1 ile 30 arası toplam 59 sonuç

Konu: Semih Kaya

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by BoMccalebb View Post
    Mesela Egemen milli takımda Semih'in arkasında ama Semih'ten her türlü çok daha iyi bir oyuncu. İksiinin CA değeri eşit. Özellik olarak bi kıyas yapın Semih'in hangi özelliğini Egemen'in önüne koyarsınız siz ve neden? Havadan mı iyi? Markaj mI? Top kapma mı? Pozisyon alma mı? Oyunda Semih'in bazı stoper özellikleri Egemen'den iyi ama neye göre verildi bu değerler ben onu merak ediyorum.

Semih için bu değerlere normal diyebilirsiniz o zaman ben Egemen için anormal derim bu değerler. Semih ilk sene bile çok kolay çalım yiyen, darbe alınca dağılan bir oyuncuydu. Fakat yanında lider özelliği yüksek onun açığını kapayan bi stoper vardı. Buna ek olarak o sene Galatasaray inanılmaz iyi bi takımdı. Tam anlamıyla bi takımdı ve Semih'e fazla iş düşmüyordu. Geçen sene Semih'in iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Milli takım performansı ortada. Bu sene yaptığı başlangıç ortada.

Semih'in CA değeri 125 olabilir fakat Semih 125'ken Egemen'in 125 olması bana yanlış geliyor. Ayrıca PA değerinin 150 olmadığı konusunda çok net ısrarcıyım. Dediğim gibi bu kadar kolay çalım yiyen, her darbe aldığında yıkılan, topa girmeyi hiç bilmeyen, top tekniği olmayan bi oyuncun alabileceği maximum değer 135 olmalıdır.
    Egemen neye gore daha iyi oyuncu?

Semih'in Milli takim performansi ortada derken?

Egemen'in en son milli takim'da oynadigi ve 3-1 yenildigimiz Macaristan macinda kac defa adamini kacirdigini bir defa daha izle istersen.

Egemen guclu bir oyuncu. Bu da yansitilmis.

Sol ayakli Egemen'in yerine Milli Takim'da sol stoper sag ayakli Semih oluyorsa bence oncelikle Egemen'in neleri yapamadigini gormek lazim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Egemen neye gore daha iyi oyuncu?

Semih'in Milli takim performansi ortada derken?

Egemen'in en son milli takim'da oynadigi ve 3-1 yenildigimiz Macaristan macinda kac defa adamini kacirdigini bir defa daha izle istersen.

Egemen guclu bir oyuncu. Bu da yansitilmis.

Sol ayakli Egemen'in yerine Milli Takim'da sol stoper sag ayakli Semih oluyorsa bence oncelikle Egemen'in neleri yapamadigini gormek lazim.
    Milli takıma çağrılma/çağrılmamanın ilk kriter olmadığını sanıyordum ben?

Macaristan maçında yedirdiği gol, Romanya maçında Volkan'ın yediği hatalı golde de adamını kaçırması, son Hollanda maçında yaptığı zamanlama hatası falan da Semih'in milli takımdaki aklıma gelen hataları. Hele golden sonra Cocis'in bomboş kaçırdığı pozisyonda yaptıklarını Egemen'in kariyeri boyunca yaptığını sanmıyorum.

Semih'in daha bugün Egemen'den daha iyi bir oyuncu olarak yansıtılması, oyunda bir kaç sene oynayınca "büyük ihtimal" Egemen'in olduğundan çok çok daha iyi bir oyuncu olacak olmasını aklım almıyor.

Mesaj Yetkileri