Sayfa 4 / 8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 238 sonuç

Konu: Galatasaray'ın Yüksek Formu

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

Quote Originally Posted by Maegras View Post
    Haklısınız.. Galatasaray kadrosu abartı. O kadar şampiyon olmaması lazım. Oyun da gerçekçi değil.

Çok batıyorsa girersin editöre oyun açmadan önce, kim abartıysa artık Emre mi, Burak mı, Terim mi, gerçeğe uygun olarak ayarlarsın rahatına bakarsın. Hemen biri çıkıp da der şimdi "kendini nasıl görürsen baskasını da bla bla". Benim 2. kariyerim ve ne genie kullandım ne fmrte ne de oyunun editörünü, kaydet çık da yapmam. Her neyse...

Sadece merak ediyorum diğer liglere, mesela La liga'ya, Serie A'ya girip bakıyor musunuz kim domine etmiş? O rahatsız etmez sizi çünkü o liglerde taraftarlık duygunuzu harekete geçirecek bir durum yok. 4 sene Real Madrid şampiyon olsa zorunuza gitmez, yada Juventus.

Belki GS kadrosu abartıdır belki değildir buna araştırmacılar karar veriyor sonuçta ama sizin burada yazdıklarınız sadece fanatizmden ibaret.
    Kardeş inşallah benim anlatım kabiliyetimle alakalı bir sıkıntı vardır.Bu kadar anlayışsız insanlarla münazara etmek beni üzer çünkü..Son kez izah ediyorum.Daha önce SS ini de paylaştım.Beni rahatsız eden Gs nin Madrid in juve nin 6 sene 7 sene ligi domine etmesi değil..Beni rahatsız eden saçma ve gerçeğe uzak bir şekilde 90 puanla ligin sürklase edilmesi.Bu konun çözümüyle alakalı saçmasapan önerilerinizi de bir zahmet kendinize saklayın.İçinde bulunduğunuz fantazi dünyası sizi mutlu ediyorsa eger bu oyunun daha gerçekçi bir sürümünde bu gibi angaryalarla sizin gibi üslüpsuz arkadaşların ugraşmasını tercih ve temenni ederim.Sevgiler...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Konu çok uzadı valla.

En başından;

''İyi olmuş,inşallah herkesin oyununda aynen böyle devam eder,inşallah gerçekte de aynı başarıları izleriz.''

diyemedim ya la.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2003

13.2.1 ile 7 tane yeni oyunun ortalamalari.

Code:
    Galatasaray            76.7 (81/70)
    Fenerbahçe             72.3 (83/66)
    Bursaspor              61.0 (66/52)

Trabzonspor            56.0 (64/48)
    Sivasspor              55.3 (65/46)
    Gençlerbirliği         53.0 (61/33)
    İstanbul İBBSK         51.4 (61/31)
    Beşiktaş               51.0 (63/37)
    Eskisehirspor          48.6 (61/27)
    Orduspor               45.4 (56/32)
    Mersin İ.Y.            41.4 (50/34)
    Kayserispor            40.0 (47/33)
    Antalyaspor            39.1 (49/29)
    Gaziantepspor          37.6 (48/18)
    Karabükspor            36.3 (50/18)

Kasımpaşa              30.6 (43/23)
    Akhisar Bld.           27.3 (43/19)
    Elazığspor             22.3 (37/10)
    Hala 90 puana cikip ligin dagitildigini goremedim. Galatasaray ve Fenerbahce 1. ve 2. siradan hic dusmuyor (sirf kadro kalitesine bakinca anormal bir durum degil).

Besiktas biraz fazla dusuk performansta, boyle olmasinda da ozellikle Fernandes'e cikarttigimiz yamada yapilan duzeltmelerin bu testlerde yapilmamis olmasi etken bence. Ayrica tabii Oguzhan'in ongorulmesi zor cikisi da eksik.

Bunlar bana ligde cok buyuk bir dengesizlik olmadigi izlenimini veriyor. Avrupa'da basariyi kismak icin de butun lig capinda bir indirim gerekiyor yani. Boyle bir indirimin olmasi gerektigini bir suredir hissediyordum ama ozellikle surekli yurt disindan gelen oyuncular yuzunden bu pek mumkun olmuyordu.

Subat yamasindan sonra bir defa daha bakalim duruma.
    Last edited by perpetua : 03.Ocak.2013 at 18:37

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ömer abi yaptığın tabloya göre Kasımpaşa ve Gençlerbirliği takımları oldukları yerleri haketmiyor, hazır tabloyu eklemişken söyleyeyim dedim.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003

Bence de.

Gencler'de ozellikle Lekic'in cok ustun bir performansini goruyorum her oyunda.

Pasa'da ise ozellikle Uche Kalu'nin kisisel ozelliklerinden kaynaklandigini gozlemledigim bir ariza var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oyunumda Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar yükseldi Galatasaray. Bu konuyu görünce daha açmamıştım kariyeri ve hak vermiştim önceki deneyimlerime dayanarak. Tesadüf odur ki bu konudan sonraki ilk oyunumda Galatasaray gene inanılmaz şeyler yaptı.

Kanatlar defansa yardım ediyor gerçi.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bu sene Galatasaray Şampiyonlar Ligin'de bir yarı final yaparsa bakalım tepkiler nasıl olacak. O zaman da FM'yi efsane ilan etmemiz lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Bu sene Galatasaray Şampiyonlar Ligin'de bir yarı final yaparsa bakalım tepkiler nasıl olacak. O zaman da FM'yi efsane ilan etmemiz lazım.
    fikrim değişmez. reelde oynadığı rakiplerle oyunda elediği / yendiği rakipler arasınsa siklet farkı var.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bir yanlışlığın , abartının olmadığını ve arkadaşda yaşananın bir tesadüf olduğunu iddia edenler ;
    Daha da birşey demek istemiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

bazı şeyler cidden çok küçümseniyor ya da biz kendimizi büyütüyoruz bilemedim şimdi Galatasaray bırak bu seneyi önümüzdeki 3-5 yıl içinde CL'de yarı final oynasın dediğim her şeyi geri alacağım..

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bende ilk sezon S.l ni aldılar. 2. sene sampiyon oldular ve s.l de ceyrek fınal oynadılar 3. sene s.l finalini kaybettiler 4. sene uefa finalini kaybettiler .Gs lıgdede fırtına gibi 5. senedeyiz hala köpek gibi kapısıyoruz ne abartı yapmıslar yaw adamlar her katıldığı turnuvada fınal oynuyor
    Last edited by ozan42 : 04.Ocak.2013 at 14:29

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    Bir yanlışlığın , abartının olmadığını ve arkadaşda yaşananın bir tesadüf olduğunu iddia edenler ;
    Daha da birşey demek istemiyorum.
    Bu oyun acaba hangi surumle oynandi?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Oyunda Real Madrid'i Barcelona'yı Chelsea'yi Münih'i evire çevire yenen Galatasaray'la, grupta ilk 4 maçında 4 puan alıp diğer iki maçında gruptan çıkmayı ve düşmeyi garantilemiş iki takımı yenip grubu çıkabilen Galatasaray bir olmasın : )

Oyundaki Galatasaray'da abartı olan bir şey var mı ? Pek sanmıyorum belki bir kaç ufak tefek durum. Ömer Abiye taktik konusunda katılıyorum çünkü mevcut maç motorunun yapısı Galatasaray'ın uygulamış olduğu taktiği ilahlaştırıyor, Galatasaray'ın mevcut kadro yapısı da bu taktiğe müsait oyunculardan kurulu olmasından dolayı takım, takır takır işliyor.

Ben mevcut durumun da tamamen maç motorundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu seride kanat oyunu çok önemli, Galatasaray'ın sistemi hem rakibin kanatlarını kitliyor hem de kendi kanat oyuncularına geniş alanlar yaratıyor, gerisi ortada zaten.
    Last edited by ReaList : 04.Ocak.2013 at 15:51
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Amma uzatmışsınız konuyu yahu Selçuk İnan ve Elmander'i oyunda izlediğimde normalden daha iyi olduklarını çok rahat fark ettim.Burak Yılmaz da öyle.ama gerisini bilemem....
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    kediye kafa attığım yerde

tek kelime ile özetlemek gerekirse çekemezlik diyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by remzi1242 View Post
    Cok agir.

Daha onceki FM'lerde benzer durumlari Fenerbahce icin de gordugumuzde, o arkadaslar Fenerbahce ile oynadiklari icin fark etmiyorlardi. En guzel ornek de FM 2012.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Gelip burada bu yorumu yapmanın insanları tahrik etmekten başka hiçbirşeye yaramayacağını bilmene rağmen yapıyorsun ve ben senin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Böyle yorumu yapmadan önce biraz araştırsan insanların neden böyle şeyler söylediğini anlarsın. Adam oyunda GS ın başarılı olmasının neyini çekemeyecek anlamış değilim. Sen oyunun bu şekilde olmasını istiyorsan o ayrıdır ama insanlar başarıların gerçek hayatla paralellik göstermesini istiyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

ben galatasarayla oynadığım için bunları farketmiyorum doğal olarak ama bi galatasaraylı olarak her sene finaller yarı finaller abartı olmuş baya

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by himone View Post
    Gelip burada bu yorumu yapmanın insanları tahrik etmekten başka hiçbirşeye yaramayacağını bilmene rağmen yapıyorsun ve ben senin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Böyle yorumu yapmadan önce biraz araştırsan insanların neden böyle şeyler söylediğini anlarsın. Adam oyunda GS ın başarılı olmasının neyini çekemeyecek anlamış değilim. Sen oyunun bu şekilde olmasını istiyorsan o ayrıdır ama insanlar başarıların gerçek hayatla paralellik göstermesini istiyorlar.

Arastirip gercek hayatla paralellik gostermedigini kanitlayacak bir seyler ortaya koyarsan gorur ve ona gore gerekli duzenlemeleri yapariz veritabaninda.

Ama benim simdiye kadar oyattigim 50-60 oyunda bu tip bir durum ile 1-2 defa karsilastim.

Bana oynatilan her 3 oyundan 1 tanesinin bu ilk mesajdaki gibi sonuclandigini (orjinal veritabani ile) gosterin o zaman inanayim. Usenmeden yuklediginiz her oyunu indirir ve incelerim.

Ama 50-60 oyunda bir defa olan bir seyi cok da ciddiye alamam.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arastirip gercek hayatla paralellik gostermedigini kanitlayacak bir seyler ortaya koyarsan gorur ve ona gore gerekli duzenlemeleri yapariz veritabaninda.

Ama benim simdiye kadar oyattigim 50-60 oyunda bu tip bir durum ile 1-2 defa karsilastim.

Bana oynatilan her 3 oyundan 1 tanesinin bu ilk mesajdaki gibi sonuclandigini (orjinal veritabani ile) gosterin o zaman inanayim. Usenmeden yuklediginiz her oyunu indirir ve incelerim.

Ama 50-60 oyunda bir defa olan bir seyi cok da ciddiye alamam.
    Ben oyunda GS'ın abartıldığını düşünmüyorum, zaten seninle daha önce yaptığımız konuşmalarda abartılanın GS değil 4-4-2 taktiği olduğu üzerinde anlaşmıştık.

Ama gerçek hayatla paralellik kısmı için araştırma yapmaya gerek yok. GS tarihinde M. United, Real Madrid, Chelsea gibi takımların hepsini birden eleyerek Şampiyonlar ligini aldığı bir durum söz konusu mudur? Kesinlikle değildir ve insanlar bu durumu 1-2-3 defa değil birçok kez yaşıyorlar. Hayatı boyunca kupayı hiç kazanmamış bir takımın birçok oyunda kupayı alması kesinlikle gerçekçi değildir. İnsanlar itiraz ederken kesinlikle bunu söylüyorlar.

Tekrar söylüyorum bu durum kesinlikle GS ile alakalı değil 4-4-2 ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bunun farkına varmayan insanlar GS'ın abartılı olduğunu söylüyorlar. Sonra birisi çıkıp bunun tamamen çekememzlik olduğunu söylüyor ve ona verilebilecek en düzgün cevabı verdiğimi düşünüyırum. İnsanları tahrik etmenin anlamı yok, sonuçta itiraz eden adamların oyunlarında bu durum defalarca yaşanmış, daha neyin araştırmasını yapacağız.

Tabi sen bana GS'ın kupayı defalarca almasını gerçek hayatla paralellik varmış gibi savunacaksan orası ayrı ben o konuda gerekli cevaplara daha önce bahsettiğim gibi ulaştım. Ama bu durumun kaç oyunda bir olduğu önemli değil, madem yapay zeka ile alakalı neden CSKA Moskova, Napoli, Atletico Madrid gibi çok iyi kadrolara sahip takımlar GS kadar bu kupayı alamıyorlar veya finallere çıkamıyorlar. Yani hangi sebeple olursa olsun gerçeklikten tamamen uzak.

Burada senin yapacağın bir güncelleme kesinlikle yoktur, ama oyunun araştırmacısı olduğun için gidip 4-4-2 taktiğinin gerçek dışı sonuçlara yol açtığından bahsedebilirsin. İnsanlar GS diye itiraz ettiklerinde bunun çekememezlikle alakası olmadığını haklı sebeplerle itiraz ettiklerini fakat bu duruma sebep olanın GS takımı değil 4-4-2 taktiği olduğunu belirtebilirsin.

Nesil
    2003

Sadece 442 degil. MR ve ML kullanan butun dizilisler daha dengeli. 4411, 42211, 451, 4141 vs.

Ayrica meselenin sadece 442 oldugundan da emin degilim, ligin genelinde indirim olmasi gerektigini dusundugumu yukarida da yazmistim.

Yukarida bahsettigim 7 oyunda:

Galatasaray CL'de:
    1 defa Yari final
    2 defa Ceyrek final
    2 defa Son 16
    1 defa gruplarda 3.
    1 defa gruplarda 4.

EL'de:
    1 defa Ceyrek Final (CL'de gruplarda 3 olduktan sonra)

Fenerbahce CL'de:
    1 defa Yari Final
    1 defa Ceyrek Final
    2 defa son 16
    1 defa gruplarda 3.

EL'de ise
    2 defa Son 32 (bir tanesi CL'de gruplarda 3. olduktan sonra)
    1 defa gruplarda 3.

Trabzonspor EL'de:
    2 defa Ceyrek Final
    1 defa son 16
    1 defa son 32
    2 defa gruplarda 3.
    1 defa Playoff

Bursaspor EL'de:
    4 defa son 32
    1 defa gruplarda 3.
    1 defa gruplarda 4.
    1 defa playoff

Eskisehirspor EL'de:
    1 defa gruplarda 3.
    1 defa playoff
    5 defa 3. on eleme

Oynamis.

Ama mesela Hamit Altintop geliyor, oynadigi oyun ile CA'si arasinda cok fark var.
    Krasic ayni.
    Dia oyle.
    Riera oyle.
    Quaresma oyle.

Saymadigim daha bir suru adam vardir boyle. Ama bunlarin yerine ligde oynayip gayet basarili olmus adamlarin abartildigini soylemek bana garip geliyor.

Meseleyi sadece Galatasaray uzerinden degil, butun lig uzerinden konusmaliyiz yani.

Yukarida da yazdigim gibi. Subat yamasindan sonra bir daha bakalim cunku bu zaten gozlemledigimiz bir durum ve takim degerlendirmelerinde oldukca koklu degisiklikler yapmaya tam (hatta gunu gunune ) 1 ay once karar vermistik.

Ozellikle ligin ilk yarisinda performansi cok dusuk olan bir cok oyuncu icin oldukca onemli degisiklikler olacak ve sonuclarini hep beraber gorecegiz.

Galatasaray oyunda iyi, ama birde şu açıdan bakın derim. Oyunda Fenerbahçe ile 3. sezonumda GS'nin 8 puan gerisinde 2. oldum. (Puanlar 89-81) Bakıldığı zaman mükemmel bir form. Benim en çok puan kaybettiğim zaman dilimi Ocak-Şubat sıraları idi; Türkiye Kupası maçları yani.

Ben 1 haftada 4 maç oynadım fikstür yüzünden. Sakatlıklar, kart cezaları, kondisyon derken epey yıprandı takım. Nitekim çok geç farkettim GS kupadan elenmiş. Kendi evinde Konyaspor'a karşı çok çok zayıf bir kadro ile oynayarak.

Lafı çok uzattım ama biz 3 kulvarda mücadele ederken GS 2 kulvarda mücadele ediyor olabilir. Taktik zaten iyi, daha diri oyuncularla daha diri sonuçlar alınması muhtemel. Tabi bu ilk sene Şampiyonlar Ligi'ni almasını meşru kılmıyor, orası da gerçek İlk sene FB ile alan arkadaşlar için de aynı şeyleri düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    kediye kafa attığım yerde

Cok agir.

Daha onceki FM'lerde benzer durumlari Fenerbahce icin de gordugumuzde, o arkadaslar Fenerbahce ile oynadiklari icin fark etmiyorlardi. En guzel ornek de FM 2012.

Biraz yazılanları okudum gnelde yorum atanlar diğer takım taraftarları hatta %85 üzeri böyle o yüzden yazdım.

Sakatlıklar olmasaydı gerçekte gs şuanda en yakın rakibine 15 puan fark atmıştı

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Sakatlıklar olmasaydı gerçekte gs şuanda en yakın rakibine 15 puan fark atmıştı
    Halamın bıyığı olsa amcam olurdu Takımın en kilit oyuncularından hangisi uzun süreli sakat kaldı ? Bir sezon başı Elmander ve Umut'un sakatlığı oldu. Bu iki oyuncunun sakatlığı da çok uzun sürmedi. Melo'nun sezon başı formsuz oluşu, Emre Çolak ve Balta'nın sezon başından beri formsuzluğu bunları sakattan mı sayıyorsunuz anlamıyorum ki. Çekememezlik falan yok o kadar winner takım arasında Galatasaray'ın bu başarıları sürekli tekrarlaması gerçekçilikten uzak o kadar.

Nesil
    2008
    Yer
    Istanbul

Valla benim ilk sezonumda Şampiyonlar Liginde Galatasaray gruplardan sonra ilk turda elenirken Fenerbahçe önce Bayern'i 5-2 yendi sonra yarı finale çıktı yarı finalde de Real Madrid'e elendi.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Yeri değil ama form demişken bu Beşiktaş'ın hali nedir dostlar? Oyunda acıların takımı gibi olmuş.

Steam ID: fotosuki

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Matthaus View Post
    Halamın bıyığı olsa amcam olurdu Takımın en kilit oyuncularından hangisi uzun süreli sakat kaldı ? Bir sezon başı Elmander ve Umut'un sakatlığı oldu. Bu iki oyuncunun sakatlığı da çok uzun sürmedi. Melo'nun sezon başı formsuz oluşu, Emre Çolak ve Balta'nın sezon başından beri formsuzluğu bunları sakattan mı sayıyorsunuz anlamıyorum ki. Çekememezlik falan yok o kadar winner takım arasında Galatasaray'ın bu başarıları sürekli tekrarlaması gerçekçilikten uzak o kadar.
    Emre formsuz degil, forvet hattinda paslasacak birisini bulamiyor. Bu sezonki oyun sistemi Emre'nin oyununa gore bir sistem degil cunku fizik gucu olmayan bir oyuncu.

Hakan Balta sakat sakat idare ediyor. Yerine sol bek oynamayi yeni ogrenen bir arkadas bulmuslar.

Elmander'in ayagi kirildi, tam iyilesmeden milli takimda oynadigi icin sezon basindan beri agrilarla oynuyor.

Melo 10 kilo fazlasini ancak Kasim ayinin ortasina dogru indirebildi.

Savunmanin butun organizasyonunu yapan Ujfalusi sakatlandi.

Bir cok macta kilidi acan Engin 11 maclik ceza yedi.

Tabii bunlara ek olarak Galatasaray (ve Fenerbahce) 6 tane fazladan derbi oynadi.
    Gecen yilki iskeletindeki 7 oyuncudan 4'u %0 - %60 arasinda oynadi Galatasaray'in.

Gecen yil cok iyi hatirliyorum, Elmander olmasa Galatasaray cok zor mac kazanir diye dusunuluyordu. Su ana kadar Galatasaray'in oynadigi 2340 dakikanin 1013 dakikasinda oynadi. Yani %50 bile degil.

Melo 1361 dakika oynamis. Ujfalusi 180. Engin 461. Necati de gitti.

Bu adamlarin ucu ligde hangi takima koysan ilk 11 oynar, dorduncusu de yedekten ilk giren oyuncu olur. Necati ise her takimda belki ilk 11 olmasa da en azindan ilk 18'in degerli oyuncularindan birisi olur.

Besiktas yeni takim kurdu deniliyor, ilk 11'e yeni gelen oyuncu sayisi 5 (Holosko, Ersan, Ugur, McGregor, Olcay).

Fenerbahce icin de yeni kadro vs. deniliyor ama ilk 11'e yeni gelen oyuncu sayisi 4 (Hasan Ali, Meireles, Topal, Kuyt).

Galatasaray'in 11'inde degisiklik sayisi ise 6 (Riera, Dany, Amrabat, Hamit, Burak, Umut).

Gecen sene sampiyon olan kadrodan bir tane oyuncu eksilmis, ustune bir de ilk 11'in bankosu olmayi basaran 5 tane adam eklenmis takima. Takimdaki butun oyuncular sakatliksiz ve cezasiz olup oyunda fark atsa cok da garipsememek lazim acikcasi. En azindan lige bakarsak.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bu oyun acaba hangi surumle oynandi?
    13.2.1 de oynandı. Yaptığım kariyerdeki olan görüntü.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by CRaCPoT View Post
    13.2.1 de oynandı. Yaptığım kariyerdeki olan görüntü.
    FM menusunden oyun durumu sayfasini acip bir ekran goruntusu koyabilirmisin?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

FM menusunden oyun durumu sayfasini acip bir ekran goruntusu koyabilirmisin?
    tabiki de buyur

Sayfa 4 / 8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri