takım isimleri çok iyimiş alt ligdepk-35 falan yakıyo
![]()
takım isimleri çok iyimiş alt ligdepk-35 falan yakıyo
![]()
Bilmiyorum belkide ligin kurallarından kaynaklanıyordur gerçi bizim kupa alma gibi hedefimiz maalesef yok (: üst lige bi çaksak süper olacak toplamda 12 takım var 5 takım avrupaya gidiyorGerçi başarısızlıklardan ötürü önümüzdeki sezondan itibaren sayı 4e düştü ama bence çok iyi bi rakam
Federasyon musluğu çok sağlam damlatmayı geçtim sızıntı yok
Kendi takımımın adı nasıl telefuz ediliyor onu bile bilmiyorum finceyi yeni yeni söküyom![]()
24.Hafta
25.Hafta
26.Hafta
27.Hafta
Ligin sonlarına geldiğimizde hiç bir iddiamız bulunmadığı için taktiği seçip takımı son 4 haftada Roosaya emanet etmiştim. Böylece ilk sezonu geride bırakırken oluşan puan durumu
Ülke olarak sıralamada gerilediğimiz için önümüzdeki sezondan itibaren avrupaya 5 takım yerine 4 takımla katılıyor Finlandiya. İnş bizede gitmek nasip olacak (: Buda üst lig puan durumu
Gayet güzel bitti ilk sezon tebrikler. hemen yeni sezon hazırlıklarını bekliyoruz..
Küme düşme adaylarından biriydik sezonun ortasında liderle ara açılınca kendimizi fazla kasmadan bitirdik ligi. Tek handikap şampiyon takımın üst lige yükselmesi :F
Sezon sonu ödüller açıklanınca epeyce mutlu eden bir tablo vardı karşımızda. Ben yılın en iyi 2. menejer olurken takımımızdan genç Klinga yılın oyuncusu oldu. Yılın onbirinde ise klingayla beraber kalecimizde yer buluyordu
Kalecimize nazar değdi ama Allahtan lig bitiminde sakatlandı kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz
Lig sonu nihayet para görecez dedik büyük sevinç içindeydik ama ödedikleri rakam içler acısı. Klüp olarak sefalet içindeyiz
Sezon öncesi hazırlıklar ne zaman başlasın sorusunu görünce şok oldum. Lig 6 ay sürüyor ve menejerlere bağlı olarak oyuncular 6 ay tatil yapabiliyorlar :F Geçen seneki sıkıntılarıda göz önünde bulundurarak hiç acımadan lig bitiminden 1 ay sonra yada diğer tabir ile lig başlamadan tam 5 ay önce top başı yapacağız. Bu sene vites büyütmek gerek !
kaleci sakatlanmış nasıldı kert kürt![]()
Bazen saha içinde olur olmadık yer ve zamanda pat küt düşüyo başta Sara hastalığı mı var dedim ama klüp doktor raporlarına baktım herifin sakatlanma meyili varmış. İyi kötü idare ettik diyemeyecem zira yılın 11ine seçildi adam
Koca klübü 1 sezon bir avuç teknik ekip idare ettik. Tonton hem saha içi hem saha dışı çok çalıştı. Hakkını vermek lazım.
Veeee bobma patladı !!! yeni sezon başlamadan nihayet klüpte yüzler gülmeye başladı
Litmanen yaşı ilerlesede teknik olarak müthiş bir oyuncu ama sakatlanma meğili büyük handikap zira bize gelmeden önce pek futbol oynamamış Acilen kondisyon yüklemesi yapmalıyız. Genç klingaya örnek ve takıma tam bir lider kazandırdık
Başkanla Kasım ayının başındaki ilk görüşmemiz maalesef olumlu sonuçlanmamıştı. Sözleşmem ay sonunda bitiyordu. Ama bu sefer başkan büyük bir koz kullandı. Sözleşme dosyasını Roosa getirmişti artık gerisini tahmin edersiniz (:
Sevindirici haberler bir geldi pir geldi artık Milli takımlara oyuncu gönderimi yapmaya başladık
Daha önce belirttiğim üzere oyuncuların yarısından fazlasının sözleşmesi bitiyordu. Arlarından birkaç tanesi ile sözleşme uzattık gerisini serbest bıraktık. Yeni sezon henüz başlamadı bütçe vs belli değil ama topbaşı yapma vakti geldi mevcut kadromuz an itibariyle bu şekildedir ;
sezon bitmis, yeni sezon hayirli olsun diyelim.
kontrati bitmisleri iyice bir tara, mutlaka isine yarayanlar olucaktir. bu sezon mutlaka cikman gerekir ust lige, avrupa heyecanini da tatmalisin kooteepee ile (:
Abi afrika şampiyonlar liginden tut asyaya güney afrika 2.ligine bi ton araştırma yapıp sözleşmesi biteceklerden çok çok uzun bir liste yaptım bakalım hele bi bütçe belli olsunGeçen sene takıma bi kamyon adam almıştım bu sefer az ve öz sadece taktiğimize uyan adamları alacaz inş. Bu arada finceyide söktük artık herşey daha güzel olacak
![]()
Litmanenin ardından büyük bir süpriz daha yapıp, abim dostum ve akıl hocam olan Gabrieli yanıma getirip sizlerle tanıştıracaktım. Fakat sözleşme şartlarını görünce tam anlamıyla şok olmuştum. Boş mukaveleye imza atacağını tahmin ederek büyük sevinç ve ümitle masaya oturmuştuk lakin bizden istediği ücreti vermemiz mümkün değildi. Tavırlarıda oldukça sert olan Gabriel beni çok kırmıştı . Üzüldüğümü belli etmeyip toka bile etmeden kapıyı suratına çarpıp odayı terk ediyordum. Artık Gabriel yok..Yola tek başımıza devam edeceğiz..
soylediklerine bakilirsa ligin cok uzerinde bir kadro olusturacaksin, bu guzel. bu sezon artik domine edersin ligi![]()
bende hikayeler yalan mı oldu diyordum ama kaldığı yerden devam ediyomuş![]()
Sezonu iyi yerde noktalamışız.Önümüzdeki sezon bu ligi dağıtırız.
Fırsat buldukça ve uygun zamanlarda serpiştiriyoruz yine (:
Herşey iyiye gidiyordu ve bizde planlamamızı falan ayarlamıştık ama maalesef aklıma gelen başıma geldi. Acaba yönetim mevcut maaş bütcesine göre mi belirler maaş bütçemizi derken açıklanan sezon beklentisi bende büyük bir hayal kırıklığına sebep oldu. Zaten trasfer bütçesi beklentimiz yoktu. Maaş bütçemizin geçen seneye nazaran nerdeyse yarı yarıya düşmesi tüm planlarımı alt üst etti
85B butceyi iste. fazladan elinde 11B maas butcesi kalicak ki o da 10 tane iyi futbolcu eder fin 2.ligi icin.
Bütçe sıkıntı yaratmış fakat iyi yönünden bak bizim takımda maaş bütçesi de vermediler![]()
Yönetim tarafından sunulan bütçeyi görünce resmen şok olmuştum. Çok sinirliydim. Ben klübe külfet olmasın diyerek birçok oyuncuyla sözleşme yenilemedim. Yeni sezonda daha güçlü olup üst ligi zorlayalım derdindeyken karşılığında gördüğüm muamele derinden sarsmıştı. Masamdaki tüm evrakları oraya buraya dağıtıp dosyayı getiren çalışanı fırçalarken odaya giren Roosa beni sakinleştirmeye çalışsa da kendimi frenleyemiyordum. Nitekim Roosada bu fırtınadan nasibini almıştı.
+ Roosa bana sunulan bütçeden haberin var mı ?
- Hayır Juan
+ Al şu klasörüde bak !! Başkan benimle dalga mı geçiyor ? Amacı ne bu adamın ? Klüp sadece her sene sahaya çıksın maç yapsın yeter bu mu vizyonu ? Ben üst lige çıkalım klübün itibarını artıralım hatta avrupaya gdebilir miyiz kasamıza para koyabilir miyiz derdindeyim.
- Anlıyorum Juan inan haberim yoktu ve senin kadar bende şaşkınım
+ Benim kadar olamazsın Roosa sen değil kimse olamaz !! Al şu listeyi bak !!
- Neyin listesi Juan sakin olur musun lütfen..
+ Nasıl sakin olayım Roosa he nasıl ? O liste ne biliyo musun ? O liste geçen sezon ki emeklerim, haftalarca hatta aylarca harcadığım vaktim, onlarca maç kasedi izleyip onlarca menejerle teknik direktörle birtakım kisilerle kurduğum kontaklar hatta paramın ve zamanımın yettiği kadar gidip izleyip oluşturduğum ve saolsun senin başkanının heba ettiği transfer listem !!!!
O gün bütün öfkemi, başta Roosa olmak üzere tüm klüp çalışanlarından çıkarmış evimin yolunu tutmuştum. Çalan telefonlara bakmıyor kimseyle konuşmuyordum. Uzanmış tv izlerken kapı çaldı. Gelen klüp direktörü bay Vilkkiydi. Hoşgeldin faslından sonra konu açılmıştı;
-Hocam bugün klüp binasında esip gürlemeişsin
+ O konuyu hiç açmayın bay Vilkki
- Yok yok tamda konuşma vakti
+ Ama bay Vilk..
- Lafım bitmedi hocam sakin olup dinle lütfen. Bizde isteriz klübümüz üst sıralara tırmansın Kotka şehrinin adını avrupaya duyuralım feraha erelim. Fakat herşey o kadar basit değil. Klüp çalışan maaşları, yol masrafları, geziler, saha bakım ücreti, oyuncu maaşları futbol dışı birçok gider vergiler derken epey para çıkarken karşılığında klübün kasasına sizde biliyorsunuz ki bilet parası ve sezon sonu verilen cüzzi miktardan başka giren nakit para yok.
+ Evet biliyorum bay vilkki
- Hocam biz senin yaptığın işleri hep takdir ediyoruz. Hedeflerinin olduğunuda biliyoruz. Fazla vaktini almayacağım son olarak biraz düşünüp bizleri anlayacağını umud ediyoruz.
Bay Vilkkiyi uğurladıktan sonra oturup düşününce onlara da hak veriyordum. Bir olay karşısında herkes mağdur ve haklı olabilir miydi ? Evet oluyordu işte..
Sabah ilk iş birkaç paket çikolata ve bir buket çiçekle klüp binasına gitmek oldu. Kapıdaki görevliden başlamak üzere sıcak bir gülümseme ve günaydınla herkesten özür diliyordum ve son olarak en çok fırça attığım ve kırdığım bay Vilkkinin kızı Roosaya gidip onunda gönlünü aldıktan sonra. Odama çekiliyordum zira asıl zorlu süreç şimdi başlıyordu.
Abi üst sıralar diyerek işimizide riske atmayalım zaten orta sıra ile arasında bin lira var ayrıca fin 2. ligide olsa en kötü oyuncu ağzını yüksekten açıyor bakalım ne olacak halimiz (:
inan Türkiyede 3. lig fin 2.liginden iyidir (:
Hikaye kurgunu seviyorum o yüzden gidip ilk senin kariyerine gidiyorum bütçe çok kötü ama başarırsın diye düşünüyorum bol hikaye şeklinde yaz gerçekten güzel oluyor![]()
foruma okuma aliskanligi kazandiracaksin bu gidisleguzel de yaziyorsun, eline saglik. sikilmadan okuyoruz
![]()
Odada biraz düşündükten sonra her yere ve her işe tek başıma yetişemeyeceğime kanaat getiriyordum. Roosada sonuç itibari ile bir kızdı dolayısıyla kendime ilk iş bir asistan bulmam gerekiyordu. Yönetimin bize sunduğu personel miktarlarına birkez daha göz attıktan sonra Futbol direktörü ve Gençlik sorumlusuna fazla para ödememek için teknik ekibe sadece asistan alacaktım nitekim cüzzi bir miktara asistan buluyordum.
Ardından Moilanenle kafa kafaya verip bir çözüm yolu arıyorduk. En nihayetinde dedik ki maaş bütçesini aşarsak daha sonra oyunculara önerebileceğimiz para miktarı düşer diyerek aynı gün içerisinde birçok oyuncuyla masaya oturup biranda genç ve kadromuza uyabilecek adamlarla toplu sözleşme imzaladık. Bütçemizi biraz aştık ama yapacak bişey yok umarım başarı sağlarız
Mevcut kadromuz 23 kişi. Aramıza katılan epey genç arkadaş var. Antrenman sahamız ve antrenör sayımızdan ötürü tecrübeli arkadaşlardan eğitim vermesini istedik. Özelikle kalecimiz Kert stoper Lindberg ve takımın lideri Litmanenin yetiştireceği oyuncuların gelişmesini bekliyor ve istiyoruz. Sezonun başlamasına çok olsada takımla konuşup gazlama operasyonu yapalım dedik ve müthiş bir tepki aldık. Şimdi Şubat ayına kadar yüksek seviyede kondisyon yükleyip şubattan itibaren maç kondisyonu kazanmak için yoğun bir hazırlık kampına başlayacağız
çiçek ve çikolata ahahakoptum hocam yaa
Transferler güzeldir sen yaptığına göre.Umarım bu sezon mutlu sona ulaşırız ligde.
cok genc bir kadro kurulmus, tecrubeliler de var. guzel bir karisim. takim toplam degeri epey dusuk, asistan degerlendirmesi nasil takimin? yildizlama falan.