Quote Originally Posted by kornification View Post
Eleştirimi yapayım o zaman ben de hazır konu açılmışken bunu tartışmış olalım sorumlu arkadaşlarla;

Şimdi öncelikle bu kurallar ve istenilen bu düzen Yıldırım Demirören tarafından açıklandı fakat "Yapmayı istediği" olarak açıklandı sadece.

Bir resmiyet veya kesin olarak açıklanan bir şey yok bu kuralların değişeceği konusunda.

Bunu oyuna resmiyet yokken yansıtmak transfer dedikodusu çıkan bir oyuncuyu imza atmadan o takımın kadrosuna eklemek kadar büyük (hatta daha büyük) bir hata.

Bu yabancı hakları değişir veya değişmez orasını bilemem (bence 5'e inmesi imkansıza yakın) ama resmiyet kazanmadan bunu oyuna yansıtmamak gerekirdi.

Benim gözümden kaçan bir teoriyle yapıldıysa umarım geçerli bir sebep vardır, açıklarsınız ve içime siner benim de...
Süper Lig Statüsü (bundan daha resmisi yok )

http://www.tff.org/Resources/TFF/Doc...su-2012-13.pdf

MADDE 2 - FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU
( 1) Kulüpler, istedikleri sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilirler. Müsabakalarda 8 yabancı uyruklu futbolcu 18 kişilik müsabaka isim listesine yazılabilir, ancak aynı anda en fazla 6 yabancı uyruklu futbolcu oynatılabilir.

( 2) 2013-2014 Sezonunda kulüpler, en fazla 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilirler ve 6 yabancı uyruklu futbolcu müsabaka isim listesine yazabilirler.

( 3) 2014-2015 Sezonunda kulüpler, en fazla 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilirler ve 5 yabancı uyruklu futbolcu müsabaka isim listesine yazabilirler.

( 4) 2012-2013 Sezonunda; Spor Toto Süper Ligine dâhil kulüpler; resmi müsabakalarında müsabakanın oynanacağı tarihte kulübe tescil tarihi üzerinden kesintili veya kesintisiz en az bir yıl süre geçmiş, 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş ( 1) bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı profesyonel futbolcuyu 18 kişilik müsabaka isim listesinde bulundurmak zorundadır.