Quote Originally Posted by di canio View Post
Ne desek boş ama son kez yazayım. Beşiktaş TFF tarafından Süper Lig(1. Lig, Milli Lig) şampiyonu olarak görülmüyor. Beşiktaş Federasyon Kupasını kazanıyor, bu şampiyonluk Türkiye şampiyonluğu olarak sayılıyor. Süper Lig (1. Lig, Milli Lig) şampiyonluğu değil, Türkiye şampiyonluğu. Federasyon Kupası farklı, Mlli Lig farklı bir organizasyon. Hangi kaynağa bakarsan bak Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonluğu sayısı 11'dir. Türkiye şampiyonluğu ise 13 kabul edilir, 2 Federasyon Kupası nedeniyle. Oyunda da 11 Süper Lig, 2 Federasyon Kupası'nı topla, 13 şampiyonluk. Derdin Süper Lig şampiyonluğunun diğerlerinden eksik görünmesi ise TFF'ce de diğer kaynaklarca da kabul edilen bu. Beşiktaş'ın 11 Süper Lig şampiyonluğu var. İlk mesajlarında "2 kez şampiyon olduktan sonra 3. yıldızı takacağız" gibi bir şey yazmıştın sanırım. Beşiktaş'ın 2 kez şampiyon olması 3. yıldızı takmasını gerektirir. Yıldız uygulaması Türkiye şampiyonluğuyla alakalı bir şey. Şu an Süper Lig şampiyonu Türkiye şampiyonu olduğu için yıldız uygulamasında geçerliliğini sürdürüyor. 1959'dan öncesi için ise Federasyon Kupası şampiyonluğu Türkiye şampiyonluğu sayıldığı için eklenmiş. Bana kalsa Milli Küme şampiyonlukları da dahil edilmeli yıldız uygulamasına. O şampiyonluklar da Türkiye şampiyonluğu. Edilse bile Milli Küme şampiyonlukları Süper Lig şampiyonluğu sayısına etki etmez. Çünkü bunlar Süper Lig'den farklı organizasyon.

Ben daha fazla yazmayacağım. Çünkü sen aynı şeyde diretmekte ısrar edeceksin.
Ben size en resmi kurumun bilgisi ile geliyorum ve de bu resmi kurum olan TFF şampiyonluk sayılarını;Gs 19-Fb 18-Bjk 13-Ts 6 -Bursa 1 şeklinde kabul ediyor. Ve de alta SADECE Beşiktaş ile ilgili bildiğimiz notu koyuyor.Eğer bu oyun en gerçekçi şekilde yapılıyorsa en gerçekçi yol gerçeği yansıtmaktır.Kendimize göre doğru olanları değil resmi olan sayıları oyuna yansıtmaktır.

Daha önce de defalarca belirttiğim gibi bu oyun gerçek bilgilere göre yapılmalıdır.Lig tarihi ve şampiyonluk sayıları TFF de ki gibi olmalı ve Beşiktaş ile ilgili olan not oyuna aktarılmalıdır.Doğru olan resmi olarak 13 olan sayıyı 11 göstermek değildir.

Lig tarihine bu notu ekleyerek,Beşiktaş tarihinde bu şampiyonluk sayısını 13 yapmak sizi neden bu kadar tepkiye sürüklüyor.Siz resmi kuruluşsanız resmi olan bilgileri yazmak zorundasınız.