Kontra fikirlerimi açıklayacam demiştim. Manuya attığımız ilk gol aslında bana epey yardımcı oldu. Yine tam derslik bir gol attık.

Şimdi gelelim nacizane önerilerime. Bilmiyorum siz nasıl ayarlıyorsunuz oyuncunun görevlerini ama ben taktikte hangi rolü vermişse kendisi öylece kalıyor. Gerek oyun felsefemi atak defans vs yapınca gerek akıcı katı yapınca gereksede kenar talimatları ile biranda tek tek uğraşmak yerine tamamen deiştirmiş oluyorum.Sadece bazı durumlada oynamalar yapıyorum. Bunu neden söylüyorum çünkü bazı arkadaşlar benim oyuncularım koşmuyor vs diyor. Ultra defans yaparsanız adamın mentalini yada derinden koşu minimal ederseniz sanırım koşmazlar. Mesela çizgiye inip orta açıyor saçma yere falan deniyor. Ordada aslında oyuncunun mentali ön plana çıkıyor. Karar vermesi önsezisi gibi özellikler zayıfsa mühtemelen pası şutu ortayı vs kime nereye atacağını karıştırır. O tarz adamlarınız varsa işte o zman girip sen fazla orta açma arkaya aç yerden aç gibi görevlendirebilirsiniz. Oyuncunuzun mentali zayıfsa siz yönlendirin. Bir diğer önemli nokta ise sahaya yayılımınız. Mesela ben çift forvet ve amc kullanıyorum. Zaten golde de gördüğünüz üzere amc Tom Cairney ceza sahasının hemen önünde bekliyor tam bir çakal gelir gelmez takımı kontraya kaldırdı. Siz dmcler yada mclerle muhtemelen bunu yapamazsınız çünkü onlarda ceza sahasında gömülü olacaktırlar. Bir diğer önemli hususta formasyon gibi oyuncu rolleri. Benim sassa gol dakikalarında komple forvet oynuyordu yani gezer forvet yine dikkat edeceğiniz üzere biri tam durması gereken yerde dururken 2.forvet Sassa sanki kanat oyuncusu gibi sağ açıkta boş alanda pusuda (: Biraz uzun bir anlatım oldu ama k.bakmayın. Aklına herhangi birşey takılan yine her daim sorabilir (:
Not: Maksadım bilmişlik yapmak değil. İstişare halinde olup birbirimize faydalı olmak. Zira birkaç arkadaş bu hususta sorular sormuştu