Yav bir sürü var diyorum adamı uğraştırayım girin okuyun işte rastgele bunlar geldi önüme koydum.Zaten hangisini koysam bir kulp bulacaksınız bende hata uğraşıyorum burda.
Yav bir sürü var diyorum adamı uğraştırayım girin okuyun işte rastgele bunlar geldi önüme koydum.Zaten hangisini koysam bir kulp bulacaksınız bende hata uğraşıyorum burda.
Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanan kaç tane Fenerbahçe'li var forumda ? Gerçekten merak ettiğim içinsoruyorum![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
bu saatten sonra inanmak yada inanmamak önemli değil, elle tutulur bir delil istiyoruz yada doğru düzgün bir yargılama ve cezalar istiyoruz. biz yargı sürecinde uefadan ihrac yerken ts neden aynı yargı sürecindeyken şl ye katıldı bunu hesabını versinler istiyoruz.ts buca maçını açıklasınlar.tsnin teşvik primi teşebbüste kalmış sonuçta buda suç.yıldırım demirören neden yargılanmadı.kimlerle şike yaptık bunlarada ceza verilsin.
olayların bir kısmının üstü örtülürken dışarıda kalanların şikeci damgası yemesi, işte gücümüze giden bu
s.bükreşin şike itirafından sonra şl ye gidebilmesi adamlar itiraf ediyor be insaf
Fenerbahçe'nin olayında Trabzonspor 2 yıldır konuşuyor " Kupa bizim hakkımızdı, kupamızı verin" diye. Herkes kupa Trabzonspor'a mı verilecek diye konuşuyor, soruyor. Pekiii, içinizde hiç İBB'nin bu şekilde bir talepte bulunduğunu duyan oldu mu ? İçinizde hiç Beşiktaş-İBB maçı hakkında maçtan sonra konuşulduğunu, televizyonlarda yorumlar yapıldığını," Kupa bizim hakkımızdı, kupamızı verin" diye söyleyeni göreniniz, duyanınız, bileniniz var mı ? Varsayalım bizde de şike var, peki mağduru kim ? Bu nasıl şike ki ? Mağduru yok, şikayet edeni yok, konuşanı yok, hiçbir şeyi yok, yok, yok !
Canım FEDA olsun sana !
bozbaykuşlar yapmıştır belki bişeyler bakmak lazım.
ibbnin eti ne budu ne ses çıkarsın. ben iki klup için de griyim artık. kendi takımım için kesin kez yapılmadı diyordum, hala sahaya yansıdığına inanmasam da girişimler olduğu gerçek.
yorumuna cevap yazmak istediğim noktaya gelirsek, bu iki klubu camia taraftar lobi vs hiç bir açıdan karşılaştıramazsın. trabzon fener rekabeti gibi bir faktör de var. trabzon halkının şampiyonluk hasreti, karadeniz insanın kafasının dikine karakteri, önceki şampiyonluğu fenere kaybedişleri vs vs
Ne büyük takımmışız be
Hükümet, Uefa, Cas, Cemaat hepsi bize çalışıyormuş. Operasyonun arkasında biz varmışız meğer![]()
Hala sıkılmadınız mı bu konudan ? Olaylar başladığından beri futboldan tad alamıyorum artık,bari her takım küme düşse de kurtulsak artık.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Aziz Yıldırım hükümete uzak mı ? Hani 3 Temmuzdan önce başbakanın makamına defalarca giden, Başbakan emretti diye takımı Suriye'ye, Batman'a falan götüren, kendi yönetimine Nihat Özdemir, Talat Yılmaz, Cihan Kamer, Kadir Topbaş'ın oğlunu falan getirmeye çalışan/getiren neredeyse her demecinde Erdoğan'la arasındaki bağdan bahseden Aziz Yıldırım hükümete pek de uzak değil. Çok değil içeride oynanan GS maçında taraftarların "hükümet istifa" diye tezahüratından sonra resmi sitede kendi imzasıyla alelacele bu demokratik tepkiyi koyan taraftarları "provakatör" olarak nitelendiren yine kendisi. Neyse biz her zaman "Sahte Kabadayı" üretmeyi severiz, şaşırmıyorum bu yüzden : )
...
Yalnız İbrahim'e bu konuda katılıyorum ben. Başkan sürekli başbakana laf kondurmama çabası içinde. 3 Temmuzdan önce zaten aralarından su sızmıyordu. 3 temmuz sonrası içinse bence tek çıkış yolu olarak kendisine başbakanı görüyor. Hani 'bu adamla ters düşersem hepten yerler' diye düşündüğünü düşünüyorum. O yüzden yargıtay kararına kadar konuşmuyor bence.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
...
Bunlar çok ayrı şeyler . Bir yalakası olmak var, bir de bazı durumlarda yanında olmak var. Sen kulüp yöneticisisin. Mümkün olabildiğince herkesle iyi geçinmek zorundasın. Bizim başkan da gezi olaylarında Çarşı'yı savunmak yerine mesela iktidarla arayı "yapıcı" açıklamalarda bulundu. Bazı şeyleri yapmak durumundalar. Bugün başbakan A değil de B partisinden olsa aynı şeyleri yine yapacaklar.
Elmalarla armutları karıştırmayalım, Şekip Mosturoğlu'nun da dediği gibi: "Bu dava siyasi bir davadır. 3 Temmuz bir sistem kararıdır. Başında kim varsa suçlanıp Fenerbahçe'nin ceza almasını da o istedi."
FM Gazetesi
Ebru Köksal - TFF ile UEFA arasında yazışmaların belgesi
Daha savunmalar bile alınmadan, soruşturma yapmadan nasıl pazarlık yapılmış FB'ye kumpas için. Böylece artık bu belgelenmiş oldu.
http://skorer.milliyet.com.tr/iste-o...05/default.htm
Edit: Uefa Avrupa Ligi'ne FB'nin yerine giden Rum takımı Apoel'in başkanı Fivos Erotokritou UEFA başkanı M.Platini'nin iş ortağı çıktı.
Last edited by Ralph : 31.Ağustos.2013 at 11:37
FM Gazetesi
@Ralf
Futbolla siyaset Türkiye'de her zaman iç içedir. Geçen Suat Kılıç bile buna yakın bir şey söyledi, Federasyon ne kadar özerk olsa da siyasette bunun içinde diye.
Bu davaların tamamen bir siyasi oyun ve Aziz Yıldırım'ı düşürmek olduğuna inanların savunduğu diğer bir gerçek de Adnan Polat'ın başkanlıktan düşürülme süreciydi. Bunu darbe diye ele alalım, Polat'ınki Beyaz Darbe, Yıldırım'ınki de Kanlı Darbe oluyor herhalde : )
Neyse, bir başkanı görevden almanın ve uzaklaştırmanın bir çok yolu var. Hem de onlarca basit yolu. Madem böyle bir niyet vardı bunu rahatça yapmak yerine bütün Türkiye'yi birbirine katmanın, 20 milyon Fenerbahçe taraftarını ve aralarındaki milyonlarca seçmeni karşısına almanın nasıl bir mantığı olabilir ? Polat gibi içten düşürebilirdin veya sahte usulsüzlük davası açıp görevden uzaklaştırabilir ve itibarsızlaştırma çalışması yapabilirdin. Bunlar bizim düşündüğümüz, siyasi güç daha fazlasını da farklı yollarla yapabilir, çünkü o güce ve kuvvete sahip. Ancak siz bunca yoldan en zor olanı, size en fazla zarar vereni seçiyorsanız herhalde salak olursunuz.
Bak bu davada veya futbolda siyasetin hiç etkisi yoktur demiyorum, vardır fazlasıyla da vardır. Ancak her koyun kendi bacağından asılır. Aziz Yıldırım gözü üstünde kaşı var diye değil senelerdir Fenerbahçe Başkanlığı hüvüyetinin vermiş olduğu gücü ve kuvveti farklı şekillerde kullanmasının -savunduğun eksende- bazılarının kuyruklarına basmış olduğu için bu olaylarla karşılaştı. Ancak ; mesela benim gözümde de savunması doğru yapılmayan -İbrahim Akın şike mevzusu- gibi olaylar başını yaktı. Yani gizli güçler mi Fenerbahçeli yöneticilerle İbrahim Akınla iletişime geçmesini emretti ? Ya da İbrahim Akın'a hocaya telefon açıp "Şike günah mıdır" diye sormasını emretti ? Siz böyle şeyler içinde olursanız, karşınızdakine koz verirsiniz. Onlar da bu kozu her türlü kullanır. Bunu kullanacağı mercii de yasal yolla olan mahkeme ve davalara kayar.
Evet ortada bir kurgu var ancak bu kurgu oluşturulurken kurgudaki insanların girişmeye çalıştığı eylemlerden dolayı temellendirilmiş bir kurgu var. Siz bu kadar açık vermeseniz, bu konuşmaları yapmazsanız, bu görüşmeleri gerçekleştirmezseniz kim size ne kurgulayabilirdi ?
Bu olayı tek taraflı olarak görmemek lazım, Salt Aziz Yıldırım suçludur ya da karşı tarafın oyunudur dersek benim yukarıda yazmış olduklarım dışında yüzlerce şeyi yoksayıp görmemek demektir bu da eksik görüş yaratır.
...
Aziz Yıldırım yıllarca Fenerbahçe başkanlığının gücü ile farklı işlere bulaşmıştır. O koltuğu siyasi işlere alet etmiştir. Şike yapmış olsun olmasın sırf bu yüzden bile istifa etmelidir.
Daha mahkeme olmadan ortada birşey olduğunu nerden anladın ?
Bu 2012'nin Ocak ayinda yapilacak olaganustu genel kurul oncesindeki yazisma.
Ne beklerdin ki? Once kulupler yargilansin, bir kulubun sike yaptigi sonucu cikarsa kume dusme formulunu ortadan kaldiracak bir cozum arayisina girilsin?
Mektup eger sike yapildigi cikarsa biz orjinal 58. maddeyi degil, bir defaligina mahsus asagidaki cozumu uygulayacagiz diye UEFA'ya bilgi veriyor. Amac UEFA'nin olurunu almak. Neden UEFA'nin kabulu gerekiyor? Ileride UEFA sen yeterli ceza vermedin, bir de ben disiplin sorusturmasi aciyorum dememesi icin.
Yildirim Demiroren de ne yapti? 58. maddeyi degistirdikten sonra kuluplerin savunmalari da alinmasi icin PFDK'ya sevketti. Ama UEFA'nin olurunu almayan Yildirim Demiroren'in degistirdigi 58. madde sonrasinda Fenerbahce'nin ve Besiktas'in basina UEFA yargilamasi geldi.
Carsamba ve Cuma itibariyle UEFA'nin oluru alinmadan bir 'kurtarma' formulu uygulandiginda ne oldugunu gormus olduk (hatirlarsiniz Mehmet Ali Aydinlar donemindeki olaganustu genel kurul oncesi Unal Aysal israrla UEFA'dan bu formulun olurunu yazili olarak alin ki sonra basimiza dert cikmasin diyordu). Bu nedenle de SL ve AL'de Besiktas ve Fenerbahce'nin gruplarda rakiplerini konusmak yerine 2012 yilinda bu kuluplerin buralara gelmemesi icin yapilan bir calismayi konusuyoruz.
Steaua'ya puan silme cezasi verip erteleyen bu sayede UEFA'dan ceza almasini engelleyen bir Romanya kadar olamadik.
UEFAnın olurunun alınmadığını nerden biliyoruz ? Şenes Erzik ; UEFA ya baskı yapıldı , yoksa disiplin soruşturması kapanmıştı demiş.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bir de İlhan Helvacı'nın UEFA'ya, FB'ye ceza versin diye gizli kamera görüntüleri varmış. Sadece bir duyum bu. Zaten böyle bir şey ortaya çıkarsa her şeyi açıklayacaktır. Şimdilik sadece söylenti.
FM Gazetesi
Ebru Köksalın yaptığı henüz savunma alınmadan şu şu cezaları vereceğiz rızanız var mı demek. Savunma alınmadan bu cezaların konuşulması ne kadar doğru , önce bunu tartışmak gerek.
İkincisi belgelerin çıkmasını elbette istiyoruz ama şuan çıkarılmamış olması o belgelerin olmadığını göstermez. Senes Erzik çıkıp da Şekip beyin açıklamasını yalanlamadığı sürece anlaşmanın var olduğu gözüküyor. Burada belge nerede diye sormak yerine baskıyı yapanlar kim demek gerek.
Demek ki Ebru Köksal geleceği ve bu günlerin geleceğini görmüş.İleri görüşlüymüş bu bakımdan tebrik etmek gerek kendisini.
Şimdi yavaş yavaş deşifre olmalar başladı. Akp - cemaat operasyonunun taşeronluğunu yapanlar. Şimdi satışlarda başlayacak kendini kurtarmak için.
FM Gazetesi
Zamanında sırf itibar ve pazarlama stratejileri yüzünden söz konusu 8-9 takımı küme düşürmeyen veya düşürülmesini istemeyen herkesin bu süreçte suçu vardır. Hatta daha ileri giderek bu adamlar da açıkça şikeye ortak olmuştur diyorum. 58. maddeyi uygulamayıp kafalarına göre hareket eden adamlar neredeyse herkesin desteğini alarak bu operasyon için başa geldiler. Şimdi çıkıp yok şu niye yapılmadı, yok bu niye yapılmadı gibi suçlamalar yapmak yersizdir.
Bir Federasyon başkanı şike yapan kulübe ceza vermek için kimseye danışmaz, suçlu takımın da ağzını açmaya hakkı yoktur. Verirsin cezasını ve sus otur aşağı dersin. Söz konusu olaylar kumpas gibi görünse de sonuçta suçlu bir insan veya kurumun kendini sempatik gösterme çabaları yersizdir. Ben en başından beri söylüyorum şike süreci başladığında söz konusu bütün takımların anında küme düşürülmesi gerekiyordu, madem deliller bu kadar açıktı neden bunu yapmadınız. Bu hareketi yapmayanar bütün FB camiasına "bakın delilleri bile yetersiz bizi düşüremiyorlar" deme imkanı vermiştir. Bütün bu olayların yaşanmasına sebep olanlar da Ligtv ve Ligtv'ye muhtaç olan takımlardır.
Ben bir FB'li olarak takımın küme düşürülmesine veya puanının silinmesine kesinlikle karşıyım. Bize 2 yıl boyunca hiçbir ceza verilmemesi hem Avrupa'dan toplamda 3 yıl ceza almamıza hem de 3 yl boyunca kaotik bir ortamda yönetilmemize sebep olmuştur. Sırf paralarının kurtarılmasını isteyenler FB'ye verilebilecek en büyük cezayı vermiştir. Bizi küme düşürselerdi biz şuan daha iyi bir durumda olurduk. Sadece Trabzon'un kupası verilir ve bu olay burada biter. Bu saatten sonra FB'yi küme düşürmek veya puanını silmek asıl zalimlik olur.
Last edited by himone : 31.Ağustos.2013 at 13:55
Ebru Koksal emir kulu. UEFA ile TFF arasinda yazismalari yoneten genel sekreter. TFF antetli kagidi uzerine kendi basina buyruk bir sekilde UEFA'ya herhangi bir sey yollamasi mumkun degil. Mehmet Ali Aydinlar'in basi oldugu TFF icra kurulundan bu formul cikiyor ve TFF kurumunun genel sekreteri olarak Ebru Koksal'a bu kagida dokme ve UEFA'yi bilgilendirme gorevi veriliyor.
Mantikli dusunelim. Gizli bir sekilde boyle bir pazarlik yapacak olsa TFF antetli kagidi uzerinde bunu yapmaz. Telefon konusmasi, hatta dinlenme ihtimalini de goz onunde bulundurarak, ikili gorusme ile yapar ki soz ucsun. Bir insanin TFF antetli kagidi uzerinde, bir kopyasinin TFF kayitlarinda kalacagi sekilde, sandigin gibi bir pazarligi yapmak icin aptal olmasi gerekli.
Ayrica biz suclu bulduk, bu cezalari verecegiz denmemis mektupta. Disiplin sorgulamasi sonucu eger ceza verilirse mevcut 58. madde ile degil, asagidaki cezalarin verilmesini TFF genel kuruluna sunacagiz diyor.
Peki bu neden yapiliyor? Cunku Mehmet Ali Aydinlar'in eline birinci etik kurulu raporu gecmis. Hala kuluplerin savunmasinin alinmasi gerekli ama o en kotu senaryoya da hazirlanmak zorunda. O en kotu senaryo da Fenerbahce'nin ve Besiktas'in kume dusurulmesi ve ustune puan cezalari almasi. Bu kume dusme olmamasi icin en kotu ihtimalle sadece puan cezasi formulunu dusunuyor ve TFF genel kuruluna sunmak istiyor. Hamlesi tamamen Fenerbahce'yi korumaya yonelik.
Fenerbahce kabul etmiyor. Etmemesi de dogal. Cunku kabul etmesi, sike yaptigini kabul ettigi anlamina geliyor. Besiktas icin de ayni sey gecerli. Hadi Galatasaray da rakip oldugu icin kabul etmiyor diyelim. Ya peki diger Super Lig kulupleri? Fenerbahce ve Besiktas'in kume dusmesinden en cok onlar zarar gorecek. Yani onlarin bu formule destek vermesi gerekli.
1. Lig kulupleri icin de formulu reddetmek en mantiklisi. Eger Besiktas ve Fenerbahce 1. Lige duserse onlarin cepleri dolacak.
2. Lig kulupleri konu ile iligli cekimser olmali ama onlarin arasinda da 1. Lig'e cikip Besiktas ve Fenerbahce ile oynayarak daha cok gelir kazanma umudunda olanlar vardir.
3. Lig kuluplerinin ise kabul etmek veya etmemek icin hic bir cikarlari yok. Tamamen vicdani karar vermeleri gerekli. Onlar da, bir cok 1. Lige cikma hayalinde olmayan 2. Lig kulubu gibi, vicdani karar verecek ve sike yapan dussun demislerdir muhtemelen. Tipki alt liglerde bu ise karisan takimlara uygulandigi gibi. (tabii biraz komplo teorisi olacak ama kabul etmeleri icin o liglere daha cok gelir aktarma vaadi yapilmis da olabilir.. ornegin bu liglerin TV'de yayinlanma vaadi verilebilirdi).
Yani bu denklemin icinde Besiktas ve Fenerbahce'nin en az hasar almasini dusunen tek kurum TFF idi (Gerci Fenerbahce'yi yollamadigi gibi Besiktas'i da yollamamasi gerekirdi TFF'nin. Besiktas'a buyuk kazik atildi bence). Simdi bu kadar sey olup bittikten sonra o donemin TFF'sini Fenerbahce'nin zarar gormesi icin calisan bir kurum olarak gostermek sadece Aziz Yildirim'in 15 yildir yaptigi gibi kendi zaaflarini baskalarini hedef gostererek kapatamaya calismasindan baska bir sey degil benim gozumde.
Hala cikip o sozler benim agizimdan cikmadi demesini veya futbol konusurkan araya sokulmus ekin dikme lafinin ne anlama geldigini aciklamasini bekliyorum. Ama tabii o konuda is isten gecti. Bunlari yapabilecek olsa mahkemede yapardi.
Aydınlar’dan açıklama "Yeter Artık”
Evet, gerçekten yeter artık. Buradan Fenerbahçe’nin yönetimine net bir şekilde sesleniyorum… Gizemli belge tanımlamaları, perdenin arkasındaki gizli güçler imaları ve türlü taktiklerle biçimlendirdiğiniz iletişim stratejilerinin, 106 yıllık dev bir kurumu düşürmüş olduğu uçurum açık ve net ortadadır. Artık haberleri gazetelerden okuyarak bilgi sahibi olma çabasındaki büyük Fenerbahçe taraftarını yanıltma, etkileme ve onların gücünü kullanma çabasıyla oluşturmaya çalıştığınız kalkanın, bu kulübün geleceğini de yok edecek demir bir perdeye dönüştüğünü biraz vicdan sahibi iseniz görün. Görün ki, şahsi bekanızı kurtarmaya dönük taktikleri bir an olsun bir kenara bırakıp, ülkenin en büyük kulübünün düşürmüş olduğunuz bu durumdan nasıl çıkabileceğini ve uğrattığınız zararları nasıl tazmin edeceğinizi düşünmeye çalışın.
Gerçekten yeter artık… Getirmiş olduğunuz noktada bu büyük kurumun medyadaki haber gücünü kullanarak “Gerçekleri saptırma” amacıyla yaptığınız haberlerin her gün bu Kulübe biraz daha darbe vurduğunu, bunun da onarılmaz yaralara sebebiyet verdiğini görmeye çalışın.
Yapmış olduğunuz açıklamalarda “pazarlık belgesi” diye servis ettiğiniz bir belge var… Size buradan açıkça sesleniyorum… Bu belgeyi ve pazarlığı kim yaptıysa esas onların adını ortaya çıkartın. Tüm kamuoyunun bilmesini isterim ki, bu pazarlık asla eski federasyon tarafından yapılmamıştır. Fenerbahçe yöneticileri görüşemedikleri için eski federasyon sadece UEFA’dan randevu almıştır. Buradan net bir şekilde açıklıyorum; UEFA ile yapılan bu pazarlık üç Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi ve bir avukat tarafından yapılmıştır. Gerçekten vicdanlı ve dürüst insanlar iseniz bu yöneticilerin isimlerini açıklayın, ya da bu yöneticiler ortaya çıkıp dürüstçe bu süreci anlatsınlar.
Gelinen nokta gösteriyor ki, adalet, vicdan ve doğrular adına susmak ve sessiz kalmaya çalışmak, hedefi sadece bu kurum üzerinde vesayet oluşturmaya çalışanlara fırsat sağlıyor. Önümüzdeki günlerde gelinen nokta ve tamamlanan Sportif Yargılama ile ilgili yaşananları tüm çıplaklığıyla kamuoyu ile paylaşacağım.
Saygılarımla
Mehmet Ali Aydınlar
http://amkspor.com/2013/08/31/aydinlardan-aciklama.html