Quote Originally Posted by Ravenholm View Post
Bugün oyunu D&R den orjinal olarak alacaktım ama şimdilik beklemeye alıyorum çünkü en nefret ettiğim bir olay.Taktiklerin işlememesi bilgisayarın o skora programlanmş olması. Arkadaşlar söylemiş 10 defa maç oyna 10 undada farklı skor olur diye sorun o değil 10 defa farklı oynatsak farklı skor olur ancak maçın skoru 10 maçtada maçtan önce belirlenmiş olur farklı bir skorda olsa. Çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Keşke şu başlığı görmeseydim

Yanlış hatırlamıyorsam geçmiş yıllarda buna benzer bir tartışma olmuştu yine.Bilgisayarın yenmeye odaklanmış olma olayı ama o zamanlar böyle bir şey görmemiştik sadece düşüncede kalmıştı.

edit : Oyunu yine oynarım tabiki ama eskisi kadar zevk alırmıyım pozisyon kaçınca kendimi yermiyim bağırıp çağırırmıyım ? Pek sanmıyorum artık. Sırf Türkçe diye orjinal alasım var ama bu kadar basit bir yapay zeka ve yine büyük ihtimalle buglarla dolu olacak can sıkıcı olan bir oyunuda orjinal almak...
Yukarıda da yazdım CM4 te skoru önceden görebildiğim maçların farklı skorlarla bitmesini sağlayabildiğimi. CM4 te değişiosa burda hayli hayli değişiyordur. yine söylüyorum evet skor önceden belli ama eğer sen taktiğini değiştirmezsen-oyuncu değişikliği yapmazsan belli. burda da bi anormallik yok bilgisayar bizim 5-10 dk da izlediğimiz maçı çok çok kısa bir sürede bitirip senaryosunu hazırlayabiliyor ve eğer biz değişiklik yaparsak bu senaryoyu tekrar yeni oyuncu değişiklerine göre hazırlıyor. Olması gerekende bu zaten.