Bizim alt liglerde ben de topa sahip olmakta cok zorlandim. Bu daha cok oyunculardan kaynaklaniyor bence cunku ozellikle topa daha cok sahip olmak icin topu yeterince hizli dolastiramiyorlar.

Bir de cogunlukla kullanilan 442 sahaya iyi yayilan bir dizilis. Bu da topa sahip olmayi zorlastiriyordur.

Topa sahip olmani daha akici oynamak saglar. Ama oyuncularinin oyun zekasi daha akici oynamayi kaldirir mi bilemiyorum. Tabii bir de oyun anlayisinin ne oldugunu yazmamissin. Daha defansif bir oyun anlayisi ile de topa biraz daha fazla sahip olabilirsin.

Bence daha akici felsefe kullanan daha defansif bir taktik yaratip bunu oyunculara ogretmeye basla. Zaten oyunda 4-5 ay surer ogrenmeleri. Iyice ogrendikten sonra da denemeler yapabilirsin. Tabii bu arada kati taktik calisiyorsa degistirmeye de pek gerek yok.

Alt liglerde oyuncular oldukca zayif oldugu icin rakibin topa sahip olmasindan ve senin kalene gelmesinden cok da tedirgin olmaya gerek yok bence. Hatta benim oyunumda topu rakibe teslim ederek oynamak daha etkili oldu cunku rakip bir kere kapandi mi acmak cok zor o seviyede bence. Bu nedenle de kapanan ve acilmasi zor olan takim olmayi tercih ettim.