Yukaridaki taktige ek olarak:

Dikkat ederseniz 3 tane ayri taktik var.

Rakip ayaga paslarla oynuyorsa, daha onde basan, daha ofansif bir oyun tercih ediyorum. Boylece onlarin geride oyun kurmasini engelliyor ve ileride top kazanarak rakibi gafil avlamaya calisiyorum.

Rakip uzun toplarla oynuyorsa, daha geride kalan (resimdeki taktik) ve oyun temposunu dusuren bir taktik tercih ediyorum. Boylece rakibin uzun toplarini daha rahat karsilayip hucum edebiliyorum.

Rakip daha dengeli oynuyorsa, dengeli bir oyun tarziyla cevap veriyorum.

Her derde deva tek bir taktik kullanmak ancak takiminiz diger takimlardan cok daha gucluyse iyi sonuc verir.

Genelde cogu kisi buyuk takimlarla oynadigi icin taktiksel becerileri sayesinde degil, oyunculari cok kaliteli oldugu icin basarili oluyor.

Rakip kaleye 30 sut cekip, sadece 1 tane mutlak gol sansi uretip, maci 1-0 kazanmanin nedeni rakip takimin senin kalene gelmek icin gucu yetmemesi. Halbuki gucu yetse, o 1-0 olacak 0-3. Bu kadar suta ragmen.

Ama alt liglere inince, takimlar arasindaki fark cok daha az oluyor ve taktik bilgisi kullanma gereksinimi bir hayli artiyor.