"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Körü körüne düz mantık inanış yanlış.
Football is simple,but Football Manager is not
Evet Efendimiz (s.a.v.) yöneticilerinize itaat edin diyor... Ben oy vermediğim için vede o bizim gibi düşünen karşıt görüşlülere çapulcu, ayyaş, benim milletim değildir diyerek reddettiği için yöneticimiz olarak görmemekle birlikte bunu reddediyoru ( m ) z .
şimdiki zamandaki fikrin senin öznel fikrindir bana göre de gayet yerinde bi liderdir ordaki sözlerin seni kapsar ama hadis tüm müslümanları kapsar
Ayrıca hadiste o zaman bu zaman diye bi ayrım yapılamaz söz çok açıktır ve kıyamete kadar geçerlidir tabii inananlar için
burdan hükümete oy vermeyen inanmıyor anlaşılmasın sadece itaat etmek konusunu kastettim şimdi yanlış anlaşılmalar falan olur
Buda K.Kerimden
“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e ve sizden olan idarecilere (ülü’l-emre) de itaat edin.
Nisâ sûresi ( 4), 59
senide düşünmeye ve son cümledeki yazdığım şeyi anlamaya davet ediyorum
malesef bu RTEnin senin yöneticin olduğu gerçeğini değiştirmez TC Başbakanıdır kendileri.
afedersin de sacmaladin simdi yolcu kardes. tayyip allahin elcisi mi itaat edicez ona. herkesin layiki neyse o da layikini bulur. demokrasi varsa demokrasi ile yonetilen bir ulkede oyla geldiyse[ ki ben halkin oyuyla falan geldigini de dusunmuyorum ya oyleymis gibi yapalim ] onu secen halk tarafindan da indirilir. bu kadar basit.
Ayrıca AK Parti destekçilerin her şeyi CHP atma hobisi ne zaman vaz geçeçekler ?
Bu kadar aciz bir parti görmedim.Utanmasalar biber gazlarını CHP attı derler.
NOT=CHP SEVDİĞİMDEN DEĞİL.HİÇ SEVMEM AMA BU KADAR DA OLMAZ !
Kardeşim RTEye Allahın elçisi manasını nasıl çıkardın çözemedim
orda sadece yöneticiden bahsediliyor TC yöneticisi de başbakandır seçimle gelmiştir seçimle giderse gelene itaat etmekle yükümlüyüz. Ülkenin yönetimi cumhuriyettir burdaki hadisinde şeriatle alakası yoktur Allah rasulu öyle diyor bende öyle davranıyorum herkesin dini kendine tabi
Belkide benden daha bağlıdır bunu kimse bilemez![]()
Burda Hadisi şerif paylaşma amacım bu konuyu dini eksene kaydırma değil
birileri Hz Alinin sözünü paylaşıp din mevzusunu açtığı için yazdım
zaten herkesin dini kendine istediği dine istediği gibi inanır Allah ile kendi arasında
Yazdıklarımdan bu anlamı çıkardıysan bu konuyu tartışmaya gerek yok
Dini islam olan Peygamber as itaatle yükümlüdür
oda "yöneticilerinize itaat edin" demiştir
herkesin dini kendine tabi ama islamın hükmü bu
sen inanmazsın ona da karışmam
Not Yorum Hz Muhammede aittir saçma bulursun orası sana kalmış...
Bunun inanıp inanmak ile alakası yok. Mantık çerçevesinde düşündüğünde "itaat etmek" peygamberlere has bir şey. Sen diyorsun ki "başbakan kimse ona itaat etmek zorundasın". Yani diyorsun ki ben koyunum, birileri beni gütsün. Benim desteklediğim olsa da olmasada. Bunu kabul ediyorsun yani öyle mi?
FM Gazetesi
Tamam Mantıksal Düşünelim
Allah cc Peygambere itaat edin
Peygamber as Yöneticilerinize itaat edin
Bizi yöneten TC Başbakanı
TC Başbakanı RTE
burda mantıksal açıdan bi sorun göremiyorum ben mühür kimdeyse süleyman odur
halk bi sonraki seçimde gelir başkasını seçer ona da itaat ederiz.
İtaat etmek düşünemeyenlerin işidir "bu devirde"
FM Gazetesi
Ayrıca "düşüncede çığır açanlarındır" dedin ya haniÇok yaşa sen iyi güldüm gece gece
FM Gazetesi
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Yolcu Bey; Siz o ayetleri ekleyerek anlamını çarpıtıyorsunuz. Lütfen gerekli gereksiz her işte böylesine mukaddes şeyleri aracı yaparak anlamlarını başka yönlere çekmeyiniz.
Çok ütopik olacak ama örnek veriyorum Başımıza adam öldürmeyi hobi edinen bir diktatör gelse ve dese ki birbirinizi öldürün bu ayeti mi koyarsınız önümüze. Tayyip Erdoğan kusura bakmayın ama hadis de ki söyleme uymaya layık bir kişi değil. Oradaki yönetici denilen kişiler anladığım kadarıyla Halifeler veya Ashab-ı Kiram'dan her hangi bir yere tayin edilen değerli yöneticilerdir. Çünkü o zaman İslamiyet yayıldığı için Müslümanlara Allah ayetler gönderiyordu dolayısı ile böyle bir emir vermiş. Çıkıpta herkes bunu, devlet yöneticilerinin sözünü dinleyin diye önümüze koyarsa amacı anlamı sapar günaha girersiniz. Dini bilen bir kişinin bunu yapmaması lazım. Samimi söylüyorum yani. Çok sığ bir düşünce bu.
Üstelik iyi ve faydalı konularda itaat edilecek denmiş.
“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e ve sizden olan idarecilere (ülü’l-emre) de itaat edin.
Nisâ sûresi ( 4 ), 59
Âyet-i kerîmenin tamamı şöyledir:
“Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz, Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız, çözümü için Allah’a ve Peygamber’e başvurun; bu hem daha hayırlı hem de netice bakımından daha uygundur.”
Allah’a ve Resûlü’ne itaat etmek müslüman olmanın gereğidir. Onlara itaat etmeyen kimse müslüman sayılmaz. Devlet başkanları, diğer bir ifadeyle halifeler ise Resûlullah’ın temsilcisi sayılırlar. 657 numaralı hadiste gördüğümüz üzere Resûl-i Ekrem Efendimiz kendisinden sonra artık bir peygamber gelmeyeceğini, yönetimi halifelerin devam ettireceğini söylemiştir.
Allah’a ve Resûlü’ne kayıtsız şartsız itaat etmek zorunda olan müslüman, devlet başkanına ancak iyi ve faydalı konularda itaat edecek, onun Allah’a isyan anlamı taşıyan hiçbir buyruğuna uymayacaktır. Öte yandan bir âmir memuruna rüşvet alması, hırsızlık yapması konusunda ne kadar baskı yaparsa yapsın, memur, Allah’a isyan anlamına gelen bu nevi emirlere uymayacaktır. Zira dinin yasaklarını âmirinin emriyle çiğnemesi, onu sorumluluktan aslâ kurtarmaz.
Last edited by SAİT71 : 11.Haziran.2013 at 01:22
ANKARA !
Başbakanla Görüşücek Heyet Belirlenmiş
![]()
Last edited by petrol_fb12 : 11.Haziran.2013 at 02:14