Anket Sonuçlarını Görüntüle: Diaz'ın Hedefi Avrupada En Az Çeyrek Final Ligde İse Devler Arenası Bileti Almak

Voters
42. You may not vote on this poll
  • Başarılı olabilir

38 90.48%
  • Başarılı olamaz

4 9.52%
1 ile 30 arası toplam 1331 sonuç

Konu: Diaz ve Delüğanluları Devlere Kafa Tutuyor | Crystal Palace [4.Sezon]

Hybrid View

Quote Originally Posted by Juan Diaz View Post
    Ben o konuda müzdariptim..Yardımcılardan görüş alıyorum ama pek ışık yoktu sonra onunda yolunu buldum. Taktik değilde taktik bilgiliği varya o özellik ne kadar yüksekse talimatları o kadar iyi veriyor gibi geldi bana (: Asistana yaptırıp maçın gidişine göre ele almak iyide kontrolü rakibe verirsek alması zor oluyor. Ben kanatlara pres yaptırtmıyorum. Hızlı ve driblingi yüksek olan oyunculardan kurulu ise çabuk ekarte edip boşluk bulmasın diye hatta sıkı markajda bile emin değilim markajcıdan kurtulursa diyerek ama bu seferde bakıyorum hiç önlem almamışım (: Dolayısıyla çok kararsız kalıyorum bir maçta yaptıgım talimat tutarken diğer macta tutmayınca kararsızlıgımı artırıyor.

Taktiksel Bilgi ne kadar yüksekse o kadar iyi talimat verir o doğru.

Bir örnek vereyim Bucaspor'la oynuyorum şu an Elazığspor'la maçım vardı.Asistanım Serdar Gürler'e sadece ters ayağını kullanmaya zorla talimatı vermişti maçtan önce.Maç içindeyse iki kere orta sahadan topu aldı çizgiye kadar inip içeriye kesti topu biri gol oldu birini oluşan karambolde defansım uzaklaştırdı fakat bu süre içinde hiç savunma arkasına koşu yapıp topla buluşmadı hep topu ayağına alıp çizgiye indi.Hemen oyunu durdurup sıkı markaj ve pres verdim bir daha Serdar Gürler adını duymadık 60. dakikada oyundan çıktı maçı da 1-0 dan 3-1 e getirdim.

Yani kanat oyuncusu diye orada dediklerimi ezbere yapmıyorum.Eğer Serdar defans arkasına koşularla tehlike yaratsaydı ilk önce Serdar'a değil o pasları atan adama önlem almaya çalışırdım çünkü Serdar istediği kadar defansın arkasına koşsun o topu atacak adama attırmadığımızda boşa koşmuş olur.O pasörün yanında eğer Serdar'ın karşısındaki adamım Serdar kadar hızlı ve konsantrasyonu yüksekse hiç tereddütsüz sıkı markaj veririm ama eğer hızına yetişemeyecek bir oyuncu ise presi azaltıp pozisyonunu kaybetmemesini sağlarım.

Anlayacağın o işte çok değişken var ezbere bunu yapayım şunu yapayım diyemeyeceğimiz bir olay.Maçı ne kadar iyi okursan o kadar başarılı olursun rakip talimatlarında.

Nesil
    2010
    Yer
    Denizli

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Taktiksel Bilgi ne kadar yüksekse o kadar iyi talimat verir o doğru.

Bir örnek vereyim Bucaspor'la oynuyorum şu an Elazığspor'la maçım vardı.Asistanım Serdar Gürler'e sadece ters ayağını kullanmaya zorla talimatı vermişti maçtan önce.Maç içindeyse iki kere orta sahadan topu aldı çizgiye kadar inip içeriye kesti topu biri gol oldu birini oluşan karambolde defansım uzaklaştırdı fakat bu süre içinde hiç savunma arkasına koşu yapıp topla buluşmadı hep topu ayağına alıp çizgiye indi.Hemen oyunu durdurup sıkı markaj ve pres verdim bir daha Serdar Gürler adını duymadık 60. dakikada oyundan çıktı maçı da 1-0 dan 3-1 e getirdim.

Yani kanat oyuncusu diye orada dediklerimi ezbere yapmıyorum.Eğer Serdar defans arkasına koşularla tehlike yaratsaydı ilk önce Serdar'a değil o pasları atan adama önlem almaya çalışırdım çünkü Serdar istediği kadar defansın arkasına koşsun o topu atacak adama attırmadığımızda boşa koşmuş olur.O pasörün yanında eğer Serdar'ın karşısındaki adamım Serdar kadar hızlı ve konsantrasyonu yüksekse hiç tereddütsüz sıkı markaj veririm ama eğer hızına yetişemeyecek bir oyuncu ise presi azaltıp pozisyonunu kaybetmemesini sağlarım.

Anlayacağın o işte çok değişken var ezbere bunu yapayım şunu yapayım diyemeyeceğimiz bir olay.Maçı ne kadar iyi okursan o kadar başarılı olursun rakip talimatlarında.
    Elbette anlık lakin maçı 1-0 dan çeviremeyedebilirdin dolayısıyla hani maçın başında gerekli müdahaleleri yapınca rakibi daha rahat silersin düşüncesindeyim ben. Benim kullanmaktan çekindiğim tek talimat press herkese yapmıyorum genelde rakibin stoper ve kalecisinin konsatrasyon yada soğukkanlılığı düşükse yapıyorum. Kanatlara sıkı markaj veriyorum. En önemli eksikliğim ise dediğim gibi presi iyi kullanamıyorum ve rakibin orta sahasına pek önlem alamıyorum gibi :F

Mesaj Yetkileri