Quote Originally Posted by perpetua View Post
Oyunumdan da gayet memnunum cunku oyun beni problem cozmeye tesvik ediyor. Oyunda beklemedigim seyler oluyor mu? Pekala oluyor. Hata mi bunlar? Bazilari hata, bazilari benim hatam. Ama zevk almak isteyince, hataya ragmen nasil basarili olurum problemini cozmek de zevk veriyor insana. En azindan bana.
En son ayrıldığım çalıştığım şirkette organizasyondaki eksikliklerlle ilgili bir toplantı (o toplantı sonrasında istifamı vermiştim) yapmıştık orda bir örnek vermiştim aynısını vermek istiyorum.

Hiç bir iş kolay değil elbet zorlukları olur. Yalnız ben o işi iyi yapmak adına sorunlarla boğuşurken, temelin yanlıs kurulmasından ötürü ekstra güçlüklerle karşılaşmam ve bununda düzeltilmesi gerekirken hiç bir girişimde bulunulmaması benim işin esas gerekliliklerini yapma hevesimi, isteğimi ve en önemlisi performansımı düşürüyor.

ÖrnekBenim bir Ferarri aracım var. çözmem gereken problem ise ben acemi bir şöförüm. benim bu problemimi çözmeye teşvik eden sorun iyi bir sürücü olup altımdaki aracın hakkını verir bir şekilde kullanmak. Ama Türkiye'deki yolların şartları. altımdaki araçtan alacağım max performansı alacak ayrıca; hem bana hem çevreye hemde aracıma zarar vermeyecek yol alt yapısı var mı? yok. Bu gün otoban dediğimiz yollar bile yama ile kaplı. Devlet az sayıda olan Ferrari yada benzeri araç sahiplerini düşünerek yolu ona göre yapalım demek zorunda değil. Fakat devlet aldığı vergilerin karşılığında hizmet olarak vatandaşına, sağlığını ve aracını korumak ayrıca genel trafik şartları çerçevesinde kaymak gibi yol yapmak yükümlülüğündedir.

Şimdi örneği senin yorumuna getireyim. Devlet SIGAMES asfalt FM serisi vergide Oyunun bedeli olsun Ben oyunda başarılar, lig yükselmesi,şampiyonluk kupalar için elimdeki kadroyla bir taktik olusturmak taktikte yaptığım hataları çözmeye teşvik etmeye iten sorunlarla uğraşmak isterimde. Maç motoru, çeviri sorunları, araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilerin tutarsızlıkları ışığında bunlarla can sıkıntısına yani Benim elimde olmayan sorunlar yüzünden nasıl zevk alabilirim ki? çünkü ortada en büyük sorun oyunun kendisi. iste özetle bnm fikrim ve bir çok kişininde bana katıldığıını belirttiği nokta bu. Sen oyunda BAL dan takım alıp 1. lige çıkarma sabrını göstermişsin. Ben daha hazırlık maçında 2 kalecimin topu ceza sahası içinde tutup dısarı taşmasından ötürü yediği kırmızı kart bug ından dolayı oyunu rafa kaldırmısım. Özetle Yapımcı kuruluş oyuncuların oyuna olan ilgisi ve senelerdir bu katogoride tek yapımcı olma şansını elinde bulundurduğu halinden dolayı kendisine gösterilen ilgi saygı çerçevesinde oyunu çıkış gününde en az hata ile çıkartmak v oyunu oluşturma aşamasında araştırmacısından programcısına satış pazarlamadan AR-Ge sine kadar tüm birimlerini iyi, koordineli çalıstırıp oyunu en az hata ile sevenlerininin karşısına sürme yükümlüğünde, çalışanlarının da bu yükümlülüğün bilincinde olması gereklidir. Bir iş ancak o zmn hakkıyla yapılmıstır sözünü ve övgüleri hak eder.

Sorduğum souruyu gerçekten içtenlikle soruyorum içinde bir ironi yok. Bu hatalara rağmen oyunda, oyunun bir oyuncu olarak çözülmesi gereken durumlar olan taktik v.b yani oyunun oynanıs sebebine seni teşvik eden noktayı bizimle paylaşırsan belki bizde oyundan zevk alabiliriz.