Yönetim tarafından sunulan bütçeyi görünce resmen şok olmuştum. Çok sinirliydim. Ben klübe külfet olmasın diyerek birçok oyuncuyla sözleşme yenilemedim. Yeni sezonda daha güçlü olup üst ligi zorlayalım derdindeyken karşılığında gördüğüm muamele derinden sarsmıştı. Masamdaki tüm evrakları oraya buraya dağıtıp dosyayı getiren çalışanı fırçalarken odaya giren Roosa beni sakinleştirmeye çalışsa da kendimi frenleyemiyordum. Nitekim Roosada bu fırtınadan nasibini almıştı.

+ Roosa bana sunulan bütçeden haberin var mı ?
- Hayır Juan
+ Al şu klasörüde bak !! Başkan benimle dalga mı geçiyor ? Amacı ne bu adamın ? Klüp sadece her sene sahaya çıksın maç yapsın yeter bu mu vizyonu ? Ben üst lige çıkalım klübün itibarını artıralım hatta avrupaya gdebilir miyiz kasamıza para koyabilir miyiz derdindeyim.
- Anlıyorum Juan inan haberim yoktu ve senin kadar bende şaşkınım
+ Benim kadar olamazsın Roosa sen değil kimse olamaz !! Al şu listeyi bak !!
- Neyin listesi Juan sakin olur musun lütfen..
+ Nasıl sakin olayım Roosa he nasıl ? O liste ne biliyo musun ? O liste geçen sezon ki emeklerim, haftalarca hatta aylarca harcadığım vaktim, onlarca maç kasedi izleyip onlarca menejerle teknik direktörle birtakım kisilerle kurduğum kontaklar hatta paramın ve zamanımın yettiği kadar gidip izleyip oluşturduğum ve saolsun senin başkanının heba ettiği transfer listem !!!!

O gün bütün öfkemi, başta Roosa olmak üzere tüm klüp çalışanlarından çıkarmış evimin yolunu tutmuştum. Çalan telefonlara bakmıyor kimseyle konuşmuyordum. Uzanmış tv izlerken kapı çaldı. Gelen klüp direktörü bay Vilkkiydi. Hoşgeldin faslından sonra konu açılmıştı;

-Hocam bugün klüp binasında esip gürlemeişsin
+ O konuyu hiç açmayın bay Vilkki
- Yok yok tamda konuşma vakti
+ Ama bay Vilk..
- Lafım bitmedi hocam sakin olup dinle lütfen. Bizde isteriz klübümüz üst sıralara tırmansın Kotka şehrinin adını avrupaya duyuralım feraha erelim. Fakat herşey o kadar basit değil. Klüp çalışan maaşları, yol masrafları, geziler, saha bakım ücreti, oyuncu maaşları futbol dışı birçok gider vergiler derken epey para çıkarken karşılığında klübün kasasına sizde biliyorsunuz ki bilet parası ve sezon sonu verilen cüzzi miktardan başka giren nakit para yok.
+ Evet biliyorum bay vilkki
- Hocam biz senin yaptığın işleri hep takdir ediyoruz. Hedeflerinin olduğunuda biliyoruz. Fazla vaktini almayacağım son olarak biraz düşünüp bizleri anlayacağını umud ediyoruz.

Bay Vilkkiyi uğurladıktan sonra oturup düşününce onlara da hak veriyordum. Bir olay karşısında herkes mağdur ve haklı olabilir miydi ? Evet oluyordu işte..

Sabah ilk iş birkaç paket çikolata ve bir buket çiçekle klüp binasına gitmek oldu. Kapıdaki görevliden başlamak üzere sıcak bir gülümseme ve günaydınla herkesten özür diliyordum ve son olarak en çok fırça attığım ve kırdığım bay Vilkkinin kızı Roosaya gidip onunda gönlünü aldıktan sonra. Odama çekiliyordum zira asıl zorlu süreç şimdi başlıyordu.