1 ile 30 arası toplam 72 sonuç

Konu: Elim Kolum Bağlandı - Transfer

Hybrid View

Nesil
    2003

1. Sozlesmesi uzun sureli olan
    2. Takiminda memnun olan ve sozlesme yenileme konusunda tereddut etmeyecek
    3. Rakip takimin oyuncusu olan
    4. Genc
    5. Yuksek potansiyelli (140+ PA) veya yuksek yetenekli (140+ CA)

Hic bir oyuncuyu kolay kolay alamamaniz lazim.

Bunun yolu da oyunculara sahip olan takimlarin bu oyuncular icin sadece cok cok yuksek transfer bedelleri istemesi. Yani kisacasi satmak istememesi.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    4. Genc

Bunun yolu da oyunculara sahip olan takimlarin bu oyuncular icin sadece cok cok yuksek transfer bedelleri istemesi. Yani kisacasi satmak istememesi.
    Şimdi FB gitse Necip veya Muhammed'e gerçek hayatta 80 milyon Euro verse BJK satmayacak mı yani. Zamanında Figo bile satıldı. Tamam rakamlar az olmasın özellikle rekabeti yüksek olan 2 takım arasında hiç olmasın ama önümüzde 50 milyon EURO'luk HULK ve 40 milyon EURO'luk David Villa transferleri varken bir takımın 18 yaşında bir topçu için 80 milyon istemesini makul görmek doğru olamaz. 12 de bu rakamlar bence çok mantıklıydı eğer 4.5 yıldız potansiyelli bir regen varsa genellikle 20 milyon civarı satılıyordu. Bu oyunda resmen abartılmış durumda. Dünyada 18 yaşında bir çocuğa 50 milyon EURO yu geçtim 5-10 milyon veren bile yokken oyun 80 milyon isteyince mantıklı demek ne kadar doğru olur.

Diğer taraftan futbolcuların Türkiye'ye gelmemek için çok para istemeleri yeni bir olay değil. Yıllardır bütün fm lerde var bu. Bu olayı 13'e hasmış gibi düşünüp eleştirmek gereksiz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by himone View Post
    Şimdi FB gitse Necip veya Muhammed'e gerçek hayatta 80 milyon Euro verse BJK satmayacak mı yani. Zamanında Figo bile satıldı. Tamam rakamlar az olmasın özellikle rekabeti yüksek olan 2 takım arasında hiç olmasın ama önümüzde 50 milyon EURO'luk HULK ve 40 milyon EURO'luk David Villa transferleri varken bir takımın 18 yaşında bir topçu için 80 milyon istemesini makul görmek doğru olamaz. 12 de bu rakamlar bence çok mantıklıydı eğer 4.5 yıldız potansiyelli bir regen varsa genellikle 20 milyon civarı satılıyordu. Bu oyunda resmen abartılmış durumda. Dünyada 18 yaşında bir çocuğa 50 milyon EURO yu geçtim 5-10 milyon veren bile yokken oyun 80 milyon isteyince mantıklı demek ne kadar doğru olur.

Diğer taraftan futbolcuların Türkiye'ye gelmemek için çok para istemeleri yeni bir olay değil. Yıllardır bütün fm lerde var bu. Bu olayı 13'e hasmış gibi düşünüp eleştirmek gereksiz.
    Guzel de Hulk 26 yasinda. Tas catlasa 5-6 yillik ust duzey kariyeri var. Bu 5 yillik kariyerin her bir yili icin 10 milyon Euro verildi demek.

David Villa Barcelona'ya gittiginde 28 yasindaydi. Hadi onun da 4-5 yillik ust duzey kariyeri var diyelim (Hulk kadar fizige dayali oynamadigi icin). Yani onun da kalan kariyerinin her bir yili icin degeri 10 milyon Euro.

18 yasinda, yuksek potansiyelli bir oyuncunun kariyeri kac yillik olur? Tabii satan olumlu yonunden bakip bu adam muthis profesyonel, cok buyuk yetenek, cok buyuk potansiyel, 20 yil banko oynar vs. vs. seklinde dusunecektir.

Alan da boyle dusunuyorsa parayi verir. Dusunmuyorsa da vermez.

4.5 yildiz potansiyel denilen sey, takimin seviysine gore. Ust seviye takim yonetiyorsan (ki saniyorum oyle cunku cok yuksek transfer bedellerinden bahsediyorsun), 4.5 yildiz demek yaklasik 160-170 PA civari demek. Yani mevkisinde dunyadaki en iyi 10-15 oyuncudan birisi olacak potansiyel.

Satan takim enayi mi ki bu futbolcuyu kolay kolay birakacak?

Oyunda bazen o potansiyeller yanlis olsa ve zaman zaman gidip yuksek para verilen oyuncular hic bir yere varamasa, hatta gerilese (ekonomideki limon problemi), o zaman fiyatlarin daha dusuk olmasi icin neden olur.

Ama genelde bu yuksek potansiyelli oyuncularin sadece yuksek potansiyeli degil, bunun yaninda o potansiyele erismesini saglayacak kisisel ozellikleri de oluyor. Yani parayi verdin mi 10-15 yil takiminda kesinlikle banko oynayacak oyuncuyu aliyorsun. Bilinmezi degil.

Fiyatlari kabullenip, demek ki bu oyuncuyu satmiyorlar demek cok daha kolay ve mantikli.

Gidip futbolcuya, "artik senin daha buyuk takima gitmen lazim" diyor ve olumlu geridonus de aliyorsan takiminin istedigi fiyat da bir sure sonra dusuyor. Ama gidip "selamunaleykum, en yuksek potansieyelli oyuncun kaca?" dersen takim da tabii benim sana satilik oyuncum yok anlamina gelen bir fiyat ceker.

4. Genc

Söylediklerine katılmakta güçlük çekiyorum. İlk olarak şu var ki ; bir oyuncu oynadığı takımdan yüksek itibarlı bir takıma transfer olmak ister. Kayserispor-Gaziantepspor gibi kulüplerden oyuncu alırken, oyuncunun bu transferi istememesi pek de olası bir durum değil. Ayrıca arkadaşın da dediği gibi yerli olmasa bile şu anda ligimizde oynayıp 25 milyon euro bedelle satılmayacak tek bir oyuncu söyleyin lütfen bana. Hadi diyelim ki 3 yıl sonra Türk oyuncuların fiyatları artacak. Ancak sen liginden en iyi oyuncuya bile 25 milyon euro bedel biçemezken orta standartta bir oyuncu sırf Türk olduğu için 40 milyon euro etmez, edemez.

4. Genc

Dediklerinde haklısın ama tam olarak sana katılmıyorum. Burda oynayan herkes atıyorum Bursasporu yönetiyorsun Batalla'yı satmak istemezsin bi Beşiktaşı yöneten için Fernandes'i satmak istemezsin ama bi klüp gelir de bu adamlara 80M verirse oturur kara kara da düşünürsün teklifte çok iyi acaba satsam mı satmasam mı diye. Hani klüp satar ama oyuncuyla sözleşme imzalayamazsın klübünü sever ordan ayrılmak istemez onu kesinlikle anlarım ve çok da güzel bi olay olur ama 1 kere bu aşamaya geldim ben o da yukarıda yazdığım örnek Beşiktaş 53M e oyuncuyu satarım dedi Beşiktaşlı oyuncu sözleşme imzalamak istemedi. Derim de yani helal olsun klübünü satmadı diye. Bu rakamlar gerçekten bizim ülkemiz için uçuk rakamlar en azından klübün satmamasını saçma buluyorum ben oyuncu için diyecek lafım yok...

Mesaj Yetkileri