Originally Posted by
perpetua
Aydin bu konuda sana katilamiyorum.
Silinen mesajin ilk cumlesi bu.
"I'd like to start my paragraph with saying congratulation for downgrading the game while trying to upgrade it"
Yani daha ilk cumleden yazilan:
"Oyunu ilerletmek yerine geriye goturdugunuz icin sizi tebrik ederim"
Bir elestiriye boyle baslarsaniz gerisini kimse zaten okumaz. En iyi kalpli, en iyin niyetli birisi bile okumaz.
Mesaj daha ilk cumleden kisaca "iyi b*k yemissiniz" diyor size.
Maalesef bu daha cok bize ozgu bir tarz. Hayatinda yuz yuze konusmadigin, hic bir hukukun olmayan birisi ile (veya sirketin calisanlari ile) iletisime bu sekilde baslarsan yaptigin terbiyesizlik kabul edilir. Elestiri degil.
Bir restoranda garsona boyle hitap edersen, yiyecegin yemegin icinde en azindan tukuruk, sumuk vs. olur. Kimse kimsenin kolesi degil ve bu sekilde davranilmayi hak etmiyor.
Evine yemek goturmek icin (adamlar ac demiyorum veya acindirmiyorum ama calismanin temel amaci bu degilmidir zaten?) para kazanmaya calisan birisine hayvan muamelesi yapmanin kimseye faydasi yok.
Tabii kultur farkliliklari mutalaka olacaktir. Ama nasil bir yabanci turistin Turkiye'ye gelip bizim adetlerimize uygun olmayan seyleri yapmasi bizim tepkimize neden oluyorsa. Biz de onlarin evine gidip onlarin adetlerine uygun olmayan seyler yaptigimizda tepki vermelerini anormal karsilamamak gerekli.
Oyuna gelince. Bir suredir oynayamadim ama okudugum kadariyla bu transfer meselesi disinda cok ciddi bir sorun yok. Bu da mutlaka cok kisa surede cozulecektir. Mac motoru surekli gelisen bir sey. Bazi konularda ilerleme olur, bazi konularda gerileme. Bu yillardir boyle. Oldugu gibi kabul etmek en dogrusu bence.