Enflasyon oranını kıyaslamak yeterli... Zamlardaki adaletsizliği kimse görmezden gelemez fakat bu sizin kazandığınız ücretin size yetmeyeceği anlamına gelmez. Basit bir örnek vereyim sadece. Öğretmenliği başladığımda 650 Lira maaş alıyordum. Sıradan bir buzdolabı aldım evime,bekar evi olduğu için çift kapılı çok da pahalı olmayan bir dolap... 1,2 milyon Liraydı

Maaşımın iki katı yani... Şu anki maaşımın 2 katı yaklaşık 4 bin TL. 4 Bin TL'ye kaç tane sıradan buzdolabı alınır bir araştırmak lazım. Bazı mesleklerin maaşlarının afaki artışlar olduğu doğru.Başta milletvekilleri mesela. Fakat bu durum benim kazancımın bana yetmemesi anlamına gelmiyor. İlçelerde yaşayan insanlar tek maaşla geçinebiliyor. Büyük illerde ise zor.Bunun da sebebi devletin bazı işlere hala et atmamış olması.Bunların başında emlak değerleri ve kira bedelleri geliyor. Vatandaşın genelde belini büken en önemli şey krediyle alınan ev ya da kira parası...
Kime neyi anlatmaya çalışıyorum bilemiyorum ama 1985 ve öncesinde doğanlar ülke ekonomisinin farkındadırlar...