O maçtan sonraki açıklamaları diye biliyorum; ''Hayat devam ediyor.'' tarzında ki.
O maçtan sonraki açıklamaları diye biliyorum; ''Hayat devam ediyor.'' tarzında ki.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Sağlama haksızlık etmeyin futbolda böyle şeyler olur. O maçta yanlış hatırlamıyorsam çok sakat vardı.
Tek çare : Daum
Hakemin verdiği penaltı nedir öyle ya neredeyse 1 metre dışarda pozisyon
Daum'u da istemiyorum ben. 30 yıldır Türkiye'de 2 cümle Türkçe konuşmuyor.
Gelecek yine GAZİ reklamıyla. Hiç gerek yok.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Twitter'da bir arkadaş yazmış. doğru yazmış.
Samet Aybaba gidip, yerine Ertuğrul Sağlam gelecekse eğer bu sene yaşadıklarımız fragman.
Bu kulübün bugünlere gelmesinde Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin'in katkıları büyük. Onca harcanan paralara rağmen yapılan kötü transferler, ligde beklenen şampiyonluğun gelmemesi ve Avrupa'da rezil olmamız. O kadar yatırıma rağmen başarılı olunamadı.
Ertuğrul Sağlam geldiğinde zaten hazır kadro buldu. Ve onun döneminde transferde en aktif takımlardan biri Beşiktaş idi. Tigana'nın kurduğu iskelet kadroyu yok etti. Burak Yılmaz, İbrahim Akın gibi yerli oyuncuları bir çırpıda sildi attı. Bana göre Sergen'den sonra en iyi 10 numara Ricardinho'yu bitirdi adam. Ricardinho Tigana döneminde takımı ligde tek başına zirveye oynatıyordu. Bu saydığım oyuncular yanılmıyorsam devre arasında gönderilmişti apar topar.
Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'ı bir daha çalıştırmazlar umarım. Samet Aybaba'nın açıklamalarına sinir oluyoruz. Rıza Çalımbay'ın farkı yok. Onunda maç sonu açıklamalarını okuyoruz. Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi Beşiktaş'tan biri olmasın. Bir tek Şifo hak ediyor şansı. Daum olsun, Zico olsun, Tigana olsun yeter ki iskelet kadroyu kuracak hoca olsun. Sonrasında o kadroyu devam ettirecek bir yerli bulunur illa. Fenerbahçe gibi Daum'u getireceksin 1,2 yılda iskelet kadroyu kuracak. Yanında Şifo'yu sportif direktör olarak. 1,2 yıl sonra Şifo'ya takımı emanet et.
Last edited by Mamadou : 21.Nisan.2013 at 02:00
Bence Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'a gelirse başarılı olacaktır. Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde oynattığı futbol pek iyi değildi ama Bursaspor ile bence farkı bir yapıya büründü. Yeni yapısıyla Beşiktaş'ta başarılı olacaktır.
Bu arada Ertuğrul Sağlam'ın kurduğu kadronun da şampiyon olduğunu belirtmek gerek.
Rıza çalımbay, Ertuğrul sağlam, Mehmet özdilek vs vs sayıp gideriz. Hepsinin ne kadar beşiktaşı sevdiğini biliyoruz. Ama ben bu hocaların beşiktaş'ta başarılı olabileceklerini düşünmüyorum. Bunlardan birisinin gelip takıma bu senekinden bi üst kademeye çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Gelip öbür sene takımdan gideceklerine hiç gelmesinler daha iyi. Beşiktaş taraftarının bu isimleri ne kadar sevdiğini herkes biliyor. Bunlar geçmiş senelerde Beşiktaş'a büyük emeği geçmiş isimler. Kötü giden bir sezonda taraftar ikilemde kalabilir.
Bana kalırsa yabancı bir teknik direktör gelsin. Şuan kafamda bi isim olmadığından dolayı yazmadım. Fikret Orman'ın şimdiden çalışmalara başlaması lazım. Bütün yaz teknik direktör isimleri görmek istemiyorum gazetelerde.
Kimsenin burun kıvırmayacağı tek adam Lucescu'dur diye düşünüyorum. Bence sürpriz bir Gerets hamlesi olabilir.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Başta Samet, daha sonra da bazı ruhsuz topçuları, Samet'i bu takımın başına getirenler, İbrahim Altınsay'ı kovanlar ve apartmana kapıcı bile yapılmayacak ayardaki birkaç yönetici bozuntusu derhal gitmeli. Birazcık gurur, şahsiyet ve utanma duygusu varsa hemen ayrılmalılar camiadan.
Bu saate kadar girmedim nete, belki iyi haberi alırım da biraz yatışırım diye; ama görüyorum ki, sadece özürle geçiştirilmiş bugünkü skor. Schuster gibi kariyerli bir hoca bile, olmayınca istifa etmişti. Bu adam, sülük gibi yapıştı ömrü hayatında göremeyeceği koltuğa. Yazıklar olsun! Demek ki, haysiyet ve gurur herkeste bulunmuyormuş. Bunu da anlamış olduk bir kez daha.
Şu da var ki; bu adam gidince Ertuğrul Sağlam gelecekse, o gidince Rıza Çalımbay gelecekse, o da gidince Şifo Mehmet gelecekse bu ayrılığın bir önemi olmaz. Bize vizyonu geniş, otoriter, gerektiğinde suçu üzerine alabilecek, taktik dehası yüksek ve işinin ehli bir kurt hoca lazım. Eski oyuncularımızla bir yere varamayacağımızı anlayamadık henüz.
Yahu Del Bosque gibi dünyada sayılı teknik adamlar arasında sayılabilecek bir hoca bile, yarım sezonda kovuldu, bu adam nasıl hâlâ o koltukta durabiliyor, aklım almıyor! Fikret Orman'ın geldiğinden beri yaptığı en kötü iş, tartışmasız bu iş oldu. Bu yanlışın üstüne üstüne gitmeye de devam ediyor. Kalan 4 maçın bitmesini beklemeleri de çok saçma. Hocasız çıksak bundan daha kötü olmayacağımız kesin.
Sezon boyunca bir maçta 2 gol üstü atamayan bir takım bugün gelip 4 gol atıyorsa, benim artık o takımın topçularına ve teknik heyetine saygım kalmaz.
Bundan sonra iş taraftarda bitiyor. Ne yapılacaksa, ne tepki verilecekse verilsin artık. Başka Beşiktaş yok!
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 4-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor, lig tarihindeki en farklı galibiyetini aldı.
Akhisar Belediyespor bu sonuçla lig tarihindeki en farklı galibiyeti Beşiktaş karşısında aldı. Bu sezon 30 haftada 9 galibiyet alırken 3 farkla yendiği tek takım Beşiktaş oldu.
Beşiktaş ise bu sezon ilk kez bir maçta kalesinde 4 gol birden gördü. Beşiktaş en son 2011-2012 sezonunda 10. haftada Gençlerbirliği karşısında 4 gol yerken, Akhisar Belediyespor ise en son 2009-2010 sezonunda TFF 2. Lig 2. Grup maçında Alanyaspor'a 4 gol atmıştı.
Kaynak: Sporx
![]()
![]()
![]()
![]()
Beşiktaş bu gece sadece isim olarak sahada vardı.
Ayrıca Akhisarıma helal Olsun Ligde kalacağız inşallah !
Last edited by petrol_fb12 : 21.Nisan.2013 at 03:53
Hamza Hamzaoglu gercekten kaliteli bir insan, kaliteli bir teknik adam. Umarim kalirlar ligde
Hamza Hamzaoğlu'nu bende çok beğeniyorum. Akhisar güzel, istekli oynamış dün akşam.
Gekas da müthiş bir striker ya. Adam nerde ne yapacağını herşeyi biliyor.
Beşiktaş'ın yenilmesi çok abes bir şey değil.İlk defa bir büyük takım anadolu takımına yenilmiyor,fakat 4 yemesi gerçekten kötü olmuş.Herkes Samet Aybaba'ya yükleniyor,ki bende kendisini yeterli bulmuyorum,ama oyuncular da ligi kafasın da bitirmiş gibi oynuyorlar.Bu oyuncuların isteksiz oynamaya hakları yok.Herkes işini iyi yapmak zorunda.Senin işin buysa ve Dünya da milyonların imrendiği kadar para kazanıyorsan sen o sahada mücadele edip iyi oynamak zorundasın kimse kusura bakmasın.
Adam her maç ilk yarı oyuncu değiştiriyor neredeyse. Oyundan çıkan oyuncunun psikolojisini düşün, oyuncuların çıkan oyuncu arkadaşları hakkında düşüncelerini düşün. Bunlar da moralmen etkili şeyler. Artı olarak oyuna yaptığı çoğu müdahale saçmalıktan daha öte.
Öncelikle bir teknik direktörün vizyonu olacak. Bunda o hiç yok. Nasibini almamış.
FM Gazetesi
Bu oyuncuların hiç mi kafaları yok ben anlamıyorum.Bu adamlar niye düşünemiyorlar iyi oynamaları gerektiğini? İlla motive mi etmesi lazım birinin? 800tl'ye işçi olarak çalışan abilerimizi kimse motive etmiyor ama adamlar gidip her gün işini yapıyorlar.Tabi ki teknik direktör faktörü önemli,zaman zaman formsuz olup kötü de oynayabilir belki oyuncular ama mücadele etmeyen bir futbolcu benim gözümde bir hiçtir.
Teknik direktör nereden nasıl oynanması gerektiğini söyler, futbolcu ona göre oynar. Adam maç esnasında bazı şeyleri düşünemeyebilir. Ozaman bütün oyuncular futbolu bırakıp teknik adam olsun yani öyle şey mi olur. Elbette bazı şeyleri düşünür futbolcu ama büyük etken menajerde. Dediğin çok doğru, o kadar para alıyorlar illa ki yapmaları lazım. Fakat işte futbol domino gibi bazen. Bir tarafı yıkıldımı komple gidiyorsun. Şekil A.
FM Gazetesi
Ali Ece'nin dediği gibi 1 kişiye 3 kişi basmaya gidiyor. Teknik, taktik yok. Zaten Teknik Direktör'de yok. Oyuncularda da suç var ama durum böyleyken tüm suç onlara atılmamalı.
Canım FEDA olsun sana !
Söylediklerine katılıyorum haklısın.Teknik direktör faktörü her takım için önemlidir ona lafım yok.Yoksa dediğin gibi oyuncular kendileri çıkar oynarlardı.Ama üstte yazdığım gibi o işin teknik,taktik kısmı dışında söylüyorum,bir oyuncu teknik direktörünü sevmese bile,ona karşı kötü söylemleri olsa bile çıkıp mücadele etmek zorunda.Samet Aybaba konusunda haklısın,ilk yarı oyuncuları çıkarıp morallerini bozuyor,oyuncular hakkında kötü demeçler veriyor vs ve bunun takıma yansıması illa ki oluyordur.Dikkat ettiyseniz en başta söylediğim gibi kendisini bende beğenmiyorum.Ama işte oyuncular çıkıp mücadele etmedikleri zaman ben kendilerinin ekmek yedikleri yere ihanet ettiklerini düşünüyorum.Büyük takımlarda ki oyunculara bakın üst üste 2-3 maç mücadele etmeyen bir oyuncu görebilecek misiniz acaba?Bugün Real Madrid'te bile Mesut özil,Di maria gibi kendini kanıtlamış oyuncular dakika 85-90'da sağ sola koşturup basıyorlarsa bizde ki yetenekleri kısıtlı oyuncuların daha fazla mücadele etmeleri gerekiyor.
Akhisar'dan 4 yemişsin, hâlâ takımın başındasın. Kendinden nefret ettirmek için ne gerekiyorsa yaptın ve yapmaya devam ediyorsun. İnsanda biraz gurur olur be!
Adamlar bu sebepten ötürü büyük takım & büyük takım oyuncuları. Biz Türk takımları bunu başardığımız an zaten diğer aşamaya geçeceğiz. Bu Fenerbahçe için de geçerli, Galatasaray içinde. Şu an bu iki takım için her şey günlük güneşlik olduğu için problem görünmüyor.
Ayrıca ben bu zamana kadar teknik direktörün taktikleri dahilinde 3. sırada olduğumuzu düşünmüyorum. Tamamen oyuncuların mücadelesi ile geldik. Olcay'ın koşularıyla, Fernandes'in yaratıcılıkları ve ortalarıyla, defans oyuncularının kafa golleriyle geldik. Yani Samet Aybaba'nın etkisi olduğunu düşünmüyorum. Eee oyuncular da bir yere kadar, ellerinden geleni yaptılar. Kendi başlarına mahalle maçına çıkar gibi anca bu kadar oluyor.
FM Gazetesi
Samet Aybaba tamam kötü onda artık herkes aynı görüşte gitmesi gerek.
Yazdığın gibi oyuncular ellerinden geleni yaptı, onların gayreti ile buralara kadar geldik diye. Oyuncuların dışında bunu hoca,başkan yapmayacağına göre oyuncular her maç elinden geleni yapmak zorunda. Dediğin gibi bir yere kadar değil bu iş. Babalarının hayrına oynamıyorlar. Başkan yalan söylemiyorsa günü gününe parasını alıyor bu oyuncular. Parasını alamayınca UEFA'ya gitmesini, kulübü icraya vermesini, en ufak ağrıda maçlarda oynamamasını iyi biliyorlar. Aldıkları parayı hak etmeleri için çıkıp her maçta mücadele etmek zorundalar. Şampiyonluk yarışından koptuk diye bu oyunculara mücadele etmeme hakkı vermez. Çoğu oyuncu sezonu kafasında bitirmiş. En iyisi dediğimiz Fernandes bile son maçlarda sahada geziyor. Senin şu yorumun tam fakir edebiyatı sanırsın oyuncular bedava oynuyor. Takımda bazı oyuncular var bu oyuncular savunma oyuncuları üstelik. İngiltere liginin en iyi takımında oynayan bazı oyunculardan fazla kazanıyor.
Hoca gitsin ama beraberinde gitmesi gereken rahat 12, 13 oyuncu var.
Last edited by Mamadou : 21.Nisan.2013 at 21:20
Cenk, McGregor, Hilbert, Escude, E.Özkan, Veli, Holosko, Dentinho, M.Akgün, Uğur Boral, M.Akyüz...
Sinan kiralansın, Niang da ya bonservissiz gelsin ya da 1 milyon euro bile bonservis ödenecekse, yollasınlar gitsin.
Teknik heyet komple gitsin zaten. Samet'i, Recep Çetin'i, kondisyoneri falan. Sağlık ekibi de değişsin.
Yönetimden de; Ahmet Nur Çebi, Tamer Kıran, Levent Erdoğan, Ahmet Kavalcı, Seyit Ateş ve Abdullah Sözer'e muhakkak yol verilmeli. Daha sağlam, boş konuşmayacak ve işini layıkıyla yapabilecek adamları alsın Fikret Orman, yönetimine.
Yazdığın isimler giderse çok sevinmek isteriz ama sevinemeyiz abi. Çünkü gidenlerden daha kötüsünü alır bu yönetim.
Canım FEDA olsun sana !
Sözleşmesi bitiyor ve yenilenmeyecek bildiğim kadarıyla. Yönetimin teklifini kabul etmediyse, gitmesinden başka şık yok.
Konusu açılmışken okuduğum bir haberde; Gregor, Atınç, Escude, Hasan Türk, M.Akgün, Erkan Kaş ve M.Akyüz'le yolların ayrılacağı yazılmış. Dentinho'nun opsiyonu kullanılmayacak ve Holosko'dan kendisine kulüp bulması istenecekmiş.
Haber doğruysa; Hasan, Atınç ve Erkan tercihleri yanlış. Kiralık gönderilmelerine laf etmem de, bonservisleriyle yollanmaları saçmalık. Dentinho'nun da en azından kiralık sözleşmesi bitene kadar (Ocak 2014) takımda kalması gerekiyor bence.
Ben Mehmet Akyüz konusunda birşey sormak istiyorum antremanlara düzenli olarak katılıyor mu bu adam? Ne zaman çarşıya insem Çark Caddesinde görüyorum![]()
Hilbert yer tutmayı bilmiyor, çok adam kaçırıyor. Ofansif yönü çok iyi ama defansif yönü çok zayıf. Quaresma yardıma gelmiyordu demişti, o lafına da hala kızgınlığım geçmedi. Daha iyisi alınacaksa kesinlikle gönderilmeli. Ama Mehmet Akgünler, Escudeler ile oynayacaksak vay halimize. O zaman kesinlikle kalması gerekir.
Canım FEDA olsun sana !