Sayfa 150 / 163 İlkİlk ... 50100140148149150151152160 ... SonSon
4,471 ile 4,500 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Hala ülke ekonomisini kendi cebiyle bir tutan arkadaşlar var. Dünyanın en zengin ülkelerinde de dilenciler,fakirler var. Siz sapla samanı karıştırdıkça ben de ayırt etmeye çalışacağım. 1999'daki ekonomik krizi,kapanan işyerlerini bilmeyenlere,yaşı yetmeyenlere sözüm yok ama o günleri gördükleri halde "ekonomi günden güne kötüye gidiyor" yazabilenleri hayretler içerisinde izliyorum!
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hocam ona buna %20,%30,%40 gibi zamlar yapılırken senin maaşına bir %10'u bile çok görmeleri ağırına gitmiyor mu ?
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Neye göre ?
    Kardeşim faşizm, faşist ne demek biliyor musun yoksa ezbere mi konuşuyorsun? Hani yazarlıgının alınmasından bana ne ama, faşist bir yorumdu diyorsan eger, bastırıcı, sindirmeye yönelik ve karşıt görüşe yaşam hakkı tanımayan bir fiil, faşistçe bir fiildir?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Kardeşim faşizm, faşist ne demek biliyor musun yoksa ezbere mi konuşuyorsun? Hani yazarlıgının alınmasından bana ne ama, faşist bir yorumdu diyorsan eger, bastırıcı, sindirmeye yönelik ve karşıt görüşe yaşam hakkı tanımayan bir fiil, faşistçe bir fiildir?
    Forum kuralları denen bir şey abi,ona göre bir kaç uyarısı vardır,sonuncu da da elinden alınmıştır yazarlık,bunu düşünmek çok zor bir şey değil.Mesela forumda forza_bjk_1903 diye bir üye mi ne vardı,adam Quaresma'ya küfür etti,1 yılı geçti,banlandı,hala verilmedi yazarlığı.Forumlarda bu tarz şeyler olabilir.Küfür ile hakaret bir mi tabi ki değil ancak kurallara göre belli standartları var.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Hocam ona buna %20,%30,%40 gibi zamlar yapılırken senin maaşına bir %10'u bile çok görmeleri ağırına gitmiyor mu ?
    Enflasyon oranını kıyaslamak yeterli... Zamlardaki adaletsizliği kimse görmezden gelemez fakat bu sizin kazandığınız ücretin size yetmeyeceği anlamına gelmez. Basit bir örnek vereyim sadece. Öğretmenliği başladığımda 650 Lira maaş alıyordum. Sıradan bir buzdolabı aldım evime,bekar evi olduğu için çift kapılı çok da pahalı olmayan bir dolap... 1,2 milyon Liraydı Maaşımın iki katı yani... Şu anki maaşımın 2 katı yaklaşık 4 bin TL. 4 Bin TL'ye kaç tane sıradan buzdolabı alınır bir araştırmak lazım. Bazı mesleklerin maaşlarının afaki artışlar olduğu doğru.Başta milletvekilleri mesela. Fakat bu durum benim kazancımın bana yetmemesi anlamına gelmiyor. İlçelerde yaşayan insanlar tek maaşla geçinebiliyor. Büyük illerde ise zor.Bunun da sebebi devletin bazı işlere hala et atmamış olması.Bunların başında emlak değerleri ve kira bedelleri geliyor. Vatandaşın genelde belini büken en önemli şey krediyle alınan ev ya da kira parası...

Kime neyi anlatmaya çalışıyorum bilemiyorum ama 1985 ve öncesinde doğanlar ülke ekonomisinin farkındadırlar...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Del Piero'nun yazarlıgının alınması dogru olmamıs
    Önce Onursal Üyeliğinin alınması ve daha sonra yazarlığının alınması. Altında belki farklı bir sebep vardır bilemiyorum kurallar diyecem ama bu başlık altında öyle yazılar çıkarırım ki kural kaide tanımaz ama sırf burdaki görüşlerinden dolayı böyle bir yaptırıma tabii tutulmuşsa , Ben bu başlığın "bir takım görüşleri empoze etme ve insanları bir düşünceye zorlama" amacında olduğu kanısına varırım ki böyle bir şey forumun ve bu uygulamayı yapan kişilerin saygınlığını zedeler. Savunduğumuz şey demokrasi mi yoksa herkesin bizim gibi düşünmesi gerektiği mi ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Ekonomi'nin ilerlediği nereden çıkıyor yahu? IMF'ye borç sıfırlanmış öyle mi? Kimse yanlış anlamasın ben de ülkeyi iliklerine kadar satsam ben de sıfırlarım o borcu buna ekonomi başarısı demek kabul edilemez.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

1 ayda 93 binden 75 bine inen BİST... Tebrikler taksim! Tebrikler hükümet!

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Enflasyon oranını kıyaslamak yeterli... Zamlardaki adaletsizliği kimse görmezden gelemez fakat bu sizin kazandığınız ücretin size yetmeyeceği anlamına gelmez. Basit bir örnek vereyim sadece. Öğretmenliği başladığımda 650 Lira maaş alıyordum. Sıradan bir buzdolabı aldım evime,bekar evi olduğu için çift kapılı çok da pahalı olmayan bir dolap... 1,2 milyon Liraydı Maaşımın iki katı yani... Şu anki maaşımın 2 katı yaklaşık 4 bin TL. 4 Bin TL'ye kaç tane sıradan buzdolabı alınır bir araştırmak lazım. Bazı mesleklerin maaşlarının afaki artışlar olduğu doğru.Başta milletvekilleri mesela. Fakat bu durum benim kazancımın bana yetmemesi anlamına gelmiyor. İlçelerde yaşayan insanlar tek maaşla geçinebiliyor. Büyük illerde ise zor.Bunun da sebebi devletin bazı işlere hala et atmamış olması.Bunların başında emlak değerleri ve kira bedelleri geliyor. Vatandaşın genelde belini büken en önemli şey krediyle alınan ev ya da kira parası...

Kime neyi anlatmaya çalışıyorum bilemiyorum ama 1985 ve öncesinde doğanlar ülke ekonomisinin farkındadırlar...
    Her şey ekonomi olsun tamam. Eşiniz açık mı kapalı mı bilmiyorum fakat bundan 4-5 sene sonra başını kapamadan sokağa çıkamadığında ya da eşinin elini tutup bir parka bahçeye götüremediğinde bize kızma. Çocuğunun AVM'ler de büyümesini ya da 5 yaşından itibaren kur'an eğitimi almasını istiyorsan ve eğer çocuğunuz kızsa bu sistem böyle devam ederse büyüdüğünde hor görüleceği bir toplumda yaşamasını istiyorsan devam edebilirsin buzdolabı almaya.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

1 ayda inen çıkan BIST'ten önemli şeyler var.

1 ay bile değil, 20 günde yitip giden 4 can.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Güçlü ekonomi diyordun biraz önce. 3-5 çapulcu yetmiş galiba borsa'yı indirmeye.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Her şey ekonomi olsun tamam. Eşiniz açık mı kapalı mı bilmiyorum fakat bundan 4-5 sene sonra başını kapamadan sokağa çıkamadığında ya da eşinin elini tutup bir parka bahçeye götüremediğinde bize kızma. Çocuğunun AVM'ler de büyümesini ya da 5 yaşından itibaren kur'an eğitimi almasını istiyorsan ve eğer çocuğunuz kızsa bu sistem böyle devam ederse büyüdüğünde hor görüleceği bir toplumda yaşamasını istiyorsan devam edebilirsin buzdolabı almaya.
    işin bu kısmı yüksek dozda taraflı, hayalci ve demagoji içeren bir yorum. Somut verileri konuşmalıyız bence

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Eşim açık. Korktuğunuz şeylerden korkan milyonlarca insan varsa (ki mutlaka vardır) zaten seçimde bu iktidar değişecektir.bu kadar basit...

Quote Originally Posted by Homer J.S View Post
    1 ayda inen çıkan BIST'ten önemli şeyler var.

1 ay bile değil, 20 günde yitip giden 4 can.
    Sorumlusu tek mi? RTE sorumludur diye kenara çekilmek mi doğru olan ? Neyse...

Güçlü ekonomi diyordun biraz önce. 3-5 çapulcu yetmiş galiba borsa'yı indirmeye.

Ekonomide sorun yok. yabancı yatırımcıya yansıtılan ülke resmi değişti taksim olayları yüzünden. Türkiye'ye yatırım yapan yatırımcılar çıkınca borsa sert düşer... bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Akparti iktidarinda kendilerinden onceki doneme gore iyilesmeler oldugu dogrudur tipki elde avucta vatan sermayesi diyebilecegimiz hiçbir seyin kalmadigi gercegi gibi.

O arkadasin yazarliginin alinmasi da bence dogru bir karar. herkes fikrini belirtmekte ozgurdur diyorsunuz da cikin herhangi bir yerde Ataturk'e hakaret edin mesela. Bakin bakalim ne oluyor. Demek istedigim nasil ki fikrini belirtirken belli kurallara bagli kalmak durumundaysan (cezasini cekmek istemiyorsan) forum icerisinde de ayni durum gecerlidir ve aykiri davranan cezasini almistir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Forum kuralları denen bir şey abi,ona göre bir kaç uyarısı vardır,sonuncu da da elinden alınmıştır yazarlık,bunu düşünmek çok zor bir şey değil.Mesela forumda forza_bjk_1903 diye bir üye mi ne vardı,adam Quaresma'ya küfür etti,1 yılı geçti,banlandı,hala verilmedi yazarlığı.Forumlarda bu tarz şeyler olabilir.Küfür ile hakaret bir mi tabi ki değil ancak kurallara göre belli standartları var.
    Eskişehirde polisten cop yiyen adamı izledin degil mi? O adam kesinlikle suçlu. Ya polise taş atmıştır veya başka bir şey yapmıştır. Küfür de ediyor zaten. Polise taş atan ve küfreden adamı 5 6 polis kıstırıp keyfince dövebilir diye anayasa hükmü bile olsa, bu hareketin faşistçe oldugunu degiştirir mi?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Suçluysa adamı dövmezsin,tutuklarsın veya göz altına alırsın hocam.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ekonomide sorun yok. yabancı yatırımcıya yansıtılan ülke resmi değişti taksim olayları yüzünden. Türkiye'ye yatırım yapan yatırımcılar çıkınca borsa sert düşer... bilmeden konuşmak ne kadar kolay değil mi?
    Yatırımcıların çıkmasına neden olanlar 3-5 çapulcu değil mi ? Her ne kadar Tayyip bey en büyük Türkiye, Avrupa'dan bize ne falan desede ekonomimiz tamamen yurtdışına bağımlı. Ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülkede asla tam bağımsızlığa sahip olamaz demiş Ata'mız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ulkeyi bu denli disa bagimli hale getiren iktidari elestirmeyi dusunsen bir kere de hasan hocam?

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yatırımcıların çıkmasına neden olanlar 3-5 çapulcu değil mi ? Her ne kadar Tayyip bey en büyük Türkiye, Avrupa'dan bize ne falan desede ekonomimiz tamamen yurtdışına bağımlı. Ekonomik bağımsızlığı olmayan bir ülkede asla tam bağımsızlığa sahip olamaz demiş Ata'mız.
    Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Ulkeyi bu denli disa bagimli hale getiren iktidari elestirmeyi dusunsen bir kere de hasan hocam?
    yahu hala bilinçsizce yorum yazıyorsunuz. Ülkelerin tahvil,bono ve hisse senetlerinin çoğu zaten yabancıların elindedir. zengin kişi ya da kurumlar ekonomisi iyi olan ülkelere yatırım yaparlar. yabancı yatırımcının para bağlaması iyiye işarettir. kötüye değil. hatta genelde borsada yabancıların aldığı hisselere yatırım yapılır çünkü büyük yatırımcılar kılı kırk yararak paralarını bağlarlar...

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

gayrimenkul ve yeraltı kaynaklarının yabancılara satılması derseniz orası ayrı ama halka açık şirketlerin hisselerinin yabacıların almasını engelleyemezsiniz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Suçluysa adamı dövmezsin,tutuklarsın veya göz altına alırsın hocam.
    Biliyorum kardeşim şu anda ceza hukuku sınavıma gidiyorum anayasada böyle bir hüküm bile olsa bu hareketi haklı yapmaz diyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Biliyorum kardeşim şu anda ceza hukuku sınavıma gidiyorum anayasada böyle bir hüküm bile olsa bu hareketi haklı yapmaz diyorum.
    Tamam ben demek istediğini anladım senin Haklısın bir yandan.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yine Melih Gökçek...
    https://www.facebook.com/photo.php?v=1377394939143199

Ekonomi iyi felan değil. İyi ekonomisi olan ülkenin halkınada yansır devletede yansır herkese yansır. İyi ekonomi halka yansımaz bunu beklemeyin gibi saçma sapan bir mantık olamaz. Avrupalının ekonomisi iyi diyoruz ee ona göre maaşıda yksek. Emekli adam gelip tatilini yapıyor gidiyor. Bizdeki çalışan kesim ise sürünüyor resmen. Kıyaslayın bakalım. Hani bağımsız bir ekonomimiz var, hani büyük bir ekonomimiz varya... Tamamiyle borçla büyüyen bir ekonomi var. Dış borç almış gidiyor. Yapılan yatırımların hepsi dış borç ile yapılıyor. Halka bir şey yansımıyor... Benzin yine aynı, doğalgaz yine aynı, elektrik yine aynı... Ulan ekonomi iyi olurda hiç birine mi yansımaz be... Bu kadar olmaz yahu... Ekonomi iyi olacakta bunu halka yansımasını beklemeyeceğiz. Yuh...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben S. Bernanke, merkez bankasının 2014 yılı ortasında varlık alımlarını sonlandırabilecekleri sinyalini verdi. Bernanke'nin açıklamalarının ardından borsa ve altın hızla düşerken, faiz ve dolar zirve yaptı.

Gezi Parkı İle Alakası Yok Bu Olayın..

Bay her şeyi bilen bunu nasıl atlamış "HAYRET"

sakary Ali Misafir

Yazarlıkların toplanmaya başlanması cuk oturmuş. Hatta birkaç adım daha atılmalı. Konudaki tüm karşı düşünceli mesajlar silinmeli. Karşıt düşünceleri olan kişilere yapılan hakaretleri çoğaltarak en azından her sayfada görülebilecek şekilde paylaşılmalı. Hatta bu karşıt düşünceli, aciz insanların hesaplarını kullanarak konuya mucizevi yorumlar yapılmalı. Haydi durmayın, vatan elden gidiyor.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben S. Bernanke, merkez bankasının 2014 yılı ortasında varlık alımlarını sonlandırabilecekleri sinyalini verdi. Bernanke'nin açıklamalarının ardından borsa ve altın hızla düşerken, faiz ve dolar zirve yaptı.

Gezi Parkı İle Alakası Yok Bu Olayın..
    Tamda bunu yazacaktım. Bu tamamen FED'in yaptığı açıklamaya göre değişti.

Buna ek olarak eğer bu olaylar olmassa idi zaten Borsa bu seviyeye gerileyecek ve dolar artacaktı. Çünkü piyasada beklenti bu idi, Gezi Parkı sadece bu süreci hızlandırdı. Hep faiz lobisi sonuçta.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Yazarlıkların toplanmaya başlanması cuk oturmuş. Hatta birkaç adım daha atılmalı. Konudaki tüm karşı düşünceli mesajlar silinmeli. Karşıt düşünceleri olan kişilere yapılan hakaretleri çoğaltarak en azından her sayfada görülebilecek şekilde paylaşılmalı. Hatta bu karşıt düşünceli, aciz insanların hesaplarını kullanarak konuya mucizevi yorumlar yapılmalı. Haydi durmayın, vatan elden gidiyor.
    Ne alakası var..

@Redrum
    @Nannar

Karşı görüşlü misal ama onlar fanatik değil .Nannar daha fanatik Redrum'A göre..

@Aydın bir acıklama bekliyoruz.Yazarlığı neden elinden alındı diye...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

fanatiklikle yazarlık alınmasının pek alakası yok. Zira başta sen olmak üzere birçok kişi fanatikçe yorumlar yapıyor. Garip olan, Aydın abi bu kapsamda aramızda digerlerine nazaran belki de en ılımlı davrabilen, anlamaya çalışabilen bir tavır takınıyordu zaten.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ben bu forumda herkesin her şeyi açıkça dile getiremeyeceğini, nelere bağlı olduğumuzu belirten bir mesaj yazmıştım. Ayrıca buraya "tayyip gibi davranacağım" şeklinde şakasına da bir mesaj yazmıştım ama dün buna benzer bir olay yaptığımın farkındayım.

Yazılan mesajı nasıl anladınız bilmiyorum. Gezi parkına gittiniz mi onu da bilmiyorum. Aranızda Alevi veya Ermeni olanlar da vardır muhtemelen. Ucunun nereye dokunduğunu düşünerek mesajlarını yazmanızı tavsiye ediyorum. Terörden yakınını kaybetmiş kişiler bu forumdayken yazdıklarınıza dikkat etmek zorundasınız.

Başbakanın bizi sinirlendiren olayı genelleme yapması. Bu forumda da böyle saçma genelleme yapıp bir de terör örgütü de bu genellemenin içine dahil edilirse forum kurallarına uygun olsun veya olmasın, forum içerisinde yapacağım en basit şey yazarlığını almak olur.

Yine böyle saçma bir genelleme görürsem yine alırım yazarlığı. Memnun olmayan foruma girmeyebilir. Normaldir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

fanatiklikle yazarlık alınmasının pek alakası yok. Zira başta sen olmak üzere birçok kişi fanatikçe yorumlar yapıyor. Garip olan, Aydın abi bu kapsamda aramızda digerlerine nazaran belki de en ılımlı davrabilen, anlamaya çalışabilen bir tavır takınıyordu zaten.
    Ben kimseye bir sıfat vermedim..

Kimseyide Bir parti mensubu olmadığı için.Onu Dinsiz yapmadım.Yorumlarıma dikkat edersen..

En fazla dediğim.Yolcu'ya keşke Arabistan'da yaşasaydın..

Müslüman olmam Ak Parti gerçeklerini saklıyıcağım anlamına gelmez.

Mesaj Yetkileri