Transfer bitince, ''Oyuncular takıma katıldığına göre, artık duran topları ayarlamaya başlayabilirim.'' diye düşündüm. Duran toplar bizim için çok önemli olacak. Çünkü tahminime göre birçok maçta gereken gol pozisyonlarını bulamayacağız. İşte burada devreye bu hamleler girecek. Korner, frikik ve penaltı gibi atışlarla gol sayımızı artırmamız gerekiyor.
İşe kornerlerden başladım. Önce kornerleri kullanacak oyuncuları seçtim. Sağ taraftan sağ ayaklı, sol taraftan sol ayaklı oyunculara kullandırmaya çalıştım kornerleri. Ancak sol ayaklı duran top kullanabilen oyuncu sayımız yeterli olmadığı için bazı sağ ayaklı futbolcuları kullanmak zorunda kaldık orada da.
Bizim kullandığımız kornerlerde, şu şekilde bir varyasyon belirledim:
#İki taraftan kullanılan kornerler de ön direğe atılacak.
#DCR pozisyonundaki oyuncu(Suat Usta) ön direğe koşu yapacak.
#SW pozisyonundaki oyuncu(Danny Jackson) arka direğe koşu yapacak.
#DCL, DL ve DMC pozisyonundaki oyuncular ne olursa olsun geride kalacaklar. Bu hamleyle olası karşı kontra atakları önlemek istedim.
#DR pozisyonundaki oyuncu gerekirse geride kalacak.
#MC pozisyonundaki oyuncu ceza sahasının çevresinde bekleyecek. Bu hamleyle dönen topları teknik bir oyuncuya kullandırtmak istedim.
#MR, ML ve ST oyuncuları ceza sahasında duracak.
Rakibin kullandığı kornerlerdeki talimatlarım ise şu yönde oldu:
#SW ve DC oyuncuları uzun rakipleri savunacak.
#DL ve DR oyuncuları ön ve arka direği tutacak.
#DMC ve MC oyuncuları defansa yardımcı olacak.
#MR, ML ve ST oyuncuları ileride bekleyecek. Böylece ML ve MR tarafından hızlıca ileriye taşınılan topta ST bitirici vuruşu yapacak ve kontra atak zihniyetinin altın kuralı uygulanacak.
Kornerleri bitirdikten sonra, sıra geldi frikiklere. Frikiklerde kornerlerin aksine, sol taraftan sağ, sağ taraftan sol ayaklı oyunculara atışları kullandırdık. Yine sol ayaklı oyuncu sıkıntısı çekildi ve sistemin biraz dışına çıkılmak zorunda kalındı. Frikiklerdeki tek isteğim ters ayağıyla frikiği kullanan oyuncunun yakın direğe plase vuruş bırakmasıydı(Ölü yaprak vuruşu tarzında. Umarım kafanızda canlanmıştır).
Bizim kullandığımız frikiklerde oyuncuların dizilimini şu şekilde ayarladım:
#SW ve DC oyuncuları ne olursa olsun geride kalacak.
#DR ve DL oyuncuları ihtiyaç durumunda geride kalacak.
#DMC ve MC için özel bir talimat yok.
#MR, ML ve ST ceza sahasında gol arayacak.
Rakibin kullandığı frikiklerde ise şu talimatları verdim:
#SW, DR, DC ve DR oyuncuları adam markajında kullanılacak.
#DMC oyuncusu defansa yardım edecek.
#MC ve ST pozisyonundaki oyuncular barajı oluşturacak.
#MR ve ML ileride kalacak(yine bir kontraatak planı).
Taçlarda işim çok komplike olmadı.
Taç atışları kullanılırken, fantezi kurularak topun rakibe verilmesinden hiç hazzetmem. Olabildiğince basit kullandırırım taçları. Yine öyle talimat verdim. Soldan kullanılan taçlarda DL tacı kullanırken DMC, ML ve MC oyuncuya yaklaşarak top isteyecek; sağdan kullanılan taçlarda da DR tacı kullanırken DMC, MR ve MC oyuncuya yaklaşarak kendini gösterecek ve en basit şekilde top oyuna sokulmuş olacak.
Akşam antremanını sadece penaltıya ayırarak oyuncularımın yeteneklerini gördüm. Penaltı, kaçmaması gereken bir duran toptur. Bu nedenle oyuncularımı penaltı sırasına sokarken çok titiz davrandım. Forvetimiz Jack Midson sahadaysa penaltıları o kullanacak, en iyi isabet tutturan oyuncum oydu.