@TeNaciOUS MidFieLdeR
Hocam soruyu senin üzerinden hocayı destekleyen tüm arkadaşlara soruyorum. Aykut Kocaman'ı eleştirmek, Aykut Kocaman'ı sevenler tarafından açık açık bir küfür olarak algılanıyor, bu açık ve net. Onun üzerine bir eleştiri geldiği zaman eleştirinin içeriğine cevap vermek yerine "Siz böylesiniz, Siz şöylesiniz" diye başlıyor cümleler, anlamsız ve garip.
"gecen 2 yili kimse burda konusmamali" demişsiniz, Kocaman'ı destekleyen arkadaşların da genel görüşü bu, bana göre anlamsız çünkü Fenerbahçe o 2 yılda hiç Fenerbahçeliliğini kaybetmedi ne maddi ne manevi.
2010/2011= 54 milyon TL
2011/2012= 84 milyon TL
2012/2013= 72 milyon TL
Transfer harcamalarımız var. Beşiktaş ise bizim geçen sene yaşadığımız kısmi daralmayı bu sene yaşadı ve transfere ne kadar harcadı biliyor musunuz ? 4.2 milyon TL. Bu işin maddi kısmı. Manevi kısma gelelim. Yoksaydığınız iki senede bu taraftar Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir destekle takımına sahip çıktı, her yerde oldular, her platformda destek çıktılar.Kombineler, taraftar kartları, maçlara destekler en kötü zamanda bile en üst seviyede oldu. O stad hiç bir zaman 40 binin altına düşmedi. Destek hiç eksilmedi. Bir de diğer takımların kötü zamanlarını aklınıza getirin, stadlar dolmuyor.
Para desen para, Destek desen destek hem de en alası oldu, onun için 2 seneyi yok saymak ne kadar vicdana sığar, sizlerin takdiri.
İlk sorum
Ben hocadan neden umutlu değilim ? Çünkü bu kadar süre geçmesine rağmen hala futbolumuz oturmuş değil. (Normal şartlarda, Zorda darda kalmadığımız zaman için diyorum) Koca üç senede iki elin parmak sayısını geçmeyecek kadar maçta rakibimizi oyunumuza mahkum ettirmişiz. Gerisi hep kayıp. Ne zaman işler zora girer, sarpa sarar o gazla futbol oynuyoruz bu nereye kadar böyle sürecek ?
İkinci sorum
Takımımızın kullanabildiği (!) tek sistem var. B planımız dahi yok. Oyun içinde önde olsak da şablon aynı, geride olsak da şablon aynı. Forvet çıkar, forvet sok, sol açık çıkar sol açık koy hep aynı döngü. Örneğin dün Fatih Terim 2 forvetle başladı, skor avantajını yakaladı tek forvete döndü, eminim geride olan taraf olsaydı 3 forvete döner veya başka bir hücum şablonu oluştururdu ama bizde böyle bir şey yok, ne olursa olsun hep aynı. Üstüne üstün hata olduğunu, kötü oynadığımızı bile bile hep tercihlerde aynı.
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=106Gençlerbirliği maçında Topal-Meireles-Cristian ile oynadık ilk yarı berbat futbol, İkinci yarı Sezer-Topal değişikliği iyi futbol.
Bugün yine Topal-Meireles-Cristian ile oynadık ilk yarı futbol adına sıfırız. İkinci yarı Sezer-Topal değişikliği (ilk yarıya nazaran) iyi futbol.
Beklenen şey ne olur ? Yahu bu Topal-Meireles-Cristian üçlüsü ile olmuyor, hücumda kötüyüz, Yaratıcılık eksikliği mevcut, bağlantıyı tam kuramıyor, oyunu karşı alana yıkamıyoruz, bunu değiştirelim artık.
Ama ben adım gibi eminim bu olmayacak ve haftaya yine (Galatasaray maçı için demiştim) Topal-Meireles-Cristian çıkacak.
Sürekli aynı şeyi yapan ve aynı senaryoyu yaşamayı seven bir hocamız var, Kötü giden bir şeyi değiştireyim, bu böyle olmuyor farklı bir şeyler deneyeyim diye bir takıntısı yok. Sürekli aynı şeyleri yapıp, aynı senaryoları yaşayan bir hocanın nasıl başarılı olmasını ve bu makus kaderi değiştirmesini bekliyorsunuz ?
Üçüncü Sorum
Yaşanılan her puan kaybından sonra "Bugün güçlü bir takımla oynadık" diye başlıyor cümleler. Rakibin kim olduğunun önemi yok, Rakipler hem sahada Fenerbahçe karşısında güçlü hem de hocanın algısında sürekli güçlü. Fenerbahçe sürekli rakiplere önlem alarak oynuyor, korkulan takım olmak yerine, korkan takım hüvüyetinde, Her sene dünyanın parası harcanarak oluşturulan, Sizin hayalinizdeki Fenerbahçe bu mu ?
ve Son Sorum
Dün hocamızda söyledi, bugün onu destekleyenler de söylüyor, takviye şart...
Allah Aşkına Fenerbahçe'nin başarılı olması için Orta sahada "Xavi-İniesta-Pirlo" ileri de "Messi-Ronaldo" falan mı olması gerekiyor ? Sanırsın ligde oynadığımız takımlarda dünya yıldızları var da Fenerbahçe onlara karşı eksik kalıyor, Senin 1 oyuncunun değeri kadar etmeyen Akhisar'a karşı son dakikalarda ecel telleri döküyosun, Ligin en pahalı takımının, en geniş ve iyi kadroya sahip takımının kötü futbolunun nedeni takviye eksikliği midir ? Sene başında kadrosunu dağıtan 4 milyon TL transfer harcaması yapan ve Fernandes dışında kendi takımına alacağınız oyuncu olmayan Beşiktaş kadar futbol oynayamıyorsan, her şeyin har vurup harman savurarak yapılacak takviyelerle mi iyi olacağını bekliyorsunuz ?
Şimdiden Teşekkürler.

Alıntılı Yanıtla