Sayfa 5 / 14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 408 sonuç

Konu: TFF'den yabancı sınırlandırması kararı

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Yerli oyuncu pazarını elinde tutan sansarların rantı kaybolacak diye olmasın bu korku?
    Yalnız bunların kim olduğu da belli değil sonuçta kulüpler birliği de bu karara karşı çıktı.İşin özü yerli oyuncu pazarı diye birşey kalmadı bu yüzden anadolu kulüpleri dahi yabancı arayışına başladılar.Açıkçası anadolu kulüpleri de Türk gençlerinden vazgeçerse ki şuan vazgeçmiş gözüküyor ne olacak ben onu merak ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

6+0+4 kuralı yerine 6+2+2 veya AB kuralı getirileceği konuşuluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

AB kuralı getirilirse zaten sınırsız demek olur bu. Muhtemelen 3 tane avrupalı olmayan yabancı derler ama zaten güney amerikalı oyuncuların genelde avrupa pasaportu oluyor. Böyle yapacaklarına direkt sınırsız bıraksınlar aynı şey. Benim görüşüm takımımın durumunu da düşündüğümde 6+2+2'nin devam etmesi yönünde hatta 6+4 olsa hiç bölüp durmasalar daha doğru bile olabilir.

Uzun vadeli bir plan açıklanırsa yabancı serbestliğine de sıcak bakıyorum zaten. Ama böyle bir anda olması Fenerbahçe için mevcut durumu düşündüğümde dezavantajlı oluyor. Ben de fenerbahçe taraftarı olarak,fenerbahçe'nin çıkarlarını düşünüyorum.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

AB sınırı konulursa tamamen saçmalık olur ve yabancı kuralı amacından sapar. Çünkü yabancı kuralının getirilme prensibi Türk oyuncuların daha çok şans bulması.

Ayrıca AB dışı veya içi gibi bir sınır belirlemek Dünya'nın neresinde olursa olsun bana ayrımcılıktan başka bir şey gelmiyor. Kendi ülkenin dışına sınır konulmasını anlayabiliyorum. Ülke futbolu geliştirmek isteyebilirsin fakat AB içi veya dışı gibi bir kural ile ne amaçlanabilir ki?

Nesil
    2007

Konuşulan her sistem şu anki sistemden daha güzel olduğundan, değişsin de nasıl olursa olsun. 6+0+4, 5+0+3 nedir ya; saçmalık.

Daha önce burada yazdım mı bilmiyorum ama bu sistemlerin yerine altyapıya yapılan harcamaların transfere yapılan harcamalara oranı, finansal fair play falan kontrol edilse, belli kuralları olsa çok daha iyi bir sistem olur. O kadar futbol adamı var akıl danışılsın bir sistem getirilmeden önce. Yıllardır yabancı sınırımız var milli takımın hali ortada. u20 takımımız da ışık vermiyor. Arada biri kendi çabalarıyla ve birazda işlerin yolunda gitmesiyle iyi futbolcu oluyorsa oluyor gerisi boş.

Tabi bunların hiçbiri olmayacak. Yine kafalarına ne uygun gelirse onu uygulayacaklar bizde izleyeceğiz. Bakalım bu sefer şapkadan ne çıkacak.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Daha önce burada yazdım mı bilmiyorum ama bu sistemlerin yerine altyapıya yapılan harcamaların transfere yapılan harcamalara oranı, finansal fair play falan kontrol edilse, belli kuralları olsa çok daha iyi bir sistem olur.
    Allah korusun abi Türk futboluna falan faydası dokunur sonra böyle şeylere hiç gerek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by sananes View Post
    AB kuralı getirilirse zaten sınırsız demek olur bu. Muhtemelen 3 tane avrupalı olmayan yabancı derler ama zaten güney amerikalı oyuncuların genelde avrupa pasaportu oluyor. Böyle yapacaklarına direkt sınırsız bıraksınlar aynı şey. Benim görüşüm takımımın durumunu da düşündüğümde 6+2+2'nin devam etmesi yönünde hatta 6+4 olsa hiç bölüp durmasalar daha doğru bile olabilir.

Uzun vadeli bir plan açıklanırsa yabancı serbestliğine de sıcak bakıyorum zaten. Ama böyle bir anda olması Fenerbahçe için mevcut durumu düşündüğümde dezavantajlı oluyor. Ben de fenerbahçe taraftarı olarak,fenerbahçe'nin çıkarlarını düşünüyorum.
    Tebrik ediyorum, bahane bulmadan açıkça yazabilen bir tek seni gördüm. (Arada kaçırdığım varsa kusura bakmasın)

6+4 mevcut kadro ve hedef olan Cardozo düşünüldüğünde size de yarayan bir sistem değil. Hele tahkimden bir şey çıkmaz, Avrupa'ya gidemezsiniz hiç işinize yaramaz. Haftada 1 maç yapınca rotasyon çok kolay olmaz, tribünde oturacak yabancı da sıkıntı demek.

2 sene önceki play-off saçmalığı gibi olacak eğer AB kuralı veya sınırsız yabancı gibi değişiklik gelirse, buna sadece Fenerbahçe ve Galatasaray açısından değil "adalet" olarak bakmamız lazım ama biz de böyle bir huy yok. Bu sene için 6+2+2 kuralı gelse herkesin gönlü olacakmış gibi duruyor.

Yabancı düzenlemesi seneye olsa da yine Galatasaray avantajlı çünkü mevcut durumda Fenerbahçe'nin cezası 2 sene, Galatasaray mali açıdan daha da güçlenecek, risk alabilecek konuma gelecek. Ünal Aysal da bunun farkında bu nedenle ara ara yaptığı açıklamaları iyiden iyiye sıklaştırdı. Önceden istemiyordu Galatasaray diyen arkadaşlar da bir şeyi gözden kaçırıyor, önceden basiretsiz, Aziz Yıldırım'ın kankası Adnan Polat vardı, şimdi durum farklı.

Benim aklımın almadığı tek durum var, İlhan Cavcav, Süleyman Hurma gibi isimlerin yabancı sınırlamasından şikayetçi olması, mantıklı bir tavır olarak görmüyorum bunu.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Tebrik ediyorum, bahane bulmadan açıkça yazabilen bir tek seni gördüm. (Arada kaçırdığım varsa kusura bakmasın)

6+4 mevcut kadro ve hedef olan Cardozo düşünüldüğünde size de yarayan bir sistem değil. Hele tahkimden bir şey çıkmaz, Avrupa'ya gidemezsiniz hiç işinize yaramaz. Haftada 1 maç yapınca rotasyon çok kolay olmaz, tribünde oturacak yabancı da sıkıntı demek.

2 sene önceki play-off saçmalığı gibi olacak eğer AB kuralı veya sınırsız yabancı gibi değişiklik gelirse, buna sadece Fenerbahçe ve Galatasaray açısından değil "adalet" olarak bakmamız lazım ama biz de böyle bir huy yok. Bu sene için 6+2+2 kuralı gelse herkesin gönlü olacakmış gibi duruyor.

Yabancı düzenlemesi seneye olsa da yine Galatasaray avantajlı çünkü mevcut durumda Fenerbahçe'nin cezası 2 sene, Galatasaray mali açıdan daha da güçlenecek, risk alabilecek konuma gelecek. Ünal Aysal da bunun farkında bu nedenle ara ara yaptığı açıklamaları iyiden iyiye sıklaştırdı. Önceden istemiyordu Galatasaray diyen arkadaşlar da bir şeyi gözden kaçırıyor, önceden basiretsiz, Aziz Yıldırım'ın kankası Adnan Polat vardı, şimdi durum farklı.

Benim aklımın almadığı tek durum var, İlhan Cavcav, Süleyman Hurma gibi isimlerin yabancı sınırlamasından şikayetçi olması, mantıklı bir tavır olarak görmüyorum bunu.
    bizim için sorun olmaz. Çünkü gözden çıkaramayacak yabancı sayımız az. Bir anda Baroni,Yobo,Webo,Krasic hatta Sow,Kuyt ve Stoch dışındaki tüm yabancılar kulüpten ayrılabilir. Galatasaray için ise durum böyle değil. Yabancıları çok kıymetli. Bizim iskeletimizi türkler oluşturuyor. Tahkim 2 seneyi değiştirmezse 1 senesi bu sezon itibariyle gidiyor,seneye de katılmadığımızda bitmiş olacak. Yani gelecek oyuncu avrupada oynamayacak ama biz ona "bu sene dayan seneye katılabiliyoruz" diyebileceğiz. Züğürt tesellisi gibi duruyor ama en iyiyi düşünmek zorundayız. O yüzden seneye kuralın değişmesi bizim için şimdi değişmesinden nispeten daha iyi olacak.

Adnan Polat olayına gelecek olursak çok uzun süre başkanlık yapmadı kendisi. Ondan önce de bu kural vardı,kural hep vardı ve yıllarca sadece fenerbahçe değişsin dedi. Şimdi sınırsız olsunu oylasak 18 takımda 1-2 tane bunu kabul eder,durum aynı kısacası. Cavcav'lar da sınırsıza karşıdır diye düşünüyorum. 6+0+4'e razı değillerdir sadece.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Ben merak ediyorum krasici kim alır ya da bu yaşından sonra yobo ve weboyu cidden ilgilenen var mı bu oyuncularla

Bu arada bu hafta ya ab dışı kuralı ya da 6+2+2 devam kararı açıklanacakmış gibi çünkü takımlar transfer yapamıyor bu belirsizlikle

@uAburak89
    İlhan Cavcav ve Süleyman Hurma gibi adamlar yabancı sınırı kalkarsa yurt dışından ucuza daha fazla oyuncu getirip onları büyüklere yine büyük ücretlere satacaklar gibi çünkü yabancılardan hep daha fazla kar elde ettiler tabata 8milyon amrabat 8 milyon...

Bu sene değişmemeli ama seneye değişebilir

Nesil
    2006
    Yer
    Balıkesir

eger ab uyruklu oyuncular serbest olursa da iyi olmaz bu sefer abuk subuk adamlar dolar takımlara.
    AB uyruklu oyuncular icinde belli standartlar koyulmalı her önüne gelen adamda gelmesin.
    AB uyruklu oyuncular bu sekilde serbest olursa AB uyruklu olmayanlarda sınır konmalı 2 yada 3 olmalı bu sekilde güzel olur..

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bulstrap87 View Post
    eger ab uyruklu oyuncular serbest olursa da iyi olmaz bu sefer abuk subuk adamlar dolar takımlara.
    AB uyruklu oyuncular icinde belli standartlar koyulmalı her önüne gelen adamda gelmesin.
    AB uyruklu oyuncular bu sekilde serbest olursa AB uyruklu olmayanlarda sınır konmalı 2 yada 3 olmalı bu sekilde güzel olur..
    Standartlar olayı bozuyor.Sınır getirilsin ama düzgün bir sınır getirilsin x Milli Takım olma gibi birşey koysalardı . Fernandes gibi birisi gelemeyecekti . Yaş sınırı konsaydı muhtemelen Drogba ve Guti gibi adamlar gelemeyecekti.

Nesil
    2006
    Yer
    Balıkesir

ingilterede mesela ab uyruklu olmayanlar icin oyuncu transferinde son 5 yılda milli takımın yaptıgı mac sayısı ve alınacak oyuncunun bu maclarda oynama oranına göre transfere izin veriliyordu bizde de bu olay AB statüsü icin verilebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

İngiltere'deki gibi olmamalı. Manuel Fernandes milli olmuyor ama ligin en kaliteli oyuncularından birisi. O dengeyi kuramayız biz,ingilizler bile kuramıyor bence.

Benim görüşüm yabancıda artırımı 23 yaş altı yabancıları yabancı saymayarak yapabiliriz. Bunun dışında sınırsızı çoğunluk istemez.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Oturursun hocalarla, yöneticilerle, gazetecilerle genişçene bir toplantı yaparsın sınırı tartışırsın, getirilmesi gereken kriterleri tartışırsın karara bağlar açıklarsın. Mantıklı olan budur ama kime anlatıyorsun. 18 takımın 17'sinin kabul etmediği düzenlemeyi ben ne dersem o kafasıyla yapan adamdan ne bekliyosunki.
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

İngiltere'deki gibi olmamalı. Manuel Fernandes milli olmuyor ama ligin en kaliteli oyuncularından birisi. O dengeyi kuramayız biz,ingilizler bile kuramıyor bence.

Benim görüşüm yabancıda artırımı 23 yaş altı yabancıları yabancı saymayarak yapabiliriz. Bunun dışında sınırsızı çoğunluk istemez.
    23 yaş bile fazla bence maksimum 20-21 olmalıki en azından genç ve oynayabilecek gelişme açık yabancılara daha çok önem verirler

farklı bir bakış açısı olarakta milli maç sayısına bakılabilir (u-20 deki)

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence 23 değilde 20 yaş ve altındaki oyuncular sınıra dahil edilmemeli. Çünkü bu yaş sınırının amacı genç yetenekli yabancı oyuncu almaya teşvik etmek. Atıyorum bugün 17 yaşındaki bir Arjantinliyi sınır varken takımlar ilk seçenek olarak düşünmez. Ancak sınıra dahil olmazsa bu gibi parlayabilecek adamları alıp hem oynatırız hem satabiliriz. 23 yaş çok geç bir yaş olur bu konuda. 20 yaş ve altı serbest üstü ise yalnızca 6 oyuncu olmalı. artısı felan olmamalı. Çünkü 6+2+2 gibi bir seçenek yerine 6+U-20 (serbest) olmalı. Çok şahane olur. Şu aşamada her takımı tatmin edebilir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Lütfi Arıboğan ''Tahmin ediyorum TFF yarın tarihi bir karar verecek'' demiş.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Bakalım Galatasaray istiyor diye ciddi ciddi sınırsız veya sınırsız anlamına gelen ab pasaportuna serbest maddesine dönülecek mi?

Nesil
    2007
    Yer
    Marmaris

Bakalım Galatasaray istiyor diye ciddi ciddi sınırsız veya sınırsız anlamına gelen ab pasaportuna serbest maddesine dönülecek mi?
    Sadece Galatasaray istemiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by mpaker66 View Post
    Sadece Galatasaray istemiyor.
    başka hangi takımlar sınırsız veya ab oyuncularına sınırsızı istiyor? var mı bu yönde açıklama yoksa sadece 6+0+4'ü eleştirenler mi var sadece?

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

başka hangi takımlar sınırsız veya ab oyuncularına sınırsızı istiyor? var mı bu yönde açıklama yoksa sadece 6+0+4'ü eleştirenler mi var sadece?
    İlhan Cavcav Galatasaray başkanı mı ?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

18 takımdan 17 tanesi karşı çıkıyor,o çıkmayanın da hangi takım olduğunu az çok tahmin edersiniz.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Arkadaşlar soru basit "bu takımlar 6+0+4'ü mü istemiyor yoksa sınırsız yabancı olmasını mı istiyor?"

İlhan Cavcav'ın da ben 6+0+4'ten şikayet ettiğini hatırlıyorum diğer 17 takımda olduğu gibi.

Kaldı ki öyle değilse yapsın kulüpler birliği oylamasını bakalım 5 takım çıkacak mı sınırsız yabancı olsun diyen.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

17 takım 6+0+4'ı istemiyor.Biz AB önerisini sunduk ancak ben 6+2+2'nin kabul edileceğini düşünüyorum.Sırf biz AB kuralını istiyoruz diyede bu kuralın geliceğini sanmıyorum.
    6+0+4'e nasıl 17 kulüp birlikte tepki koyduysa,AB kuralınıda çoğunluk isterse gelmeli.
    Sonuç olarak bence sınırsız yabancı diye bir şey olmayacak.Sadece saçma 6+0+4 kuralı işlemez.

Edit:
    Recep Mamur,AB kuralına destek vermiş.Sanırım Kayseri bir tek bizimle istiyor AB kuralını.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Fenerbahçe ceza aldı diye bu çağ dışı kural devam mı edecek yoksa çoğunluğun istediği mi olacak? kafamda deli sorular

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by C h A o S View Post
    17 takım 6+0+4'ı istemiyor.Biz AB önerisini sunduk ancak ben 6+2+2'nin kabul edileceğini düşünüyorum.Sırf biz AB kuralını istiyoruz diyede bu kuralın geliceğini sanmıyorum.
    6+0+4'e nasıl 17 kulüp birlikte tepki koyduysa,AB kuralınıda çoğunluk isterse gelmeli.
    Sonuç olarak bence sınırsız yabancı diye bir şey olmayacak.Sadece saçma 6+0+4 kuralı işlemez.
    sonunda düzgün bir cevap teşekkür ederim. Bazen acaba yazdıklarımın türk dil kurumunda başka bir anlamamı geldiğini düşünmüyor değilim. Ben takımlar 6+0+4'ü istemiyor diyorum ne cevaplar geliyor. Kaldı ki tabiki çoğunluğun istediği olmalı. Daha önce de bu yabancı sınırı konusunda çoğunluk ne derse o oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by zeck17 View Post
    Fenerbahçe ceza aldı diye bu çağ dışı kural devam mı edecek yoksa çoğunluğun istediğimi olacak? kafamda deli sorular
    yahu arkadaşım çoğunluk ne istiyor? şu deli sorularını ya da düşüncelerini söyle de biz de bilelim. Ne istiyor çoğunluk? bi deyiver bakalım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sporx'de haberi var.Bugün yapılan toplantıdan.

Avrupa Birliği vatandaşlığı taşıyan futbolcuların yabancı kontenjanında oynamaması gerektiğine dair Galatasaray Kulübü'nün ortaya attığı fikir ise şimdilik benimsenmedi.

http://www2.sporx.com/futbol/superli...SXHBQ334931SXQ

Sayfa 5 / 14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri