Bizim arastirmaya baslamamiz 2008'den sonra oldu, bu arada.Yaptigimiz degisikliklerden sonra da yanilmiyorsam 6 tane -8'lik oyuncu vardi.
O donemde Barcelona'nin 3 tane -9, 16 tane de -8'lik oyuncusu vardi bu arada.
Su anda Galatasaray'da -8'lik oyuncu yok. Turkiye'de pek -8'lik oyuncu yok hatta yanilmiyorsam.
2008'de Batuhan Karadeniz, Emre Colak, Gokhan Tore'nin doneminde Avurupa Samiyonasina katilip Hollanda, Sirbistan ve Iskocya'nin oldugu gruptan lider ciktik, Yari finalde Fransa'ya penaltilarla elendik.
2009'da Muhammet Demir, Sezer Ozmen, Orhan Gulle'nin doneminde Avrupa Sampiyonasina katilip, Almanya, Hollanda ve Ingiltere'nin oldugu grupta sadece Ingiltere'yi yenerek 3. olduk.
2010'da Artun Akcakin ve Okay Yokuslu'nun doneminde Avrupa Sampiyonasina katilip, Ingiltere, Cek Cumhuriyeti ve Yunanistan'in oldugu grupta ikinci olduk. Yari finalde Ispanya'ya yenilerek elendik.
2011'de Enver Cenk Sahin, Hakan Calhanoglu'nun doneminde elit tur'da Almanya, Ukrayna ve Isvicre'nin grubundan cikamadik ve finallere kalamadik.
2012'de Recep Niyaz ve Muhammed Demirci'nin doneminde elit tur'da Almanya, Portekiz ve Bulgaristan'in oldugu grupta gol atamayip, puan da alamadan sonuncu olduk. Ilk turda ise Iskocya ve Makedonya ile berabere kalip, San Marino'yu yenerek gruptan 2. cikmistik.
2013'teki U17 daha da kotu. Kazakistan, Hirvatistan ve Israil'in oldugu grupta sadece Kazakistan'i yenip diger iki maci kaybedip, 3. olarak Elit tur'a bile cikamadik.
Simdi bu dususu gorunce, bir de o gosterdigin listedeki oyuncularin genc yas turnuvalarinda basarili olup, cogunun A takim seviyesinde basarili olmadigini gorunce senin reaksiyonun ne olurdu?
Bir tarafta Avrupa sampiyonalarina katilmis, dunya sampiyonalarina katilmis ve yas gruplarinin en iyileri arasinda boy gostermis gencler. Diger tarafta ise bu seviyeye cikamamis gencler.
Biraz genc takimlari izleyin, tavsiye ederim.