1 ile 30 arası toplam 72 sonuç

Konu: Elim Kolum Bağlandı - Transfer

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Lille gecen yil Hazard'i satmak istemiyordu.

Bir yil boyunca piyasasini olctuler ve sonunda en yuksek parayi veren takima da verdiler.

Adamlar cunku enayi degil. Hazard'i takimda tutarak ikinci sezon ust uste Sampiyonlar Ligi'ne girme hakkini kazandilar.

Sirf Hazard'in gecen sezon takimda tutulmasi sayesinde bu sezon 20 milyon Euro civarinda para kazandilar.

Bu sezon Lille ligde kacinci sirada? Sampiyonlar Ligi'ne girme sansi hemen hemen yok.

Gecen sezon Hazard'i satsalar, bu sezon kazanacaklari 20 milyon Euro da ucuyor gidiyor.

Yani Hazard'i gecen sezon takimda tutarak bu sezon hem 40 milyon Euro bonservis aldilar, hem de 20 milyon Euro sampiyonlar ligi gelirini aliyorlar.

Onlara gelecek 1 yil icinde 60 milyon euro gelir kazanmalarini saglayacak adami gidip gecen sezon 25 milyon Euro'ya satacaklardi, degil mi?

http://www.espnstar.com/football/oth...ard-price-tag/
    http://www.totalfootballmadness.com/2011/08/26/lille-slap-e28-million-price-tag-on-arsenal-target-eden-hazard/

Gecen sezon Ingiliz kuluplerinden 50 milyon Euro civarinda bonservis isteyen Lille'in baskani herhalde gizli Fenerbahce taraftari.

Fabregas'a gelince. Bir yil ben Barcelona'ya gitmek istiyorum diye soylendi. Arsenal satmiyorum da satmiyorum dedi. Sonunda artik futbolcu ben ille de gidecegim diye tutturunca dogal bir rakama satmak zorunda kaldilar.

Takim 80 milyon Euro istiyor cunku satmak istemiyor. Istemiyor da istemiyor. Biraz inatci. Ama ayni zamanda da biraz sakaci bu FM'in baskanlari. Satmak istemiyoruz ama 80 milyon euro verirsen dusunuruz diyor.

Benim oyunumda bir suru 16-17-18 yasinda futbolcu aldim. Hemen hemen hepsi 4-5 yildiz potansiyel (Liverpool icin). Hic bir tanesine 3-4 milyon Euro'dan fazla para odemedim.

Birisi bu fiyati cekiyorsa, su anda satmak istemiyordur. Bunu kabullenmek gerek.

Ama ille de o adami alacagim diyorsaniz ya bekleyeceksiniz, ya da parayi bayilacaksiniz.

Gercekten ornek vermenin de bir faydasi yok cunku zaten gercekte de transferin olmayacagi (yani bizim gercekte gozlemlemeyecegimiz) bir fiyat istiyor takimlar, satmak istemedikleri oyuncuyu satmaya ikna olmak icin.

Nazikce satmiyoruz deseler belki daha dogru olur ama herkesin bir fiyatinin da olmasi lazim.

Bu adamin fiyati da demek ki 80 milyon Euro..
    Ömer abi bir soru soracağım.

Benim oyunda bir regen var, adam 19 yaşında ve ön liberonun kralı kesinlikle. Şu anda işteyim ama eve gidince profilini paylaşırım.

Şimdi adamın değeri 2 milyon euro mu ne, ben bu adamı almaya kalksam TR 2. ligindeki 16 yaşındaki 16.000 euro değeri olan 4 yıldızlı bebeleri 5 milyon eurolara vermediklerine göre bunu da 20'ye filan ancak verirler.

Ama başka bir kulüp de ilgileniyor ve adama atıyorum 5 milyon euro öneriyorlar ve kabul ediliyor. Tabii ben de veriyorum aynı parayı ve o da kabul ediliyor.

Şimdi benim anlamadığım şu; senin verdiğin kriterlere harfiyen uyan bu adam diğerleriyle kıyaslanınca makul bir ücretle alınabileceğini sanal zeka nereden anlıyor?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Ömer abi bir soru soracağım.

Benim oyunda bir regen var, adam 19 yaşında ve ön liberonun kralı kesinlikle. Şu anda işteyim ama eve gidince profilini paylaşırım.

Şimdi adamın değeri 2 milyon euro mu ne, ben bu adamı almaya kalksam TR 2. ligindeki 16 yaşındaki 16.000 euro değeri olan 4 yıldızlı bebeleri 5 milyon eurolara vermediklerine göre bunu da 20'ye filan ancak verirler.

Ama başka bir kulüp de ilgileniyor ve adama atıyorum 5 milyon euro öneriyorlar ve kabul ediliyor. Tabii ben de veriyorum aynı parayı ve o da kabul ediliyor.

Şimdi benim anlamadığım şu; senin verdiğin kriterlere harfiyen uyan bu adam diğerleriyle kıyaslanınca makul bir ücretle alınabileceğini sanal zeka nereden anlıyor?
    Isin o tarafi karisik.

Oyunda belli zamanlarda belli oyuncularin fiyatlari dusuyor. Genelde oyuncunun takimi, artik bu oyuncuyu yollayabiliriz diye dusunup, ona gore istedigi fiyati degistiriyor. Zaman zaman da oyuncu kulube, "ben artik daha buyuk takima gitmek istiyorum" diyor ve kulup de bunu ogrendikten sonra oyuncu icin daha makul bir fiyat belirliyor.

Yapay zeka teknik direktorleri oyunu bizim kadar hizli oynamiyor saniyorum. Yani her gun kisa listelerinde bulunan oyuncularin satis fiyatlarinda degisiklik olup olmadigini surekli kontrol ediyorlar. Ozellikle de transferlerin yogunlastigi bazi donemlerde.

Bu sayede de oyuncunun fiyatinin dustugunu genelde bizden daha cabuk fark ediyorlar.

Tabii bunu, oyuncunun menajerinin kulube gelip "oyuncumun kulubu onu satmaya daha sicak bakiyor, teklif verin" demesi olarak da algilayabiliriiz. Bu kisa listenizde olan oyuncular icin zaman zaman sizin takim icin de oluyor. Ozellikle oyuncu sizin takiminizin ihtiyaci olan bir oyuncuysa ve oyuncu da gelmeye sicak bakiyorsa.

Oyuncularin transfer olduklari fiyatlar ile oyuncu kalitesinin cok da yuksek bir korelasyon yok. Gecmise dogru bakinca da bunu gozlemlemek mumkun. Ornegin Fernando Torres'in fiyatiyla, Falcao'nun fiyati asagi yukari ayni. Ama transfer sonrasi performans, o transfer bedelinin hakkini verme konusunda bir dengesizlik var.

Veya Andy Carroll'un transferi icin odenen para ile Eden Hazard icin odenen para asagi yukari ayni.

Barcelona'nin Javier Saviola icin odedigi para, Fabregas icin odedigi paradan bir hayli fazla.

Bayern, Javi Martinez icin 40 milyon Euro oduyor ama Xabi Alonso daha dusuk bir rakama Liverpool'dan Real Madrid'e gidiyor.

Oyuncunun fiyatini belirleyen faktorlerden sadece bir tanesi kalite. Daha cok takimlar, oyunculari icin ne kadar fazla para kopartabildigine bakiyor. Ve ozellikle karsilarinda transfer icin cok istekli bir takim buluyorlarsa, o takimdan olabildigince yuksek transfer bedeli kopartmak icin her seyi yapiyorlar.

Bu ozellikle dunyanin en kaliteli oyunculari icin gecerli. Cunku ozellikle birbirleriyle yarisan buyuk takimlar icin transfer edilebilecek oyuncu sayisi cok kisitli. Bu nedenle de yuksek fiyatlari, rakiplerinden geri kalmamak icin, mecburen oduyorlar.

Daha alt kademelerdeki takimlar icin durum farkli. X oyuncuyu takimi satmak istemiyorsa, benzer kalitedeki Y oyuncu var veya Z oyuncu var. Bu bolluk oyuncularin fiyatlarinin daha dusuk olmasini sagliyor.

Cok yuksek potansiyelli oyuncularin fiyatlarinin yuksek olmasinin nedeni de bu. Bu genc ve gelecegin Messi'si, Hazard'i, Ronaldo'su, Falcaso'su, Thiago Silva'si, Daniel Alves'i olacak gozuyle bakilan oyuncular icin de oyunculari yetistirmis veya oyuncuya sahip olan takimlarin kolay kolay bu oyunculari birakmamasi kadar dogal bir sey de olamaz.

Haa derseniz ki gelecegin Messi'sinin bir Turkiye 2. Ligi takiminda ne isi var? Ona hak veririm.

Mesaj Yetkileri