Sayfa 90 / 163 İlkİlk ... 40808889909192100140 ... SonSon
2,671 ile 2,700 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Hz muhammed sav de yöneticilerinize itaat edin buyuruyo nolacak şimdi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    (S.A.V) dönemindeki liderle şimdiki LİDERLER farklı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Körü körüne düz mantık inanış yanlış.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Evet Efendimiz (s.a.v.) yöneticilerinize itaat edin diyor... Ben oy vermediğim için vede o bizim gibi düşünen karşıt görüşlülere çapulcu, ayyaş, benim milletim değildir diyerek reddettiği için yöneticimiz olarak görmemekle birlikte bunu reddediyoru ( m ) z .

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    (S.A.V) dönemindeki liderle şimdiki LİDERLER farklı
    Elbette farklı ama bu Hadisi şerifi gerçekliğini ve geçerliliğini değiştirmiyor

Hükümeti dini kullanıyor diye eleştirirken dini büyüklerin ağzından pankart açmak da dini kullanmaktır. Nerde kaldı tutarlılık

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Yanlışın var geçerliliğini değiştirir.

O zamanlar sözüne güvenilmez, yalan söyleyen adam lider olamazdı. Şimdi olabiliyor.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Hükümeti dini kullanıyor diye eleştirirken dini büyüklerin ağzından pankart açmak da dini kullanmaktır. Nerde kaldı tutarlılık
    Bu sözlerini dikaktli oku sonra otur düşün..

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Yanlışın var geçerliliğini değiştirir.

O zamanlar sözüne güvenilmez, yalan söyleyen adam lider olamazdı. Şimdi olabiliyor.

şimdiki zamandaki fikrin senin öznel fikrindir bana göre de gayet yerinde bi liderdir ordaki sözlerin seni kapsar ama hadis tüm müslümanları kapsar
    Ayrıca hadiste o zaman bu zaman diye bi ayrım yapılamaz söz çok açıktır ve kıyamete kadar geçerlidir tabii inananlar için
    burdan hükümete oy vermeyen inanmıyor anlaşılmasın sadece itaat etmek konusunu kastettim şimdi yanlış anlaşılmalar falan olur

Buda K.Kerimden

Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e ve sizden olan idarecilere (ülü’l-emre) de itaat edin.

Nisâ sûresi ( 4), 59

Bu sözlerini dikaktli oku sonra otur düşün..
    senide düşünmeye ve son cümledeki yazdığım şeyi anlamaya davet ediyorum

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Evet Efendimiz (s.a.v.) yöneticilerinize itaat edin diyor... Ben oy vermediğim için vede o bizim gibi düşünen karşıt görüşlülere çapulcu, ayyaş, benim milletim değildir diyerek reddettiği için yöneticimiz olarak görmemekle birlikte bunu reddediyoru ( m ) z .
    malesef bu RTEnin senin yöneticin olduğu gerçeğini değiştirmez TC Başbakanıdır kendileri.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

şimdiki zamandaki fikrin senin öznel fikrindir bana göre de gayet yerinde bi liderdir ordaki sözlerin seni kapsar ama hadis tüm müslümanları kapsar
    Ayrıca hadiste o zaman bu zaman diye bi ayrım yapılamaz söz çok açıktır ve kıyamete kadar geçerlidir tabii inananlar için
    burdan hükümete oy vermeyen inanmıyor anlaşılmasın sadece itaat etmek konusunu kastettim şimdi yanlış anlaşılmalar falan olur

Buda K.Kerimden

Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e ve sizden olan idarecilere (ülü’l-emre) de itaat edin.

Nisâ sûresi ( 4), 59

senide düşünmeye ve son cümledeki yazdığım şeyi anlamaya davet ediyorum
    Keşke senin gibi BAŞBAKAN dinine bağlı olsaydı.Durum çok farklı olurdu.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

afedersin de sacmaladin simdi yolcu kardes. tayyip allahin elcisi mi itaat edicez ona. herkesin layiki neyse o da layikini bulur. demokrasi varsa demokrasi ile yonetilen bir ulkede oyla geldiyse[ ki ben halkin oyuyla falan geldigini de dusunmuyorum ya oyleymis gibi yapalim ] onu secen halk tarafindan da indirilir. bu kadar basit.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ayrıca AK Parti destekçilerin her şeyi CHP atma hobisi ne zaman vaz geçeçekler ?

Bu kadar aciz bir parti görmedim.Utanmasalar biber gazlarını CHP attı derler.

NOT=CHP SEVDİĞİMDEN DEĞİL.HİÇ SEVMEM AMA BU KADAR DA OLMAZ !

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    afedersin de sacmaladin simdi yolcu kardes. tayyip allahin elcisi mi itaat edicez ona. herkes layiki neyse o da layikini bulur. demokrasi varsa demokrasi ile yonetilen bir ulkede oyla geldiyse onu secen halk tarafindan da indirilir. bu kadar basit.
    Kardeşim RTEye Allahın elçisi manasını nasıl çıkardın çözemedim
    orda sadece yöneticiden bahsediliyor TC yöneticisi de başbakandır seçimle gelmiştir seçimle giderse gelene itaat etmekle yükümlüyüz. Ülkenin yönetimi cumhuriyettir burdaki hadisinde şeriatle alakası yoktur Allah rasulu öyle diyor bende öyle davranıyorum herkesin dini kendine tabi

Keşke senin gibi BAŞBAKAN dinine bağlı olsaydı.Durum çok farklı olurdu.
    Belkide benden daha bağlıdır bunu kimse bilemez

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

orda sadece yöneticiden bahsediliyor TC yöneticisi de başbakandır seçimle gelmiştir seçimle giderse gelene itaat etmekle yükümlüyüz. Ülkenin yönetimi cumhuriyettir burdaki hadisinde şeriatle alakası yoktur Allah rasulu öyle diyor bende öyle davranıyorum herkesin dini kendine tabi

BBilmem her konuşmasından 4-5 kez yalan söylüyor.Bir türlü çözemedim.

Diyorum keşke senin gibi dinine bağlı olsa.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tayyip Allah'mı ona itaat edeyim? Saçma sapan yorumlar yapma. Bu ülkenin başına kim gelirse gelsin, kimse itaat etmek zorunda değildir. Şekil A'daki gibi.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Burda Hadisi şerif paylaşma amacım bu konuyu dini eksene kaydırma değil
    birileri Hz Alinin sözünü paylaşıp din mevzusunu açtığı için yazdım
    zaten herkesin dini kendine istediği dine istediği gibi inanır Allah ile kendi arasında

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Tayyip Allah'mı ona itaat edeyim? Saçma sapan yorumlar yapma. Bu ülkenin başına kim gelirse gelsin, kimse itaat etmek zorunda değildir. Şekil A'daki gibi.
    Yazdıklarımdan bu anlamı çıkardıysan bu konuyu tartışmaya gerek yok
    Dini islam olan Peygamber as itaatle yükümlüdür
    oda "yöneticilerinize itaat edin" demiştir
    herkesin dini kendine tabi ama islamın hükmü bu
    sen inanmazsın ona da karışmam
    Not Yorum Hz Muhammede aittir saçma bulursun orası sana kalmış...

Şimdi örnekleri pek olmasa da geçmişte halka zulmeden işkence yapan, halkına eziyet eden, haraç alan bir dünya lider vardı, eminim peygamberimiz sav bunlara da itaat edilmesini buyurmamıştır.
    Burak

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bunun inanıp inanmak ile alakası yok. Mantık çerçevesinde düşündüğünde "itaat etmek" peygamberlere has bir şey. Sen diyorsun ki "başbakan kimse ona itaat etmek zorundasın". Yani diyorsun ki ben koyunum, birileri beni gütsün. Benim desteklediğim olsa da olmasada. Bunu kabul ediyorsun yani öyle mi?
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bunun inanıp inanmak ile alakası yok. Mantık çerçevesinde düşündüğünde "itaat etmek" peygamberlere has bir şey. Sen diyorsun ki "başbakan kimse ona itaat etmek zorundasın". Yani diyorsun ki ben koyunum, birileri beni gütsün. Benim desteklediğim olsa da olmasada. Bunu kabul ediyorsun yani öyle mi?
    Tamam Mantıksal Düşünelim
    Allah cc Peygambere itaat edin
    Peygamber as Yöneticilerinize itaat edin
    Bizi yöneten TC Başbakanı
    TC Başbakanı RTE

burda mantıksal açıdan bi sorun göremiyorum ben mühür kimdeyse süleyman odur
    halk bi sonraki seçimde gelir başkasını seçer ona da itaat ederiz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Not Yorum Hz Muhammede aittir saçma bulursun orası sana kalmış...
    Keşke gerçekten dinin gereklerini yerine getirse Başbakan, söz veriyorum itaat edicem o zaman. Kusura bakmasın kimse ama sadece namaz kılıp oruç tutmakla dini bütün olunmuyor.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Keşke gerçekten dinin gereklerini yerine getirse Başbakan, söz veriyorum itaat edicem o zaman. Kusura bakmasın kimse ama sadece namaz kılıp oruç tutmakla dini bütün olunmuyor.
    Ben dinimi özgürce yaşıyım hristiyan ateist mecusi budist yahudi dinini özgürce yaşasın başbakanın dini bütün olması bi itaat kriteri değildir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İtaat etmek düşünemeyenlerin işidir "bu devirde"
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

İtaat etmek düşünemeyenlerin işidir "bu devirde"
    Belkide düşüncede çığır açanların işidir bide itaat edenlere sormak lazım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Belkide düşüncede çığır açanların işidir bide itaat edenlere sormak lazım
    İtaat etmek : Söz dinlemek, boyun eğmek, verilen buyruğa uymak

Anlamlarına baktığımızda neyin ne olduğunu görüyoruz. İtaat edenlere soracak olursak yandık demektir. Ölelim daha iyi. İyice yaşanmaz olur bu ülke.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ayrıca "düşüncede çığır açanlarındır" dedin ya hani Çok yaşa sen iyi güldüm gece gece
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Peygamber as Yöneticilerinize itaat edin
    Sonuçta kendisi de bir yönetici, bir liderdi. Niye itaat edilmesi gerektiği hakkında da bir şey söylemiş mi?

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yolcu Bey; Siz o ayetleri ekleyerek anlamını çarpıtıyorsunuz. Lütfen gerekli gereksiz her işte böylesine mukaddes şeyleri aracı yaparak anlamlarını başka yönlere çekmeyiniz.

Çok ütopik olacak ama örnek veriyorum Başımıza adam öldürmeyi hobi edinen bir diktatör gelse ve dese ki birbirinizi öldürün bu ayeti mi koyarsınız önümüze. Tayyip Erdoğan kusura bakmayın ama hadis de ki söyleme uymaya layık bir kişi değil. Oradaki yönetici denilen kişiler anladığım kadarıyla Halifeler veya Ashab-ı Kiram'dan her hangi bir yere tayin edilen değerli yöneticilerdir. Çünkü o zaman İslamiyet yayıldığı için Müslümanlara Allah ayetler gönderiyordu dolayısı ile böyle bir emir vermiş. Çıkıpta herkes bunu, devlet yöneticilerinin sözünü dinleyin diye önümüze koyarsa amacı anlamı sapar günaha girersiniz. Dini bilen bir kişinin bunu yapmaması lazım. Samimi söylüyorum yani. Çok sığ bir düşünce bu.

Üstelik iyi ve faydalı konularda itaat edilecek denmiş.

“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e ve sizden olan idarecilere (ülü’l-emre) de itaat edin.

Nisâ sûresi ( 4 ), 59

Âyet-i kerîmenin tamamı şöyledir:

“Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz, Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız, çözümü için Allah’a ve Peygamber’e başvurun; bu hem daha hayırlı hem de netice bakımından daha uygundur.”

Allah’a ve Resûlü’ne itaat etmek müslüman olmanın gereğidir. Onlara itaat etmeyen kimse müslüman sayılmaz. Devlet başkanları, diğer bir ifadeyle halifeler ise Resûlullah’ın temsilcisi sayılırlar. 657 numaralı hadiste gördüğümüz üzere Resûl-i Ekrem Efendimiz kendisinden sonra artık bir peygamber gelmeyeceğini, yönetimi halifelerin devam ettireceğini söylemiştir.

Allah’a ve Resûlü’ne kayıtsız şartsız itaat etmek zorunda olan müslüman, devlet başkanına ancak iyi ve faydalı konularda itaat edecek, onun Allah’a isyan anlamı taşıyan hiçbir buyruğuna uymayacaktır. Öte yandan bir âmir memuruna rüşvet alması, hırsızlık yapması konusunda ne kadar baskı yaparsa yapsın, memur, Allah’a isyan anlamına gelen bu nevi emirlere uymayacaktır. Zira dinin yasaklarını âmirinin emriyle çiğnemesi, onu sorumluluktan aslâ kurtarmaz.
    Last edited by SAİT71 : 11.Haziran.2013 at 01:22

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

ANKARA !

Başbakanla Görüşücek Heyet Belirlenmiş

Last edited by petrol_fb12 : 11.Haziran.2013 at 02:14

Mesaj Yetkileri