1 ile 30 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    1. Takas

Takas butun taraflar gonulluyse oluyor. Ama eger diger takim oyuncuyu istemiyor, oyuncu da diger takimi istemiyorsa tabii olmuyor. Zaten gercekte de boyle. Ben cok defa takas ile oyuncu verdim ve aldim. Ama tabii on kosul diger takimin oyuncuyu istiyor olmasi.

2. Uzaktan sut

Bir oyuncu, bu gorev verilmemesine ragmen, uzaktan sutu baska hic bir secenegi yoksa secer. Yani bu uzaktan sut taktigin islemediginin gostergesi. Eger oyuncuya uzaktan sut cek demiyorsan ve buna ragmen uzaktan sut cekiyorsa, demek ki taktiksel tercihlerinde bir sorun var ki oyuncu uzaktan sut cekmek zorunda kaliyor.

Oyunun hatasi demek yerine, bu problemi nasil cozebilirim demek cok daha dogru. Ya rakip iyi kapanmistir, fazla oyuncuyu ileriye yolladigin icin oyuncularin pas yapacak alan bulamiyordur. Veya oyuncun rakip savunma oyunculari arasinda tek basina kalmis ve artik top ile ilerleyecek gucu bitmistir. Topu kaybetmek yerine sut denemistir. Her ikisi de oyunculardan istediklerini rakibin basarili bir sekilde etkisiz hale getirdiginin gostergesi.

3. Kisa pas sesli komut

Mac esnasinda oyuncular maca mi konsantre olacak teknik direktorun verdigi taktige mi? Sahanin diger tarafindaki oyuncu aninda bu komutu duymazsa ne olacak? Mutlaka oyunda atil bir an oldugunda bu komut takimin tamamina yansir. Vilmaz Vural kenarda bosuna mi yirtinip duruyor kisa pas yapin, geriye cekilmeyin diye? Sonra golu yiyor ve ben oyuncularima soyledim ama yapmadilar diyor.

Bunlarin ucu hata da degil. Eksik de degil. Tam tersine, olmasi gerektigi gibi.
    İyi de ben bunları sadece öylesine örnek olarak vermiştim. Her şeyi savunmaya kalksak elbet savunulacak yanları çıkar.
    Ayrıca sesli komutu şu an mouse ile yaptığımız işe alternatif olarak söyledim.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by serwan View Post
    İyi de ben bunları sadece öylesine örnek olarak vermiştim. Her şeyi savunmaya kalksak elbet savunulacak yanları çıkar.
    Ayrıca sesli komutu şu an mouse ile yaptığımız işe alternatif olarak söyledim.
    Keske baska ornekler secseydin. Cunku bu tip hata olarak gorulen bir cok sey esasinda sorun degil. Gercekten bu sekilde islemesi daha dogru oldugu icin boyle isliyor. Ama hata olarak goruldugu icin gozde buyutuluyor. Nasil boyle oyun cikartilira kadar gidiyor mesele.

Mesela benim en buyuk derdim, yapay zeka'nin oyunculara kullandirdigi rollerin bir takim butunlugune yeterince uymamasi. Bu nedenle de yapay zeka takimlarinin kadrolarini yeterince efektif kullanmamasi.

Hatta bence yapay zeka icin bir taktiksel sablon tam oturmadan mac motoru uzerinde gorduklerimize gore yorum yapip hata aramamiz zaman kaybi cunku oyuncularin neleri yaptigi ve yapmadigini ve bundan kaynaklanan mac ici kopukluklara cogu zaman zaman oyuncularin birbirlerine uyumsuz olan rolleri neden oluyor.

Sesli komut verme: Bir de bilgisayarla konusmaya baslarsa FM oyunculari, iyice kafayi yiyecekler. Saka bir yana guzel bir fikir. Bence bunu tavsiye et SI forumlarinda (eger henuz etmediysen).

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Keske baska ornekler secseydin. Cunku bu tip hata olarak gorulen bir cok sey esasinda sorun degil. Gercekten bu sekilde islemesi daha dogru oldugu icin boyle isliyor. Ama hata olarak goruldugu icin gozde buyutuluyor. Nasil boyle oyun cikartilira kadar gidiyor mesele.

Mesela benim en buyuk derdim, yapay zeka'nin oyunculara kullandirdigi rollerin bir takim butunlugune yeterince uymamasi. Bu nedenle de yapay zeka takimlarinin kadrolarini yeterince efektif kullanmamasi.

Hatta bence yapay zeka icin bir taktiksel sablon tam oturmadan mac motoru uzerinde gorduklerimize gore yorum yapip hata aramamiz zaman kaybi cunku oyuncularin neleri yaptigi ve yapmadigini ve bundan kaynaklanan mac ici kopukluklara cogu zaman zaman oyuncularin birbirlerine uyumsuz olan rolleri neden oluyor.

Sesli komut verme: Bir de bilgisayarla konusmaya baslarsa FM oyunculari, iyice kafayi yiyecekler. Saka bir yana guzel bir fikir. Bence bunu tavsiye et SI forumlarinda (eger henuz etmediysen).
    Abi yapay zekaya hiç girmiyorum. Ben oyunun bizimle ilgili çalışmayan ya da arızalı görünen yönlerine değinmek istemiştim. Elbette biz de hata yapıyoruzdur. Sonuçta hiç birimiz profesyonel teknik adam değiliz. Ama oyunda da çok sırıtan sorunlar var. Direkten dönen şutlar, karşı karşıya kaçan goller, kanat ataklarındaki sıkıntılar vs. Belki dediğin gibi biz büyütüyoruz ya da sabır göstermiyoruz ama ortada da bi takım problemler olduğu kesin.
    Yapay zekaya gelirsek ben bu oyunda gerçek anlamda bi yapay zeka olduğunu bile düşünmüyorum. Çok ilkel bence. Taktik anlamında söylüyorum bunu. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Diyelim ki siz rakibin kanatlarının aksadığını görüp oralardan saldırıyorsunuz dağıtıyorsunuz buna rağmen yapay zekanın yönetimindeki teknik adam önlem almıyor. Ya da tam tersi. Yapay zekanın oyuna müdahalesi genel olarak skora bağlı değişiyor. Geriye düştüklerinde daha ofansif öne geçtiklerinde daha defansif bir dizilişe veya anlayışa dönüyorlar. Yoksa sizin ne oynadığınız nerenizin aksadığı ya da nerenizin güçlü olduğu ile alakalı bi müdahale gelmiyor. Ya da ben kaçırıyorum. Muhtemelen yapay zekanın oyuncu rollerini dağıtımı ise tamamen oyuncunun özelliklerine göre oluyor. Hangi rolde daha çok yıldız alıyorsa o rol seçiliyor. Ya da bununla ilgili bi matematiksel formül var ve her kombinasyonla ilgili bi puan hesaplanıp en yüksek puanlı kombinasyon seçiliyor. Kimi zaman işe yarıyor bu kimi zaman yaramıyor. Bu bi tahmin sadece. Ama sallama bi tahmin değil. İzlenimlerim böyle.
    Ben bunca senedir hala bi rakibin "yahu bu adamların sağ taraf sağlam ama sol taraf aksıyor e bizim de sol açık iyi ama o tarafta iş yapamıyor şunu öteki kanadı koyalım dağıtsın orayı" diyerek etkili olduğunu falan hatırlamıyorum. Yani böyle nokta atışı taktiksel müdahaleler falan pek olmuyor. Açıkçası karşımızda bizim %10'umuz kadar düşünen bi adam olduğuna bile inanmıyorum ben. Zaten olsa, ben blue square'den aldığım bi takımla hiç sene kaybetmeden premier league'e çıkıp, 2 sene içinde şampiyon olup sonra da avrupa'da final oynayamam. Mümkün değil. Hee oyunun zevki bu belki ama bu kadar da değil. Bi süre sonra kendimi dün satranç öğrenmiş biriyle satranç oynuyormuşum gibi hissediyorum.

Bu arada sesli komut olayını düşünmemiş olmalarına imkan yok. Düşünmemiş iseler de yapmasınlar zaten Ama yazmıştım ben daha önce. 2 sene önce falan olsa gerek.
    Last edited by serwan : 15.Kasım.2013 at 15:37

Mesaj Yetkileri