 7-8 ayda başımıza gelebilecek olaylar, 3-4 saatte başımıza gelmiş oluyor.

Sonuçta bu bir oyun, maç içinde müdahalelere göre de farklı senaryolar oluşabiliyor elbette. Yapay zekada da hatalar oluyor, olacaktır da, kusursuz bir yapay zekaya sahip olsalar, bence oyun yapmaktan daha farklı şeyler düşünür, bu oyunu yazan yazılımcı arkadaşlar.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    10 seneden fazladır bu oyunu oynuyorum ve kendi yaşadıklarıma, zaman zaman edindiğim bilgilere göre yaptığım değerlendirmeye göre, biz zaten oyunun özetini izliyoruz.

Oyuna girerken, o bahsettiğin tüm özelliklere göre hatta daha fazlasına göre, yapay zeka bir senaryo oluşturuyor. Yani kafasına göre, rastgele oluşturmuyor. Tüm değişkenleri hesaplayıp, yani oyuncu özellikleri, oyuncunun moral durumu, oyuncunun form durumu, rakibin durumu vs vs, buna bağlı senaryoyu oluşturuyor. Biz maçı izlemesek, maçın sonucunu 10 saniye sonra bize verecek zaten bilgisayar, bizim izliyor olmamız, süreyi uzatıyor, oyuna renk katıyor, oynanabilirliği arttırmak adına vs vs diye düşünüyorum. Mesela Pendik maçı geçmişti, belki de oyunda böyle bir değişken de var, 50'de 1 ihtimal, reputation değeri şu aralıkta olan kulüplerin, şu aralıkta olan kulüplere yenilmesi ihtimali şeklinde, diğer değişkenlerle ortaya çıkabilecek ve oyunu oynarken karşımıza çıkan.

Oyundan bazen şikayet ederiz, ya bu kadar sakatlık olur mu, tek kale oynadım ama gol atamadım 1 defa geldiler attılar şeklinde, oysa ki gerçek hayatta biz bunları sürekli yaşıyoruz. Ama oyunda 4-5 saatte onlarca maç oynayınca, gerçek hayatta 7-8 ayda başımıza gelebilecek olaylar, 3-4 saatte başımıza gelmiş oluyor.

Sonuçta bu bir oyun, maç içinde müdahalelere göre de farklı senaryolar oluşabiliyor elbette. Yapay zekada da hatalar oluyor, olacaktır da, kusursuz bir yapay zekaya sahip olsalar, bence oyun yapmaktan daha farklı şeyler düşünür, bu oyunu yazan yazılımcı arkadaşlar.
    aslında haklısınız bir bakıma ama benim itirazım yapay zekada hatalar olmasına değil.. önceden yazılan bişeyi izlememize. yani bilgisayar bunu önceden hesaplamak yerine her pozisyon için ayrı ayrı, yine benzer değişkenleri kullanarak bi sonuç ortaya koyabilir. santra yapıldı ahmet topu mehmet'e verdi. mehmet topu aldığı an yetenekleri ve şartların uygunluğu gibi koşullar hesaplanarak topu kullanacak. o an geriye dönüp pas mı verir, rakibi çalımlamaya mı çalışır, kalecinin önde olduğunu görüp şut mu atar bunu bilgisayar da bizden milisaniyeler önce öğrenip gösterecek. dediğim gibi sonucu rakibin kazanacağı şekilde belirlenmiş bir maçta ya yapay zeka müdahale olmadığı sürece maçı kazanacağını bildiği için oyuna müdahale etme gereği duymuyorsa? bu kandırmaca olmaz mı? halbuki oyun değil pozisyonlar tek tek bu mantıkla kurulsa çok daha gerçekçi bir şey olur karşımızda.
    çok çok basit pozisyonlar kaçabilir. bu anormal değil. anormal olan bunun önceden belirlenmiş bir senaryoyu gerçekleştirmek için ortaya çıkması. müdahale olmadığı sürece gol 20. dakikada olacaksa o dakikaya kadar kaçan her pozisyon sırf bu senaryo gerçekleşsin diye kaçmış oluyor.
    yanlış mı düşünüyorum?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

senaryo elbette olacak. ama o senaryoda belli başlı şeylere göre olacak. yukarıda sayılan etkenlere göre belirlenecek. bu çok normal. en basitinden tatile gittiğimiz maçlar nasıl hemen bitebilirdi ki ? verdiğimiz komutlara göre o senaryo oynanıyor işte. benim düşüncem; verdiğimiz komutlarla oyunun akışı değişiyor mu değişiyor ve o önceden belli olan senaryoyu bana oynanmadan göstermesin(cenkere yaptığı gibi) gerisi önemli değil bence.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben de buna bağlı olarak biz özeti izliyoruz demiştim.

Milisaniye önce olması ya da maçın başında olması, eğer bir müdahale yoksa çok da önemli değil. Mücadele modunda anlık sonuç ekranı var, basıyorsun ve bir kaç saniye sonra maçın sonucunu veriyor. Yani bilgisayar için o maçın senaryosunu yazmak çok kısa bir süre alıyor. Pozisyondan milisaniye önce de olsa maç başında da olsa o pozisyon kaçacaksa kaçıyor.

Bilgisayarın sonucu bilmesine gelirsek, aslında bilgisayar sonucu bilmiyor. Bilgisayar değişkenlere göre maçı oynatıyor, sen oyunu önde götürüyorsan, rakip takımın hocasının özelliklerine göre senaryoyu sürdürüyor.

Mehmet topu geriye oynuyor, geriye oynadıktan sonra rakibin hamlesini oynatıyor, ona bağlı olarak senin hamleni şeklinde sürdürüyor oyunu. Eğer hiç müdahale olmadan oyunu izlersek ve öndeysek yine görüyoruz ki yapay zeka da maçın sonlarında kazanmak adına hamleler yapıyor. Kazanamayacağını biliyorsa neden yapıyor şeklinde düşüncen var sanırım ya da maç sonucu belliyse, yani her değişikliğe rağmen kazanamayacaksa neden kazanmaya yönelik o hamleyi yapıyor ve biz de bunu izliyoruz demek istiyorsun sanırım.

Ben de buna cevap olarak, o anda maçın sonucunu bilmediğini söylüyorum. Evet maç başladığı anda sonucu belli (eğer müdahale yoksa) ama o sonuca ulaşırken yapay zeka da bilmiyor, değişkenlere göre ortaya çıkan durumu yansıtıyor.

Ömer abi olabilir, belki de o değildi ama geçmiş serilerde, oyuncu topu aldığında 12 ihtimal var ve buna bağlı tercih yapıyor gibisinden bir söylem olmuştu sanırım, sayı çok da önemli değil, top oyuncuya geldiğinde, pas vermek, şut atmak, topu sürmek, geriye dönmek, taca atmak gibi gibi seçenekleri var, bunlardan birisini yapıyor, buna bağlı verilen karşılık sonucunda yeni değişkenler, yeni senaryolar devam ediyor, maçın başında. Her harekete bir karşılıkla 90 dakika oluşturuluyor ve biz izliyoruz.

Oyun içinde müdahale ettiğimizde zaten anlık beklemeler oluyor, o esnada yine oyun hızlı bir şekilde, yeni senaryoyu oluşturup, bize oynatıyor sadece.

Yazmıştım sildim, kadere benzeten bir örnek verecektim ama dini konularda tartışma çıkabilir diye sildim. Yani oyunun sonucunu önceden bilmesi, onu yaşamış olmasından kaynaklı. Her şey o saniyeler içinde zaten yaşanıyor, bize ise oyunun amacına yönelecek şekilde izlemek kalıyor.

Tabi bunlar benim kendi yorumlarım, böyledir diye bir iddiam yok.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bu olay şimdi bana da oldu ve maçı durdurdum bekliyorum şu an..

Bakın burda hemen hemen 40. dakika civarı.. eğer o dakikada gol olursa ve daha da gol olmazsa hemen bu kayıtlı oyunu SI'nin gözüne sokmak lazım..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Gol olurkenki anın SS'sini almayı unutma. Hatta en sağlamı oyunun videosunu çek. Çeşitli programlar var bunun için
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

maçtan önce save var mı ?

senin yerinde olsam tüm oyuncuları forvete alırım kaleye de forveti koyarım. bakalım o dakikada gol olacak mı ? ya da takımı tamamen geriye yasla , yine golü yiyecek mi ?

ikinci söylediğim daha mantıklı sanki
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

golün üzerine gelince kimin atacağını yazıyor mu ?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Save dosyası ile alakalı olmayabilir. Hani maça girerken "Maç yükleniyor" kısmı var ya. Tam o sırada bir bozukluk olup bu bug'u çıkartıyordur. Yani aynı maçı 2. kere yüklediğinde bu sefer düzgün yükleyebilir.

Bence taktik değiştirmeyip videosunu al kesinlikle. Sonra hepimiz twitterdan vs göndeririz.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Arkadaşlar gol olmadı o dakikada, ancak bu işaret çıkınca oyuncum sakatlanmıştı ve gördüğünüz üzre oyuncu değiştirmek zorunda kalmıştım.. top olan yerde gol olmadı ve ilk yarı bitti.. 2. yarıda da hiç değişiklik yapmadım 87. dakikada gol attım ve 1-0 yendim, gol olur olmaz o çizgi gitti..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    golün üzerine gelince kimin atacağını yazıyor mu ?
    Evet o dakika geçene kadar isim yazmıyodu ancak ilk yarı bittikten sonra bana bir önceki maçta gol atan şahsın ismi vardı..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

gol olmaması iyi olmuş

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Demekki taktik işi değiştiriyormuş. Etti 2

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ancak yine de maçın 1-0 bitmesi beni kuşkulandırdı..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Yazdım sigames foruma.. bakalım ne dicekler..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Yazdım sigames foruma.. bakalım ne dicekler..
    Mesajını gördüm keşke linkde ekleseydin hem kayıtlı oyun de maç kaydı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

İşte istenmesi durumda eklicem hazır onlar zaten.. Ancak oyun eklemenin çok fazla teferruatı var..

Nesil
    2006

Peki kayıtlı oyunu tekrar kurduğunda gözüküyor mu? Aynı maç oynandığında.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Onu denemedim Batuhan.. Aynı olay yine oldu az önce ancak bu seferkinde gol olmadı 0-0 bitti.. Çok enteresan şeyler oluyo..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Onu denemedim Batuhan.. Aynı olay yine oldu az önce ancak bu seferkinde gol olmadı 0-0 bitti.. Çok enteresan şeyler oluyo..
    Bu sefer de rakip taktik değiştirmiştir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Artık bilmiyorum enteresan işler dönüyor oyunda ama çözemedim gerçekten

Bugün oyunu D&R den orjinal olarak alacaktım ama şimdilik beklemeye alıyorum çünkü en nefret ettiğim bir olay.Taktiklerin işlememesi bilgisayarın o skora programlanmş olması. Arkadaşlar söylemiş 10 defa maç oyna 10 undada farklı skor olur diye sorun o değil 10 defa farklı oynatsak farklı skor olur ancak maçın skoru 10 maçtada maçtan önce belirlenmiş olur farklı bir skorda olsa. Çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Keşke şu başlığı görmeseydim

Yanlış hatırlamıyorsam geçmiş yıllarda buna benzer bir tartışma olmuştu yine.Bilgisayarın yenmeye odaklanmış olma olayı ama o zamanlar böyle bir şey görmemiştik sadece düşüncede kalmıştı.

edit : Oyunu yine oynarım tabiki ama eskisi kadar zevk alırmıyım pozisyon kaçınca kendimi yermiyim bağırıp çağırırmıyım ? Pek sanmıyorum artık. Sırf Türkçe diye orjinal alasım var ama bu kadar basit bir yapay zeka ve yine büyük ihtimalle buglarla dolu olacak can sıkıcı olan bir oyunuda orjinal almak...
    Last edited by Ravenholm : 05.Kasım.2012 at 15:00

Quote Originally Posted by Ravenholm View Post
    Bugün oyunu D&R den orjinal olarak alacaktım ama şimdilik beklemeye alıyorum çünkü en nefret ettiğim bir olay.Taktiklerin işlememesi bilgisayarın o skora programlanmş olması. Arkadaşlar söylemiş 10 defa maç oyna 10 undada farklı skor olur diye sorun o değil 10 defa farklı oynatsak farklı skor olur ancak maçın skoru 10 maçtada maçtan önce belirlenmiş olur farklı bir skorda olsa. Çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Keşke şu başlığı görmeseydim

Yanlış hatırlamıyorsam geçmiş yıllarda buna benzer bir tartışma olmuştu yine.Bilgisayarın yenmeye odaklanmış olma olayı ama o zamanlar böyle bir şey görmemiştik sadece düşüncede kalmıştı.

edit : Oyunu yine oynarım tabiki ama eskisi kadar zevk alırmıyım pozisyon kaçınca kendimi yermiyim bağırıp çağırırmıyım ? Pek sanmıyorum artık. Sırf Türkçe diye orjinal alasım var ama bu kadar basit bir yapay zeka ve yine büyük ihtimalle buglarla dolu olacak can sıkıcı olan bir oyunuda orjinal almak...
    Yukarıda da yazdım CM4 te skoru önceden görebildiğim maçların farklı skorlarla bitmesini sağlayabildiğimi. CM4 te değişiosa burda hayli hayli değişiyordur. yine söylüyorum evet skor önceden belli ama eğer sen taktiğini değiştirmezsen-oyuncu değişikliği yapmazsan belli. burda da bi anormallik yok bilgisayar bizim 5-10 dk da izlediğimiz maçı çok çok kısa bir sürede bitirip senaryosunu hazırlayabiliyor ve eğer biz değişiklik yaparsak bu senaryoyu tekrar yeni oyuncu değişiklerine göre hazırlıyor. Olması gerekende bu zaten.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

arkadaslar siz bu oyunu ne saniyordunuz ? Kendi kendine dusunceler yaratan, kaleciyle karsi karsiyayken bir anda karar veren felan gibi bir mekanizma mi var saniyordunuz ? Kusura bakmayin ama kendinizi kandirmissiniz bunca yildir Maca basladiginiz an mac skoru bellidir. siz sadece izlersiniz. Ama elinizde taktiksel degisiklikler yapip skoru kendi lehinize cevirmek gibi bir koz var. isin zevkide orada zaten. Biz burada PES ya da FIFA oynamiyoruz ki. O oyunlarda her oyuncu bizim kontrolumuzde fakat FMde durum farkli.

Sayfa 6 / 7 İlkİlk ... 4567 SonSon

Mesaj Yetkileri