11 cm ofsaytı nasıl görebilir o hengamede yardımcı hakem ? Ayrıca Markus Merk pieroya ragmen ben bu pozisyona ofsayt vermem dedi adamlar hizada duruyor omzu sadece 11 cm öndeymis nasıl göremedin denilemez.Gol pozisyonuna gelince pieroda öyle bir gösterdiki direkle topun arasında 30 cm varmıs gibi gecmisse gecmistir ama o kadar abartı gecmedi çok kücük santimlerle belki gecmistir piero pek inandırıcı degildi.
Tartışılacak bir hata yok bence,Trabzon'un sayılmayan bir golü var o da çok zor bir pozisyon,tabi o gol olsa maç daha farklı olabilirdi ancak olan oldu gerisini tartışmaya gerek yok.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Konu dışı mesaj atmamaya dikkat edelim beyler.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Az daha sabredelim... Allah'ın izniyle hiçbir hakem hatasının konuşulmayacağı, KONUŞULAMAYACAĞI haftalara çok az kaldı...
Fenerbahçe bugün kazanmış,dallandırıp budaklandırmadan tebrik etmek lazım ...
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
türk hakemleri berbat , türk hakemleri çok kötü hatta bazı maçlarda art niyetli
ama , bu saniyelik ve santimetrelik pozisyonlarda art niyet aramak , sadece duygusallıktan gelir.
keşke böyle pozisyonlar hiç yaşanmasa , çünkü hem iki takım , hem hakemler kötü etkileniyor ama maalesef futbolun içinde var bunlar ve dünyanın en iyi , en adil hakemleri dahil , yanlış kararlar verebilir.
Trabzonsporlu arkadaşlara geçmiş olsun , biz de umarım hak ederek kazanmışızdır.
golü bilmemde o pozisyon pierroya göre ofsaytsa ya o sistemi yapan mühendis bozuktur yada ts sahasındaki çizgi yamuktur ofsayt pozisyonunu herhangi hakeme göster collina gelse ofsayt vermez
Bence ofsayt yok
kabak gibi golmüş yalnız o pozisyonOfsayt pozisyonu hakkındaki resme bakınca ofsayt yok gibi ama bilmiyorum
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Gol gol de..Fenerin attığı gol de ofsayt yok kuyt bir adım geriden geliyor.
santimlerle mac kazanmisiz hocam biz de yani
topun girmeyen 1cmlik kismi ve 11cm lik ofsayt pozisyonu
yalniz ne olursa olsun sahadaki hickimsenin itiraz etmedigi bir pozisyondu egemenin cikardigi top, gol de olsa santimlik birsey. hicbir hakem orda golu vermezdi kolay kolay. egemen bizi ipten aldi resmen.
Bu arada Fenerbahçe'ye yeni kurallar uygulanması/uydurulması geleneği bu maçta da devam etti.
Kendisine çarpan toptan sonra topun Fenerbahe'de kalmasına gönlü razı olmayan Bülent Yıldırım topu geri verdi Trabzon'a ama alıştık biz.
Topun tamamı geçmemiş gol felan değil
Ofsaytta yok adamın sol bacağı önde
Arkadaş yazınca da mesaj siliniyor. Yardımcı hakemin gözü önünde Riera adamı çiğniyor yardımcı görmüyor(!) bir şey denmiyor.Burada 11cmlik ofsaytı görmemesi yargılanıyor. 20-30 metre geriden 2-3 farklı açıdan bizim bile net bişi söyleyemediğimiz pozisyona yanlış karar verdi diye şey yapılıyor.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Perspektif ve kamera açısına uygun olarak bakmanız gerkeiyor büyük ihtimalle farkı kuyt'ın kolu yapmıştır hakemin kestirememesi çok normal ama diğer pozisyonda top çizgiyi geçmiş gözüküyor
Yalnız dikkat ederseniz , o kadar maç kazandık kimse bugünkü kadar mutlu ve umutlu değildi , twitter , ekşi , facebook vb.vb... heryerde bir umut hakim , umarım bu takıma da olumlu yansır , neden yeni bir 17/16 olmasın ?
ayrıca aykut hoca'nın özgüveni de yerine gelmiş , söylediklerinden bu anlaşılıyor ... inşallah güzel olur herşey , yüzümüzü kara çıkartmasınlar , savaşsınlar , biz neleri atlattık , sorun değil.
persfektif olarak bakarsakta ofsayt yok işte, kuyt ın solundaki saha çizgisine uzaklığına bakarsak ve bozan adamında solundaki çizgiye uzaklığına bakarsak kuyt daha yakın
valla ne yalana söyleyeyim, ben artık türkiye liginde hakem,mhk,tff ve tahkim kurulu gibi ülkemizde futbolun daha iyi işletilmesi ve geliştirilmesiyle ilgilenen hiçbir grup ya da kuruma güvenmediğim için biraz alaycı yaklaşıyorum. Geride kalan malum süreçte milyonlarca insanın gözü önünde kendi bildiklerini okuyanlar;bugün ya da yarın istedikten sonra eğer bir maçta Fenerbahçe'yi ,Galatasaray'ı ya da herhangi başka bir kulübü galip getirmeye karar verirlerse emin olun bunu çok bariz şekilde de yaparlar.Böyle santimlere ve ihtimallere bırakmazlar yani işiO yüzden bu akşamki maça takılmamak lazım. 3 puan Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.Trabzona'da geçmiş olsun....
Öncelikle takımımı tebrik ederim uzun süre sonra ilk kez bir Fenerbahçe maçında bu maç tamamdır deyip Karayip Korsanlarını izlemeye başladım o derece yani, mutluyum : )
Maçın kırılma noktalarında şansımızın iyi gitmesi kadar bunu iyi değerlendirmemiz de önemliydi. Cristian'ı tebrik ederim ama her zaman ki huyu yine maç seçti, nedense sevmem maç seçen oyuncuları bir maç yürür diğer maçı alır götürür. Garantisi yok. Egemen muazzamdı, çıkardığı pozisyon harika. Keza 2-3 tane daha öyle pozisyonu can havliyle çıkardı, Yobo takıma dahil olunca mutlaka yanında Egemen olmalı, her an yapabileceği bomba bir hareketle yüreğimizi ağzımıza getiren Bekir değil ve son olarak Emre Belözoğlu... Belki bir şey yapmıyormuş gibi görünüyor ama tüm takımın virtüözü O, Şuan onu takımdan gönderip Avrupa Liginde oynamamasına mani olanlara o kadar kızgınım ki, Şu Emre bu kalitedeki takımı bireysel kalitesiyle çok rahat Yarı Final'e taşıyabilirdi, yazık.
...
Şu pozisyona çıplak gözle bakıp da nasıl kesin gol deniliyor anlamıyorum.
çok kötüydü akhisar maçının hakemi o gün de yazdım ben. çoğu GS'li de yazmıştır.Burak'a yapılan hareket ve Riera'nın yaptığı hareket direk kırmızı gerektirir. Ama işte sen adamın yüzüne tükürüp sonra onun 2 kere ısrarla aynı şekilde sunduğu raporu "yok arkadaş sen yalan söylüyorsun" diyip kendi bildiğini okursan , o hakem de atadığın maçta böyle saçma sapan hatalar yapar. olaylara geniş açıdan bakmak lazım.
Avrupa'dan ithal hakem lazım bizim lige. Yoksa bu tartışmalar bitmeyecek
aynen, ben de isin dalgasindayim zaten. yillardir suregelen buyuklerin kollandigi bir lig ve kendi sinirlarimizda yuvarlanip duruyoruz iste. isin ozeti bu, avrupa sahnesinde ve ulusal maclarda halimiz belli. hakemlerden once konusulacak o kadar cok sey var ki, bunlarla uzerini ortuyoruz bir anlamda.
-altyapı
-oyuncuların mental eğitimi
-avrupadaki gibi takıma tabandan verilen futbol sistemi
-kulüplerin mali anlamda etkin yönetimi
-yurt dışında kurulacak olan gözlemci ağı
-tesislerin geliştirilmesi
-özellikle yabancı transferine olan bakış açısının değişmesi,
sadece bazı maddeler bunlar
Fakat şu da bir gerçek ki eğer hakemleri yeterince özgür bırakabilseydik ve eğitebilseydik ne Riera ne de Meireless bu hafta yaptıkları hareketleri yapamazlardı.Bizim hakemler atmadığı için alışkanlık oluyor oyuncularda![]()