Her türlü hatayı bir şekilde anlarız yada anlamaya çalışırız da bu nasıl bir saçmalık, bunu nasıl başarmışlar cidden merak ediyorum aslında, özel bir kod falan yazmaları gerekir sanırım bir teklifin karşıya %85 oranında daha az yansıması için. Full sürümü görmeden keşke oyunu hiç almasamıydım acaba demeye başladım.
Bu olaya iyi tarafından bakarsak henüz Beta sürümde karşılaştık bu hatayla. Tam sürüme kadar düzeltirler. Daha önemlisi yıllardır eleştirilen transfer saçmalığıyla ilgileniyorlarmış. Ben şahsen hiç umursamadıklarını düşünüyordum.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Harbiden fena canım sıkıldı, soğudum oyundan. Umarım düzeltirler bu geceye kadar zira bu gece 00.00'da full olarak yayınlanacak oyun.
2 oyundur en kötü 15m satıtıgım fernandesi degeri 8m olmasına ragmen teklif ediyorum gelen teklifler(paris bile 800 teklif ediyor) gercekten gülünç mü desem rezil mi desem adını koyamadım gercekten bu son guncelleme insanı oyundan sogutur...
Yahu ben bu soguyanları anlayamıyorum. Adı üstünde BETA-DEMO. Full oyun değil ki. Hatalar olabilir, hataların görülmesi icin bu versiyonlar var fakat güzel olan bir şeyi nasıl bozmuslar anlasılması zor.
Transfer sorunu ile ilgili bir cözüm buldum ama ise yarar mı bilmem ?
STEAM'i ve FM'yi kapatıp, cıkıs yapıp bastan giris yapınca ve bastan baslatınca oyunu bu transfer tekliflerindeki düşme sorunu cozülüyormusmus. Deneyin derim.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Böyle bir sorun ilk başta yoktu güncelleme ile kötü ettiler bizim sitemimiz bunadır.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Neyse yarından sonra her şey netleşecek bakalım daha ne kadar beter bir oyun sunabilirler bize![]()
Maç motoru sizde de ilginç şeyler yaratıyor mu? frikiği 17 olup bütün sene 1 frkik golü atamayan oyuncular, 8-9luk 90a takan frikikçiler, long shotsı 15+ olup süreli kalecinin kucağına yavaşça uzaktan vuran ortasahalar, sürekli direkten dönen toplar...
beşiktaşla oynuyorum, 2. sezondayım, iyi de bir kadrom var, lige yeni yükselmiş adana ds takımı ile maç yapıyorum 3-0 öndeyim zaten çok üstün oynuyorum dk 70, bi mutfağa gidiyim maç oynansın dedim döndüm ne göreyim? maç 4-3 bitmiş, 72-74-77 de goller yemişim 3-3 olmuş, 90+2 de gol atmışım 4-3 bitmiş ???
zibilyon tane tek kale maç oynuyorum, bir kornerden 1-0 yeniliyorum yada 1-1 felan bitiyor, gerçekten son 2 fm'nin maç motoruyla hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum.
Kasıtlı yapıyorlar bence. Yoksa bunca hata bi arada asla mümkün değil. Her seride şikayetler olurdu. Sakatlık fazla, şutlar direkten dönüyor vs. Kısmen de göreceli ve hatta kısmen bizimle ilgili olan hatalardı bunlar. Ne bileyim sakatlık çok olunca antrenmanda hata yapmış olabiliriz diyorduk ya da 3 top direkten dönünce e kaleye 25 tane şut atmış takım 3 tane dönebilir direkten diye aslında kendimizi avutmaya yönelik ama mantıklı gelen açıklamalar yapabiliyorduk. Ama şu son saçmalıklar kabul edilebilecek türden değil. Oyunun en önemli 2 olayı transfer ve maç motoru. İkisi de berbat durumda. Pes dedirtecek türden hem de.
Cidden kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum. Yarın tam sürümde 3-5 saçmalığı düzeltip koyacaklar önümüze buna da şükür deyip oturcaz. Sırf bu yüzden yaptıklarına inanıyorum. Allah sevindirmek için önce eşeği kaybettirir sonra buldurur derler ya o hesap.
Bütün konuyu okudum baştan aşağı ama biraz abartılmış gibi geldi açıkcası, sonuçta adamlar oyunu 1 kasım itibariyle çıkaracaklar şu an oyunu sadece bir kaç kişiye oynatıp kapalı beta yapabilirlerdi ama farklı bir yol izleyip ön sipariş veren herkese oyunu denemesi için beta keyleri yolladılar ve beta sürümü için geri bildirim bekliyorlar. Yerden yere vurmak biraz haksızlık gibi geldi. Gerçi söylenen hatalar SiGames gibi bir firmaya yakışmayacak derecede büyük hatalar ama Final versiyonuna kadar beklemek en doğrusu bence.
Kapalı beta da vardı.
Arkadaşlar oyun BETA. Beta süreci, oyundaki hataların oyun yapımcılarına bildirilip onların tam sürüm çıkana kadar bu hatalara çözüm bulmasına yardımcı olmak içindir. Beta'yı geçtim, steamde daha alfa aşamasında olan oyunlar bile satışa çıkıyor artık. Bunları yazmamdaki amaç SIgames'i savunmak değil. "Oyun hatalarla dolu" diyenlerin amerikayı yeniden keşfetmediklerini göstermek için bunları yazdım.
Ha tam sürüm çıkınca da maç motorunda denyoluklar olacaktır orası ayrı. Maçın genişeltilmiş ya da önemli anlarını izleyip, sanki 90 dakika maçı izlemiş gibi "defansın arkasına atılan her top gol oluyor" gibi saçma yorumlar yazanlar da olur, tutarlı yorumlar yazanlar da olur. Ama oyun betadayken yakınmanın bir faydası yok. yararlı olmak istiyorsanız SIgames forumlarına gider, oraya bildirim yaparsınız.
Bu oyunun rakibi yok piyasada. Olsaydı durum böyle olmazdı. Ha rakipleri olmamasına rağmen kapalı beta ve açık beta sürecinde sürekli maç motoruyla uğraştılar.
Umarım bu sene tam sürümde adam gibi bir maç motoru karşımıza çıkar da Şubat'ı beklemeyiz yine.
Aydın'a katılıyorum.
Piyasada tekel olması tabi ki bunları etkiliyor. Ancak kimsenin kafasına da silah zoruyla "Beni satın alacaksın" demiyorlar. Her sene aynı tartışmaları yapıyoruz, yol alıyor muyuz ? Arpa kadar. Bu yüzden tek tavsiyem şu olabilir. Oyuna girdiğiniz zaman bunun bir oyun olduğunu unutmayın. Realite bir tarafa ; Oyun bir tarafa. Evet biraz fazla kaptırıyoruz kendimizi ama tamamen gerçekle örtüştürüp gerçekçi hedefler beklemek, bir oyundan daha fazlasını gerektirir.
...
her macta olamasada 2-3 macta bir kesin bi top dırekten donuyor
birde su kalecilere kısa pasla cıkmayı ayarlasalar kalecıye dırektıf verdıgım halde okuz gibi vuruyo
yıllardır süregelen 4231 taktiğimi GS de devam ettiriyorum. evimde erciyes bana karşı %60 topla oynuyor. ama erciyes in kaleme şutu yok. benim şut sayımda 20 küsür kaleyi bulan da 2 şut 2 side gol daha ilginci 2 side penaltıdan. gülermisin ağlarmısın hoplarmısın zıplarmısın... Ben artık gerçekçi bir menajerlik deneyimi istiyorum yeter artık ya.
Söylediklerine katılıyorum ancak, ben oyuna başlarken genelde hazırlık maçlarından en az 2-3 tanesini full izlerim.. Rakip bizim ceza sahamızın önünde dilediği gibi top dolaştırıyor, ara pası denemiyorlar bile 1-2 kere deniyorlar onlar da geçiyor.. Bu sinir bozucu bir durum.. O yüzden biraz daha yapıcı konuşursak fena olmaz.. Bu bir oyun elbette ve henüz beta aşamasında ancak şu an gördüğümüz hatalar o kadar fazla ki bu oyununun transfer dönemine kadar düzelme ihtimalini görmüyorum ben.. Hatta o dönemden sonra bile bazı hataları gider-e-meyecekler onu da biliyorum.. Tek istediğimiz SiGames'in müşterilerine biraz daha saygılı olması.. En azından bunu hak ediyoruz..
bu ne saçmalık ya griezmann ın 24m lik serbest kalma maddesi var veriyorum bu rakamı teklifim reddediliyor ben 24 m veriyorum haberlerde 3.7mlik teklifi sociedad reddetti diye çıkıyor
X değerindeki adamı betanın ilk halinde 2X'e satabiliyorken, bu adama güncelleme sonrası X/10 değerinde bile teklif gelmemesi kepazeliğin dik alasıdır, haksızlık filan da değildir. Böyle bir hatanın daha fikir aşamasında bile olmaması gerekir, bırakın betayı. Bunların yaptığı rezillik boylarını aştı artık, her sene aynı terane, piyasa hangi oyun bu kadar eleştiri alıyor bunlardna başka. Karteliz diye bu kadar vurdumduymazlık olmaz ki!
Benim kızdığım nokta da neden çalışan sistemi bozuyorlar? Beta'yı ilk oynadığımda maç motorundaki herkesin yakındığı hatalar dışında gayet iyiydi oyun(bana göre aşırı da değildi hatalar, tolere edilebilir düzeydeydi). Aha dedim, geçen yıldan sonra düzelmişler; yok arkadaş. Şimdi ne yaptılar da transfer sistemini berbat ettiler, nereden çıktı; anlamak mümkün değil. Muhtemelen tam sürüme kadar düzelir, ben zaten betada kariyeri oyunu tanımak amaçlı yaptım ancak devam etmek isteyenler olacaktır; onlara yazık oldu. Bu transfer saçmalığıyla oynanmaz bu oyun.
Öncelikle bende SiGames'i savunmuyorum mevcut hatalar gerçekten çok komik, hatta komikliğin de ötesinde ama Beta aşamasında bu tarz hataların olabileceğini düşünüyorum. Senin X değerindeki oyuncuya yaptığın teklifde X/10 gibi gidiyor aklıma şöyle bir fikir geldi dediklerini sanmıyorum ve düzeltilecektir final sürümünde. Gece gelecek güncelleme ile ortadan kalkar sanıyorum, ama maç motorunun mükemmelleşeceğini beklemek sanırım Pollyannacılık olacaktır.
Ayrıca tekel olduğu için böyle hataları düzeltmeme yoluna gittiklerini sanmıyorum Fifa'ya bakarsak Momentum denilen ne idüğü belirsiz bir özellik var kaç senedir ve o kadar komik sahneleri yaşatıyor ki oyunda insan gülsün mü ağlasın mı bilemiyor ve oyunun rakibinin olmadığını da söyleyemeyiz.
Bu oyundan bir cacık olmaz
Bu kadar şikayetiniz varsa, almayın, oynamayın arkadaş, bizde şikayet ediyoruz ama burada gelip aman o kötü aman bu kötü aman oynanmaz demiyoruz. Eğer varsa bir şikayetiniz gidin SIGAMES forumlarında yazın şikayetinizi, burada yazmanız hiç bir şeyi değiştirmez.
Bu oyunu 2005 yılından beri oynayan biri olarak ne kadar geliştiğini bildiğim için SIGAMES'i sonuna kadar savunurum, ek olarak transfer tekliflerindeki %10 hatası muhtemelen verdiğiniz yada gelen teklifin %bilmemkaç altı geldiği için yani muhtemelen parasal olarak ufak bir kur hatası oluştu, bu nedenle teklifler az görünüyor olabilir. Bir sonraki versiyonda düzelteceklerdir. Oyununuzu kayıt edin ve bekleyin...
Oyunun "BETA" versiyonuna bile şikayet ediyorsunuz, eğer oyunda hata olmasa zaten adamlar BETA diye bir sürüm çıkarmazdı, bu hataları görmek için çıkarıldı bu BETA...
Full sürüm çıksın tam manasıyla yorum yaparız. Arkadaşlara katılıyorum bu oyun rakipsiz bu nedenle beğenmesek de alıyoruz. Ama keşke bu kadar 3D'ye bulaşmasalardı. 2D'li gayet güzeldi...
Maç motoruyla ilgili düzeltmeler yaparken maç motorunda başka bir noktada bir defo oluşması olağandır, giderilir.
Ama transferle ilgili tek bir sıkıntı yokken transferin hangi noktasına burunları soktular da olayın en temel noktasında hata yarattılar anlamak mümkün değil.
Maç motoruyla ilgili bir hata oyunu oynanmazlıktan çıkarmaz ama bu çıkarır. Üstelik hata en başında olsa amenna da güncelliyoruz deyip çalışan ve de üstelik oyunun olmazsa olmazı olan bir noktayı çalışmaz hale getirmek benim şu ana kadar ki bu oyunu ben de 1998'den beri oynarım hiç görmediğim bir şey.
Düzeltecekler tabii ki, düzeltecekler bekleyin ne demek, yok bir de düzeltmeselerdi bari. Olay düzeltmeleri değil, olay işin ABC'sinde bile kusur yaratmayı başarabilmek.