Quote Originally Posted by perpetua View Post
Supurucu ve durdurucu stoplerleri ile onde basmak rakibin dizilisine gore ariza yaratabilir. Ornegin 4411 oynayan bir rakibe karsi rakibin AMC'si cok alan bulabilir. Bunun yerine ben ofsayt taktigi ve iki merkez savunmaci icin de standart defans gorevi vermeyi tercih ederim.

5 orta saha oyuncunu birden destek yapmak santraforunu ceza alaninda fazla yanliz birakabilir ama akici felsefe ile oynaman bu sorunu biraz azaltacaktir. Onu oyuncularin ne kadar iyi yapabildigini izleyip gormek lazim.

Onun disinda bir ariza olacagini dusunmuyorum.
Abi 4 tane kanat oyuncusu (hücum görevli bekler ve destek görevli açıklar) bu görevlerle aralarındaki mesafeyi kısaltır, önde basarak rakip kanat oyuncularını kitler ve 3. bölgede kaptığı toplarla çizgiye inmeden erken ortalarla forveti yeterince destekleyebilir diye düşündüm ama bilmem ne derece doğru.

Rakip AMC'si için de savunma görevi verilen derindeki oyun kurucu çözüm sağlayamaz mı?

Ofsayt taktiği çok riskli gibi geliyor bana, hele şu anda rakip hücumlar için en korkulan noktanın defansın arkasına atılan paslar olduğu göz önünde bulundurulursa. Sezgileri, topsuz oyunu kuvvetli bir rakip hücumcu sıkıntı yaratmaz mı sence?