Kariyer harika gidiyor sunumun harika , beklemekten sıkılıyorum![]()
Kariyer harika gidiyor sunumun harika , beklemekten sıkılıyorum![]()
Başarılar dostum.Kariyer gayet güzel.
Bir hikaye bir olay ancak böyle özetlenirdi galiba, okuyucuları sıkmadan yormadan böyle güzel ifade edilirdi.
Bu hikayeyi okurken ne olduğunu bilmek ister misin? Bilmiyorum ama; ben yine de anlatmak istiyorum, okuduğum ilk cümlen den sonra kapatıp hemen oyuna girmek istedim, içimde ki ''menejer'' olma hayalini uyandırdı bende ; Her ne kadar hayal olsa da ''Umudumuzu'' yaşa dan ayakta tutan hayaller değil midir ? Merak da ediyordum tabi devamının ne olduğunu sonra devamını okumaya karar verdim ve okudum. Bir kaç arkadaşın dediği gibi beklemek istemiyorum artıkhatta daha da ileri gidiyorum lütfen, gerçek den lütfen bir an önce yeni paylaşımını yapar mısın?
![]()
Orada neler olduğunu, takımın senin için neler düşündüğünü, personellerin seni nasıl karşıladığını ve senin orayı nasıl bulduğunu Merak ediyorum... Sana bir yabancı gibi mi bakıyorlar orada ? ama sen kendini yabancı hissetme orada en yakın dostun Nestor'un yanında olduğu gibi 'biz Çılgın Türklerde yanındayız
Şu kariyeri okumaya basladıgım an bende senin gibi yeni oyunumu açtım aslında birazda ön ayak oldu defansif futbolu cok sevmeme ragmen FM'de hiç bir zaman defansif bir sekilde cok da elde tutulur bir başarı elde edemedim bana yeniden deneticek kişi oldu bu mükemmel adam dediklerinin altına bende imzamı atabilirim sabırsızlıkla bekliyorum kariyerin devamını hatta söyle söyliyim inan ki bugun sabah okudum ilk kez az önce geldim eve bilgisayarı actım ve ilk işim yeni paylasımını okumak oldu dısardayken acaba paylasmısmıdır diye düsünmedimde degil![]()
You'll Never BeatThe Irish !
Başarılar dilerim güzel yerlere gelecektir takım![]()
Bu gece taktiği paylaşmış olurum yüksek ihtimalle.
Teşekkür ederim. Daha hızlı olmaya çalışacağım
Eyvallah hafız.
Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin içinBurada yabancılık çektiğimi söyleyemem. 1 yıldır İngiltere'de yaşıyorum(oyunda). Ancak personeller falan bir garip karşıladılar tabii. Eminim ismim açıklanınca kulüslerde ''Who's this barbarian young Turkish guy?'' konuşmaları geçmiştir. Ama artık kontrol bende. Asarım da, keserim de
Yahu çok teşekkür ederim, onurlandırıyorsunuz beni
Teşekkürler dostum
Oyunu açıyorum şimdi. Hazırlık maçlarını kendim oynayacağım için sezona başlayamam ama transferleri ve taktikleri aktarabilirim sanırım. Bu gece biraz geç uyuyalım![]()
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
Basın toplantısından çıktık, ve başladık işe koyulmaya. Takımın tüm kontrolü bende olduğu için, istediğim gibi at koşturabiliyordum. İlk olarak can dostum, değerli adam Nestor'u ''AFC Wimbledon sportif direktörlüğü'' görevine getirerek işe başladık. Sonrası çorap söküğü gibi geldi zaten. Nestor'la el ele vererek çok kısa bir süre içerisinde çok değerli futbol adamları getirdik takımımıza. Akşam antremanındaki performanslarını da yıldız şeklinde belirttim. Çok güzel bir antreman sistemimiz olacağını düşünüyorum.
FA'in sitesinden merak edip Nestor'un profiline baktım. Artık kimlerle irtibata geçip işi hâllettiyse, profiline ofansif bir futbolu tercih ettiğini yazdırmayı başarmış
Nestor geldi, hocalar geldi. Geriye ne kaldı? Onları yönlendirmek!
Akşam antremanından sonra, bütün hocaları taktik odasında toplayıp, başladım stilimi, sezon boyunca oynayacağımız futbolu anlatmaya. İnanıyorum ve biliyorum ki, gözlerimdeki ışığı gördüler. Ben ''defans'' derken gözleri parlıyordu, ben ''mücadele'' dedikçe kalp atışları hızlanıyordu. İnanıyorum ki, değerli yardımcılarımın da sayesinde bu sistem takımımıza oturacak.
İşte, o toplantıdan satır başları:
1. TAKIM TAKTİKLERİ
Stil: Katı
Yaratıcılık özgürlüğü: Daha disipline(Liberoya koyduğum oyuncu kalkar rövaşatayla ara pas atmaya kalkarsa deliririm.)
Kapanma şekli: Daha çok pres
Markaj: Adam adama(Bu tamamen FM'nin oynanış tarzıyla, yani maç motoruyla ilgili olarak ayarladığım bir seçenek.)
Pozisyon Değiştirme: Pozisyonuna bağlı kal
Tempo: Düşük
Kontra atak: Her türlü!
Oyun kurucu: MC
Hedef adam: ST
2. SIKI MARKAJ
SW, DR, DC, DL ve DMC: Açık(DR'yi açmayı unutmuşum. Düzeltilmiş kabul edin)
Diğerleri: Kapalı
3. TOP KAPMA
SW, DR, DC, DL ve DMC: Her türlü
Diğerleri: Kararında
4. TOP SÜRME
ML ve MR: Yardır
DL, DR, MC ve ST: Kararında
GK, SW, DC ve DMC: Aman diyeyim!
5. TOPU TUTMA
DMC ve ST: Topu tut
Diğerleri: Tutma
6. UZAKTAN ŞUTLAR
Herkes: ŞUT ÇEKENİ ASARIM!(Bu da tamamen FM'nin maç motoruyla ilgili bir olay benim düşünceme göre. Uzaktan şutlarla rezil edilmeyen ataklar çok nadir bulunuyor eğer bu önlemi almazsanız. Fenerbahçe'yle bir kariyer açayım dedim, açmaz olaydım. Meireles, Baroni, M.Topal, M.Topuz dağlara bombalayıp duruyorlar, organize atak sıfır)
7. YARATICILIK ÖZGÜRLÜĞÜ
GK, SW ve DC: Kısa pas candır
DL ve DR: Üsulüne uydur, çok cıvıtma
DMC ve ST: Kararında
ML, MC ve MR: Koçumsunuz!
Taktiklerimi bu şekilde ayarladım. Yarınki idmandan sonra, hazırlık maçlarının da etkisiyle taktiğimizin işleyip işlemeyeceğini göreceğiz, çok meraklıyım doğrusu. En az bunlar kadar önemli olan duran top ayarlarını ise transferler bittikten sonra yapacağım.
Ben ve dostum Nestor, önerilerinizi dikkate almaya hazırız, baylar!
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
Taktiğin tam da düşündüğüm gibi olmuş.Şu alan markajı yerine adam markajı olayı da maç motoruna göre yapılması gereken bir şey ama şuana kadar oynamadım pek.Mevkiye sadık kal seçeneğini ben de aktif etmiştim ama pek etki etmiyor maç motorunda.
Adam markajı ile ilgili görüşlerini bekliyorum.
Taktik dizilisi tam bekledigim gibi duran toplarin onemi cok buyuk , antrenmanlarda ustunde duruldigunda baya ise yariyor , adam markajinida merakla bekliyorum
Dediğim gibi, bu oyunun maç motoruyla ilgili bir özellik. Alan markajı seçeneğinin seçilmesiyle oyuncuların rakibe çok uzak durduklarını ve atakları yeterince engelleyemediğini fark ettim. Bu nedenle adam adama markaj yaptıracağım. Böyle bir olay olduğunu bilmeseydim bazı oyunculara alan yaptıracaktım, kısmet değilmiş.
taktik nele olarak beklenildiği gibiymiş. Ben orta sahayı daha kalabalık tutmayı düşünürsün diye tahmin etmiştim bir zamanların Roma taktiği 4-6-0 gibiama yanıldım başarılar
Taktikler iyi. Başarılar hocam
Teşekkürler. Roma'dan nefret ederim
Teşekkür ederim.
Nestor'la gece gündüz uyumadık, karın ağrısı şeklinde geçen transfer dönemini olumlu bir şekilde tamamlamayı başardık. Şu an istediğim tek şey var: UYUMAK! Gece 03.00'da Brighton'daydım, 05.00'da Londra'da! Uykusuzluktan öleceğim.
İşte, takımımıza katmayı başardığımız 9 oyuncu:
1. DAN HART
Genç oyuncu, yedek DMC/MC olarak transfer edildi. Transferinde ''genç oyuncu'' kapsamında sözleşme imzalaması ve haftalık sadece 55 pound istemesi etkili oldu. Umut vadeden bir profili var. Takıma katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. DMC'de defensive midfielder/support, MC'de deep lying playmaker/support olarak oynayacak.
2. DANNY JACKSON
Tecrübeli oyuncu, SW mevkisine transfer edildi ancak elimiz sıkışırsa stoperde de kullanacağız. Hamle becerisi, havasal hakimiyeti ve engin tecrübesiyle takıma faydalı olacaktır. Kendisi defans oyuncularından en baba olanın giydiği ''2'' numarayı hak etti. SW'de sweeper/defend, DC'de central defender/stopper olarak oynayacak. Oyuncu haftada 600 pound alacak.
3. JASON BANTON
MR mevkisine aradığımız oyuncuyu serbest transferde bulduk. Arsenal altyapısından yetişmiş, ayrıca Tottenham ve Liverpool gibi köklü kulüplerde de oynamış olan Banton, haftalık 800 pound alarak takımımıza elinden geldiğince yardımcı olacak. Genç yaşı büyük bir avantaj. Winger/support olarak oynatmayı düşünüyorum.
4. MICHAEL DOUGTHY
QPR'dan hiçbir ücret vermeyerek kiraladığımız 19 yaşındaki Dougthy, takımımızın ML mevkisinde ilk tercihim olacak. Hız ve yaratıcılığıyla ön plana çıkan Michael'in defansif olarak takıma hiçbir şey veremeyecek olması büyük bir sorun. Kanat transferlerini yaparken çift yönlü oyuncuları ilk sırada tutuyordum ancak bu standarttaki bir takımda bunu yapmanın çok zor olduğunu anladım. Elinizde zaten 1 ya da 2 tane seçenek var ve alternatif diye bir şey yok. Yine de Dougthy ve Banton transferlerinden memnunum. Bu arkadaş da winger/support olarak oynayacak.
5. NEIL ETHERIDGE
Kaleyi sağlam ellere bıraktığımızı söyleyebilirim. Fulham'dan hiçbir bedel ödemeden sezon sonuna kadar kiraladığımız Neil Etheridge, 22 yaşında olmasına rağmen ülkesi Filipinler ile tam 35 maça çıkma başarısını göstermiş! Gözüm kapalı yaptım bu transferi, son derece de güveniyorum.
6. NICHOLAS BIGNALL
Reading'den sezon sonuna kadar bedelsiz olarak kiraladığımız Bignall, hız ve güç gibi yırtıcı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Bitiricilik ve golü koklama gibi özelliklerini geliştirebilirse çok canlar yakacak. Genç oyuncuyu poacher/attack rolünde oynatmayı planlıyorum.
7. SCOTT GRIFFITHS
Griffiths de Peterborough'dan, yine ücretsiz olarak sezon sonuna kadar kiraladığımız DL oyuncusu. Kendisine beklerin numarası olan ''3''ü verdim, umarım yüzümü kara çıkartmaz. Full back/support rolünde oynayacak.
8. STEVEN GREGORY
Bir Nestor başarısı! Transferin son günlerine girilirken, ön libero açığımızı bir türlü kapatamamıştık ve maaş bütçesi konusunda diplerdeydik. Artık gözümü karartmış ve sezona ön liberoda genç Dan Hart'la başlamaya karar vermiştim. Ancak o sırada aklıma güvenebileceğim kadim dostum Nestor geldi. Nestor'la konuştum, bu mevkinin olmazsa olmazım olduğunu ve kesinlikle Gregory'i takımımıza katmamız gerektiğini bildirdim. O da ayarlayacağını, rahat olmamı söyledi. Ve birkaç gün sonra Steven Gregory 5 aylığına kiralık olarak takımımızdaydı! ''Haftalık 1.6k pound maaşı nasıl verebildin dostum?'' diye sorunca ''Üzümünü ye bağını sorma.'' dedi. Alem adam bu Nestor. Oyuncu DMC pozisyonunda, defensive midfielder/support rolünde oynayacak.
9. SUAT USTA
Stopere mutlaka bir takviye lazımdı ve bu takviye için eldeki en iyi aday Rui Marques'ti. Marques başka bir takıma gidince, Rui'ye en iyi alternatif olan Suat'a yöneldik. Çok para istedi ancak vermeye mecburduk. Verdik de. Böylece transfer tatlıya bağlandı. PSV altyapısından yetişen, Galatasaray başta olmak üzere birçok Türk takımında da top koşturmuş olan Suat Usta'yı 2 yıllığına renklerimize bağladık. Çok atletik bir defans oyuncusu, fiziksel özellikleri muazzam. DC mevkisinde, ball playing defender/stopper olarak görev vereceğim kendisine. Şimdilik biraz dil sıkıntısı çekiyor ancak 1-2 aya kalmadan Nestor ona aksanları bile öğretmiş olur.
Genel olarak transfer dönemimizi şöyle özetleyebiliriz:
Kulübe gelmeden önce yaptığım planla, aldığım oyuncuların sayısının ve mevkilerinin bire bir uyuşması benim açımdan çok güzel oldu. Ancak oyuncu satma konusunda beklenen rakama ulaşamadık. Artık o işi tamamen Nestor'a bıraktım. Oyunculara çatır çutur talip bulmaya başladı. Transfer dönemi kapanmadan takımı fazlalıklardan kurtarmış olacağız herhalde onun sayesinde.
Artık gözlerim kapanmaya başladı baylar! Bir sonraki yazıda sezon başı hazırlıklarını bırakıp, aksiyona geçelim artık!
Transferler yerinde gibi duruyor kaleciye bayıldım kaleci gibi kaleci![]()
Aynen öyle
Transfer bitince, ''Oyuncular takıma katıldığına göre, artık duran topları ayarlamaya başlayabilirim.'' diye düşündüm. Duran toplar bizim için çok önemli olacak. Çünkü tahminime göre birçok maçta gereken gol pozisyonlarını bulamayacağız. İşte burada devreye bu hamleler girecek. Korner, frikik ve penaltı gibi atışlarla gol sayımızı artırmamız gerekiyor.
İşe kornerlerden başladım. Önce kornerleri kullanacak oyuncuları seçtim. Sağ taraftan sağ ayaklı, sol taraftan sol ayaklı oyunculara kullandırmaya çalıştım kornerleri. Ancak sol ayaklı duran top kullanabilen oyuncu sayımız yeterli olmadığı için bazı sağ ayaklı futbolcuları kullanmak zorunda kaldık orada da.
Bizim kullandığımız kornerlerde, şu şekilde bir varyasyon belirledim:
#İki taraftan kullanılan kornerler de ön direğe atılacak.
#DCR pozisyonundaki oyuncu(Suat Usta) ön direğe koşu yapacak.
#SW pozisyonundaki oyuncu(Danny Jackson) arka direğe koşu yapacak.
#DCL, DL ve DMC pozisyonundaki oyuncular ne olursa olsun geride kalacaklar. Bu hamleyle olası karşı kontra atakları önlemek istedim.
#DR pozisyonundaki oyuncu gerekirse geride kalacak.
#MC pozisyonundaki oyuncu ceza sahasının çevresinde bekleyecek. Bu hamleyle dönen topları teknik bir oyuncuya kullandırtmak istedim.
#MR, ML ve ST oyuncuları ceza sahasında duracak.
Rakibin kullandığı kornerlerdeki talimatlarım ise şu yönde oldu:
#SW ve DC oyuncuları uzun rakipleri savunacak.
#DL ve DR oyuncuları ön ve arka direği tutacak.
#DMC ve MC oyuncuları defansa yardımcı olacak.
#MR, ML ve ST oyuncuları ileride bekleyecek. Böylece ML ve MR tarafından hızlıca ileriye taşınılan topta ST bitirici vuruşu yapacak ve kontra atak zihniyetinin altın kuralı uygulanacak.
Kornerleri bitirdikten sonra, sıra geldi frikiklere. Frikiklerde kornerlerin aksine, sol taraftan sağ, sağ taraftan sol ayaklı oyunculara atışları kullandırdık. Yine sol ayaklı oyuncu sıkıntısı çekildi ve sistemin biraz dışına çıkılmak zorunda kalındı. Frikiklerdeki tek isteğim ters ayağıyla frikiği kullanan oyuncunun yakın direğe plase vuruş bırakmasıydı(Ölü yaprak vuruşu tarzında. Umarım kafanızda canlanmıştır).
Bizim kullandığımız frikiklerde oyuncuların dizilimini şu şekilde ayarladım:
#SW ve DC oyuncuları ne olursa olsun geride kalacak.
#DR ve DL oyuncuları ihtiyaç durumunda geride kalacak.
#DMC ve MC için özel bir talimat yok.
#MR, ML ve ST ceza sahasında gol arayacak.
Rakibin kullandığı frikiklerde ise şu talimatları verdim:
#SW, DR, DC ve DR oyuncuları adam markajında kullanılacak.
#DMC oyuncusu defansa yardım edecek.
#MC ve ST pozisyonundaki oyuncular barajı oluşturacak.
#MR ve ML ileride kalacak(yine bir kontraatak planı).
Taçlarda işim çok komplike olmadı.
Taç atışları kullanılırken, fantezi kurularak topun rakibe verilmesinden hiç hazzetmem. Olabildiğince basit kullandırırım taçları. Yine öyle talimat verdim. Soldan kullanılan taçlarda DL tacı kullanırken DMC, ML ve MC oyuncuya yaklaşarak top isteyecek; sağdan kullanılan taçlarda da DR tacı kullanırken DMC, MR ve MC oyuncuya yaklaşarak kendini gösterecek ve en basit şekilde top oyuna sokulmuş olacak.
Akşam antremanını sadece penaltıya ayırarak oyuncularımın yeteneklerini gördüm. Penaltı, kaçmaması gereken bir duran toptur. Bu nedenle oyuncularımı penaltı sırasına sokarken çok titiz davrandım. Forvetimiz Jack Midson sahadaysa penaltıları o kullanacak, en iyi isabet tutturan oyuncum oydu.
Suat Usta umarım saç baş yoldurmaz.Bir üst lige çıkacağına inanıyorm ama ingiltere bu belli olmaz.Başarılar.
Forvete bir tane takviye yapBu adamla bu iş yürümez gibime geliyor
![]()
Umarım öyle bir şey olmaz dediğin gibiHamle ve özellikle mental olarak çok üst düzey değil tabii ki ama lige göre fazla atletik. Onu almamın en önemli sebebi de buydu zaten. Lig başlamadan 1 gün önce bütün takımların kadrolarına bakıp kendi kadrom hakkında net bir yorum yapma fırsatı bulacağım, o zaman daha net bir bakış açısı belirtebilirim kendisiyle ilgili.
Bu adam dediğiniz zenci olansa, ilk 11 forvetimiz o değil hocamLig başlamadan önce kadrodaki belli başlı elemanların profillerini koyacağım, oradan bakarsınız.
Her şey hazırdı, ve sonunda oyuncularımı görme fırsatım olacaktı! 4 tane deplasman hazırlık maçı ayarlayarak kulübe az da olsa bir gelir sağladı Nestor. Ve maçlar başladı, yeni yüzüyle AFC Wimbledon görücüye çıktı.
Huuhh, ne ilk maçtı be! Kafamdaki planı sahaya yansıtan bir simülasyon olsa, ancak bu kadar etkili olabilirdi! Santrforumuz Jack Midson, 3 tane bebek gibi santrfor golü atarak beni ilerisi için umutlandırdı. Maç motorunun azizliğinden kaynaklanan bir kendi kalemize gol yesek de, her şey çok iyiydi. İstatistikler de bunu gösteriyor zaten. Rakibe ne net gol şansı, ne de ortalama şans verdik; 5 şutlarının 4'ü uzaktandı, biri de oyuncularımızın bloğuna takıldı!
İkinci maçımız da tam istediğim gibi geçti. Kafamdaki plan uygulanırsa, ligde kazanacağımız maçların çoğunun bu şekilde kazanılacağını tahmin ediyorum: çok iyi defansla rakibi kilitlemek ve etkili bir kontrada golü bulmak. Rakibe yine hiçbir şans vermedik, 6 şutlarının 6'sı da uzaktandı. Topla oynamada da rakibimizden üstün olarak ekstra bir iş yaptık.
Defansif taktiğimizin 3. maçta da tıkır tıkır çalıştığını gördük. Rakibe yine hiç pozisyon şansı vermedik; ve attıkları 10 şuttan 8'inin uzaktan atılmış olduğunu, 2'sinin de bloğa takıldığını görüyoruz. Yediğimiz tek gol de 30 metredendi. Yedek kalecim üzerine gelen topu içeri çeldi. Etheridge'nin böyle bir hatayı yapma ihtimali %1. Gollerimizin çok ekstra oyunculardan gelmesi de sevindiriciydi.
En ciddi hazırlık maçımızda zorlandığımızı söylemem lazım. Rakibe 1 net gol şansı, 3 de ortalama şans vermemiz hoş değildi. Ancak bu durumlarda da Etheridge kalesinde başarılıydı, 4 tehlikeli pozisyondan sadece biri gol oldu onu da insan olan yerdiBu maçtan önce hazırlamış olduğum duran top taktikleri sayesinde golü bulmamız çok gurur vericiydi. Rakibin kullandığı kornerde bir anda kontra atağa çıktık ve Midson çizgiye inerek topu içeriye çevirdi, yeni transfer Banton boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı. 1-1'i iyi bir sonuç olarak değerlendiriyorum ancak kalemizde gördüğümüz ortalama pozisyon miktarını en kötü 3'te tutmalıyız. Girdiğimiz tek pozisyonun gol olması ise sevindirici bir hadiseydi.
Hazırlık kampının ardından, oynanan futboldan ümitli olan taraftarımız yüzümüzü güldürdü. 5340 kişilik stadın 2600 koltuğunu kombine olarak satmamız çok güzeldi ve taraftar desteğinin arkamızda olacağını gösterdi.
Oyuncular, antreman programı, taktikler; her şey yeni sezon için hazır! Biz de hazırız!
Sezonu İngiltere Lig Kupası'nda Ipswich deplasmanına giderek açacağız. Muhtemelen sezonun en zor maçı olacak. Maça yedek kadroyla çıkıp, elenmeyi isteyeceğim. Bir an önce bu ayak bağı turnuvadan kendimizi kurtarıp ligimize ve FA Cup'a odaklanmamız gerekiyor.
Takım istenileni yapıyor gibi gözüküyor , tek sıkıntı en önemli hazırlık macı olarak nitelendirdigin son Crawley macında sadece 3 sut cekebilmiş olman eger takım dişli ekiplere karsı pozisyona girmekte zorlanırsa herhangi bir oyuncu hatası ile yenilecek goller geri çevrilemeyecek maçlara dönüşebilir
Ben bunu o kadar önemli olarak görmüyorum. Crawley maçındaki sıkıntı bence kalemizde çok pozisyon görmemizdi. Zaten 1 gol bulduk ama gol yememeliydik. Yani bakış açıma göre ''gol atmak'' ekstra bir şey. Gol yemediğinde hiçbir şey yapamasan bile 1 puan kazanıyorsun zaten. Biz sonuna kadar gol yememeye çalışıp, gol atarsak da eyvallah diyeceğizDediğin durum 2 farklı geriye düştüğümüz maçlarda sıkıntı yaratabilir. Henüz onun için bir atraksiyon yapmadım. 2 farklı geriye düşersek maçı çevirmemiz imkansız gibi bir şey olacak. O zaman yakarım takımı
![]()
hazırlık maçları defansif anlayışın simulasyonunun çok da zor olmadığını uygulanabileceğini gösterir nitelikteydi. resmi maçların güzel olmasını diliyourm.
Hmm, çok mantıklı! Kesinlikle ayarlayacağım bunu. Teşekkürler.
Teşekkür ederim3 tane resmi maç oynadım ama sunum yapmak için oyunu alta aldığımda bilgisayar feci kastı. Marsilya-Fenerbahçe maçından sonra gece geç saatlerde koyacağım maçları.
Her şey harika. Öncelikle taktiğin ve transferlerini oldukça iyi buldum. Nestor ve sen AFC Wimbledon'ı en iyi yerlere getireceğinizden eminim ilk haftalarda bunun kanıtı![]()
Fakat hala Nestor'u tanımıyoruz !!!!111!!!![]()
İngiltere yeni Stokecelona'sını buldu heyyo![]()
Taktiğindeki liberoya şerh koyuyorum itirazım varLiberoyu öne alırsan (çift DMC gibi) uzaktan yediğin gollere de bir çözüm olabilir. Zaten ileri çıkan bir takım olmadığın için libero iş yapar mı bilemiyorum. Ama oyunu sen görüyorsun tabi.
İkinci olarak oyuncuların çok dandik ya Allah kolaylık versinHangi ligde Wimbledon? Premier ligden itibaren bir rakam verirsen anlarım
Forvetin pivot santrafor mu yoksa fast striker mı?
Maç öncesi hazırlık defansif pozisyon mu seçeceksin?
Her şeye rağmen hazırlık maçlarında golsüz biten maç tek maçın olması oyunun cilvesi işte. Tam manasıyla izin vermiyor olabilir. Eğer bunu da mesela üç maçta bir gol yiyecek şekilde düşürürsen efsane olurBu arada ben de geçen sezon çektiğim acılardan sonra yaz sezonuna bıraktığım defansif oyunumu hazırladım. İşe yarayacak gibi duruyor.
Ahiret soruları için kusura bakma, benim gibi bir taktiksel bir yol seçtiğin hele ki defansif bir konu seçtiğin için kariyerine ilgim tavan durumdaHaydi başarılar.
Teşekkür ederim güzel düşüncelerim için
Öyle biri yok malesef, benim uydurduğum bir karakter
Estafurullah, bilakis böyle bir mesaj geldiği için çok mutlu oldumİstersen tek tek cevaplayayım.
Liberoyu rakibin arkaya attığı toplarda stoperlerin muhtemel olarak kaçırabileceği oyuncunun karşısında dursun diye koydum. Bir de, rakip kanattan gelirken içeriye kestikleri topta stoperlerim topa rakipten daha geç hareketlenirse emniyet sübabı olmasını planlıyorum. 5 defansı hiç denememiştim, ilginç bir deneyim oldu. Haz alıyorum açıkçası
Oyuncular lige göre fena değilPremier Lig 1 numaraysa, biz 4 numarada oynuyoruz. nPower League 2 olarak geçiyor ligimizin ismi. Yukarımızda nPower League 1 ve Championship var.
Santrfordaki oyuncu complete forward rolünde oynuyor. Hız ve top sürme konusunda çok yetenekli olduğunu söyleyemeyeceğim ama yetersiz de değil. Özellikle kafa toplarında ve golü koklamada çok iyi. Henüz karşı karşıya da kaçırmadı. Az giriyor(taktikten dolayı) fakat girdiğini de atıyor. Gece atacağım mesajda profilini koyacağım.
Maç öncesi hazırlık olarak şimdilik özel bir çaba göstermedim. Henüz ligde 2 maç oynadım. 7-8 maç oynadıktan sonra takımın eksiklerini görür ve ona göre bir seçeneği işaretlerim diye planlıyorum.
Hazırlık maçları cidden talihsiz oldu. 2 maçı daha gol yemeden tamamlayabilirdik. O post'larda anlattığım gibi biri 30 metreden yenilen gol, diğeri de tamamiyle maç motorunun hatası(rakip orta açtı, top penaltı noktasındaki bir oyuncumun kafasına çarpıp geriye düştü, ilginç bir şekilde sadece o oyuncum topa hareketlendi ve kayarak topu kaleye attı. Hiç müdahaleye kalkışmasa auttu, az dokunsa kalecideydi). Senin kariyeri sıklıkla takip ediyorum zaten, taktik işe yaradı herhalde, çok iyi başlamışsın yeni sezona. De Fotomagen esprisine çok gülmüştüm![]()
Konu,hikaye, amaç herşey mükemmel.Genelde baz ıyazıları okumadan geçeri kariyerlerde ama bu kariyerde gözlermi alamadım.Sana taktiksel olarak güveniyorum sen yaparsın kanka![]()
Her şey harika , bi an önce başlasın şu lig.