-
Abi yukarıda yaptığım Pique - Puyol istatistiğini tamamen arkadaş Egemen ve Semih'i onlarla karşılaştırdığı için yaptım. Yoksa tabii ki böyle bir kıstas hata olur.
Egemen hakkında dediklerine katılıyorum. Fiziğine bağımlıı bir oyuncu ancak Pozisyon alması bence o kadar da kötü değil. Bugün çok faul yaptı, hatta sarı kartı da bu yüzden gördü. Ancak yaptığı faullerde dikkat edersen pozisyon alma yüzünden değil, çabukluğu olmadığı için gördü. Hep bir adım gerisinde kaldı Drogba'nın ve faulleri çoğu da ya Drogba kontorl ederken indirdi, ya da ortadaki toplara Drogbayı da beraberinde götürerk yaptı. Tabii ki bu kıstas değil, uzun dönemde bakmak lazım.
Semih içinse şunu söyleyebilirim. Pozisyon alması için aklıma hemen iki örnek geliyor. İkisi de Uluslararası maçlarda. İçerideki 1-1 biten Macaristan maçı - taçtan yediğimiz gol - diğeri de Avcı'nın son maçı 2-2 biten Gana maçındaki Asamoah Gyan'ın açık sahada Volkana attığı gol, uzun topta Semih topa göre ayarlayamadı kendisini ve top Semih'in üstünden sekip Asamoah Gyana gelmişti.
Ancak şimdi düşünüyorum bu hataları Konsantrasyon eksikliği olarak da görebiliriz, şahsen bu konuda ikna oldum ben. Ancak bir tık önde mi değil mi onu biraz daha zamana bırakmak gerekir bence.
Ha aklıma gelmişken, Milli takım'ın defansif zaaflarının sebebi bence 2 yumuşak Stoper'in aynı anda sahada olması. En azından bir tane fiziği ile oynayan oyuncu gerekiyo bence. Fenerbahçe tandem olarak her daim en az 1 tanesini böyle seçti zaten Luciano, Lugano, Egemen vs, ki en başarılı dönemlerinde de Sert-Yumuşak ikilisi ile sağladı. Edu-Lugano ile çeyrek final Egemen-Yobo ile yarı final gördük. Keza Galatasaray'ın sorunu da bu bence. Chedjou ve Semih rakibi yıldıramıyor. Oysa mesela bugün Drogba yerden kalkamadı ve maç etkinliği sıfırdı nerdeyse.
Mesaj Yetkileri