Originally Posted by
davidvilla
Hayır ileri geri oyunun cift yönünü oynayabilen oyuncu dedin ilk aklıma gelenler bunlar oldu o açıdan verdim örnekleri.
Sen şimdi şey mi diyorsun futbolcu özelliği olarak Gaitan Perez Salvio, Selcuk Sneijder Engin'den karakteristik özellik olarak defansif görevleri de ekstradan yapabiliyor mu diyorsun?
Ben sana söyleyeyim o oyuncular , Gs'de saydıgım 3lüden defansif olarak kat kat zayıf oyuncular, ne ikili mucadeleleri var ne sertlikleri. He ileri geri koşuyorlar diyorsan da yine sorun taktikten değil oyuncuların fizik-kondüsyon hazırlıgından kaynaklanan bir nokta yani taktik dizilimde yine yanlışlık vardır diyemeyiz. Ayrıca "çalışkanlık" bugun dizilimin ne olursa olsun ne yetenekte oyuncun olursa olsun gördüğüm kadarıyla modern futbolda zaten olmazsa olmaz.
Benim burada örneklemek istediğin cift ön liberolu oynayabilen takımlar oldugu gibi bu tarz oynayan takımların da oldugu hatta Barca ile deplasmanda bile bu profilde oyuncularla çıkıp oynayabildikleri.
Bugun Real ile oynasınlar yine aynı dizilişle çıkacaklarından sen de ben de eminiz.
Yani bugun Gs, Melo - Amrabat Sneijder Bruma - Drogba Burak çıksa Fatih Terim'in yemediği küfür kalmaz. Ama dünyada bunu oynayan takımlar var işte. Hem de 1.torba takımı.