Sayfa 139 / 163 İlkİlk ... 3989129137138139140141149 ... SonSon
4,141 ile 4,170 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Polisin teki haklı olarak;

''Biber gazı atmıyım da napıyım ? Osuruyum mu ?'' diye bir tepki vermiş.Buna sorsalar,niye biber gazı sıkıyorsun ? Halkın ne zararı var ? Deseler,cevabı o veremez,işini yapıyor adam.Sıkın diyorlar,sıkıyor ancak bu lafım göstericilerin üstüne nişan alıp gaz fişeği sıkan,kafasına doğru tazyikli su sıkan etrafa rastgele biber gazı sıkan,milleti durup durduk yerde pataklayan polisler için geçerli değil.

Tabi diğer türlü olarak,polise taş atan,şiddete başvuran provokatörlere de gerekli müdahalenin yapılmasından doğal bir şey olamaz,tepkimiz zaten masum olanlara uygulanan şiddete.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme mitinginde AKM üzerine resmi asılan teröristten bahsetmişti. O teröristi biz bulduk.
    Başbakan Erdoğan, dün Kazlıçeşme’de gerçekleştirdiği mitingde daha önce yıkmak ve için can attığı AKM’nin kamu kuruluşu olduğu belirterek şunları söyledi:
    “AKM bir kamu kuruluşudur, işgal edildi. Legal ve illegal örgütler tarafından. Teröristlerin resimleri vardı orada. Paçavralar vardı. Bu arada Türkiye Başbakanı’na hakaret edenler vardı. Onları oradan indirmeycektik de ne yapacaktık.”
    Peki, uzun süredir atıl durumda bulunan AKM’nin üzerinde kimlerin resmi vardı?

Yakın zamanda müdahale edilerek pankart ve afişlerin söküldüğü AKM’nin bir hafta önceki haline bakan herkes ‘terörist’ denilince ilk akla gelen ismi aradı fotoğrafta, 30 bin masum asker ve vatandaşımızın ölüm emrini veren PKK adlı kanlı terör örgütünün ele başı ‘Abdullah Öcalan’ı…
    Ancak, AKM üzerine İmralı canisi Öcalan’ın pankartı yoktu. Birçok kişinin aklına iki ihtimal geldi. Başbakan ya Deniz Gezmiş‘e ya da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘e terörist diyordu.
    Ancak, AKM’nin üzerinde bir kişinin resmi daha vardı.
    Resmi bulunan diğer kişi ise daha birçok yandaş TV kanalı Gezi Parkı direnişini görmezken sosyal medya aracılığıyla “İstanbul’da şu an ne oluyor? İstanbul üzgün ve hayal kırıklığı içerisinde. Umarım her şey kısa sürede normale döner. Kalbim sizinle” mesajını vererek direnişe destek olmuştu.
    Direnişe bu mesajıyla destek olan Galatasaray’ın Fildişili yıldız futbolcusu Didier Drogba, herkesin gönlünü kazanmıştı. Hatta mesaj üzerine Taksim ve çevresinde birçok duvara ‘Çare Drogba’ yazılmıştı. Ardından da Drogba’nın resmi AKM’ye Beşiktaşlı Çarşı grubu ve bir Fenerbahçe taraftarının yardımıyla böyle asılmıştı:

Başbakan Erdoğan’ın bahsettiği AKM’deki teröristi bulduk. İşte o terörist; Gezi Parkı direnişinin simge isimlerinden Didier Yves Drogba Tébily.

sözcü

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

çapulcular vs ...........

http://www.youtube.com/watch?v=s2hyxgsb7qQ
    (/s)

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Umut abinin attığı videoya iki gündür gülüyorum ya. Kadına bak beynini aldırmış heralde. Takım tutar gibi parti mi tutuyor bunlar anlamıyorum ki. Siyasi görüşünü anladıkta kıl dönmesi olmasın dikkat et. Kullandığı kelimeler seviyeyi gösteriyor zaten kadının.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by goosfraba View Post
    Abi yuh artık be öhhh. Kulağınız da mı duymuyor? Kılıçdaroğlu'na konuşuyor orada ve ..... "kılı" şeklinde hitap ediyor. Zaten bu video ilk çıktığında bunu AK Partililer paylaşıyordu Kılıçdaroğlu dinle teyzemi diye. Şimdi ne olmuşsa videonun adı değiştirilmiş salak saçma yüklenmiş Allahım böyle şeyler olunca işte her taraftan nefret ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sayın Başbakan, evet öyle, mesele sizden başkası değil, meselenin ta göbeğinde siz yatıyorsunuz.

Akşam vakti yazımı yazmak için bilgisayarın başına oturduğumda tencere tava sesleri geliyordu dışarıdan. Tencere tavaya uzaktan korna sesleri de karışmaya başladı.

Bu sizin eseriniz.

Türkiye cepheleşiyor sayenizde.

Gezi Parkı’nı soruna dönüştüren de, sorunu krize dönüştüren de sizden başkası değil.

Uyarıyorum:

Türkiye hızla tehlikeli sulara sürükleniyor.

Ve kendisi gibi düşünmeyen herkese haddini bildirmeye bayılan tek adamlık ruh halinden kaynaklanıyor bu durum.

Öylesine bir diliniz ve söyleminiz var ki, Türkiye’yi her geçen gün daha fazla cepheleştiriyor, bölüyor ve uçlara itiyorsunuz.

Mitinglerde tehdit ve aşağılama...
    Ankara’dan sonra dünkü İstanbul mitingi de aynen böyleydi. Konuşmanızın arasına sıkıştırdığınız bazı doğru sözler zevahiri bile kurtarmıyordu.

Tehdit hiç eksik olmadı konuşmanızda. Sürekli aşağılama vardı.

Görsel ve yazılı medya ‘cibilliyetsiz’di.

Sosyal medyanın da ‘cibilliyeti belli’ydi.

CNN gibi, BBC gibi, Reuters gibi uluslararası medyayla birlik olup Türkiye’ye komplo kuruyorlardı, AK Parti iktidarının başarılarını saptırıyorlardı.

“Basın ahlakı var, namuslu olun namuslu” diye bağıran bir üslupla karşı karşıyaydık.

Avrupa Parlamentosu da, Avrupa Birliği de farklı değildi, onlar da yükselen Türkiye’yi hazmedemedikleri için ağızlarının payını alıyordu.

AK Parti iktidarı tarafından hesabı sorulacaklar arasında faiz lobisi de, “Taksim’e 30 bin kumanya gönderen” kuruluş da, “kendi otellerinde teröristlerle işbirliği yapanlar” da, öğrencilerini gösteri için Gezi’ye gönderen okul müdürleri de, öğretmenler de, üniversite rektörleri de yer alıyordu.

Kaymak tabaka da aba altından sopa gösterilenler içindeydi.

Sosyal medya, medya, köşe yazarları ‘provokatörlük’le suçlanıyor, açık bir dille tehdit ediliyordu.

Sayın Başbakan;

Bunları siz yaptınız, Ankara’dan sonra dün İstanbul’da.

‘Cadı avı’ mı başlıyor?
    Konuşmanızı dinlerken, yakın zamanda Soğuk Savaş dönemlerini, askeri darbe dönemlerini aratmayacak ‘cadı avları’nın ülkemizde başlayacağına dair güçlü izlenimler edindim.

Çarşı’dan bazı üyelerin gece vakti evlerinden alınmaları, bazı doktorların bileklerine kelepçe vurulup götürülmeleri, avukatların yaka paça gözaltına alınmaları, bütün bunlar sizin Kazlıçeşme konuşmanızdaki tehditlerle birleşince, ortaya hayra alamet bir tablo çıkmıyor.

Daha vahim olana gelince...

Farkında mısınız, sürekli kışkırtıcılık yapıyorsunuz.

Esnafı kışkırtıyorsunuz.

Polisi kışkırtıyorsunuz.

Daha vahimi olanı, “Camilere ayakkabılarıyla girdiler; camilerde alkollü içki içtiler; başörtülü kardeşlerimizi taciz ettiler” diyerek devamlı olarak dindarları kışkırtıyorsunuz.

CHP’yi ve CHP’lileri hiç durmadan kışkırtıyorsunuz, tek parti döneminde “Camileri ahır yaptılar” diyerek, “Ezanı Türkçeye çevirdiler!” diyerek, “Menderes’e idam yolunu açtılar” diyerek...

Tencere tava çalanları da, Gezi direnişi dolayısıyla size gelip görüşenleri de kürsüden yuhalatan siz oldunuz.

AK Partili saflarda, bayrak kampanyası başlatmak için düğmeye basarak bir başka kışkırtmanın kapısını aralayan da siz oldunuz.

Çözüm süreciyle hiç bağdaşmayan o eski dili, bölücübaşı, teröristbaşı söylemini de yeniden devreye sokan da, dün Kazlıçeşme’de siz oldunuz.

Bütün bunları siz yaptınız.

Önce Ankara’da, sonra İstanbul’da.

Mesele başkası değil, sizsiniz
    Bu kışkırtıcı tavrınızla, bu kışkırtıcı dilinizle Türkiye’yi cephelere bölüyorsunuz, kriz halini derinleştiriyorsunuz.

Bütün doğruları tekeline alan bu kibirli tavrınız, Türkiye’nin hayrına değil.

Bu tavrınızla, Türkiye’de barış ve demokrasiye kötülük ediyorsunuz.

Bu tavrınızın yanlış olduğunu görebilecek misiniz?

Ya da bu tavrınızın yanlış olduğunu size söyleyebilecek insanlar çıkabilecek mi yakın çevrenizden ya da AK Parti’nin içinden?

Bilemiyorum.

Ama siz şunu iyi bilin Sayın Başbakan;

Mesele sizsiniz, başkası değil.

Tekrar ediyorum, uyarıyorum.

Türkiye hızla tehlikeli sulara sürükleniyor.

Ve kendisi gibi düşünmeyen herkese haddini bildirmeye bayılan tek adamlık ruh halinden, belki de akıl tutulmasından kaynaklanıyor bu durum...

Allah akıl fikir versin.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi uyarmanıza gerek yok. Tayyip Erdoğan salak bir adam değil. Bu yaptığı şeyi bilerek yapıyor, ne yaptığının gayet farkında. Kendini bitiriyor şu anda zaten. Bunu da gayet iyi biliyordur. Sadece şunu hiçbirimiz bilmiyoruz, sonundaki amaç ne? Yani milletin bu şekilde kutuplaşması, gerilimin artması sonrasında asıl planladığı şey ne? Acaba ne olacak?

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Abi uyarmanıza gerek yok. Tayyip Erdoğan salak bir adam değil. Bu yaptığı şeyi bilerek yapıyor, ne yaptığının gayet farkında. Kendini bitiriyor şu anda zaten. Bunu da gayet iyi biliyordur. Sadece şunu hiçbirimiz bilmiyoruz, sonundaki amaç ne? Yani milletin bu şekilde kutuplaşması, gerilimin artması sonrasında asıl planladığı şey ne? Acaba ne olacak?
    Ben iki üç sonuç bekliyorum ya Türkiye yeni zenginler kazanacak piyasalar alt üst düşük değerdeki borsa verileri ile bir kaç ay sonra yeni zenginler elde edebiliriz.

Bir diğer sonuç dünyada ki parlamenter sistemdeki her devlet başbakanlarına, her türlü kararı tek başına alma yetkisi verebilir. Atatürk kendi zamanında da 6 ay süre ile bu yetkiyi meclis kararı ile almıştı. Eğer ülkede iç çatışma çıkarıp bu yetkiyi alarak meclisi dinlemeden istediği kararı alabilir.

Bir diğeri ise ülkeyi eyalet sistemine bölüp hangi düşüncede isen git oraya yerleş diye kararda verebilir. Sonuçta hatayda ölen insanlar için sunni kardeşlerimiz diyebiliyor başbakan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Ben iki üç sonuç bekliyorum ya Türkiye yeni zenginler kazanacak piyasalar alt üst düşük değerdeki borsa verileri ile bir kaç ay sonra yeni zenginler elde edebiliriz.

Bir diğer sonuç dünyada ki parlamenter sistemdeki her devlet başbakanlarına, her türlü kararı tek başına alma yetkisi verebilir. Atatürk kendi zamanında da 6 ay süre ile bu yetkiyi meclis kararı ile almıştı. Eğer ülkede iç çatışma çıkarıp bu yetkiyi alarak meclisi dinlemeden istediği kararı alabilir.

Bir diğeri ise ülkeyi eyalet sistemine bölüp hangi düşüncede isen git oraya yerleş diye kararda verebilir. Sonuçta hatayda ölen insanlar için sunni kardeşlerimiz diyebiliyor başbakan.
    Benim de aklıma geldi bunlar ama bunlar basit sonuçlar, yani daha komplike bir şey bekliyorum ben esasında.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Olacak olan şey şu;

Abdullah Gül başbakan, Erdoğan'da cumhurbaşkanı olacak. BDP ile bir olacağını düşünüyorum AKP'nin. Hatta MHP'nin bile buna ileride ortak olacağını düşünüyorum. Gizli bir koalisyon olacak.
    FM Gazetesi

İktidar İşini Gerçekten Çok İyi Biliyor Belki de Menderes'ten Sonra İktidarı Bu Kadar İyi Kullanan Biri Daha Gelmedi Bunlar Menderes'in Düştüğü Hataya Düşmemek İçin Bütün Kaleleri Zapt Etmeyi Başardı O Yüzden Hala İktidarları Sürer Ne Yazık ki...

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Istanbul'da sonbahar... Sandikta sonun olacak Tayyip

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ben bunun altında başka şeyler olduğunu düşünüyorum. tayyip daha önce de bizim bam telimize dokunacak hareketlerde bulunmuştu ama gösterilen tepki sokaklara yansımamıştı hiç. Yansıyan kısmı da anca 3-5 saat sürmüştür.

hadi tayyibi geçtim, adam başbakan, her şeye yetişemez, her konuda bilgili olması beklenemez. ama bu adamın danışmanları var. onlar ne işe yarar? cnn int.'e bağlanan başbakanın danışmanı 2 gün arayla 2 kez bağlandı ve aynı şeylerden bahsetti.

olayda büyük rant dönüyor sanırım. çünkü böylesine bir yapı için geri adım atmamak cidden çok saçma bir olay. geri adım atsaydı ilk günlerde şu an o sokağa dökülenler bile başbakanı alkışlıyor olacaktı. o ise ötekileştirmeye çalıştı. küçümsedi.

akıllı adamın yapacağı iş değil bu.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Abi yuh artık be öhhh. Kulağınız da mı duymuyor? Kılıçdaroğlu'na konuşuyor orada ve ..... "kılı" şeklinde hitap ediyor. Zaten bu video ilk çıktığında bunu AK Partililer paylaşıyordu Kılıçdaroğlu dinle teyzemi diye. Şimdi ne olmuşsa videonun adı değiştirilmiş salak saçma yüklenmiş Allahım böyle şeyler olunca işte her taraftan nefret ediyorum.
    hayır bence orada teyze aslında "erdoğanın kçının kılı olamaz" gibilerinden diyecekti. çünkü aklıma gelen en mantıklı küçümseme cümlesi bu. ama kamera karşına geçince teyze heyecan yaptı belli ki

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dün bir abi ile sohbet ettik. Bana bütün bu olayların Erdoğan'ın planı olabileceğini ve aslında tüm bunların gelecek için bir tatbikat olabileceğini anlattı. İlginç bir tez gibi geldi ama olabilir.
    FM Gazetesi

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

ulkenin polisimi yoksa nerenin polisi bilemedik...

http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...-kaski-kirmasi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Baktılar meşru yollardan baş etmenin yolu yok. çete kurmak suçuyla çArşı'nın 11 üyesi göz altında. Beşiktaş ağır taştır altında kalırsınız. Pişman olursunuz..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Edit: Yüklediğim foto başka birşeyle alakalıymış, araştırdım. O yüzden kaldırıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Ben bunun altında başka şeyler olduğunu düşünüyorum. tayyip daha önce de bizim bam telimize dokunacak hareketlerde bulunmuştu ama gösterilen tepki sokaklara yansımamıştı hiç. Yansıyan kısmı da anca 3-5 saat sürmüştür.

hadi tayyibi geçtim, adam başbakan, her şeye yetişemez, her konuda bilgili olması beklenemez. ama bu adamın danışmanları var. onlar ne işe yarar? cnn int.'e bağlanan başbakanın danışmanı 2 gün arayla 2 kez bağlandı ve aynı şeylerden bahsetti.

olayda büyük rant dönüyor sanırım. çünkü böylesine bir yapı için geri adım atmamak cidden çok saçma bir olay. geri adım atsaydı ilk günlerde şu an o sokağa dökülenler bile başbakanı alkışlıyor olacaktı. o ise ötekileştirmeye çalıştı. küçümsedi.

akıllı adamın yapacağı iş değil bu.
    Demek ki asıl amacını-her ne ise- tepki görmek, nefret görmek, ve olayların büyümesi baltalamıyor, bilhassa amacına yardım ediyor. Çünkü bunların farkında olmaması düşünülemez. Nedir anlamadım ama. Ölecek herhalde

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

"Legal ve illegal bazı oluşumların bugün saat 16:00'da Taksim Meydanı'nda toplanılması yönünde çağrılarda bulundukları görülmektedir.

Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir. Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir.

Dün Miting izin verildi.Benim verdiğim parayla otobüsler ücretsiz taşındı.Metro seferleri ücretsiz,Vapurlar ücretsiz.

İş halka gelince yasak.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    "Legal ve illegal bazı oluşumların bugün saat 16:00'da Taksim Meydanı'nda toplanılması yönünde çağrılarda bulundukları görülmektedir.

Taksim Meydanı ve çevresinde sağlanmış olan huzurlu ortamın sürdürülmesini engellemeye matuf bu tür çağrılar yasal değildir. Taksim Meydanı'nda yasal olmayan toplanmalara bundan sonra da müsaade edilmeyecektir.

Dün Miting izin verildi.Benim verdiğim parayla otobüsler ücretsiz taşındı.Metro seferleri ücretsiz,Vapurlar ücretsiz.

İş halka gelince yasak.
    Senin verdiğin parayla değil, rahat ol. O otobüsler kiralandı.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Kimden kiralandı ?

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Kimden kiralandı ?
    Belediyeden?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Cidden mi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Süpersin ))))

Vapurlar Kiralandımı Metrolar

Del Piero_10 Misafir

Benim paramla satın alınan belediye otobusu yine benim paramla kiralanıyor.
    Haram olsun ne diyelim.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Yahu her şeye inansak zaten şu an AKP'yi destekliyor olmaz mıydık ? Hadi tamam AKP tarafından hepsi karşılandı diyelim,sonuçta kişiler bedavaya taşındı.Onlarca otobüsü Belediye'nin de AKP'ye vermesi 15 milyonluk şehirde kişilerin ulaşımının aksamasına neden olmaz mı ? Kazlıçeşme'ye otobüs yok mu ? Millet kendi parasıyla gidemiyor mu ? Metro ve vapur sefelerlerini saymıyorum bile.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Benim paramla satın alınan belediye otobusu yine benim paramla kiralanıyor.
    Haram olsun ne diyelim.
    Ak Parti'yi sen finanse ediyorsan bilemem.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Şimdi hani makbuz hani ödemeler kanıt nerede kanıt ? tarzı birşey yazardım ama huyum değil.

Mesaj Yetkileri