Fatih Terim: Real Madrid maçında savunmaya fazla önem verebilirdik. Ama yürekli kayıplar, korkak zaferlerden daha önemlidir.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Krasic son durumu bilinmeden alındı
Meirelesi aldın ama yanındaki adamlar o seviyede değildi ve taktiğine pek uygun değil
Stoch haberlerde 10m€ ediliyor haberleri gerçekse niye oynatmayacaksan satmadın?
Webo fenerbahçenin kalitesine yakışan bir forvet mi ve 32 yaşında geldi herhalde onun yerine çok daha iyisi olabilirdi..
Mehmet Topal'a neden 5m€ bonservis verdin emre'yi bedavaya göndermesedeydin bu kadar zarar elde etmezdin
Ziegler hücum olarak da defans olarak da ortalama seviye de ama sen böyle bir oyuncuyla yabancı sınırını tüketiyorsun...
Ve kilitlenen maçların anahtarı Alex'i gönderdin yeri dolmadı takım cebelleşip duruyor bir çözüm üretemedin...
diye bir madde daha eklenebilir.
Riske gireceksen Krasiç gibi bir adamda riske girersin. Krasiç de ısrar edilse belki toparlayabilirdi ama Kuyt'ın müthiş formu(skora gol/asist olarak yaptığı katkı fevkalade) onu geri plana itti. Gelecek sezon bambaşka bir Krasiç olacak bence. kesinlikle hata değil.
Meireles transferini eleştirmek aşırı yersiz. Adam şampiyonlar ligi şampiyonu olarak geldi. tek sıkıntı biz Meireles'den yanlış bir şekilde yararlanıyoruz.
Stoch'u oynatmayı düşünüyorsan bile 12M teklif geliyorsa satmak zorundasın.ama bizimkiler Stoch'dan yararlanmak istediler hata ettiler. Katılmadığım nokta ; oynatmayacaksan kısmı. Stoch kendisi oynamak istemedi.
Webo transferi bence de yanlış ama çok önemli maçlarda kazandırdı. Günü kurtarmak adına bir transferdi. iyi yedek olur Webo'dan.
Emre'nin gitmesinde en büyük suçlu Emre'dir , kafasını rahatlamış bir şekilde geldi. ortasahaya enerji kattı. Topal en iyi transferimiz bence. 5M gayet iyi fiyata aldık. Dün o olmayınca neler yaşandığını gördük.
Zieglerkadromuzda olması bile utanç verici. keşke Trabzonspor'a gitseymiş zamanında. başımıza kaldı , gitmiyor
Sen değinmemişsin ama Hasan Ali , Kuyt , Salih gibi 3 adam da bu takıma katılan isimler arasında
edit:
Alex'in gitmesinde sebep Alex'dir ama gönderiliş şekli çok çok yanlıştır. Fenerbahçe'ye yakışmamıştır. Ayrıca ; her puan kaybı vs durumunda vazgeçilmez konu : Alex . Önümüze bakmak gerek.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ben Alex konusunda değlim artık.
Alex kalsa idi çok farkı olabilirdi tabii ancak bizde yeri dolmayan kişi kanatlar oldu. Stoch formdan düştükten sonra biz çok büyük güç kaybettik bir ara ligin kanatları ile ünlü takımlarından biri iken şuan en yetersizi bence bizimki.
Düzgün bir forvetimiz de yok. Webo kadar saçma sapan bir oyuncu görmedim, hem bişey yapamıyor hem de her topa giriyor. Webo ile olacak iş değil bir tane forvet almamız gerek.
Alex'in geri dönmesini çok istiyorum ancak çok zor.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
O 3 isim maliyet ve verdikleri olarak başarılı olan adamlar
Mehmet Topal gibi oyunu pek çift yönüyle oynayamayan top kesen adama 5 milyon verilmez bir de kesin yüklü bir maaşı vardır bu adamın..
Meireles konusunda aynı şeyi düşünmüşüz yani adam doğru taktik tercihleri yanlış
Krasic konusunda yaklaşık 10m bonservisi vardı 3.5 alıyordur yıllık 4 sene sözleşmesi olsa 24milyon euro yapar bu para kesinlikle boşa gitti benim gözümde krasic yerine onlarca daha faydalı olacak kanat oyuncusu alabilirdi
ve fenerbahçe sow-webo-kuyt ile oynayarak forvet hattını önceki seneye göre enine daralttı stoch ve dia çizgiden kat eden oyuncular krasic formdayken bu 2 oyuncuya tarz olarak daha yakın oynuyordu
Son olarak Semih form tutmuşken yedek için veya ilk 11 için uygun görüntüsü ortaya koymuştu ve eğer semih yedek olsa bile krasic daha fazla zaman bulma ihtimali vardı webo hem krasic'in hem semih'İn önünü kesmiş benim gözümde
Top kesen adama 5M verilir hatta fazlası bile verilir. Ben Topalı çok beğeniyorum , ne anlatırsanız anlatın bunda fikrim değişmez
Krasiç 7M bonservisle alındı ve 2 küsür alıyor. takımda 3 alan yok zaten. dediğim gibi riski böyle adamlar üzerinde denemek bence en doğrusu ve seneye çok farklı olacağını düşünüyorum. Krasiç için asla kızmam teknik kadroya.
Sow serbest oynaması gerektiği için merkeze bir adam şarttı. Webo'nun gelmesi Sow'a da yaradı ama son maçlarda aşırı formsuz. seneye en fazla yedek olur zaten.
Semih asla 11 oyuncusu olmadı Fenerbahçe için , olamaz da. Semih 4-4-2 de en iyi oynar. yardımcı forvet olarak. Necati'nin Galatasaray'da yaptığından fazlasını yapamaz. Fenerbahçe 442 oynayacaksa o isim Kuyt olur Semih değil. bence kadroda gereksiz yere duruyor , ben olsam Beykandan yararlanırdım. Neden Beykan diyorum. Çünkü; Salih parlamadan önce bu takım rahat 11 oynar diyen adamlar Beykan , Stoch'tan Semihten fazla katkı verir diyorlar. adamda ışık var yani.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
24 m göre daha az .
Ayrıca Krasiç ben hoca tarafından alındığına inanmıyorum ki fb tvde krasiç biraz sürpriz oldu en son tercihlerim arasındaydı gibisinden bişey söyledi.
Aynı şekilde yobo ve meirelesde.
Hep Ali Yıldırımın beceriksizliği futbolun f sinden anlamayan adam futbol şube sorumlusu.Bir takım 2.5 ay tino costa , rolando 1.5 ay belhandanın peşinden koştu gelenler ortada
Necati bize şampiyonluğu getiren adam
Ve dikkatimi çekiyor fenerbahçe yıllardır zico'nun yaptığı taktikle oynuyor hiç bir şey değişmedi her teknik adam kolaya başvurdu yani bence böyle olmamalı ligde en azından daha ofansif olmalı
Şimdi bazıları alınacak ama benim Aykut Kocaman Yorumum: Hoca futbolculuğunda mevkisinin zıttını oynatıyor ve bunu büyük küçük takım ayırt etmeden yapıyor fenerbahçenin ligde son 2 sezondur başarılı olmasının sebebi anadolu takımlarının başarısızlığı çünkü hoca topu rakibe veriyor avantaj rakipte oluyor ama rakibin forveti golü bulamayınca rakip takım bir süre sonra güç olarak düşüyor veya ileride kalıyor fenerbahçe golü buluyor
Ben türk olarak Mehmet Topalı eleştirmiyorum yerinde transfer ama artık çift yönlü oyuncular kullanılıyor modern futbolda takımın kalitesi için bu çok önemli bir şey çünkü böyle oyuncular genelde takımın beyni oluyor(pirlo,selçuk,xabi,xavi,emre...)
Seneye için aynı taktikle oynanacaksa
Volkan-H.Ali-Egemen(Bekir)-Yabancı-Gökhan-Emre-Meireles-Yabancı alınmazsa (mehmet)-Kuyt-Sow-Formda olursa Krasic yoksa Yabancı yani yine pek bir şey değişmeyecek fenerbahçe için
Fenerbahçe'nin parasının boşa gitmemesi için artık transferlerin tamamını Aykut Kocaman'a bırakmalı yönetim.Krasic'in Aykut Kocaman tarafından alındığına inanmıyorum.Hayatımda takımın teknik direktörüne bu kadar çok karışan bir başkan görmedim ben,bir nevi Abramovic'i sayabiliriz ancak o da takımın sahibi.
Demek istediğim herkesden önce Aziz Yıldırım gitmeli,evet Fenerbahçe'ye müthiş katkılar sağladı ancak yarardan çok zarar getirdi.Biraz genel bir yorum oldu ancak her şeyle paralel bu olay.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Alex'e bakmamamız için Alex'ten daha iyi birini almamız lazımdı. Sonuç? O halde bu konuda eleştiririm sonuna kadar. Hele bu yönetimin artık yöneticilik namına sıfırın altına indiği bu dönemde böyle sonuçlardan sonra çok daha fazla eleştiririm.
Ah alex ah...
Aziz Yıldırım kulübe mali ve tesisleşme anlamında devrim niteliğinde yatırımlar yaparak çağ atlattı. Unutulmayacak başkanlar arasına girdi. Ancak sportif açıdan daha ileride olmamız lazımdı. Maalesef Mali ve tesisleşme konusunda uzman olan Aziz Yıldırım sportif olaylarda takımın önüne her zaman set oldu.
Şu Alex olayını artık geride bırakmak lazım, tamam gidişi hiç hoş olmadı ama mazide kalmış bir olay. Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım ikilisi sportif açıdan son 3 yılda başarısızdır ve bu başarısızlığın en büyük sebebi sezon öncesi planlamadan kaynaklanmaktadır. Yapılan transferlerin yetersiz olması, oyuncuların takıma çok geç katılması ve hazırlık kamplarının verimsiz olması FB'nin 3 yıldır 2. yarıya kadar kötü futbol oynamasına sebep oluyor, o saatten sonra da iş işten geçiyor. Bu sene transferlerin iyi bir ekip tarafından ve çabucak yapılması gerekli, yine şampiyonlar liginde 2 tane eleme olacağı için sezonu Haziran'da açmak gerek ve Temmuz'un ortasında takımın hazır olması gerekli. Ve Mayıs sonunda bütün futbolcularla oturup adam akıllı konuşma yapmak gerekli, takımda kalmak isteyemeyenler 3-5 demeden satılmalı ve kadro şekillendirilmeli. Kalacaklara da adam akıllı oynamaları gerektiği düzgün bir şekilde anlatılmalı. Bu sene sezon başında Alex, Stoch gibi oyuncularla yaşananlar ortada, takımın sezonu 2. bitirmesinin de en büyük sebeplerinden biridir diye düşünüyorum.
Takımın ihtiyaçları 2 tane stoper, 1 sol bek, 1 tane kaliteli orta saha ve 1 forvettir. Salih Uçan ve Sow hariç hiçbir futbolcunun ayrılmasına birşey demem. Ve bu transferlerin Haziran ayının sonunda bitmiş olması gerekiyor.
Paulinho haberleri var . İnter ve Milanda istiyormuş Alex , Carlos , Edu , Luciano , Zico faktörüyle bize gelir
FM'de çok iyi topçu
Aykut kocamanı tebrik ediyorum Fenerbahçe'yi buralara getirdi etti ama ben Kocaman'ın takımdan gitmesini isteyen taraftanım.Ayrıca "GFB"'yi kuran Aziz Yıldırım şimdi onlara suç atar oldu Egosu tavan yapmış biri haline geldi.3 A'dan gitmemesi gereken Alex gitti 2 si kaldı.Sezon sonu büyük ihtimal Kocaman gider ama Aziz Yıldırım gider mi bilemem.
İskandinavların bizim ülkeye rahat uyum sağalayabileceklerini zannetmiyorum, kültür olarak çok farklıyız. Almanlar da kolay kolay Türkiye'ye gelmiyorlar arada nadir çıkıyor işte, bizim Türkleri bile Almanya'dan getiremiyoruz. Doğu Avrupa ve Balkanlar olabilir oradan bol bol topçu çıkıyor, mesela sene başında Badelj'in peşinden koşmuştuk ama Hamburg aldı, çok istemiştim gelmesini. Ama Afrikalılar genellikle çabuk uyum sağlıyor, özellikle Sow gibi Müslüman olanlar için çok iyi bir ülkeyiz. Bir de Fransa gibi sert bir ligden geliyorsa daha yi olur. Bizim ligimizde sadece teknik olmak yetmiyor fizik gücü lazım aslında gerekten iyi bir takım olmak istiyorsan önce fizik olarak çok iyi olmak gerekli ligin bir önemi yok. Bizimkilerin yanından geçince yere yıkılıyorlar.
Şike davasında Emenike'ye beraat çıktı - Demek ki para sayma görüntülerini açıklamış- Onun geri dönmesi için önündeki tek engel -çekinge- de ortadan kalkmış oldu. Keşke geri getirsek ve yarıda kalan hevesimizi devam ettirsek. Webo'nun yerinde neler yapmaz ki ?
...
Emenike'yi almak için gerçekten çok para vermek lazım, adamı resmen bize yar etmediler. Benim umudum hiç yok ama keşke gelse. Webo son 3 maçtır Bienvenu'den farksız oynuyor.
Çünkü aldığımız Bienvenu'da Webo'da belirli kapasitede oyuncular.
bildigim kadari ile moskova ile geri satin alma opsiyonu imzalanmis bir ara öyle diyorlardi.. emenike beraatinden sonra kosa kosa gelir ilerde emenike sow süper ikili olur