Korner taktiğinden bahsederken paylaştığım fotolardaki kontraya çıkan takımı görünce neden benim takım senin ki gibi tamamen kontraya çıkmıyor sorularına sanırım yanıt bulduk (:
Mesela kontra mantığı ile oynarken kontra tiki açık ama normal kontrol yada hücum oynarken siz ayarlamazsanız kontra tiki default olarak kapalı. ve işin en ayrıntı kısmı ise yüklen komutu verince o kontra tiki yine evet oluyor Belki hepiniz dikkat ettiniz ama tam olarak ne işe yaradığı konusunda kafa yormadık. Ben hep merak ettim o tik evette olunca yada olmayınca ne oluyor diyerek. Hücum oynarken kontra tikini açnca takım kontra mı oynuyor diye ? amaaa gözlemlerim sonucu şu kanıya vardım o tik açık olunca işte defnasta yapsanız hücumda yapsanız takım kontra fırsatını buldumu Allah Allah nidalarıyla gidiyor (: yoksa sadece pozisyon içindeki oyuncular pozisyon çabasında oluyor.
Peki hücum oynarken default olarak kontra tiki neden kapalı diye düşündüm. ve dedim ki hücum yada kontrol mentali ile oynuyorsanız daha olgun atak geliştirme adına kapalı oldugunu düşünüyorum. Artık ben hücumda oynasam rölantide oynasam kontra tiki hep açık (: