Hakemin doğruları:

-Dany'nin iki sarı kartı. Dengesiz iki müdahele, iki sarı kart. Tamamen yerinde bir karar.
-Sivas'ın bütün kırmızı kartları. Hatta Cicinho'nun kırmızı kartı geç bile kalmış bir karttı, topu yere vurduğunda görecekti ikinci sarıyı.
-2 penaltı pozisyonu. Cicinho net elle oynadı, tartışması bile yok. Drogba'nın pozisyonunda da müdahele var. Müdahele varsa kırmızı da normal, gol pozisyonunda adama arkadan kayarak geliyor sonuçta.

Hakemin yanlışları:

- Maçın bu kadar gerilimli olmasına doğrudan sebep olduğu kanaatindeyim.
- Eboue'ye ilk dakikalarda atılan dirsek kırmızı kart+penaltı. Adamın dudağı patladı, topla filan alakası yok olayın.
- Chedjou'nun müdahelesi penaltı olmalıydı.
- Burak'ın golü öncesindeki Selçuk'un müdahelesi bana göre fauldü.
- Cicinho 70 civarında topu yere vurduğunda ikinci sarıyı görmeliydi. Aynısını Fatih Terim yaptığında sınırdışı ediliyordu az daha.

Sahadaki futbola gelecek olursak;
- İki takım da gereksiz sertliklerle maçı çığırından çıkardı. Özellikle Sivasspor'un 2. yarıda kurallar dahilinde bir defansif müdahelesi yoktu neredeyse. Dolayısıyla maçta bu kadar bol kart çıkması normaldi.
- Sivasspor ilk yarının genelinde bize göre daha iyi oynadı. Ama pozisyona girmekte büyük sıkıntı yaşadılar. Galatasaray ise daha az ama daha verimli top kullandı. Özellikle 2. yarıda oyun üstünlüğünü de eline alan Galatasaray çok net pozisyonlar üretti, ancak değerlendirme konusunda aynı başarıya ulaştığımızı söyleyemem. 3 direkten dönen top, kaçan bir penaltı ve değerlendirilemeyen birçok pozisyon var. Özellikle 2. yarıdaki görüntüyle 4-5 farklı bir galibiyet alınabilecek bir maçtı bana göre.
- Maçın adamı bana göre Felipe Melo. Kesinlikle harika bir performans gösterdi, hem defansif hem ofansif olarak.
- Drogba mümkünse artık taç bile kullanmasın. Son yıllarda izlediğim en kötü penaltı atışıydı. Bu takımda 20-25 metre aralığındaki serbest vuruşlar ve penaltılar kesinlikle Selçuk'un işi olmalı.
- Aydın Yılmaz bu seneye fena başlamadı, bu tip performansa çok ihtiyacımız var. Biraz daha aktif olursa 25 yaşında patlama yaparak hepimizi şaşırtmış olacak.