Originally Posted by
himone
Tabiki Caner yalan söylüyor olabilir, tabiki rakip oyuncu baskı altında söylemiş olabilir ama bunları bilemezsin. Sonuçta adam ben yaptım diyor ve sen aksini kesin delillerle ispat edemiyorsun cezayı ona vermek zorundasın. Örneğin yıllardır töre cinayetlerinde suçsuz ailedeki genç çocuklar suçu üstleniyor, hakim çocuğun bu işi yapmadığını açık bir şekilde anlasa bile aksini ispat edemediği sürece mecbur çocuğu hapse göndermek zorundadır. Sonuçta hukukta bu açık bir şekilde bulunuyor futbolu aynı mantıkla düşünmek lazım.
Evet futbolda karaktersiz insanlar çok, hatta tüm ülkede böyle insanlar var ama bazı gerçekleri göz ardı edemezsin, eğer bu kurallara uymayacaksan yazmanın ne anlamı var. Mesela sen Melo ve Meireles'e güvenmiyorum diyorsun ben de aynı şekilde hakemlere güvenmiyorum, özellikle Halis Özkahya, Tolga Özkalfa gibi adamlara. Bu hakemler sürekli inanılmaz hatalar yapıyorlar ve maçları katlediyorlar futbolcular da aynı şekilde sürekli vukaat işliyorlar ama doğrudan suçlu kabul etmek yanlış olur. Sonuçta insanlar kendilerine verilen cezalara bir itiraz yapamayacaksa ve ilk karar aynen uygulanacaksa tahkim ne işe yarar, adil yargılanma hakkı nedir. Bu kuralları hiçe saymak çok büyük yanlış olur.
Adaleti sağlamak demişsin ben de onu diyorum işte, benim dediğim gibi kurallara uymazsan insanlara haklarını vermezsen bunun adalet neresinde. Sonuçta süper lig maçlarında 8 farklı açıdan görüntü mevcut ve delil olarak sunulabilir, eğer alt liglerde de aynı görüntüler mevcutsa delil olarak sunulmalıdır. Görüntü yoksa zaten yapacak birşey yok, ama görüntü var da kabul edilmiyorsa o kurum zaten çürümüştür ve hiçbir tarışmanın anlamı kalmaz.