Quote Originally Posted by himone View Post
Oyuncu yapmadığı şeyden sırf hakem dedi diye niye ceza yesin. Hukukla, demokrasiyle bağdaşıyo mu bu? Hakemler hata yapabilir birşey demiyoruz, ama hata yaptıklarında düzeltilmesi gerek. Öbür dünyada bu adamların hakkını nasıl ödeyecekler sonra. Futbol falan bahane en başında insanlığın gerçeklerini ezip geçiyosun. Eğer futbol böyle temeller üzerine kurulacaksa hiç kurulmasın daha iyi. Böyle olaylar yüzünden tüm insanları nefretle besleyip karkaşa çıkartıyorlar sonra. İlk başta basit bir olay gibi görünebilir ama millet olarak ne kadar duygusal ve manipülasyona açık olduğumuzu biliyorsunuzdur.
Oncelikle dunyanın hiçbir yerinde hakem raporu kamuoyu ile paylaşılmaz.
Hakem orada tükürük değil de "centilmenlik dışı hareketten attım" dese ne diyeceksin.
Verilecek ceza da centilmenlik dışı hareketten yola cıkılarak verilse ne olur?
Futbol federasyonu olsun diğer kurullar olsun oyuncuların cezalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi de vermek ZORUNDA DEĞİL

Ve ayrıca videolara baktıgımda hala ben Meireles'in tükürdüğünü görüyorum.
Melo 'nun tükürdüğünü görmüyorum agzıyla garip bir hareket yapıyor o şekilde zaten nasıl tükürülür bilmiyorum.
Ama bu videolar ne kadar saglıklı ? Hakem olayın içindeki adam. Hepimizden daha iyi görmüş olamaz mı sence ?
O zaman bundan sonra hakem hatalı penaltı kararı da verdiği zaman video goruntulerini inceleyip hatasını bulup maçı tekrar oynattıralım ? Orada da haksızlık yok mu sonuçta. Saha içinde verilen bir karar var artık. Basketboldaki gibi hakem karar vereceği zaman masa hakemlerine danışsın o zaman videodan baksınlar beraber.
Futbolda hakem tek yetkilidir, maç ile ilgili adaleti saglayan odur. Onun kararını kabul etmek durumundayız. Bundan sonra ben her hatada "videoda gozukuyor bu böyle değil" diyip hak iddia ederim o zaman. Olayı bu kadar "cinayete teşebbüs'e getirmeyelim. Futbol bu saha içinde olan saha içinde kalır hatasıyla gunahıyla sevabıyla bir şeyler yapılmıştır bazı kararlar verilmiştir ve öyle kabullenilmelidir.

Hakem tükürdü diyorsa video'nun geçerliliği yoktur. Hakem o an yanlış karar verse zaten yanlış karar verdim tükürmemiş deme hakkına da sahip. İlla verdiği kararın arkasında durmak zorunda da değil. Hakem raporu da o yuzden var zaten.