O sırada MAA TFF'nin başındaydı abi![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Yalnız şöyle bir durum var, bilgilendirmede fayda var, cezalar 1 yıl veya 2 yıl diye değil katılım sağlanması durumunda 1 yıl veya 2 yıl. Örneğin Fenerbahçe gelecek sezon 6. sırada bitirdi ve Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanamadı. Bu durumda ceza süresinde düşme olmayacak, düşme olması için ligde Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanması gerekiyor.
...
Fenerbahçe'nin CAS taki davası reddedilse bile AİHM e gidilirdi ve bakın iki tarafta benim görevime girmiyor diyor, beni kim men etti diye sorulurdu. Bu sefer hem UEFA hem TFF zor durumda kalırdı. Ben hep bir anlaşma sonucu davanın çekildiğini düşündüm. Durduk yere çekilmiş olamaz. Bizimkiler kandırıldı bence. UEFA da lobin olmayınca böyle oluyor işte. Haftalar önce ceza alacağını diğer kulüp başkanından öğrenirsin.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bu adam valiVali Mutlu, UEFA cezaları hakkında: "Avrupa’da Türkiye’yi en iyi Galatasaray temsil ettiği için problem yok"![]()
FM Gazetesi
Çok komikmiş vali kardeş.Öğrencilerle futbol muhabbeti yapan Mutlu, öğrencilerden hangi takımı tuttuklarına ilişkin el kaldırmaları istedi. Fenerbahçelilerin el kaldırmasının ardından Mutlu, “Son kararlardan sonra bayağı umutlu olmanız lazım. 2+1 yıl.” diye konuştu. Mutlu, “Alanlar Avrupa’da bize kaldı.” dedikten sonra, “Galatarasaylıları görelim!” diye sordu. Bunun üzerinde salonda büyük bir alkış koptu. Daha sonra Mutlu, “Avrupa kupalarında en iyi temsil görevini Galatasaray yürüttüğü için bir sıkıntı çekmeyeceğiz, merak etmeyin!” ifadelerini kullandı.
Bu adam Gezi Parkı'na müdahale olmayacak dedi,şimdi sıkıntı çekmeyeceğiz falan diyor.Beyler elde hangi yıldız varsa satalım,para kasalım az,bu adamın ''nazarı'' değer.
mümkünse konuşmasın.
Onun anlayacagı dilden tepkilemek gerekirse;
la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim...
Valinin üslubu çok mu doğru ?
Nedense gerek 3 temmuz gerekse bu süreç bana çok güzel bir senaryo gibi geliyor.
Nato ihalesi: 3 Temmuz.
Gezi parkı: Uefa süreci.
Futbola siyaset karıştırma demeyin sakın, yıllardan beri futbolu siyasiler yönetmekte.
İktidar kim olursa olsun, hangi takım yakınsa oyunu o kazanır.
Bugünde ihale beşiktaşa ve fenerbahçeye kaldı, ülke futboluna hayırlı olsun..
Vali'nin açıklamaları çok gereksiz ve yanlış. Zaten bu adamdan farklısını bekleyen yoktur herhalde. Şaşırtmadı şahsen beni.
@perpetua
Ömer abi yazdıkların her zamanki gibi çok mantıklı. Emeğine sağlık.
Bu işin içinde çok tutarsızlık var en büyük tutarsızlık TFF.
Şimdi futbolda şike oldu, bir maçın sonucu maçtan önce karara vararak belirlendi. Bunun için ya hakemi satın alırsın yada futbolcuları. Şimdi bu iş sonunda hiçbir futbolcu ceza almadı. İ.Akın sadece günah keçisi seçildi. Eğer Fenerbahçe futbolcu satın aldıysa kim onlar, bir oyuncu satın alınarak maç skoru mu değiştirilir? Ortada suçlu yok; ama suç var.
TFF, Fenerbahçe'yi göndermedi,Trabzon'u yolladı. Trabzon'da haklı ŞLye ben gidersem kupayı isterim diyor, o zaman Fenerbahçe'yi düşür kupayı ver. Bunuda yapamadılar. Eğer bir karar veriliyorsa tamamen doğru verilmeli.
Aziz Yıldırım yarın tek cümle söylemeli istifa ediyorum. Bunu ilk gün yapmalıydı, istifa edecekti aklanacaktı ben aklandım geldim diyecekti. Tekrar aday olacaktı. Yapması gereken bu idi. Fenerbahçe yeni bir yönetime ihtiyacı var, çünkü bu ceza onanırsa süre azalması için iyi niyet gösterecek kişilere. Çünkü bu yönetim Lyon maçını örnek göstererk savunma yapıyor böyle bir savunma olabilir mi? Sanane Lyon'dan sen kendine bak.
Bu saatten sonra Fenerbahçe ile Beşiktaş bu cezalara rağmen TFF yaptırım uygulanmazsa hiç kimse izlediği maçtan keyif almayacak.
Keşke ilk gün TFF büyük bir karara varabilseydi iki sezon önce lig başlamayacaktı. Yapmayacaklardı bu iş bitene kadar.
Umut ettiğim tek şey o inşallah da olur (Kalın ile belirttim)
Ayrıca şöyle bir durum da var.Steau Bükreş takımının başkanı mı t.d mü ne Gigoli kendisini feda ettiği için kulüp ceza almıyor.2 Yıl hapis yatacak adam kulüp ceza almayacakmış,bu iş bizde de tam tersi adam ceza almamak için kulübü öne sürüyor.
Umarım yarın Aziz Yıldırım bu sefer çuvaldızı kendine batırır.
Siyasilerin tuttukları takımın bir önemi yoktur, öyle olsaydı gençlerbirliği maçında taraftarı gaza ve tazyikli suya boğan emniyet güçlerini bizzat durdururdu cumhurbaşkanı.
Keza gs kadıköyde kupa kaldırırken dışarıda taraftar polis çatışmasını da başbakanın durdurması gerekirdi.
Bu ülkede insanlar iktidar olabilmek için, hatta bırak iktidarı gençlik kollarına başkan olabilmek için kendi ideolojilerini bir kenara atıp düzene ayak uydurmaya çalışıyorlar.
Şahım adına konuşmam gerekirse, her ne kadar ortada yaşanmışlıklar, tapeler vs vs olsada 3 temmuz sürecinin spor değil siyaset olduğunu düşünüyorum.
belki ben yanılıyorum bilemiyorum,
milyar dolarların döndüğü bir piyasa her iktidarın ilgisini çeker. bunu görmek lazım.
saygılar.
Aziz Yıldırım'ın kararı götüreceği tahkimden de şüpheliyim.
Hayır adam suçsuzluğunu ispatlamak yerine sürekli olayı başka yönlere çekiyor, Mahkeme sürecinde şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı yerine olayların daha çok üzerinde dursa belki yine ceza gelir belki gelmez ama bu kadar sulanmazdı. Uefa duruşmasında gidip Fransadan, oradan buradan örnekler sunacağına kendi durumunu kurtarmak ve aklamak için çabalama derdinde olsa, 2 yıl istenen Fenerbahçe'ye 3 yıl verilmezdi. Hayır sanki haklı olan taraf kendisi de bir de sağa sola saldırma derdinde. Usül gereği sen suçlu konumdasın ve üzerine yüklenen suçlardan arınmak için savunma yapmak yerine o da bu da böyle kafasındasın. Ertesi gün Hürriyette Ahmet Ercanlar ısmarlama haber yaptırmış bir de yok neymiş Uefa heyetinin ağzını açık bırakmışmış, şaşırtmışmış, zor durumda bırakmış da bilmem ne. Adamın hayatı hikaye yahu.
Yani ben Tahkim'den Cas'tan veya diğer tüm merciilerden de pek umutlu değilim. Böyle savunma mantığıyla suçlu olmasan da suçlusun derler.
...
Şu bir gerçek ki Fenerbahçe yönetimine Aziz Yıldırım belli bir zümreden adam almadığı (sokmadığı) için iktidar tarafından karşı cephede tutuluyor.
Ortada bir şike mevzusu var,doğru yanlış bilemem ancak bu kadar iddaayı göz ardı edip,fırsattan istifade durumdan yararlanmaya çalışan hükümeti bunun bütün sorumlusu yapmak da doğru olmaz.
Hükümet Aziz yıldırımı sevmiyor olabilir,bitirmek istiyor da olabilir ama bunların hiçbiri şike yapmadığını kanıtlamıyor. şike yapmadığını söylemek yerine adam sürekli olarak başka kişiler ve başka olaylar üzerinden savunma yapıyor![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
İmzamı atarım bir GS'lı olarak.
Daha açık konuşabiliriz.
Aziz Yıldırım bu klübü ben bu duruma getirdim diyor.
Şimdi ise bu büyük klübün üzerine konmak istiyor "iktidarın adamları".
Ayhan Şahenk "Messi"yi getirecekti haberinin yandaş medyada sallanması gibi.
Yavaş yavaş da bunu başarıyorlar.
Aziz Yıldırım-İktidar savaşları ise daha öncesine dayanıyor. Bir ihale hikayesi var tanınmış iş adamlarının da içinde bulunduğu.
İhaleye girecen girmeyecen muhabbeti. Aziz Yıldırım o ihaleye girmeyi kafasına takıyor tam o sırada da içeri alınıyor zaten.
Tamam, iktidar veya iktidar grubunun belli bir kesimi Aziz yıldırım'ı sevmiyor, kulübü ve Türk futbolunu ele geçirmek istiyor olabilir. Ama sen ne yaptın bu süreçte ? Koskoca bir hiç?
Ona buna sataşmalar falan filan. Ne kadar hukuksuz bir mahkemede bile olsa konuyu sulandırmadan adam gibi savunma yapabilseydin, başka takım taraftarlarını, kamoyunu da arkana alır, mahkeme kararı ne kadar hukuksuz olursa olsun halkın vicdanında aklanırdın. Kusura bakmasın ben Aziz Yıldırım'ın şike yapmadığına inanmama rağmen bu tavırları dolayısıyla artık mahkum olmuştur ne yaparsa yapsın...
Şike yaptıysak eğer şike yaptığımız takımların oyuncuları açıklansın ve ceza alsınlar istiyorum ben. Mesela ankaragücü ibb sivas 3'lüsü ile şike yaptık kabul edelim. Sorgusuz sualsiz şike ve cezalar kabul ediliyor ya. Nerede bu takımlara cezalar? Nerede bu takımlar içerisinde bizden şike ücreti alan oyuncu ve yöneticiler. Nerede yahu bu kadar zor mu? Zira fenerbahçe şikeye teşebbüsten değil,şikeden ceza alıyor. Şikeden aldıysak teşebbüsün üstüne çıktık demektir. O zaman bu adice eylemi yapan diğer tarafı da cezalandırsınlar,açıklasınlar.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly