1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Eogh View Post
    Bütün konuyu okudum baştan aşağı ama biraz abartılmış gibi geldi açıkcası, sonuçta adamlar oyunu 1 kasım itibariyle çıkaracaklar şu an oyunu sadece bir kaç kişiye oynatıp kapalı beta yapabilirlerdi ama farklı bir yol izleyip ön sipariş veren herkese oyunu denemesi için beta keyleri yolladılar ve beta sürümü için geri bildirim bekliyorlar. Yerden yere vurmak biraz haksızlık gibi geldi. Gerçi söylenen hatalar SiGames gibi bir firmaya yakışmayacak derecede büyük hatalar ama Final versiyonuna kadar beklemek en doğrusu bence.
    Kapalı beta da vardı.

Arkadaşlar oyun BETA. Beta süreci, oyundaki hataların oyun yapımcılarına bildirilip onların tam sürüm çıkana kadar bu hatalara çözüm bulmasına yardımcı olmak içindir. Beta'yı geçtim, steamde daha alfa aşamasında olan oyunlar bile satışa çıkıyor artık. Bunları yazmamdaki amaç SIgames'i savunmak değil. "Oyun hatalarla dolu" diyenlerin amerikayı yeniden keşfetmediklerini göstermek için bunları yazdım.

Ha tam sürüm çıkınca da maç motorunda denyoluklar olacaktır orası ayrı. Maçın genişeltilmiş ya da önemli anlarını izleyip, sanki 90 dakika maçı izlemiş gibi "defansın arkasına atılan her top gol oluyor" gibi saçma yorumlar yazanlar da olur, tutarlı yorumlar yazanlar da olur. Ama oyun betadayken yakınmanın bir faydası yok. yararlı olmak istiyorsanız SIgames forumlarına gider, oraya bildirim yaparsınız.

Bu oyunun rakibi yok piyasada. Olsaydı durum böyle olmazdı. Ha rakipleri olmamasına rağmen kapalı beta ve açık beta sürecinde sürekli maç motoruyla uğraştılar.

Umarım bu sene tam sürümde adam gibi bir maç motoru karşımıza çıkar da Şubat'ı beklemeyiz yine.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Kapalı beta da vardı.

Arkadaşlar oyun BETA. Beta süreci, oyundaki hataların oyun yapımcılarına bildirilip onların tam sürüm çıkana kadar bu hatalara çözüm bulmasına yardımcı olmak içindir. Beta'yı geçtim, steamde daha alfa aşamasında olan oyunlar bile satışa çıkıyor artık. Bunları yazmamdaki amaç SIgames'i savunmak değil. "Oyun hatalarla dolu" diyenlerin amerikayı yeniden keşfetmediklerini göstermek için bunları yazdım.

Ha tam sürüm çıkınca da maç motorunda denyoluklar olacaktır orası ayrı. Maçın genişeltilmiş ya da önemli anlarını izleyip, sanki 90 dakika maçı izlemiş gibi "defansın arkasına atılan her top gol oluyor" gibi saçma yorumlar yazanlar da olur, tutarlı yorumlar yazanlar da olur. Ama oyun betadayken yakınmanın bir faydası yok. yararlı olmak istiyorsanız SIgames forumlarına gider, oraya bildirim yaparsınız.

Bu oyunun rakibi yok piyasada. Olsaydı durum böyle olmazdı. Ha rakipleri olmamasına rağmen kapalı beta ve açık beta sürecinde sürekli maç motoruyla uğraştılar.

Umarım bu sene tam sürümde adam gibi bir maç motoru karşımıza çıkar da Şubat'ı beklemeyiz yine.
    Söylediklerine katılıyorum ancak, ben oyuna başlarken genelde hazırlık maçlarından en az 2-3 tanesini full izlerim.. Rakip bizim ceza sahamızın önünde dilediği gibi top dolaştırıyor, ara pası denemiyorlar bile 1-2 kere deniyorlar onlar da geçiyor.. Bu sinir bozucu bir durum.. O yüzden biraz daha yapıcı konuşursak fena olmaz.. Bu bir oyun elbette ve henüz beta aşamasında ancak şu an gördüğümüz hatalar o kadar fazla ki bu oyununun transfer dönemine kadar düzelme ihtimalini görmüyorum ben.. Hatta o dönemden sonra bile bazı hataları gider-e-meyecekler onu da biliyorum.. Tek istediğimiz SiGames'in müşterilerine biraz daha saygılı olması.. En azından bunu hak ediyoruz..

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Artul View Post
    Tek istediğimiz SiGames'in müşterilerine biraz daha saygılı olması.. En azından bunu hak ediyoruz..
    Bunu forumlarına yazınca siliniyor , işte aldığımız saygı ...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Tek istediğimiz SiGames'in müşterilerine biraz daha saygılı olması.. En azından bunu hak ediyoruz..
    forum moderatörleri biraz fazla hassas orada. mesela ben burada oyun hakkında "oyun çok kötü" diye yazılan düz bir mesajı sildim. çünkü oyunun neden kötü olduğu hakkında hiçbir bilgi yoktu.

ama buradaki bir arkadaşımız (Eogh) gayet açıklayıcı bir mesaj yazmıştı oraya ve bu mesajı sildiler. silinme bahanesi de şu: yapıcı eleştiri değilmiş Eogh'un eleştirisi.

yapıcı olsun veya olmasın, o eleştiriye doğru düzgün bir cevap verilmesi gerekirdi oradakilerin. beta forumunda hata bildirilen forumda direkt olarak oyunun yapımcıları ile muhattap oluyorsunuz ve hata bildirdikten sonra size "teşekkür ederiz, ilgileneceğiz" diye bir mesaj atar oyunun yapımcıları. ama bu forum moderatörleri kraldan çok kralcı gibi duruyor.

transfer hatası, maç motoru hatası gibi şeyler beta diye sindirilebilir ancak tam sürümde de bu hatalarla çıkarlarsa karşımıza skandal olur.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

forum moderatörleri biraz fazla hassas orada. mesela ben burada oyun hakkında "oyun çok kötü" diye yazılan düz bir mesajı sildim. çünkü oyunun neden kötü olduğu hakkında hiçbir bilgi yoktu.

ama buradaki bir arkadaşımız (Eogh) gayet açıklayıcı bir mesaj yazmıştı oraya ve bu mesajı sildiler. silinme bahanesi de şu: yapıcı eleştiri değilmiş Eogh'un eleştirisi.

yapıcı olsun veya olmasın, o eleştiriye doğru düzgün bir cevap verilmesi gerekirdi oradakilerin. beta forumunda hata bildirilen forumda direkt olarak oyunun yapımcıları ile muhattap oluyorsunuz ve hata bildirdikten sonra size "teşekkür ederiz, ilgileneceğiz" diye bir mesaj atar oyunun yapımcıları. ama bu forum moderatörleri kraldan çok kralcı gibi duruyor.

transfer hatası, maç motoru hatası gibi şeyler beta diye sindirilebilir ancak tam sürümde de bu hatalarla çıkarlarsa karşımıza skandal olur.
    Ayrıca gayet de yapıcıydı, sadece her güncellemede beliren yeni hatalardan usanmayı eleştiren biraz sivri bir dil mevcuttu o kadar.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Forumdan bir arkadaşımız yazdı ama ben yazmadım o kadar ingilizce bilgim yok yalan olmasın

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Oyun aslında kötü değil zaten, sadece çok basit yerlerde hata yapıyorlar.. Maç motoru düzeldiği takdirde oyun bugüne kadar yapılan en iyi FM oyunu olur lakin daha önce dediğim gibi SiGames müşterilerine haksızlık ediyor.. Oyunun beta sürümü dahi olsa, bu kadar basit ve kötü hatalarla oyunu sunmaları umurlarında değilmişiz hissiyatı yaratıyor.. Benim itirazım oyuna değil bu umursamazlığa.. Yoksa bu kul yapımı bir oyundur hatasız olması beklenemez..

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Oyun aslında kötü değil zaten, sadece çok basit yerlerde hata yapıyorlar.. Maç motoru düzeldiği takdirde oyun bugüne kadar yapılan en iyi FM oyunu olur lakin daha önce dediğim gibi SiGames müşterilerine haksızlık ediyor.. Oyunun beta sürümü dahi olsa, bu kadar basit ve kötü hatalarla oyunu sunmaları umurlarında değilmişiz hissiyatı yaratıyor.. Benim itirazım oyuna değil bu umursamazlığa.. Yoksa bu kul yapımı bir oyundur hatasız olması beklenemez..
    Aynen. 2-3 senelik bir oyun yapımcısı olsa neyse. 20 senedir piyasadasın.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Öyle bi hava var ki sanki takımlar sahaya 7 kişi çıksa ya da sahada hentbol oynasa sırf BETA diye normal karşılanması gerekiyormuş gibi.

Herşeyi bi kenara bırakırsak temel noktalar yani transfer ve maç motoru optimize edilirse evet bu seri gelmiş geçmiş en iyi oyun olabilir ki bu her seri için geçerli. Her defasında transferdeki ve maç motorundaki sıkıntılardan yakınıyoruz ama inatla her defasında saçmalıklar oluyor.
    Neyse 12 saat kaldı full sürüme.. Ortaya çıkacak herşey..

Türkiye saati ile kaçta çıkıcak acaba bilgisi olan var mı ?

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by raulbravokan View Post
    02.00 olması lazım

Nesil
    2006
    Yer
    Kırıkkale

Quote Originally Posted by raulbravokan View Post
    Türkiye saati ile 02.00 de..

Nesil
    2003

Aydin bu konuda sana katilamiyorum.

Silinen mesajin ilk cumlesi bu.

"I'd like to start my paragraph with saying congratulation for downgrading the game while trying to upgrade it"

Yani daha ilk cumleden yazilan:

"Oyunu ilerletmek yerine geriye goturdugunuz icin sizi tebrik ederim"

Bir elestiriye boyle baslarsaniz gerisini kimse zaten okumaz. En iyi kalpli, en iyin niyetli birisi bile okumaz.

Mesaj daha ilk cumleden kisaca "iyi b*k yemissiniz" diyor size.

Maalesef bu daha cok bize ozgu bir tarz. Hayatinda yuz yuze konusmadigin, hic bir hukukun olmayan birisi ile (veya sirketin calisanlari ile) iletisime bu sekilde baslarsan yaptigin terbiyesizlik kabul edilir. Elestiri degil.

Bir restoranda garsona boyle hitap edersen, yiyecegin yemegin icinde en azindan tukuruk, sumuk vs. olur. Kimse kimsenin kolesi degil ve bu sekilde davranilmayi hak etmiyor.

Evine yemek goturmek icin (adamlar ac demiyorum veya acindirmiyorum ama calismanin temel amaci bu degilmidir zaten?) para kazanmaya calisan birisine hayvan muamelesi yapmanin kimseye faydasi yok.

Tabii kultur farkliliklari mutalaka olacaktir. Ama nasil bir yabanci turistin Turkiye'ye gelip bizim adetlerimize uygun olmayan seyleri yapmasi bizim tepkimize neden oluyorsa. Biz de onlarin evine gidip onlarin adetlerine uygun olmayan seyler yaptigimizda tepki vermelerini anormal karsilamamak gerekli.

Oyuna gelince. Bir suredir oynayamadim ama okudugum kadariyla bu transfer meselesi disinda cok ciddi bir sorun yok. Bu da mutlaka cok kisa surede cozulecektir. Mac motoru surekli gelisen bir sey. Bazi konularda ilerleme olur, bazi konularda gerileme. Bu yillardir boyle. Oldugu gibi kabul etmek en dogrusu bence.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by perpetua View Post

"I'd like to start my paragraph with saying congratulation for downgrading the game while trying to upgrade it"

Bir elestiriye boyle baslarsaniz gerisini kimse zaten okumaz. En iyi kalpli, en iyin niyetli birisi bile okumaz.

Maalesef bu daha cok bize ozgu bir tarz. Hayatinda yuz yuze konusmadigin, hic bir hukukun olmayan birisi ile (veya sirketin calisanlari ile) iletisime bu sekilde baslarsan yaptigin terbiyesizlik kabul edilir. Elestiri degil.

Bir restoranda garsona boyle hitap edersen, yiyecegin yemegin icinde en azindan tukuruk, sumuk vs. olur. Kimse kimsenin kolesi degil ve bu sekilde davranilmayi hak etmiyor.

Evine yemek goturmek icin (adamlar ac demiyorum veya acindirmiyorum ama calismanin temel amaci bu degilmidir zaten?) para kazanmaya calisan birisine hayvan muamelesi yapmanin kimseye faydasi yok.

Tabii kultur farkliliklari mutalaka olacaktir. Ama nasil bir yabanci turistin Turkiye'ye gelip bizim adetlerimize uygun olmayan seyleri yapmasi bizim tepkimize neden oluyorsa. Biz de onlarin evine gidip onlarin adetlerine uygun olmayan seyler yaptigimizda tepki vermelerini anormal karsilamamak gerekli.

Oyuna gelince. Bir suredir oynayamadim ama okudugum kadariyla bu transfer meselesi disinda cok ciddi bir sorun yok. Bu da mutlaka cok kisa surede cozulecektir. Mac motoru surekli gelisen bir sey. Bazi konularda ilerleme olur, bazi konularda gerileme. Bu yillardir boyle. Oldugu gibi kabul etmek en dogrusu bence.
    Ömer abi bunun turist adetleriyle alakasının olduğunu sanmıyorum. Hakaret edilmediyse oradaki her eleştiriye cevap vermek zorundalar. Mesajı editleyip adamın kendi ağzından yazmış gibi laf sokmak küstahlık. Mesajı komple silip uyarsa anlarım.

Batman Akham Orgins de bir sürü buglarla çıktı piyasaya ama millet töleranslıydı çünkü yapımcı el değiştirmişti. Yani garson yeni başlamıştı işe. Oyunu korsan olarak oynayan birine bu muameleyi yapsalar anlarım ama oyuna para vermiş birine bu muameleyi yapamazlar.

Ben oyuna para veriyorsam hakaret etmediğim sürece oyunu yerden yere vurabilirim.

Ben bu oyunu almaktan vazgeçersem firma için bir şey değiştirmez orası ayrı. Ama oyunun yapımcısı bana adam gibi cevap verirken moderatöre noluyor? Benim eleştirdiğim nokta bu.

Mesela sen araştırma şefisin. Burada sana yapılan eleştirilere yanıt vermeyebilir ya da gıcık gıcık yanıtlar verebilirsin. Bu seni antipatik yapar. Ama eleştirilere usturuplu bir şekilde yanıt vermek de senin elinde. Tercih meselesi. Ama bizim forum moderatörü senin adına konuşabilir mi? Konuşamaz. Başka bir örnek vereyim, sana veya araştırmaya yapılan bir eleştiriyi silerse ben o moderatörün yetkilerini alırım mesela.

Bunun kültür meselesiyle alakası yok bence bu yüzden.

benim eleştirim moderatöre. tayyip stayla

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Ömer abi bunun turist adetleriyle alakasının olduğunu sanmıyorum. Hakaret edilmediyse oradaki her eleştiriye cevap vermek zorundalar. Mesajı editleyip adamın kendi ağzından yazmış gibi laf sokmak küstahlık. Mesajı komple silip uyarsa anlarım.

Batman Akham Orgins de bir sürü buglarla çıktı piyasaya ama millet töleranslıydı çünkü yapımcı el değiştirmişti. Yani garson yeni başlamıştı işe. Oyunu korsan olarak oynayan birine bu muameleyi yapsalar anlarım ama oyuna para vermiş birine bu muameleyi yapamazlar.

Ben oyuna para veriyorsam hakaret etmediğim sürece oyunu yerden yere vurabilirim.

Ben bu oyunu almaktan vazgeçersem firma için bir şey değiştirmez orası ayrı. Ama oyunun yapımcısı bana adam gibi cevap verirken moderatöre noluyor? Benim eleştirdiğim nokta bu.

Mesela sen araştırma şefisin. Burada sana yapılan eleştirilere yanıt vermeyebilir ya da gıcık gıcık yanıtlar verebilirsin. Bu seni antipatik yapar. Ama eleştirilere usturuplu bir şekilde yanıt vermek de senin elinde. Tercih meselesi. Ama bizim forum moderatörü senin adına konuşabilir mi? Konuşamaz. Başka bir örnek vereyim, sana veya araştırmaya yapılan bir eleştiriyi silerse ben o moderatörün yetkilerini alırım mesela.

Bunun kültür meselesiyle alakası yok bence bu yüzden.

benim eleştirim moderatöre. tayyip stayla
    Abi zaten her şeyin haricinde buradaki insanların tepkisi hata yapılmasına değil. SI'ın genel tutumuna ve çalışanların tavırlarına.
    Önümüzde çok basit bi örnek var. Bu oyun Türkçe'ye çevrildi. İşin başında da sen vardın. Geçen sene çıktı yeri geldi eleştiri de aldınız biliyorum ama aradan 1 sene geçti, emek vermeye devam ettiniz. Yeni seride çeviri hataları yok mu var. Ama insanlar ortada bi çaba olduğunu görünce tüm o gereksiz eleştiriler ortadan kalktı.
    SI ne yapıyor peki? Yahu adamlar çıkardıkları yamayı zahmet edip 1 saat test etmeden önümüze getiriyorlar. Laf söyleyince de ağırlarına gidiyor.
    Nasıl yapıcı eleştiri yapılır bu adamlara biri bana anlatabilir mi? Soruyorum şu yama 1-2 saat test edilseydi saçma sapan transfer sorunu olur muydu?
    Yahu para veriyoruz. Karşılığını almak da en doğal hakkımız. En azından satıcının iyi niyetinden şüphe etmeyecek kadar bir şeyler koymaları lazım önümüze. Ben iyi niyetli olduklarına inanmıyorum.
    O arkadaşın yorumuna gelince. Hakaret etmemiş, küfür etmemiş.. Sadece düşüncelerini sert ifade etmiş ki bence fazlasını da hak ediyorlar. O yamayı o şekilde önümüze koyanlar kesinlikle fazlasını hak ediyor.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post

İyi güzel yazmışsınız ama ben Fm 2013'te güncellemeler gelene kadar sorunum yokken güncellemelerden sonra kaç kere crash dumps aldım, bu seride de güncellemelerden sonra crash dumps alanlar olmuş, orijinal oyun alıp bu şekilde sorun yaşanınca elbette tepki olacaktır, bu tepkiyi de forumda belirtmişler fakat ileti düzenlenmiş hemen, bu tahammülsüzlük niye? Bu arada transfer sorunu harici kaleci autları ve defans çizgisinin ayarlanamaması sorunu var.
    Last edited by Crazycat : 31.Ekim.2013 at 03:03

Mesaj Yetkileri