Originally Posted by
uAburak89
Uefa'ya dava açılır o topa giremezler nasıl bir mantık çözemedim, Uefa sadece bir dernek diyenlerin yeni dayanağı galiba. Ayrıca dava deyince aklıma direk CAS davası geliyor, daha da bir anlamsızlaşıyor haliyle.
Beşiktaş'a bir şey olmaz muhtemelen, Fenerbahçe ise ceza alabilir gibi geliyor bana. 2 sene men gelirse 1 sene zaten katılmadıkları için bu sene ile kurtarırlar. Esas mesele ceza gelirse bu olay Türkiye'ye nasıl yansıyacak, TFF akladı, mahkeme suçlu buldu, Yargıtay onarsa ve Uefa da ceza verirse sadece TFF'ye göre şike diye bir şey olmamış olacak. Yargıtay mahkemenin kararını bozarsa süreç en az 2 sene daha uzuyor yanlışım yoksa.
İş iyice karışıyor yani, Uefa'nın kararı Türkiye içinde verilecek veya verilmiş olan kararları da etkileyebilir. Yoksa suçlu mu değil mi herkesin ortada kaldığı bir durum olacak ve bu çok saçma. Ayrıca bu olaylar 24-25 Mayıs gibi Trabzon cephesinden kaynak alınarak bazı sitelerde konuşulmaya başlanmıştı zaten, Ünal Aysal nereden biliyordu diyen arkadaşlar sadece kendi medyalarını takip ettikleri için kaçırmış olabilirler. Bu olay dillendirildiğine göre hem Aziz Yıldırım hem de Fikret Orman bunu biliyordur zaten. Tabii aynı zamanda Yıldırım Demirören'de.
Bugün Aziz Yıldırım'ın TFF'ye gitmesi durum değerlendirmesi içindir muhtemelen, bana göre Fenerbahçe'yi aklamak için TFF Başkanı yapılan Demirören'de sürecin sonunda zor durumda kalabilir çünkü üstte belirttiğim gibi Uefa ceza verirse çok büyük bir çelişki ortaya çıkacak. Ya sizlerin iddia ettiği gibi AİHM kanalıyla Uefa tazminat ödeyecek ya da bizim TFF'nin başı yanacak, orta bir yol gözükmüyor.