
Originally Posted by
perpetua
Beyler ufak bir seyler yazmak istiyorum.
Benim herhangi bir politik gorusum yoktur. Ozellikle Turkiye'deki hem iktidar hem de muhalefet partileri benim dusuncelerimi ve fikirlerimi tek basina hic bir zaman temsil etmez. Birisinin ekonomi konusundaki yaklasimini begenirim, digerinin dis politika, digerinin ic politika, digerinin egitim vs. vs. vs.
Bu nedenle de sanki takim tutar gibi parti tutmam. Gerci takim tutma meselesine bakis acim da farkli degildir ama o baska bir konu.
Provokasyon her zaman olabilir. Bir siyasi goruse sahip olanlar, baskalarini kotu durumda birakmak icin olaylari alevlendirebilir. Kargasa cikartabilir. Bunlar ilk defa bizde olmuyor, en son da bizde olmayacak. Bu nedenle ben provokasyon yapana kizamam. Kendi siyasi gorusunu one cikartmak icin komplo kurana da kizamam.
Ama bunlarin olabilecegini ongormeyip, hazirlanmayana, kendisini korumak icin gerekli olanlari yapmayana kizarim. Cunku meseleyi yonetmesi gereken, olaylari engellemesi gereken o kisilerdir.
Komployu yapani suclayanlar ise bu komployu ongoremeyen veya kendisinden uzak tutamayanlardir.
Olaylara bu pencereden bakmak bence cok daha mantikli. Yoksa kisir tartismalar sonsuza dek devam eder.
Bir ülkede karşı konulamaz deredece varolması engellenemeyen bir güç varsa sahte yargılamalar ile istediğini de yargılatır, düzeni yaratanları da satın alır, prokovokasyonların engellenmesini ya da engellenmemesini de sağlar. Bence yeterince açık oldu. Daha açık yazamam çünkü.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı