Sayfa 4 / 14 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Burak Akmanoğlu View Post
    11 Alper de oynar ama işin espirisi olsun,gerçekten yabancı sınırlaması olmayınca'da çok uçuk fiyatlar çıkıyor işte gözüken o ayrıca AB'ye girersek sınırlama olmuyor diye biliyorum .
    AB'ye girersek de sınırlama var.

AB ülkesi vatandaşı olmayan oyuncular yine yabancı sayılıyor. Ancak belli başlı ülkeler AB'de olduğundan etkilemiyor.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Beyler bizi AB'ye falan almazlar.

Ancak AB'yle müzakere halindeyiz bizde de AB Pasaportlu oyuncular yabancı sayılmasından yürünürse sonuca erişilebilir
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

AB pasaportu olan oyuncular yabancı sayılmasa bile bizimkiler kaliteli AB'li oyuncu bulamazlar

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

şu anda en güzeli mevcut 6+2+2 ile devam ederek bu konuda bir komisyon kurup ince eleyip sık dokuyarak hummalı bir çalışma yapmak ve yeni kuralı çıkarmak. sınırsız yabancı olabilir fakat alınacak olan yabancılara mutlaka bir kıstas getirilmeli. 25 yaş üstü oyuncularda en az X milli olma şartı vs vs. Ve en önemlisi bence ilk 18'de kulüpte yetişmiş X sayıda oyuncu bulundurma şartı olur....
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Enteresan bir durum, bu karar yeni alınmamış ta geçen sezonun başındandır uygulamaya konulacağı bilgisi olmasına rağmen - o günlerde Fenerbahçe kaldırılmasını isterken, diğer büyük kulüpler karşı çıkıyordu- sanki yeni alınmış bir karar gibi taaruza geçme stratejisini çözemedim ben. Aslında sokak dilinde "Evdeki hesap çarşıya uymadı" sözünün karşılığıdır bu. O gün karşı çıkanlar şartlar değişince hemen dansöz misali döndü. Bu kararı o gün eleştiren ancak sonuç alamayan Fenerbahçe ise planlamasını buna göre yaptı, karar kesinleşmeden önce karara sadık kalınmasını istemesi de bunun göstergesi. Sen planlamanı ona göre yapacaksın, sırf daha önce belli olan kural bu şekil işleyecek diye 3 etmeyen adama 6 vereceksin, Zamanında kararı destekleyenler ve değişmesine müsade etmeyenler çaresiz kalınca "Ee hadi değişsin" diye ağlayacak, yok öyle yağma.

Yabancı sınırlamasının başlı başına mantıksız bir uygulama olduğunu daha önce söylemiştim. Gönül isterki büyük liglerdeki gibi belli bir şablonda bir uygulama getirilsin ancak bu sezonun kuralı geçen sezondan verilmiş bir karar ve 1 sene boyunca yatanlar, değişmesi için çaba göstermeyenler mümkünse "Değişmezse Federasyon gider" "Fenerbahçe'nin dediği oluyor" gibi komik açıklamalar yapmasın.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Aziz Yıldırım'ın yıllardır yaptığı açıklamaları baz alarak Fenerbahçe kaldırılmasını istiyordu derken, Ünal Aysal'ın geldiğinden beri yabancı sınırı kalksın söylemini göz ardı etmek çelişki değil mi ? Toplantılara katılmış gibi emin yorumlar yapılması da ayrı bir enteresan. Kaldı ki Federasyonun kimseyi dinlemediği de ortada, öyle olsa çoğunluğa bakarak zaten çoktan geri adım atmışlardı. Ayrıca olayı Fenerbahçe, Galatasaray, Alper Potuk ekseninde değerlendirmek çok sığ bir bakış açısı. Türk oyuncular üzerinden para kazanan İlhan Cavcav, Süleyman Hurma gibi isimler de sınırlamaya karşı açıklamalar da bulunuyorlar. Gerçekten geçen sene kimsenin itiraz etmeyip sadece Fenerbahçe'nin karşı çıktığına, bu sene de herkesin dansöz olup Fenerbahçe'nin planlama yaptığı için TFF'ye destek çıktığına inanıyor musunuz ?

Ayrıca, Türk Futbolu temalı açıklamalar ile sınır kalksın diye her bulduğu mikrofona demeç veren, hem bizim hem Türk futbolunun önü kesiliyor diyen Aziz Yıldırım ve onun destekçileri, fazladan verdikleri 3 milyon euro uğruna haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar ve bu sene böyle gitsin diyorlar demek ki. Bence bu daha büyük bir dansözlük ve aynı zamanda samimi değil. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında maddi imkan olarak fark yok, tek fark bizim Şampiyonlar Liginde oynayacağımız garanti, son dönemde de doğru transfer yapmaya başladık. 2 sene de şampiyon olunca, çekinceler arttı tabii. Sanılıyor ki Galatasaray kontenjan sorunundan dolayı problem yaşayacak ama kimse farkında değil şapkadan her türlü tavşanı çıkaran Fatih Terim var, ligi çözmüş adam isterse 5 yabancıya düşürsün farketmez. Çabalar biraz nafile kısacası, zaten bu karar değişir çok geçmeden, Demirören her zaman rüzgara göre hareket eder.

Yabancı sınırı Galatasaray açısından ŞL için fark yaratacak, ligde her türlü kafaya oynarız zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

En kolayı sınırsız yabancı sayısı olsun tek şart olarakda ilk 11 de 5 tane Türk ilk 18'de de 2 tane alt yapıdan oyuncu şartı getir.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Şu karar yeni alınıyor olsa bu itirazlar haklı olur. Karar önceden alınmış , Fenerbahçe de ona göre plan yapmış. Çıkıp şimdi dense 2 yıl sonra serbest. Buna kimse itiraz etmez. Hem şapkadan tavşan çıkaran teknik adamınız varmış işte o halleder o zaman
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Sezon bittiğinden beri futbolla pek ilgilenmiyorum ama sürekli Fenerbhaçe planlamasını ona göre yaptı deniyor.Fenerbahçe Alper'den başka kimi aldı ki planlamasını hazırlamış oluyor?Anlamadım açıkçası.Fenerbahçe daha çok yabancı oyuncu almadı mı?

Edit:
    Gelenler
    Alper Potuk (Eskişehirspor)
    Bruno Eduardo Regufe Alves (Zenit)
    Michal Kadlec (Bayer Leverkusen 04)
    Samuel Tobias Holmen (İstanbul Bşb.)
    Gidenler
    Reto Ziegler (Sözleşmesi sona erdi)
    Orhan Şam (Eskişehirspor)
    Henry Bienvenu (Eskişehirspor)
    Aykut Kocaman (Teknik Direktör)
    Semih Şentürk

Hangi planlama?

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Şu karar yeni alınıyor olsa bu itirazlar haklı olur. Karar önceden alınmış , Fenerbahçe de ona göre plan yapmış. Çıkıp şimdi dense 2 yıl sonra serbest. Buna kimse itiraz etmez. Hem şapkadan tavşan çıkaran teknik adamınız varmış işte o halleder o zaman
    Ya okuduğunu anlamıyorsun ki hukuk okuyorsun yanlışım yoksa bu ihtimal zor, ya da yazılanları okumuyorsun.

Karar alınırken itiraz olmadığını nereden biliyorsunuz ben bu kısmı anlamıyorum. Aziz Yıldırım ile Ünal Aysal'ın en büyük ortak noktası yabancı sınırına karşı tavırları, adam ortaya Çilek diye bir şey attı 2 senedir gündemde başka bir şey yok, bu adam kalkıp içeride sınır olsun dışarıda kahrolsun TFF mi diyecek ?

Fenerbahçe'nin hangi planı var acaba şu an itibariyle ortada teknik direktör yok, muhtemelen bir önceki teknik direktörün verdiği isimlere göre transfer yapılıyor, alınanlarda yabancı üstelik biri dışında.

Bunlar neyin bahanesi bak ben sana söyleyeyim açık açık, Fenerbahçe yönetimi de, taraftarı da, sınır kalksın istiyor ağırlıklı olarak, yıllardır da bu böyle. Değişen bir şey yok fikir olarak, bu seneki karar değişikliği ne Alper, ne başka şey. Zamanında biz istedik, Galatasaray karşı çıktı olmadı, şimdi Galatasaray istiyor, yine olmayacak, olmamalı. Şunu söyleyecek yürekte kimse yok ne yazık ki.

Pek çok konuda olduğu gibi yine kim daha uzağa işiyor çekişmesi var. Ha bunu iki tarafta yapıyor, kimse sütten çıkma ak kaşık değil. Zamanında Galatasaray yaptı, şimdi Fenerbahçe yapıyor. Şartlara bakıyor, bahane üretiyor. Galatasaray Arda'yı, Ömer Toprak'ı, Nuri'yi, Gökhan İnler'i alsa bir anda, şimdi biz plan yapmıştık ama diyenler bir anda sınır kalkmalı, Türk futbolu diyecek vs, bunu da adım gibi biliyorum.

Sınırın kalkmasına karşıyım, derdim sizin dışınızda herkes yanar döner, siz masumsunuz ya her konuda güya, tam olarak bu. Kabullenebilen, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyebilen çok az kişi var.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Ya okuduğunu anlamıyorsun ki hukuk okuyorsun yanlışım yoksa bu ihtimal zor, ya da yazılanları okumuyorsun.

Karar alınırken itiraz olmadığını nereden biliyorsunuz ben bu kısmı anlamıyorum. Aziz Yıldırım ile Ünal Aysal'ın en büyük ortak noktası yabancı sınırına karşı tavırları, adam ortaya Çilek diye bir şey attı 2 senedir gündemde başka bir şey yok, bu adam kalkıp içeride sınır olsun dışarıda kahrolsun TFF mi diyecek ?

Fenerbahçe'nin hangi planı var acaba şu an itibariyle ortada teknik direktör yok, muhtemelen bir önceki teknik direktörün verdiği isimlere göre transfer yapılıyor, alınanlarda yabancı üstelik biri dışında.

Bunlar neyin bahanesi bak ben sana söyleyeyim açık açık, Fenerbahçe yönetimi de, taraftarı da, sınır kalksın istiyor ağırlıklı olarak, yıllardır da bu böyle. Değişen bir şey yok fikir olarak, bu seneki karar değişikliği ne Alper, ne başka şey. Zamanında biz istedik, Galatasaray karşı çıktı olmadı, şimdi Galatasaray istiyor, yine olmayacak, olmamalı. Şunu söyleyecek yürekte kimse yok ne yazık ki.

Pek çok konuda olduğu gibi yine kim daha uzağa işiyor çekişmesi var. Ha bunu iki tarafta yapıyor, kimse sütten çıkma ak kaşık değil. Zamanında Galatasaray yaptı, şimdi Fenerbahçe yapıyor. Şartlara bakıyor, bahane üretiyor. Galatasaray Arda'yı, Ömer Toprak'ı, Nuri'yi, Gökhan İnler'i alsa bir anda, şimdi biz plan yapmıştık ama diyenler bir anda sınır kalkmalı, Türk futbolu diyecek vs, bunu da adım gibi biliyorum.

Sınırın kalkmasına karşıyım, derdim sizin dışınızda herkes yanar döner, siz masumsunuz ya her konuda güya, tam olarak bu. Kabullenebilen, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyebilen çok az kişi var.
    Sonuna kadar katılıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@uAburak89
    Güzel özetlemiş olayı.

Şu "Fenerbahçe planını ona göre yapıyor" lafı baymaya başladı.Yok öyle bir şey.
    Bir Alper Potuk transferi yaptılar sanırsın 40-45 milyon euro sırf yabancı sınırı için yapılanmaya gittiler.Yabancı sınırı olmasa Alper'i yine 3'ten aşşağı bırakmazlardı.Kaliteli oyuncu Alper.Niye bu kadar çok "boşuna mı ALper'e o kadar çok para verdik" muhabbeti yapılıyor?Aradaki 3 milyon euro fark için mi bu kadar yaygara?

Saçma bir kural olan 6+0 uygulaması umarım denilenler gibi 6+2+2 yada AB standardı ile ilgili bir düzenleme olur.Gidişat onu gösteriyor.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

100 küsür yıllık takımı sadece Alper'e bağlamak saçma oluyor açıkcası.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

İşin en komik yanı, Alper'i yalanlarken gelecek sezona dair transfer planlamamız ve çalışmalarımız dahilinde yer almamaktadır diyen kulübün, sonrasında transferi gerçekleştirmesi ve bizim dediğimiz olacak mantığıyla çıkışta bulunurken yine planlama vurgusu yapması. Bu kadar anlık ve değişken bir planlama da herkese nasip olmaz, A'dan Z'ye kadar gidiyor planlar, bol alternatifli.

Gerçi hak vermiyor da değilim, ne yaparsan yap arkana almışsın taraftarı, yeri geliyor savunmak için matematik inkar ediliyor, bu gücü bulan adam dalgasını geçecek tabii.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Fenerbahçe ve planlama mı ? şaka mı bu?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Sadece Alper değil mesele. Volkan gg egemen topal Emre Salih Alper gibi kaliteli Türkler var. Benim planlamadan kastım buydu. Yoksa sadece alpere bağlamıyorum.

Karar alınırken itiraz etmediğini nerden biliyorsun demişsin. Şöyle söyleyeyim; şimdi çıkıp karar değişmezse TFF başkanı koltuğu devreder diyenler o günlerde hiç açıklama yapmadılar karşı olduklarına dair. Yaptılarsa ben hatırlamıyorum.

Dediğim gibi 2 yıl sonrası için böyle bir karar alınır ve Fenerbahçe itiraz ederse o zaman ben de tepkimi koyarım. Çünkü ; sınır çok saçma ama şuan alınmış bir karar var. Bu sezon için olmaz o iş.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Her sene kademeli olarak düşecek şeklinde alındı karar, o konuda şimdi itiraz eden herkesin eşekliği var haklısın daha erken tepki verebilirlerdi basın yoluyla, muhtemelen nasıl olsa zamanı gelince istediğimiz olur mantığı güttüler. Ama bu yine de sizleri haklı çıkarmaz dansözlük ithamı konusunda, o karar alınırken itiraz etmediklerini kanıtlamaz çünkü.

Ayrıca kaliteli Türkler dediğiniz isimler zaten var, çoğu yıllardır var. 2 senedir Fenerbahçe mi şampiyon oluyor da millet alternatif çözümler arasın ? Hadi diğer kulüpleri geçtim, Galatasaray'ın şu anda Fenerbahçe'den çekinmesi gerektirecek hiç bir durum yok ki karar değiştirsin. İddialarınızın içi boş. O kaliteli Türkler'in takımı önce 9 sonra 10 puan fark yemiş zaten, umarım sınır değişmez, hatta düşsün, bence yine bize yarayacak. Siz bazı Türk oyuncuları fazla abartıyorsunuz.

Play-off kararı alındı bu ülkede bir anda, bu sınırın değişmemesi için hiç bir neden yok. Bunu kazanma kaybetme olayı olarak görenler varsa da, kaybedecekler, şu andaki görüntü bu.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Sadece Alper değil mesele. Volkan gg egemen topal Emre Salih Alper gibi kaliteli Türkler var. Benim planlamadan kastım buydu. Yoksa sadece alpere bağlamıyorum.

Karar alınırken itiraz etmediğini nerden biliyorsun demişsin. Şöyle söyleyeyim; şimdi çıkıp karar değişmezse TFF başkanı koltuğu devreder diyenler o günlerde hiç açıklama yapmadılar karşı olduklarına dair. Yaptılarsa ben hatırlamıyorum.

Dediğim gibi 2 yıl sonrası için böyle bir karar alınır ve Fenerbahçe itiraz ederse o zaman ben de tepkimi koyarım. Çünkü ; sınır çok saçma ama şuan alınmış bir karar var. Bu sezon için olmaz o iş.
    Her takımda kaliteli Türk oyuncular var. Mesela Beşiktaş'ta Oğuzhan Olcay Pektemek , Galatasarayda Burak Semih Umut daha çok var fakat 3 takımdanda örnek vermek gerekirse gelen yabancıların kalitesi Türklerden çok daha üst seviyede(Şimdi alınan saçma yabancıları örnek vermeyin Türklerdede aynı konu söz konusu.) Türkiye'nin en iyi forveti Burak var birde Drogba , Semih Şentürk var Sow var , Veli var Fernandes var. Yukarda birisi yazmıştı dikkat etmedim ilk 11de 5 türk İlk 18de de2tanede alt yapıdan çıkan oyuncu kuralı çok mantıklı geldi bana

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bizim Semih-Selçuk-Burak-Hamit var üst düzey.Ama siz Salih'i sayarsanız ben de üzerine Emre Çolay,Aydın ve hatta Sabri'yi de sayarım

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Zorla Mesut Özil'i aldıracaklar bize yahu!

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Yahu planlamayı falan geçin normal futbol zekası olan kişiler 6+0+4 diye bir sistemi kabul etmezler ne olursa olsun,Fenerbahçe diyor ki biz planlama yapıyoruz,eee yine yap planlamanı,burada bir şey kısıtlanmıyor,aksine kısıtlanan şeyi kaldırmaya uğraşılıyor.Planları da maşallah süper,4 transfer yaptılar 3 tanesi yabancı.Sanırım tribünde oturtmak için oyuncu transfer ediyorlar.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Anlamıyorsunuz heralde. Fenerbahçe şöyle diyor; ben yabancı sınırı olduğu için şu şu mevkileri Türk oyuncuyla götüreceğim (kaliteleri kulübün bileceği iş) planlamamı ona göre yaptım, şimdi gidip sınırı kaldırırsanız diğer kulüplerin alacağı yabancı oyuncular haksız rekabet olacak. Bunu daha önce söyleseydiniz ben de ona göre bütçe , planlama vs yapardım. Olaydan bundan ibaret. Adamlar önceden açıklanan karara uyun dedikleri için suçlu oluyor ama adamlar o gün bu karara itiraz etmemişler şimdi gelip asıp kesiyorlar. Ne güzel dünya

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İyi de şu an kulüplerin istediği 6+2+2 ,eğer TFF kabul etmezse AİHM'e gidilecek AB vatandaşlığı olan oyuncuların yerli statüsünde sayılması için.

Sizin alacağınız yabancı sayısı yine 10 olacak ancak kulübe de 2 yabancı hakkı daha olacak.Hangi planı bozuluyor Fenerbahçe'nin ? Sözde mağdur olmamak için sizin de 6+2+2 ye destek vermeniz lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Benim söylediğim sınırsız olması için. Yoksa Fenerbahçe'nin de bu dediğine itiraz ettiğini sanmıyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Anadolu kulüpleri de bu olaya karşı çıktıysa durum çok kötü.Anadolu kulüpleri bile Türk oyuncu yetiştirmeyecekse kim yetiştirecek? kesinlikle sınırsız olmamalı,daha iyi bir sınırlama bulunmalı.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Benim söylediğim sınırsız olması için. Yoksa Fenerbahçe'nin de bu dediğine itiraz ettiğini sanmıyorum.
    aynen öyle onada itiraz ediyor fenerbahçe

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Facx View Post
    aynen öyle onada itiraz ediyor fenerbahçe
    Lütfi Arıboğan CNN Türk'te katıldığı program da Fenerbahçe'nin bir görüş bildirmediğini söyledi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

İşte bilgi kirliliği bu ülkede sorunları ortaya çıkartıyor. Galatasaray benim bildiğim sınırsız yabancıya geçilmesi gerektiğini savundu ve buna itiraz etti bizim kulüp. Yoksa 6+2+2'nin 6+0+4'ten daha iyi bir sistem olduğunu 10 yaşında çocuk bilir.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by sananes View Post
    İşte bilgi kirliliği bu ülkede sorunları ortaya çıkartıyor. Galatasaray benim bildiğim sınırsız yabancıya geçilmesi gerektiğini savundu ve buna itiraz etti bizim kulüp. Yoksa 6+2+2'nin 6+0+4'ten daha iyi bir sistem olduğunu 10 yaşında çocuk bilir.
    Ünal Aysal TFF ile uygun bir sınırlama için oturup konuşacağız,eğer reddedilirse AİHM'e gideceğiz dedi.Buna benzer bir şey dedi yani.

Yazılı haberlerden çok görüntülü açıklamalarını izleyin Ünal Aysal'ın,basınımız son derece çarpıtıyor açıklamalarını.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Yabancı sayısı tabi ki sınırsız olmalı. Yabancı sayısının sınırsız olduğu ve Türk futbolunun geri kaldığı denenmiş bir şey midir? Neden bu korku? Yerli oyuncu pazarını elinde tutan sansarların rantı kaybolacak diye olmasın bu korku?

Sayfa 4 / 14 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri