-
18.Haziran.2013, 19:32
Fikirden çok mizah ürettiği sürece direniş kalıbı için uygun olmayacak bir ifade. İlk birkaç gün direniş temsili noktasında hedefine ulaşmaya çalışırken sonraki günler tabir-i caizse cılkı çıkmıştır.
Özal döneminin apolitik çocuklarının ve sanal dünya ile büyümüşlerin bir nevî eğlencesi hâline gelmiştir.
Halk devrimi/darbesi her neyse plansız programsız şekilde yapıldığında sonraki süreç kaotik ve sancılı geçer. Milli ve manevi değerlerden çok modernizme hitap eden bu hareket ayakları yere sağlam basmadığı sürece sadece mizahi tarafıyla zihinlerde kalacak buna eminim. Üslup sorununun siyaseten tavan yaptığı bir dönemde üslupları zorlamak kimseye bir şey kazandırmaz.
Asıl olan vatandır. Şahısların hiçbir önemi yok bence. Ben bunları kimsenin düşündüğünü zannetmiyorum. Sorun sistem ise kemalist sistemin omurgasını oluşturduğu sistem sorunludur. Bilhassa buna yoğunlaşmak gerekir. Eylemcilerin kemalist sistemin ortaya çıkardıklarıyla sorunları olduğunu düşünmüyorum. Mevzunun modernizm olduğuna eminim. Maalesef hareket aktif iken düşünce bazında sınıfta kalmıştır.
Mesaj Yetkileri