Perpetua ya bir çok konuda katılıyorum, bahsettiği gibi maç motorunda aşırı derecede geliştirme görüyoruz. Mesela 2012 yılında kanat oyuncuları her pozisyonda ofsayt'a düşüyordu geçen seride hiç düşmez oldular, bu seride bazen düşüp, bazen düşmüyorlar. Vuruşlar özellikle tartışılamaz bile kaleci ile karşı karşıya sol kalecinin kapattığı köşeden güzel vuruşlar yapılabiliyor. Ki bundan önceki serilerin tümünde kalecinin üzerine abanmaktan başka bir şey yapmıyorlardı. Oyuncular artık kafa atmak için sekiyorlar yahu var mı ötesi. Ama bazı sistemler üzerinde her sene oynandığı için aynı kod içinde aynı sayı bir çok kez sorgulanabiliyor. Yani bir yerde 11 olarak hesapladığın bir şeyi değişirsin ama bir çok yerde 11i değişirken bazılarını atlayabilirsin buda hatalara neden olabilir. Kaleci olayı tamamen basit bir hata, oyuna ne kadar etkisi olur belki bir maç kaybedersin belki iki, daha fazlası olmaz. Kaldı ki geçmişte kalecilerin gidip oyunculara pas vermesinden, defans oyuncularının kontrada oyuncuyu kovalamamasından yediğin golleri bir hatırladığın zaman iki gol onların yanında hiç bir şey kalmıyor. Ben hala oyunun geliştirilmediğini düşünmüyorum. Artık transferler daha gerçekçi hale gelmiş, eskiden oyuncuya yüksek bir teklif versen hemen geliyordu sana şimdi başkası teklif verince senden düşük bile verse seni reddedebiliyor. Kaldı ki gelen transfer teklifleri de gerçekten gerçekçi hale gelmiş. Ama bir hata yapıldı başta burada denmeyen kalmadı. Oyun geliştirilmiyor deniyor ama, hiç geçmiş serilere bakmıyorsunuz. Tamam oyun belki mükemmel değil ama bir rakibi olsa mükemmel olur muydu? Sanmıyorum. Kaldı ki oyun hızı geçen serilerin aksine neredeyse %250 artmış durumda ve ben bundan hiç şikayetci değilim. Hatta dürüst olmak gerekirse FM serisinin bu güne kadarki en güzel serisi FM14. Maç motorunun görünüşünü beğenmesem de yinede oyun ve mantık olarak bu güne kadar oynadığım en güzel seri. Ayrıca taktiksel olarakta oyuna öyle etki ediyoruz ki menajer olduğunu hatırlıyor insan.

Yinede konuyu açan arkadaşa bir kaç konuda katılıyorum ama bir daha FM almayacam diyenlereydi yukardaki laflarım. Almak istemeyen almasın diyeceğim sadece