10 seneden fazladır bu oyunu oynuyorum ve kendi yaşadıklarıma, zaman zaman edindiğim bilgilere göre yaptığım değerlendirmeye göre, biz zaten oyunun özetini izliyoruz.
Oyuna girerken, o bahsettiğin tüm özelliklere göre hatta daha fazlasına göre, yapay zeka bir senaryo oluşturuyor. Yani kafasına göre, rastgele oluşturmuyor. Tüm değişkenleri hesaplayıp, yani oyuncu özellikleri, oyuncunun moral durumu, oyuncunun form durumu, rakibin durumu vs vs, buna bağlı senaryoyu oluşturuyor. Biz maçı izlemesek, maçın sonucunu 10 saniye sonra bize verecek zaten bilgisayar, bizim izliyor olmamız, süreyi uzatıyor, oyuna renk katıyor, oynanabilirliği arttırmak adına vs vs diye düşünüyorum. Mesela Pendik maçı geçmişti, belki de oyunda böyle bir değişken de var, 50'de 1 ihtimal, reputation değeri şu aralıkta olan kulüplerin, şu aralıkta olan kulüplere yenilmesi ihtimali şeklinde, diğer değişkenlerle ortaya çıkabilecek ve oyunu oynarken karşımıza çıkan.
Oyundan bazen şikayet ederiz, ya bu kadar sakatlık olur mu, tek kale oynadım ama gol atamadım 1 defa geldiler attılar şeklinde, oysa ki gerçek hayatta biz bunları sürekli yaşıyoruz. Ama oyunda 4-5 saatte onlarca maç oynayınca, gerçek hayatta 7-8 ayda başımıza gelebilecek olaylar, 3-4 saatte başımıza gelmiş oluyor.
Sonuçta bu bir oyun, maç içinde müdahalelere göre de farklı senaryolar oluşabiliyor elbette. Yapay zekada da hatalar oluyor, olacaktır da, kusursuz bir yapay zekaya sahip olsalar, bence oyun yapmaktan daha farklı şeyler düşünür, bu oyunu yazan yazılımcı arkadaşlar.