Originally Posted by
shogun.
Asıl sorun bence oyunun çıkış tarihine yetişmemiş olması ve şu anki maç motoru. Ama bu sefer gerçekten iyi niyetliler en ufak geribildirimi bile göz önünde bulunduruyorlar.
v1427 maç motoru baya kötü bizden CCC saklayıcak kadar varın gerisini siz düşünün.Resmen oyunun hazır olması, golleri azaltmak için kalecileri bufflayıp goal conversion rate'i düşürdüler. Tabi bunun sonucu insan kendi kendine soruyor "bir senedir naptınız ?".
Fm 13 de maç motoru köklü değişikliklere gitti bunun sonucu serinin en kötü oyunlarından biri ortaya çıktı. 14de aynı hataları görmek insanın ister istemez canını sıkıyor tabi. Onlarada hak vermemek elde değil çünkü gerçekten çok komplike bir durum söz konusu defansa birazcık agresiflik veriliyor hemen geri bildirimler düşüyor çok kart var çok sakatlık var diye , şut blocklama düzenlendi diyorlar bu sefer alt liglerde şut olmuyor falan, şu frikik olayına hiç girmiycem adamlar düzenlemek için top fiziğiyle oynuyorlar.Gerçek hayatta var olan ikili mücadelelerin maç moturunda gösterilememesi de sorun. Fm 12 de işler biraz daha basitti çünkü oyuncular birbirinin içinden geçiyordu.
Patchin gecikmesindeki etkenlerden biri mesela farklı taktik varyasyonlarıyla oynuyan insanların yüksek skorlar alması ama bu bize şunu gösteriyor kurduğumuz taktik gerçekten işe yarayıp uygulanıyor.Maç motoru hiç birzaman mükemmel veya kusursuz seviyeye gelemiycek bunu bilip oyundan zevk almayı bilmek gerekiyor.
Insanların yaptığı geri bildirimler ve ne düşündekleri de çok önemli. Mesela Volkan Demirel topu elinden kaçırıp topu rakibe vermiş millet hemen "ooo maç motoru şöle rezil böle rezil !!".Bazı pas hataları, garip hatalar bug değil bizzat maç motorunun kendi ürettiği pozisyonlar ve gerçek hayatta da karşımıza çıkabilicek pozisyonlar.Geçen sigamesin formunda Başkan tarafından X oyuncuyu oynatmaması konusunda uyarılıp bunu unutmasıyla kovulan bir oyuncunun serzenişlerini okudum.Yahu bu ülkede başkanın telefon msjına cevap vermeyen adamları sallandırıyorlar "kaç kere sampiyon yapmış kulup tarihinde yeri varmıdır yokmudur" diye sormadan sorgulamadan.Bu tur yenilikler oyuna zevk katıcak monotonluktan uzaklastıracak ,zorlaştıracak şeyler fakat gel gelelim bunu oyunculara anlatmak güç.Milletin istediği "alalım bir takım dünyanın birinci kulubu yapalım tüm maçlarımızı kazanalım,karşımıza hiç engel çıkmasın".Bu mentalite nasıl bir mentalitedir anlamak mümkün değil.
Velasıl kelam neyin bug olduğunu neyin futbolun içinde olan hata olduğunu iyi olçüp tartmak gerekiyor.Haginin Suata "nenem gibi koşuyor" demesini , Ahmet Dursunun hakeme yumruk vurup 3 ay ceza aldığı ,Anelkanın "ülkeye alışamadım ben" diyip çekip gidip 5 ay geri dönmemesini kısacası bunların olduğu eski CM serisini çok özledim.